icon

Zvýšenie rodičovského príspevku od januára 2020

dada011
3. sep 2019

Ahojte žienky, chcem sa spýtať, či je už schválené zvýšenie rodičovského príspevku od januáara 2020 o tých 150€ pri poberaní materskej a o 50€ pri neodpracovaných dnoch. Dakujem

kikuska555
3. sep 2019

@lubik87 Ako prve tie vykricniky si niekam strc. Neviem preco na mna vobec reagujes ak vediem konverzaciu s niekym inym. Po druhe som dospely svojpravny clovek. Vyjadrila som svoj nazor na danu otazku pisem preco suhlasim so zvysovanim. Po tretie moj muz ma dokaze uzivit a aj nasu rodinu. Nemam sa naco stazovat ale som clovek ktory nemysli len na seba a dokazem zdielat pocity inych. Ja som si na svoje deti nasetrila, ale som v tej mensine rodin ktore si takto ziju. Ale to neznamena ze ked ja mam inym nedoprajem. Skor naopak, konecne tento socialny system ide podporit pracujuce rodiny. Energie a odvody pojdu hore ci sa tu prida alebo nie

zuzkaz91
3. sep 2019

@queen_mary ty musíš byť v realite riadna...!

renatik91
3. sep 2019

@zuzkaz91 Akurát, že tie matky, ktoré nazývaš šibnutými a ktoré sa po roku od narodenia dieťaťa vracajú do práce, pretože nepovažujú rodenie detí za svoje jediné životné poslanie, odvádzajú štátu každý mesiac nemalé peniaze, aby si Ty mohla byť doma tých minimálne šesť rokov. Tak neočakávaj, že budú súhlasiť s vyšším príspevkom (akýmkoľvek), ak si na seba a svoju rodinu dokážeš (dokázala by si) zarobiť sama.

maciatkolulu
3. sep 2019

@kikuska555 tak hold ma žiaľ smolu a musí ísť do práce ako vo vacsine štátov mimo sk, nemusí byť doma 3 a viac rokov a plakať, že ma len 223eur.... Ono ani tých 50,ci 150 nevytrhne z biedy....

queen_mary
3. sep 2019

@ivusikk vobec. Len som makala a studovala, aby som nemusela byt presne od takychto hocijakych prispevkov zavisla.

zuzu1122
3. sep 2019

Vy čo tu píšete, že si mala matka ušetriť keď chcela dieťa si uvedomte, že tá matka, ktorá porodí a zostáva doma s dieťaťom na rodičovskej, vychováva pre tento štát dojnú kravu. A ten akože príspevok je len slza v mori. A vy idete porovnávať tento štát s Nemeckom? Halooo, už sa zobuďte dámy! My im nesiahame ani po členky ani platovo, ani kvalitou potravín a už vôbec nie ekonomikou.

zuzu1122
3. sep 2019

@renatik91 a že živíš ty z tvojho platu cigánsku rodinu, kde sa nepracuje ti nevadí? O čo ti ide? A ja som neodvádzala, keď som pracovala? A že tento štát bude ďalších 40 rokov moje dieťa cucať, to je tiež akože jedno? O čom to tu hovoríš?

queen_mary
3. sep 2019

@zuzkaz91 dik, beriem to ako kompliment ;)

zuzkaz91
3. sep 2019

@renatik91 cooo? Uvažuj keď budem doma do mi.6 rokov tak asi tie odvody si budem PLATIŤ SAMA! Si Bárs múdra ti poviem.tak a snáď ti dôjde že nemám ani núdzu o ten rodicak ale nenapíšem štátu nech si ho nechajú ..dám ho svojim deťom.prepac

zuzkaz91
3. sep 2019

Ženy ani na nich nereagujte,toto sú nedoprajne ženy,jedna z veci prečo sa neteším do roboty,presne takéto ženy stretávať.

renatik91
3. sep 2019

@zuzu1122
@zuzkaz91 Nemám vo zvyku diskutovať s podráždenými a agresívnymi ľuďmi viac ako je potrebné, takže z mojej strany je rozhovor s vami pre tentokrát ukončený.

