icon

Ako sa k vám správa priateľ po pár rokoch vzťahu?

alica386
19. jan 2015

Ahojte babulky.
Velmi by ma zaujimalo ako sa k vam sprava vasa polovicka po par rokoch spolocneho nazivania a co vsetko sa vam zmenilo vo vasom vztahu?
Ja som s priatelom uz 5 rokov a neviem ci je to tym ze ja som "narocna" alebo tym ze sme spolu uz dlho, ale mam pocit ze sa nam laska niekam vytratila.
Viem ze nikdy to nebude uz take ako na zaciatku, ked mi doniesol kvietok len tak, ked ma chytil za ruku ked sme niekam isli, ked mi dal pusu a povedal ze som krasna a ze mi to slusi, ze sa ku mne v posteli pritulil a tulkali sme sa, blbli, smiali sa....Teraz aj po sexe sa tvari ako keby prave dovaril polievku....Citim sa niekedy ako pouzita ponozka. Ani pusa, ani pritulit, ani nic, len dalej pokracuje napr.v kukani telky. Ide ma z toho rozhodit.
Nikam ma nepozve, ja si to musim vzdy vyzobrat, no ano krivdila by som mu, niekedy (raz za rok :D ho to napadne)
Je pravda ze mame vela prace a nevieme kde nam hlava stoji ale ja si na neho najdem vzdy cas... Na pritulenie a na pohladenie.
Niekedy mam pocit ze na kamaratov sa tesi viac ako na mna, a ked mame volny nepracovny vikend v mesiaci len pre seba, tak vymysla ze s kym by sme sli von...
Snazila som sa mu vysvetlit ze chcem si ho niekedy aspon raz za mesiac "uzit sama" ale on to nechape a tvrdi ze ved je so mnou kazdy den.... (pracujeme totiz spolu)
A den v praci vypada asi tak ze kazdy sedi za svojim pc a prehodime asi par viet cez den a to este o robote...
Takze?
Je na tom este niekto horsie ako ja? 😀 😀 😀 😀 (myslim ze ani nie)

danieli
19. jan 2015

My sme vyzerali podobne, ja som vsak spokojná, lebo manželovi jasne formulujem co očakávam a zázraky a čítanie myšlienok to nie je, kvety si kúpim aj sama ked mam chuť, inak ich vzdy dostanem na sviatky nádherne veľké kytice, viac nepotrebujem, tulkanie a maznanie- to naňho rovno skocim so slovami, tak koho iného mam pobozkať ked nie teba, na to som si ta brala 😀 aj my sme spolu pracovali a vyzeralo to rovnako, par viet len o práci, ale co ine sa da čakať v práci? Teraz som uz 4-ty rok na materskej a manžel maká, vidíme sa hodinku denne, dieta mame polosialene (dnes uz robia asi len take 😀 ) takze nejaký pokojný vecer nehrozí

mikema
19. jan 2015

@alica386 No ja ťa nepotesim,ale u nas je to teraz, po takmer 8 rokoch ešte krajšie ako na začiatku. Kvietok len tak dostanem i ked občas mu aj pripomeniem že by pomaly mohol zas urobiť niečo pekné 🙂 rozumieme si výborne,veľa sa smejeme,mazname a kazdy den mi hovorí,ako moc ma lubi. No musím povedať,že vzťah je aj kus práce. No my si dávame pozor,aby sme spolu mali aj napr rande.ideme do kina,na Cocktail. Alebo len tak na kávu. Veľa podnikáme aj s našou partiou a nejak to drží ten vzťah čerstvý. A hlavne sa veľa rozprávame. Takže ja musím povedať,že som veľmi spokojná aj keď si občas.človek fakt musí dať záležať, ked ten vzťah trochu stagnuje... Ale zas ja som moc otvorený človek a ked mi dačo nesedí,hned to poviem. Aj keď niečo chcem necakam kým mu to dôjde,ale poviem priamo, čo chcem. A ešte jeden tip, dávame si navzájom pocit že si jeden druhého vážime a sice uz len takou malickostou ako napr že sa mi poďakuje,ked navarim alebo ja sa podakujem,ked urobí raňajky. Proste si vážime jeden druhého a neberieme sa ako samozrejmosť... Možno by ste sa mohli dohodnúť,že jeden večer v týždni je váš a mimo práce či bytu... Aj moj chce byť veľa s partiou a aj my sme strašne moc zaneprazdneni ale tak vieme si nájsť aj čas len pre nás i ked občas ho je skôr pomenej.možno keby ste si urobili nejaký fajn program,netahalo by ho to toľko von...

