Zvýšenie rodičovského príspevku od januára 2020
Ahojte žienky, chcem sa spýtať, či je už schválené zvýšenie rodičovského príspevku od januáara 2020 o tých 150€ pri poberaní materskej a o 50€ pri neodpracovaných dnoch. Dakujem
@maciatkolulu U nas si bez sance. Malokedy česť výnimkám. Dieta, ktoré nema do 31.8.v dany rok 3roky ti nevezmu do štátnej skolky. Mne tiež dcerku nevzali a bola som dlhsie doma. Ale na toto su zase jasle....Do 3rokov mas príspevok a platis 280Eur a od 3rokov tusim 80Eur...
Presne ako píše @kikuska555 aj keď má chlap platiť výživné, tak ledva ledva schvália 200€ a popravde? Dá sa vyžiť z 445€??? Pochybujem! Keďže len nejaký jednoizbový podnájom stojí 350€ niekde na okraji mesta a za 100€ nakŕmiť seba, dieťa a zaplatiť si nejaké potrebné veci, no neviem nejak to nevychádza...a ešte sa nájdu aj taký hajzli, ktorí zaplatia 20€ za 3 mesiace a sú spokojní lebo im nič nehrozí 🤦♀️
@maciatkolulu ..tak oprava-90Eur
@miiceencoovaa Tak pracovať a nie cakat na peniaze od štátu. Taka moznost ale nie je asi moc zaujimava. Asi keď nemam z coho uživiť dieta a seba tak zdvihnem rit a idem sa o to postarať ked otec je kreten.
@miiceencoovaa už sa dá v dnešnej dobe ked kreten neplatí .
@evittam no neviem či by matka šla tyzden po porode robiť, to kde si videla? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@miiceencoovaa síce sa mňa nepýta ale moja nemecká šéfka prišla do prace presne týždeň po pôrode... Na materskej bol jej muz
@miiceencoovaa Kde pisem o týždni po pôrode?! Ako pracujúca ma MD a nielen RP. Btw.nemozem za to že si ženy robia deti s kretenmi a týžden po porode sa nemá o ne kto postarať.
Btw.v USA taka predavacka ak nenastúpi na povodne miesto do 5dni tak môže zostať doma,bez peňazí.
@kikuska555 budme radi ze môžeme zostať doma aj s takou almužnou co dostávame... Žila som v Španielsku a tam som bola iba 4 m doma a už som musela ísť makať... A teraz som rada ze som doma a niečo dostávam od štátu
@evittam napr. ale pracujem mam výplatu každý mesiac 700e v čistom partner to isté. Tak preto ze pri všetkých výdavkoch nedokážeme ušetriť nemáme mat deti? Nie sme romovia že využívame systém ale prečo by som nemala chcieť vyšší RP keď som doteraz svedomito odvadzala štátu poistenia, odvody a dane????
@ivusikk ja nie som z tých čo majú všetko na čo si ukazu a stejne som stále proti . Jedno zvýšenie je na úkor iných veci a za to mne osobne to nestojí .
Som zvedavá kedy si to ľudia uvedomia , že NIČ neni zadarmo . Tak ako tie ich slávne obedy . To ich radšej mohli nechať tak ako sú (okej niekde sú zadarmo ale niekde nie a vraj aj drahšie ako boli predtým) .
@stela01 mne ako som napísala nejde ani tak o peniaze, môj muž nepozerá kde je sever, tiež ma dobre zaplatenú prácu a preto si môžem dovoliť aj ja ostať doma pokiaľ chcem. A to ťaháme bez hypotéky všetko. Ale zas odtiaľ potiaľ, nespravodlivosť ma vie veľmi vytočiť, a toto je jednoducho nespravodlivé.
@ivusikk v nemecku moze..to, ze to ty nevies, este neznanena, ze to tak je...
@dai ako vies, ze bielych zien, co nikdy nepracovali je viac ako ciganiek, ktore nikdy nepracovali?
@erikavesela štatistiky jasne hovoria o množstve poberatelov sociálnej pomoci v absolútnych číslach...
@ivusikk ja som písala že ona sa vrátila, nie ze musela🙂 jej muž bol doma a staral sa o babo, nie ako SR otcovia co berú materske a pracuju, cest vynimkam🙂 ci bral peniaze to neviem, ona zarábala dosť - viedla firmu s 2000 zamestnancami
@dai ale statistiky nerozdeluju etnicitu
@erikavesela je v nich vidieť z ktorých oblasti sú ľudia a k akej národnosti sa hlásia... Úprimne, mne stačí aj vzorka na MK, kde sa síce všetky biele bijú do pŕs ako budú po deťoch makať až do smrti ale v inych témach už vymyslaju ako poberať ďalšie a ďalšie príspevky lebo práca není, lebo sa nedá popri práci starát o deti lebo lebo... Lebo prečo by oni nemohli keď cigáni môžu, lebo veď ich deti to raz zaplatia🙂
@dai ano, tento udaj je v statististikach casto viditelny, ale stale to nehovori o tom, ci ide o biele, ci o ciganky...prepac, ale ked uz pises o statistike, tak nemozes hovorit o absolutnych cislach ale o %...pretoze, ked 100% zien jednej skupiny berie povedzme davku v hmotnej nudzi a tychto je dajme tomu 10 000 , co sa poctu tyka, tak nemozes povedat, ze davku berie 10 000 zien, zatial, co v druhej skupine je 500 000 zien a davku berie az 50 000, co prestavuje len 10%......ked chces porovnavat v statistike, tak treba porovnavat percenta a nie absolutne cisla

@stela01 tak hold, ta je zahltena ludmi z rajky a inych mestskych casti, co maju trvale pobyty na kadekoho....to si musi poriesit mestska cast, sponzerske robi tiez divy