Ako reagovať na narážky ohľadom postavy?
Ahojte mám 17 rokov 164cm a 61kg babka mala od mala narážky na moju postavu no dnes sme mali rodinnu oslavu a pred viac ľuďmi mi povedala že už by som nemala jesť lebo bude musieť nové stoličky kúpiť že mi snaď stačilo. Ona sa tomu smiala ale mne to smiešne neprišlo.Myslíte že jej mám niečo povedať ? Stretli ste sa aj vy s niečim takym ?
Och :(((. Asi by som vstala a odišla niekam do inej miestnosti, kľudne aj na wecko. Nech sa trošku zamyslí. Škoda, v 17 som nemala odvahu povedať niečo typu, že ma také reči zraňujú. Nemohla by jej mama dohovoriť, aby s tým prestala? Alebo by som schválne u babky ale že NIČ nejedla. Radšej by som sa poriadne najedla doma. Ak tam samozrejme nemusíte tráviť celý deň a dá sa to vydržať.
inak co radite, aby sa autorka ozvala, ja som teda dost asertivna teraz po 30-ke, ale v 17r by som asi tiez bola ticho. clovek sa vyvija.
Tvoja babka je modelka? Neviem aky mate vztah … keby to bol cudzi clovek, tak mu poviem, ze vekom mam sancu schudnut kvoli postave ale ona sa susi uz len do rakvy … co sa tyka rodiny… nic nikomu nepoviem, len si poviem, ze vekom osprostievaju a ignorujem ich … ja som isla z vahy 60 na 70+ … ale mam podstatne vyssi vek a 182 cm … len boli zvyknuti, ze mam postavu zachodoveho pavuka 🤷🏻♀️
Autorka, prosím neber si k srdcu ani babku, ani to co napísala jedna tu... Neviem ako vyzeráš, ale na to koľko máš cm máš dobrú váhu. Ze by si sa mala nad sebou zamyslieť🤦♀️ nekomentujem niektoré exempláry tu...
Babke povedz, že ťa takéto slová zranuju, povedz to rodičom, zastan si samu seba.
U nás bolo zásadne, musíš to dojest, ešte ti naložím, ved si daj...nejaká si pribrata 😅
Otrasne nieco. Tieto zaostale babky… hoc uz tato generacia babiek by mohla mat nejake zakladne povedomie o tom, ako deti ovplyvnuje posudzovanie vzhladu a tieto wannabe vtipne narazky…
S laskou spominam na moju starku, ako vzdy zhodnotila ci som pribrala alebo schudla, ked som prisla po nejakom case domov. Nikdy mi to nevadilo, lebo vzdy mala pravdu, mala to v oku a vdaka nej sa aj moja sebareflexia utvrdila v tom, ze bud “super vidno, ze cvicim” alebo “sakra musim sa uz rozhybat”. Ano, trosku to zahra na strunu a medzi x ludmi by nemusela, ale mysli dobre ☺️
@jaja20 Mám. A práve preto viem, že také správanie rodičov je kontraproduktívne. Autorka je dosť stará na to aby sa obhájila sama. Ibaže by sa obhájiť nevedela lebo sa to nemala ako naučiť keď to za ňu vždy robila mamička.
@lija22 Nie, nemá to takto byť. Rodičia sa dnes idú starať do všetkého. Idú sa hádať s učiteľmi, s trénermi a neviem kým ešte, a potom sa čudujú, že majú deti lenivé ešte si obhájiť aj svoje
V tvojom veku som mala 168 a 65 kíl a babky mi hovorili aká som chudá. Potom prišla maturita a zo stresu som ešte schudla 5 kíl za 2 mesiace, padali zo mna šaty na stužkovú😩 si vo veku kedy si môžeš brat takéto reči viac k srdcu, ale nenechaj sa zdeptat a hlavne nech ti nenapadne robiť drastické diéty alebo chudnúť, nech to nevyusti do nejakej poruchy príjmu potravy. Nevidela som tvoju postavu, a áno, kilá na tele môžu byť rozložené na každom človeku inak. Ak si ty sama so svojím telom spokojná, nič nemen, ak sa ti nezdaju nejaké partie, zdravo sa stravuj a cvic, ale nerob to kvôli chudnutiu a rečiam okolia, ale kvôli sebe. Správnymi cvikmi sa dajú problémové partie vytvarovat. A babke povedz o svojich pocitoch otvorene, je to babka, neodkusne ti hlavu.