ivusikk
3. sep 2019

@zuzkaz91 možno raz takéto sebecké ženy zmenia názor keď taký príspevok v živote príde zrazu vhod lebo prídu o prácu svojich snov o chlapa ktorý ich musí živiť ako to tu bolo spomínané

zuzu1122
3. sep 2019

@renatik91 @renatik91 ja pochybujem, že ty si vôbec žena - matka. Nechápem totiž, ako môže jedna matka vyčítať druhej, že ju musí živiť, aby mohla byť s dieťaťom do troch rokov doma. To mi príde na hlavu. Čo by matky mali držať spolu, však ide o blaho ich deti, tak to sa tu vadíte. Aj tak ten príspevok nezdvihnú. Je to len haló pred voľbami.

zuzu1122
3. sep 2019

@ivusikk pravda. inak väčšinou tu takto rýpu ženy, ktoré ani nežijú tu na Slovenku, ale v zahraničí. Ja som nepovedala, že ma má štát živiť, tie peniaze sú naozaj určené pre dieťa. Oni si neuvedomujú, že aj keď zrátajú ten rodičovský, čo žena dostane za dva a pol roka, tak to je len omrvinka toho, čo pre tento štát to dieťa v dospelosti vyprodukuje. Škoda reči s takými čo si nedovidia ďalej ako na koniec svojho nosa.

zuzu1122
3. sep 2019

@renatik91 presná citácia: "Rodičovský príspevok je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva oprávnenej osobe na zabezpečenie riadnej starostlivosti o dieťa do troch rokov veku alebo do šesť rokov veku, ak má dieťa dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav. " Takže ak sa tak vehementne hrnieš do práce, tak by ti ten príspevok mali zobrať. Kvôli takým totiž ako si ty sa veľakrát nemôžu zamestnať iný, lebo držia miesto tebe. To si láskavo uvedom. Buď si doma a staráš sa o dieťa, na ktoré dostávaš príspevok alebo chodíš do roboty, dieťa si dáš do jaslí a tým pádom by si príspevok nemala dostávať, lebo nie si s dieťaťom doma. Takže si ešte raz polož otázku, kto koho využíva. A kto na koho dopláca.

ukulela
3. sep 2019

do pipiny motykou, obvnit zeny co sa vratia do roboty pred 3 rokmi dieteta, ze kradnu inym pracu? tak to uz obvinujme zamestnane zeny, ze maju malo deti a nutme ich rodit a ist do 3rokov na rodicovsku.

fokuska
3. sep 2019

@ivusikk Ked budes zit rovnako ako oni, tak budes mat narok na presne to iste...

lubicanagyova11
3. sep 2019

@ivusikk presne toto by ak mňa zaujímalo. Ale môj názor je, že to písali matky, ktorým to nevychádza. Niektoré vedia hrozne závidieť ešte aj nos medzi očami. Áno, mne by to vyšlo, ale keby aj nie, nedokázala by som takéto niečo napísať, len aby sa náhodou nemal niekto lepšie ako ja

stanzi
3. sep 2019

@zuzu1122 kde sa tam pise ze ak poberas rodicovsky, tak mas byt doma?

ivankatal
3. sep 2019

Ako si to predstavujete vy,ktoré silou mocou chcete peniaze navyše a tie čo idú robiť,nech nemajú? Veď keď chcem dieťa a chcem s ním zostať doma co najdlhsie,tak si bud nasetrim este predtym(dieta nepride zo dňa na den) alebo sa uskromním. Keď ste jedno nestihli a druhé nechcete,tak bohužiaľ, treba ísť do práce...takto to nefunguje,že ja chcem to a tamto,všetci sa mi na to zložte. Rodičovský príspevok je stále len príspevok, nie je to výplata pre matky,aby pokryla náklady na celý chod domácnosti

fokuska
3. sep 2019

@lubicanagyova11 Vacsinou to pisu matky, ktore si realne uvedomuju aky to bude mat dopad - dovolim si tvrdit, ze tie vzdelanejsie, alebo inteligentnejsie, ktore chapu ako taketo zvysovania a veci zadarmo v skutocnosti funguju.
Nie je to o tom, ze niekto nedopraje inym, ale o tom, ze na to doplatia vsetci ovela viac...

