icon

Ako reagovať na týranie tichom od partnera ?

8. jan 2020

Ahojte, ked sa s manzelom pohadame, reaguje na to tichom, ze sa aj týžden so mnou nebavi, ale ze vobec ani slovo.... Ako keby ma tym tyra... Este popritom ako je ticho sa napriklad pozera tv a smeje sa a tak, ako keby provokacia.... Ako by ste na toto reagovali???

jumama
11. jan 2020

Mozete to zvladnut, symbolicky si vymysliet nieco vtipne, kam ist zakopat vojnovu sekeru. Doslova a do pismena, hoc nejaku malu sekerku nakreslenu na papieri bud ist niekam z mosta hodit do vody alebo aspon pokrkvat a roztrhat a spalit .... urobit si taky vas spolocny ritual, ktory vas k sebe primkne, nie vzdiali. Neudrziavat sa v napati a boji, dat vsetkym bojom stopku. Dohodnut sa na nejakom znameni, vyjadreni tej sopky, ked pride novy boj. Lebo isto pride, ked clovek ide na autopillota sklza k starym zvykom. Proste ukazat partnerovi milym sposobom: Ale ty moje, ty sa zase chces hnevat? Tak podme si to vysvetlit, ako ked sa ludia mecuju, teraz ty - teraz ja... nakreslime si zas tu nasu vojnovu, podme sa prejst, najst ine myslienky a spolocnu rec.... a posledna otazka, ak si bola mala hnevala sa, ako sa zachovali tvoji rodicia, ako ta z hnevu vyliecili? Mala si ho povoleny? Mohla si sa odut, hnevat... ?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
ajuga
11. jan 2020

Mily anonym, mas 25, nemas deti, ale zato mas chlapa, co ti nadava do hovien a nevazi si tvoju rodinu. Poviem ti moju skusenost. Moj manzel vzdy po hadke odide, prestane sa rozpravat. my sme uz takmer tyzden pohadani, manzel nekomunikuje, ak aj nieco povie, tak je to plne pohrdania, vysmechu, dokonca mi povedal, ze si nemame uz co povedat. Jeho nalada sa presuva aj na nase dve krasne deti, ignoruje ich, miesto večernej rozpravky sedi v obyvacke s telefonom v ruke, nevie sa s nimi zahrat, obliect, dat im jest. Na vsetko, VSETKO som sama. Ak chces dopadnúť ako ja, uplne bez sebavedomia, bez akehokolvek casu na seba, ak chces byt sluzkou, a vlaatne v tvojom pripade obycajne hovno, pokracuj vo vztahu dalej. Ver mi, ze keby sme nemali deti a bola by som financne zabezpecena (resp mala aspon staly mesacny prijem), odisla by som od neho. Alebo teda neodisla..utekala by som co najdalej, co najrychlejsie

basska_b
11. jan 2020

Môj pradedko sa údajne na niečo nahneval na prababku a nerozprával sa s ňou 20 rokov 😂 chlapi, no...

autor
11. jan 2020

@jumama to je zaujímava teoria, akoze je pravda, ze doma sa asi moc nerozprávali s nim nikdy.... Tak to znie zaujimavo, ze on ma hnev a prenesie ho na mňa

autor
11. jan 2020

Už uvazujem fakt nad tym rozvodom, lebo naozaj ma dostalo este hento, ako povedal, ze on mi hovorí ken pravdu a ja ju neviem akceptovat, ze si vlastne stoji za tym, co rozpraval....

mk22
11. jan 2020

Jeho pravda je ze ty si hovno, TV rodina je hovno.. A ty to máš akceptovať?? By si niekto dovolil urážať moju rodinu.. Jediný krát a naposledy..
Nemusíš riešiť rozvod.. Môžete byť od seba istý čas.. Po rozmýšľaš ty.. Aj on..
Vyššie ti napísala maminka 2deti, ako. To bude u vás s odstupom času.. Budeš skákať okolo deti sama a on bude mať odutu hubu pre nič..