Tak zas sa netvarme ze Ta vaha je idealna lebo ano je vyssia o trosku nez by bolo idealne ale toto sa este stale decku povedat nepatri. Mimochodom ja ked som bola mala, fakt mala mozno 12 rokov, vazila som jak 10rocne deti a starka vravela ze som ako buchta 😄. Som sa z toho uz len smiala, to iste vravela bratrancovi. Obaja sme boli pritom kost a koza.
Nic som si z toho nerobila
Moja babka nám so sestrou zase neustále hovorila, aké sme chudé a pchala nám pod nos koláče a plné misy jedla. Ospevovala iné dievča z rodiny, že aká je pekná, tučná, riadna baba. Liezlo mi to dosť na nervy, ale nejak som to neriešila.
@dzulli1980 dosť kíl??? To akože vážne ani neviete ako vyzerá a napíšete jej toto . Dnešná doba už dávno nieje len o vychrtlinach . Nehovorím keby mala nejakú nadváhu ale pri týchto mierach nemám ten pocit+ ešte stále sa vyvíja/mení
@jaja20 Ja sa môžem hanbiť? Ja sa snažím svoje deti naučiť, že život je niekedy pes a treba si vedieť stať za svojim za každú cenu. Aký chceš dať príklad svojej dcére do života? Že môže byť lenivá lebo ty jej budeš stáť za riťou a riešiť jej problémy? To jej teda pomôžeš... Zase som sa včera z vajca nevyliahol a vidím, že najhoršie v živote dopadli tí, za ktorých problémy riešili ich premotivovaní rodičia / súrodenci.
@yosi chcela by som teba vidiet v sedemnastich, aky si bol hrdina:D a co sa tyka vahy a zenskych postav, sorry, ale ako chlap netusis, co si taka 13-18 rocna baba bezne vypocuje. dufam, ze nemas dcery, a ak ano, tak si o tom nieco nastuduj, kym pridu do toho veku, ked sa im tela zacnu menit a budu pocuvat neustale poznamky na to, co maju privelke, primale, zle a nepekne. alebo potom opacne ich budu brat ludia ako objekty a vypiskovat po nich na uliciach. fakt to nie je lahke obdobie. neviem, mozno to tak maju aj chlapci, ale mam dojem, ze ich postavy v puberte sa komentuju tak nejako menej. minimalne na nich nevypiskuju zeny v strednom veku...
@deedol Ale veď ja sa nehádam. Len tvrdím, že rešpekt si môže autorka vybudovať len sama. Nikto iný to za ňu nespraví. Mňa keď na základnej šikanovala učiteľka, tak som ju pred všetkými ponížil. Síce bol z toho prúser, ale stálo to za to. Už si nedovoľovala potom lebo vedela, že so mnou nehne. A nepotreboval som na to rodičov aby ma bránili. Ani keď som mal problém s vrstovníkmi, tak by ma nenapadlo s tým utekať za otcom. Ešte by ma poslal do riti, že si neviem urobiť rešpekt v partii
Aj Ja mam 61kg momentalne sice som trosku vyzsia o 8 cm a nosim velkost S Takze verim ze si ok s vahou. Vidim vonku kopec 17r co vyzeraju ze maju viac kg. Nemusis sa trapit .Babke povedz ze nie je od nej pekne robit si z teba srandu na oslave ze ty si k nej slušna a ocakavas rovnaku uctu k tebe . Lebo zas aj na nu by sa dal vymysliet poniźujuci vyrok . Ale ze mas asi viac rozumu ako ona kedze druhym netobis co nechces any robili tebe .
Dievcata, tato diskuterka a jej styl pisania je vzdy ten isty. Nepise tu ziadna urazena chudinka, je to troll.
"Ale babka, načo by vám boli nové stoličky? Veď si ich už ani nestihnete užiť. '' Aký požičaj, taký vráť....

@jaja20 To mám najradšej, rodičov pomstiteľov čo vytiahnu do boja vždy keď sa niekto dotkne ich detí