Ako riešiť dedičstvo pozemku s bratom?
Mozno sa niekto v tom bude vediet vyznat. Postavili sme s muzom dom na pozemku rodicov v podstat eich zahrade lebo tak rodicia sa ponukli ze pomozu. Na byt je hypoteka. Keby sa nieco stalo rodicom tak dedime s bratom a mu v podstate patri polovica toho pozemku na ktorom mam dom ci ako to je??
Väcsia radost v zivote ze Ta maju blizko 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁 a tym padom vsetko automaticky dedis len ty 😁😁😁😁😁
Presne tak
Ked ste podavali o stavebne povolenie RD, davali ste to na parcemu rodicov, nijak ste to neoddelili GP? To snad ani nejde. Spravte geometrak a nech ti to daruju, lebo bude peklicko 🔥od brata. "Ma kde byvat, nepotrebuje, ty sa staras... "ale budes ho musiet vyplacat.
@ahhola no môžu jej to darovať tak o niekoľko rokov ak ručia s tým celým majetkom k ich hypotéke...nepohnú s tým momentálne nijako
Dalsia, co potrebuje rodicov za zadkom a mysli si, ze ked je surodenec samostatny a vie si zabezpecit byvanie a zivot sam, tak nema narok na dedicstvo 🤣
To co je za modu, nemat pomaly co do huby, ale postavit dom na hypo?
Povedala by som...že vlastná vychcanosť ju dobehla 😅
Ako ste dostali hypoteku ked k pozemku nemate LV?
Kazdpadne, teraz pozemok rozdelit, nie fyzicky plotom, ale zavolat geodeta, nech rodicia ukazu pokial chcu aby bolo vase, pokial ich, tu vymeru potom dat na darovaciu zmluvu, alebo kupno predajnu za 1€ a zapisat na kataster. + vecene bremeno alebo podiel v rodicovskom pozemku, aby ste mali zaruceny pristup k domu, keby nieco..
Autorka: aby si nebola prekvapená. Aj keď rodičia ručia svojim domom na vašu hypotéku môžu predať (rodičovský) dom. Hypotéku vyplatia z predaja rodičovského domu a je to. Síce potom vyvstane otázka kam by išli bývať.
ja sa čudujem, že s takouto "znalosťou" akou autorka disponuje dokázali postaviť dom 🙈
jeej ty si sa nam vratila 👏👏👏studnica nevycerpatelnych napadov 😉 Ja neviem ci je aj mozne zit v takej nevedomosti a naivite ako ty...ale ozaj mas svet krajsi ked nemas o nicom ani paru 🙊🥰
Rodičia môžu napísať závet, kde uvedú, že ten pozemok chcú dať tebe. Ale aj toto môžu keby chceli zmeniť.
Ja byt rodičmi,tak vám vlastným domom ručiť fakt nejdem,prijde mi to veľké riziko,že to nebudete splácať,ked píšeš,že nemáte ani na jedlo.. nakoniec sa najviac bude tešiť banka.
Takúto komédiu som dávno nečítala, ďakujem 😁 Ešte ostáva nejak nakontaktovať brata nech si to tu prečíta, ukecá rodičov na darovanie jemu a môžeš si kopať nohami.
Otvorila som si túto diskusiu v úprimnej snahe poradiť, ale po príspevku o 12:53 ("Som myslela ze by som ten dom zdedila len ja a by tam potom deti mohli byvat alebo tak, vsak ked su to ich vnucata tiez by im mohli nieco odkazat ci? Brat ma kde byvat") sa mi zastavil rozum a už ani nemám chuť niečo radiť. Autorka dostane pozemok a ešte by chcela aj rodičovský dom a brat nedostane nič, lebo však on má kde bývať?! Mimochodom, dosť by ma zaujímalo, ako ste dostali stavebné povolenie na stavbu na cudzom pozemku a ešte viac, ako ste na to dostali hypotéku! Veď dom na cudzom pozemku nemôže banka predať, keby ste neplatili hypotéku! Kto je vlastne napísaný na liste vlastníctva?
@h2 neviem ci si sa zapojila aj do tento temy, keby nahodou nie, tak citaj 😁https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zminene-problemy-v-manzelstve-a-zivote/
@jablkovastrudla Ďakujem, niečo sa mi marí, že som to videla, ale je to strašne dlhé, teraz som pozrela, že 63 strán, tak to sa mi čítať nechce.
Neviem to riesil muz s rodicmi vtedy ja som sa do otho aj tak nevyznala, sme boli radi ze budeme mat dom tak sme nejak neriesili veci okolo
Jasne že polku domu (rodičovského) bude dediť brat a tak isto aj polku pozemku....má úplne rovnaké právo ako ty. Ak sú vaši rodičia rozumný tak ťa hneď zrušia keď začneš rozprávať o tom ako chceš všetko iba pre seba.
Najlepšia možnosť bude pozemok rozdeliť na dve časti, dom rodičov a pozemok predať. Peniaze si rozdelíte a ty mu z tvojej časti peňazí dáš ešte adekvátnu čiastku za pozemok ktorý užívaš ty (kúpiš si tú polku od brata za peniaze z predaja).
Ak bude chcieť brat rodičovský dom od teba odkúpiť tak ti polku vyplatí a pozemok si už len rozdelíte na dve časti (jedna bude tvoja a jedna jeho).
Každopádne si budete musieť vyriešiť prístup na váš pozemok.
Ahaa tak ty by si najradšej keby brat nedostal nič lebo však ty chuda Nemáš ho z čoho vyplatiť a pod.. vieš čo máš smolu a dobre ti tak ....
Zase ty?
🍿🍿🍿
Ano ja som tu mala tu predoslu temu ale teraz nieco ine riesim
Juhuu autorka z temy nic sa neda, vsetko daleko, sama zakruta 🙂 uz si precitla a spadla z oblaciku naivnosti 😂😂😂. Jasne ze sa dedi aj pozemok cely na polovicu. 😂🥹🙈
Ty uz prosim ta nic neries.
No nejako to budem musiet vyriesit ale neviem ako. Nemozem ho kupit lebo nemam za co a rodicia to asi aj tak nebudu chciet prepisovat oni uz zacinaju byt taky neprijemny trochu ked pride na tieto veci rec
A muza sa preco neopytas, ako mate porieseny dom,ked ty sa nevyznas? Ci uz si ho vyhnala do zahranicoa a tam v pote tvare zaraba na chlieb a nema cas ti odpovedat? Inak, ozaj myslis, ze mat pri sebe prizivnicku ako si ty, to je nejaka radost zo zivota a pridana hodnota a dovod na to, odovzdat ti vsetok majetok?
@h2 Najskôr si vzali americkú hypotéku a ručia domom rodičov. Ona síce nevie, vie iba to, že jej manžel a jej otec to spolu vybavovali...
Ale detaily: kto je v skutočnosti majiteľom "nového" domu, kto je majiteľom pozemku pod novým domom sú otázne...aj či je vôbec hypotéka písaná na nich.

Ty nie si iba jednoduchšia. Ty si ešte aj hnusná vychcaná osoba, ktorá si myslí, že keď brat býva ďaleko, tak na čo by mu bolo dedičstvo po rodičoch. Ak si tá, čo ti vypisovala že nerobí a býva na konci sveta, tak začni konečne pracovať a pripravovať sa na to, že buď budeme mať s mužom príjem, aby ste raz brata mohli vyplatiť, alebo sa to všetko predá vrátane vášho domu a pôjdete bývať do takého, na aké budete mať.