erickatt
11. jan 2020

On povedal ze si hovno?? 🤦🤦... Je to chuj... Odíď...

tinapa
11. jan 2020

No- chcela som ísť na poštu odniesť balík, ale už to nestihnem... To ty si na vine, milá autorka.. Takto nejako to je. Každý má možnosť voľby. Už musíš sama vedieť, či je lepšia len odluka alebo rozvod... Ak mu chceš dať šancu, odiď k mame na neurčito a povedz mu len, že odchádzaš, kým si neuvedomí, že to prehnal a kým si neuvedomí, že sa nevrátiš, pokiaľ on nepríde za tebou a neospravedlní sa sám. Musíš to urobiť ale hneď, nečakať týždeň, dva, lebo potom ťa hnev prejde a zasa to pôjde po starom do ďaľšej hádky.. Máš obrovitánsku výhodu- nemusíš riešiť deti. Využi to.

hradnapani
11. jan 2020

necitala som predchadzajuce komentare, ale asi by som co najcastejsie opustala byt s usmevom, ze nech si uziva ticho, ked mu robi dobre a zaroven by som premyslala, ci chcem pokracovat v takomto vztahu. Neviem, ci mate nejake zavazky, ale ak nie, zvazovala by som velmi. Teraz ti vykrikuje taketo hnusne veci, o par tyzdnov, mesiacov sa to bude nabalovat.

autor
11. jan 2020

@tinapa asi by som mala odist, ale ako hovoris nie na tyzden, nie na dva, na mesiac, na vela, aby ma nevidel nič.... Aby sa zamyslel, ked sme v spolocnej domacnosti, asi sa nezamysli nikdy, nikam to nepovedie.....

autor
11. jan 2020

@hradnapani mame byt spolocny.... Len on to na mne vidi, aj ked mam nervy, ze sa usmievam len nasilu alebo tak....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
codal
11. jan 2020

Jednou by mi partner řekl, že jsem ho... Nebo nějaké podobné sprosté urážející slovo s už bychom spolu nebyli.. a to ani kdyby se milionkrát omluvil.. taková slova do kvalitního vztahu nepatří a to ani v afektu!!! Tvůj manžel si tě vůbec neváží a měla by ses podle toho zařídit, protože to se nezmění, žádnými triky ani rozhovory, on má pocity že má navrh, že je něco víc a dává ti to pěkně najevo. Pokud nemáte děti tak je to snadné, sbal si věci, s někým takovým si akorát zničíš život!

hradnapani
11. jan 2020

chcela som tym povedat, ze by som s nim proste v tom byte nebola, pokial sa da a vlastne sa pripravovala na odchod - rozchod ;) Povahu cloveka nezmenis, to je uplne nerealne. Ak sa on vyziva v takychto situaciach a tebe su neprijemne, tak vela moznosti nemas.

autor
11. jan 2020

@codal presne ten afekt, on to ospravedlni, ze to bolo v nervoch, v hadke.... Ale ked sa to opakuje, zo už neni ok, to už mu neverim tu jeho vyhovorku, ze v nervoch, v afekte....

autor
11. jan 2020

@hradnapani tak samozrejme, ze on povie, ze on sa v nicom nevyziva, ze ja si vymyslam, ale ja to na nom vidim, aky je spokojny vtedy....

mk22
11. jan 2020

Teraz si doma? Víkenduješ doma, on je doma?

codal
11. jan 2020

To, že je to v afektu, je jen výmluva, jako člověk dokáže říct v afektu hodně hnusnych věcí, ale tohle je moc... inteligentní člověk by mě znát hranice a mel by se umět ovládat, zvlášť když jde o milovanou osobu. Takhle se přesně obhajují násilníci, že je přece žena vyprovokovala, že si za to může sama, že oni by to jinak nikdy neudělali. Jednou se to prominout asi dá, opakovaně ani náhodou!!!

autor
11. jan 2020

@codal ved to, ze keby to bolo raz take nieco, tak to asi zoberiem, ze stalo sa, ale ked to je opakovane, tak mi to dojde, ze uz to nie je len hadkou, afektom....

