Ako často ste chodili k rodičom, keď ste s partnerom ešte nemali deti?
Ahojte bývam s priateľom u jeho mamy presťahovala som sa k nemu pred 3 rokmi. Teraz nemám prácu, som na čiastočnom dôchodku takže práca sa hľada ťažko. Kedže som teraz doma a mám problem so spoznávanim nových ľudi tak najradšej chodim k svojej sestre ktorá býva 25 km od dedinky v ktorej byvam s priateľom. Moja sestra býva so svojou rodinou a aj s našou maminou ktorá pracuje v rákusku a chodi domov každý druhý tyždeň. , Môjmu priateľovi vadí že chodim k našim často. Má pocit že ich mám radšej ako jeho čo vôbec nie je pravda. Chodim k nim raz za 2 týždne niekedy raz za mesiac. Idem tam napr. V pondelok o 12.00 pridem k nim a som u nich väčšinou najviac do stredy rána.
On sa so svojimi sestrami navštevuje iba keď oni pridú pozrieť. Raz za 2 mesiace. Niekedy ani to.
Je to podľa Vás prehnane chodiť k rodine tak často??
Ten pravý sa ozval, býva stále u mamky :D - navrhni mu nech idete do svojho bývať, som zvedavá ako často by on chodil za svojou mamou. A okrem tohto, ti nič iné nevyčíta, nemá snahy ťa obmedzovať, nekontroluje ťa zbytočne a pod.? Lebo ak áno, mali by ti začať svietiť kontrolky, že niečo nie je oka. Ak mu vadí len toto, skúste nájsť kompromis, napr. budeš chodiť k rodine raz za mesiac na tri dni vkuse, a napr. 2x do roka na dlhšie - spoločná dovolenka s vašimi atď. - v rámci možností - nech ide s tebou kľudne aj on, ale s podmienkou, že ak tvoja rodina bude potrebovať pomoc, tak im proste pomôcť pôjdeš. A to isté potom vyžaduj aj ty od neho, ak to bude potrebné, ak pôjdete spolu bývať do vlastného.
@mataa52 My chodime vzdy spolu. Mne to pride cudne chodit na navstevy bez partnera/muza. Raz sme par, a tak ideme spolu. Svagrina ma takto problem s muzom... jeho mama je 5 minut autom a muz tam ide skoro kazdy 2 den, pozrie TV, naveceria sa. Ziada ho aby nechodil tak casto ale on odmieta.
@mataa52 ...zacala by som tym ze od takeho partnera by som sa odstahovala. Teda ak mas kam a za co. A davala by som si pozor aby som s nim neotehotnela. Toto sa bude casom len zhorsovat, bude chciet aby si zila podla toho ako jemu vyhovuje. Co nepotrebuje on nepotrebujes ani ty... ciste peklo.
@mataa52 tiež nechápem. Môj manžel mi nepovie ani pol slova je jedno či idem s ním alebo bez neho.
Akože začína teraz žiarli na tvojich rodičov? To je dosť choré to čo bude robiť neskôr? Tvoj manžel asi s vašimi nemá moc dobrý vzťah či? Kto koho neprijal? Rodičia či manžel?
Môj manžel nemá problém so mnou ísť raz za mesiac na víkend k mojej mamine je tam rád oddýchne si. Aj pred svadbou aj po svadbe aj pred bábätkom aj teraz s bábätkom. Väčšinou chodíme na jeden víkend v mesiaci ale medzi tým niekedy ideme spolu len na otočku alebo príde pozrieť mamina. Bývame tiež od seba cca 25km. Žiadny problém.
@mataa52 a tento stav si veľmi dobre uvedom. A zvaz či fakt taká láska. O pár rokov vydatú s deťmi- to už bude príbeh ako cez kopirak čo sa tu objavujú. Len už bude spoločný majetok, deti a odist sa dat nebude. Tie príbehy sú des a až potom na apel tu príspevkov si zeny uvedomia, že áno bol taký aj za slobodná ale bola som zalubena, nechcela som to vidiet. Fakt rozmýšľaj vopred ! Nerobíš nič zle, otras že ta obmedzuje.
@mataa52 tvoj frajer je pokrytec. Odstahujte sa od jeho mami 30 km daleko a potom uvidis ako budes synacik navstevovat maminku. Sa mu hovori ked ju ma kazdy den k dispozicii. Urcite sa nenechaj obmedzovat, je to predsa tvoja rodina a ked sa mu nepaci tak nech ide do ....