Ja mam skor pocit, ze to vehementne obhajuju tie, co nie su schopne alebo ochotne postarat sa o seba a o rodinu a preto je lepsie natrcat ruku, ze ako mam vyzit, stat staraj sa.

holubicka28
3. sep 2019

@ivusikk ja by som bola za zvysenie, keby sme to nemuseli zaplatit inde. Ved kazdemu by to pomohlo, aj ked ich nutne nepotrebuje.
Ano odvody aj dan aj vsetko sa bude zvysovat stale.
Ovela viac mi vadi ako si zvysili platy poslanci, ktore tiez my zaplatime a ini makaju za smiesne platy a nemaju si ako “nasetrit na deti”
Druha kapitola su rodiny, kde sa len rodi, rodicia nerobia a ziju len z davok a ich deti, ked vyrastu, budu tiez nepracujuci, cize sa budu len dokola dotovat,

zuzu1122
3. sep 2019

@ukulela nepochopila si to, máš dieťa, máš sa o neho postarať do tých troch rokov a nie starostlivosť presunúť na ďalšiu osobu. Za čo potom dostávať ten príspevok? Neraz som sa stretla s prípadom, že sa žena uchádzala o prácu a nemohla nastúpiť aj keď pozícia nebola obsadená, lebo čakali na tú, čo príde z materskej. A pritom kto je na tom horšie? Tá, čo nedostáva žiadnu dávku, je nezamestnaná a chce ísť do práce alebo tá, čo má aj dávku, aj sa hrabe do roboty a ešte sa zbaví starostlivosti o dieťa na prevažnú časť dňa?

petulda333
3. sep 2019

Ja som akurat zato,aby mamickam dvojiciek atd zvysili...lebo ta suma je smiesna..a je to chore

gumkac19
3. sep 2019
kikuska555
3. sep 2019

@fokuska preber sa

maminkasisa
3. sep 2019

@zuzu1122 ked je volne miesto po mamicke na materskej, tak sa pozicia obsadzuje na dobu, kym sa nevrati.... kde si mozu dovolit byt dlhy cas bez zamestnanca?

1gabriela13
3. sep 2019

@dada011 dúfam ze schvália!!!! Nič v zlom ale!!! Je mi jedno ze to zvýšia na odvodoch. Po 10ich odribenych rokoch som mesačne platila štátu nenormálne odvody! Mala som veľmi dobrý plat. Išla som na materskú, dostala som maximálnu výšku, ajked odvody som platila oveľa vyššie ako sa mi vrátilo. Po 6 mesiacoch dostávam 220eur. A nie, nie je to spravodlivé že napr suseda co nikdy nikde nerobila, tak dostáva toľko ako ja. Co ste teda zástancom názoru, že z toho nemá vyžiť matka, je to len kvázi finančná pomoc od štátu, tak nech ju nedávajú takej žene co v živote nezarabala a neodvadzala štátu nič. Maximálne nespravodlivé ako všetko na Slovensku!

zuzu1122
3. sep 2019

Nemá zmysel tu písať, lebo niektoré tu o sebe píšu, ako si inteligentné, ale čítať nevedia. Ja som nikde nepísala, že sa natŕčam ruku, že rodičovský má byť náhrada príjmu. Ale je primárne určený na starostlivosť o dieťa. Ľudia starostlivosť!!!! ako sa staráte vy tým že dieťa dáte do jaslí? Ja som za zvýšenie, keď si poslanci mohli navýšiť a robia veľké H, tak prečo nenavíšiť ženám, ktoré vychovávajú pre tento štát ďalší príliv do štátneho rozpočtu? to je zaujímavé. tu sa budete navážať do takých čo chcú byť s deťmi doma a venovať sa im. By ma zaujímalo, či ste nejako protestovali proti navýšeniu platov poslancov. A tým končím debatu z mojej strany. Nemá zmysel sa tu doťahovať s ľuďmi, čo závidia alebo čo majú ružové okuliare na očiach.

kikuska555
3. sep 2019

@fokuska Dovolim si tvrdit ze som vzdelana mozno viac ako ty. To ze nepracujem na urade prace a som na MD neznamena ze som hlupana z mastale! Lebo ak mas ten pocit tak dufam ze sa nikdy v lekarni nestretneme lebo inak by som ti mozno dala nieco ine (naschval? Neviem) a o svoju rodinu sa viem postarat aj BEZ socialnej davky! Ale su rodiny ktore nevedia! A ano doprajem radsej matkam ktore pracovali pred MD o 100e viac ako romke z osady dotovat socialne davky! Na lieky, skolu, jedlo byvanie. Pretoze ja aj ked sa vratim do prace tak tie odvody tam pojdu. Nech ich radsej dostane matka co vychovava svoje dieta do zivota poriadne ako hentakym!

zuzu1122
3. sep 2019

@kikuska555 bravoooooooo, tlieskam. perfektne napísané.