autor
11. jan 2020

@mk22 som doma a nie som, sice som, ale cely den som preč, len sa doma vyspím

katkati
11. jan 2020

A on nič? Ticho?

montemotherone
11. jan 2020

Klin- klinom. Oko za oko. Zážitkové učenie... ako len chceš. Jednoducho mu urob to isté. Iba tak pochopí aké je to nepríjemné. Tvár sa že si nad vecou, že ti to nevadí, smej sa tiež na filme, kľudne aj s ním, akoby sa nič nestalo... a uvidíš ako sa zmení. Bude nervózny, možno aj nahnevaný... nechaj ho nech ON príde s tým, že sa bude snažiť zase vyvolať hádku a vtedy mu v pokoji predostri celé divadielko a popíš čo sa vlastne udialo. Že nekomunikoval a začalo mu to vadiť keď si to robila aj ty, a že ako vidí, toto nie je riešenie a že sa NEDÁŠ takto tyranizovať. O tom ale musíš najskôr presvedčiť samu seba. Bude robiť to, čo si necháš. Len TY môžeš určiť, čo ťa bude alebo nebude naozaj trápiť. Vieš, oni to chlapi často nerobia vedome, oni vlastne nevedia čo robia, len sa nechávajú unášať tým svojim (v škole, doma, kedysi dávno zraneným) egom, a treba im to celé rozbaliť, vysvetliť a dať najavo, že toto nie je cesta ako sa žijú zmysluplné vzťahy. Mne to trvalo dlho, kým som sa naučila manželovi klásť tie správne otázky. Tak, aby si na ne odpovedal sám a rozhodol sa sám za seba. Aby mi nepodsúval nič, za čo nemôžem, len preto, lebo nevie čo s tým vo svojom živote 😉

autor
11. jan 2020

@montemotherone to je pravda, len ja si urcim, co mi ublizuje a co nie.... Ked sa budem tvarit, ze mi nevadi nic, tak ho to urcite zacne srat....

tinapa
11. jan 2020

Tak si daj limit, dokedy to budeš "skúšať"..či to s ním pohne.. Môj názor ale je, že sa vo svojej elementárnej podstate nezmení, vieš? Toto chce alebo: najotvorenejší rozhovor alebo aj monológ k veci- čo ti prekáža a čo chceš, aby zmenil, alebo odluku- radikálne riešenie..liečbu šokom.

mondolina
11. jan 2020

Len sa priprav, že On sa ťa tak ľahko nevzdá....koho by potom ponižoval?

adkoalauri
11. jan 2020

no ja by som sa na takeho debila z vysoka vykaslala...Co bude,ked budu deti? Aky priklad im da?Kazdy den je u nas cirkus,vycerpavaju nas gulosi nasi,hadaju sa,ucit sa nechce, a este ze by som riesila muzovu naladovost..cuvaj kym mozes..toto do buducna nevesti nic dobre..a koniec koncov,ked ta a vasu rodinu poklada za hovna..

autor
11. jan 2020

@tinapa ked mu poviem, čo mi vadí, on povie, že aj jemu na mne vela vecí vadi.... Otáča, čiže ťažko sa s ním aj niečo komunikuje.... Niekedy nemám silu sa s ním baviť

autor
11. jan 2020

@mondolina ano, povedal mi dnes, že on nie je za rozvod.... Že on chce, aby sme spolu boli, ze to ja rozprávam o rozvode, cize zasa sa robi pekny, ze on vlastne rozvod nechce.... Presne som si povedala, ze sak jasne, ten kto sikanuje, ten rozvod nechce

janickacrazy
11. jan 2020

no jasné, že on nie je za rozvod, ved on sa má v pohode, on netrpí a nechce si ani priznať, že tebe robí niečo zlé, ale takto to dalej proste nemože ísť, lebo ak si to on neprizná, tak sa nič nezmení a tebe ostane len baliť kufre