@mirkaz156 môj tam chodi nerád lebo že tam nemôže spať do 10.00 ako doma že mu to je blbe. Kôli tomu chodi raz za pol roka aj na navštevu k svojej starej mame. A že sa mu nechce stražiť môjho synovca. Že on sa už nastražil detí dosť. Lebo naši keď sme tam tak robia to čo treba či varia, mamina v záhrade a tak okolo domu. Samozrejme že s nimi aj posedime podebatime.
Povedal mi že mám k našim chodiť raz za mesiac na jeden najviac 2 dni. A že keď budem u našich raz za mesiac 2 alebo 3 dni tak potom nabudúce mám isť k nim až o 2 alebo 3 mesiace. Je to nespravodlivé nesúhlasím s tým.
@mataa52 ja by som mu povedala že ak sa on odsťahuje od svojich rodičov a nájdete si vlastné bývanie tak potom mi MOŽNO môže povedať niečo k tomu koľko času trávim so svojou rodinou.
Keby si tam bola 4x do týždňa tak nepoviem nič, ale toto mi príde úplne ok.
Veď keď s tým nesuhlasiš tak mu to flusni do tváre nie? Že ma smolu a nech sa s tým vysporiada.
Naozaj chlapi čo zakazujú kamarátky a vlastnú rodinu svojej partnerke sú najväčšie zlo.
Ja som mu povedala že s nim nesuhlasim. Že je to nespravodlive. Povedal mi že keby sa s ním aj rozidem tak nenajdem muža ktorý by súhlasil s takým častým navštevovaním. A že sa mi môže stať že ostanem celý život sama a potom budem so sestrou a mamou stále lebo budem u sestry bývať.
Je pravda že keď pride mamina domov raz za 2 tyždne tak idem k našim na 2. Najviac 3 dni. A potom ešte cez tie 2 tyždne čo je mamina doma idem rano k mamine na chalupu jej p{môcť keď je tam a poobede naspäť. Mamina má chalupu 10 km od dedinky kde bývam spriateľom. Ale podľa mňa to nieje veľa. On nevidí že ja pomáham mamine a aj ona nám. Vždy ma nabalí dá mi cibuľu, zemiaky, zavaraniny a je to aj on. Ale to on nevidi. Že vždy nejdem od našich s prázdnymi rukami vždy mi dačo dajú aj pre neho.
mataa52,by som si rozmislela či mám snim žiť,aby rozkazoval že nemáš chodiť k rodine, tiež sa potrebuješ odreagovať.
Byva tiež s mamou.
Chvalabohu že nemám takého muža,že by mi vyčítal, tiež chodím k rodičom s dieťaťom raz do mesiaca na týždeň.
@mataa52 ver mi že by si našla muža ktorý by ťa nekomandoval ako tento tvoj. Hnusne ťa len manipuluje a vydiera. A ako tu bolo x krát spomenuté tak od neho to sedí. Ten čo žije s mamou ti má čo dávať rozumy do hlavy.
Prepáč, nie som typ čo sa rozchádza pri prvom probléme ale aby mi partner obmedzoval moju slobodu tak to nehrozí. Asi by mi fakt zablikala kontrolka a ak by to nepochopil tak by som šla od neho preč.
Len aby to nebol práve on ktorý ostane sám.
Zakazuje ti teraz co je iba priatel, ked bude manzel zakaze uplne. Pre mna by znamenal koniec vztahu pokial by mi co i len raz zakazal ist k mojej rodine.
My chodíme s manželom spolu za mojou rodinou, keďže bývajú 140 km od nás, tak to ani častejšie ako za dva, tri mesiace nedávame. Ideme tam na víkend, od piatku do nedele.Nikdy nebol problém, aj keď je pravda, že sama by som šla len v dajakom opodstatnenom prípade.
Aj moja mana býva cca 140km.najviac chodime spolu lebo predsa 2 porobime pomôžeme 3x viac ako ja sama. chodime každé 3 -5 týždňov lebo pracuje na smeny tak sa hociktory vikend neda.aj dlhsie ako na víkend. Ani prd mi nepovie ked idem sama , aj na stanicu ma odprevadi, pri vlaku čaká po smene ked idem späť.a to sa nevozime autom ale spojmi.
On ide k rodicom aj každý týždeň. Vobec s tym nemame problém, len sa dohodneme po praktickej stránke.aj teraz je tam.a som ok.
Fakt sa nedaj manipulovat ale bran sa aj svoju rodinu. Vobec nie je pravda ze nikto by ta takto nechcel s rodinou. Vsetky moje kamošky maju mužov co pomahaju a podporuju svoje rodiny ale aj svokrovcov.dokonca aj viac.
@mataa52 Toto je úplne odstrašujúci príklad, ten tvoj priateľ, ja by som už mala kufre zbalené na tvojom mieste. Sám býva u mamy a tebe ide zakazovať vídať tvoju rodinu, aj ked vie, že si prišla o otca, je to od neho hnusné. Okrem toho ma zarazila ďalšia tvoja veta, že nechce sa mu strážiť tvojho synovca, to tiež svedčí o tom, ako sa bude asi starať o vaše spoločné dieťa, ked už teraz sa mu nechce, potom bude všetko na tebe. Poriadne si to premysli, či ti to stojí zato.
@mataa52 mm mi nikdy neopomenul ako casto a na kolko chodim k rodine - v pohode k nasim aj na 3 mesiace som sla, k jeho bratovi na 2 tyzdne, k jeho sestre na tyzden ci k jeho mame na par mesiacov tiez. A teda ja vztah s mojou sestrou nemam ziadny a uz 2 roky sme sa nevideli, nerozpravali (a nie sme pohadane) a vobec nediskutujeme ci MOZEM, len kedy je ist najlepsie, aby sa stihali terminy. Ale toto uz je cez, ze rano tam a vecer spat- nepoviem, keby to boli cudzi ludia ci kamarati, ale k rodine?!? A este duplom, ak on byva doma.....
@mataa52 Kebyze byvate sami, tak by som to brala, ze sa mu to nepaci. Ale ked byvate u jeho rodicov? Asi by som mu povedala, ze ok, nebudes tak chodit, ale az ked sa odstahujete do vlastneho. Kym byvate u rodicov, tak nechapem co riesi. On je u mamy vzdy a ty nesmies? Alebo nech chodi s tebou, ked sa mu nepaci.
Keby nemal s tymto problem tak je všetko super. Ale dosť ma trapi že toto mu vadi že chodim k našim. Už ma napadol aj rozchod. Dal by mi aj modre z neba ale toto neviem to straviť že mu vadi kolko sa s našimi stretavam. Vedela som davno že mu vadi že ked idem k našim tak mu poviem že pridem na druhý deň ráno a počas toho ako som bola u našich tak som sa rozhodla že pôjdem poobede. Tak mu vadilo že menim plány. Ale teraz mu vadi ako často chodim k našim. Tak to je horšie
@ivangeline hej, nie je fajn, ak si tam od pon do stredy, to nie je spravne, a on s Tebou nechce? Ak raz za rok pojdes na 2-3dni v ramci pomoci vacsej rodicom, zober aj jeho, ale nie bez neho na viac ako 24h, zrejme mu to ublizuje a nepaci sa mu to.
@mataa52 on ako muz Ti chce byt oporou, Ty mu to neumoznujes "utekmi" k Vasim. Vies, vo chces? Pride mi, dajte si par vecerov spolu, a poroxpravajte sa, preco mu to vadi. Ze Ta to mrzi. Naopak, Ty sama si daj reflexiu, preco utekas za Vasimi. Pride mi, to co pises, ze robis "uniky", v com, neviem, skus najst odpoved?! Vadi Ti na nom nieco a potrebujes ho pripadne v niecom nahradzat rodicmi? Rozpravate sa o tom, co potrebujes, a co by rad on? Toto si vydiskutujte. A neutekaj....prepac, vnimam, ze utekas k rodicom. A jemu to ublizuje. Spytaj sa, preco?
Krasny vecer.
ako 25 km je nic vzdialenost aby si tam musela tolko dni prespavat sestre to nevadi ?
ja by som pristupila na kompromis chod tam castejsie ale bez prespania
napr ja len 50 km dochadzam do prace jedna cesta a plno ludi tak chodi a ako ID mas predsa zlavy resp vlaky zadarmo 😉

začal s tebou byvat lebo ta chce mat pri sebe ale mal by pochopit ze ta nevlastní a mas aj svoju rodinu nielen jeho. a vztah sestier je vacsinou blizsi ako brat so sestrou. horsie by bolo keby si bola viac prec ako s nim ale takto je to ok.
my napr byvame v uplne inom meste ako nasi rodicia. ked on ide k jeho rodicom, ja idem k mojim.