nana36
19. jan 2015

Ja si myslím,že je to aj tým,že ste každý deň spolu v práci. Mi sme takto fungovali pol roka a doma sme si nemali čo povedať! Tak som si rýchlo hľadala prácu, sme spolu 9 rokov a máme fajn vzťah! 😀 😝. Určite sa nájdu aj horšie vzťahy ako ten Váš!!! Skús ho nakopnúť nejakým sexi pradlom!!! Neskušala si??? 😀

ritusuk
19. jan 2015

No a hlavna otazka,povedala si mu o tom??? Vie ako sa citis? Co Ti chyba? Skusila si nieco urobit pre to,aby to bolo inak? 🙂 my mame tri male deti a napriek tomu mi obcas donesie kvietok,stale sa vieme rozpravat do noci a nikdy mi nezabudne napisat,ze ma lubi.samozrejme to nie je ako prve mesiace,ale svojim sposobom stale lepsie.treba duchat a duchat do ohna a potom to ide 🙂 ja stale hovorim,ze vztah je drina a pot.smrt nastava ked sa partneri zacnu povazovat za samozrejmost,ked vymiznu pusinky,objatia,neha.ked radsej cumia denne do monitorov a komunikacia zamrzla na veci ohladne hypoteky a ceny benzinu.ked k tomu dojde,lebo k tomu dojde vzdy,rychlo zacne jeden z nas duchat 😀 netvrdim ze to tak zostane naveky,este nie sme spolu 10 rokov,ale ani rok,tak snad zaklady mame dobre 🙂 skus navarit fajn veceru,flasa vina a rozpravajte sa.pocuvaj co hovori,mozno on to vnima tak,ze je vsetko fajn a v poriadku.vacsine chlapom doklapne ze sa nieco deje,az ked je zena pobalena 😀

miadi
19. jan 2015

Je to o to tazsie ze spolu robite -on ma pocit ze sak ste spolu stale a nevsima si ta tak ako by si chcela.Nejde o cas ale o kvalitu casu straveneho spolu.
Po sexe je chlap vacsinou unaveny-pre nich je to ako zabehnut maraton a orgazmus francuzi nazyvaju -mala smrt 🙂 uvedom si ze mal odkrveny mozok 🙂 oni to inak prezivaju ako zeny.tak kasli nanho a chod sa osprsit 🙂niekedy nie je dobre sustredit sa tolko na partnera potom len vnimas ten rozdiel-ze ty nanho mas cas stale ochotu ho pobozkat objat hocikedy on naopak...
ja sa uz snazim na mojho nepozerat ked doma je lebo on je brutalny kritik co nevie varit ale vie ako co ma chutit. A vzdy ho trubka sledujem ze ako sa tvari ci mu to chuti
Mozno by si mala viac ist von s kamoskami bez neho ked nebudes po ruke budes mu viac chybat viac si bude vazit tvoju pritomnost. To ze ta nikam neberie je naprd. mozno musis nanho viac tlacit aby ste spolu riesili kino sport prirodu nemozete len mumakovat v praci a doma..

mala_hobitka
19. jan 2015

@alica386 Ste spolu stale takze nemate sancu si chybat. Jeden druheho beriete ako samozrejmost.
Bodlo by vam sa porozpravat. Povedz mu co ti chyba, nech sa k tomu vyjadri. Ved ak ta lubi tak napad viac sa objimat a tulit predsa musi potesit, nie? 🙂

mendyna
Autor odpoveď zmazal
bordor
20. jan 2015

@alica386 myslím, že váš vzťah je "prechodený". Neviem, koľko máš rokov, a aké predstavy o živote, ale po takej dlhej dobe by to chcelo nejaký spoločný projekt - svadba, deti, dom ..... Prečo by sa namáhal? veďsa ani snažiť nemusí a má všetko - servis, sex,... a Tebe ver mi viac utekajú tie roky ako jemu, keďže si žena .....

zdena12345
20. jan 2015

jo, je to u nas rovnake. a tie rady co tu citam od ostatnych nezabrali. sme spolu 10 a nerobime spolu a travime spolu minimum casu, takze ani v tom chybani si navzajom to nie je. uprimne, uz to od neho ani neocakavam. nehadame sa, nebijeme🙂 vychadzame si tak tu romantiku prezijem. obcas je mi smutno ked vidim co robia ini muzi pre svoje zeny ale tiez si poviem ze v kazdom vztahu je nejaky zadrhel. teraz mame maleho synceka tak sa sustredujem na neho🙂

sue
20. jan 2015

@mendyna to je tak pekné !!!!!! Mám veľkú radosť, že som si mohla prečítať tento príspevok 🙂 ďakujem 🙂

mirka414
20. jan 2015

@mendyna 28 rokov s jednym chlapom? Klobúk dolu 🙂 obdivuhodné a krásne ja som s mojim skoro 9 rokov a aj ked nám nevyšiel štart (boli sme pol roka od seba) musim povedat,ze to odlúčenie nam pomohlo a teraz je to super 🙂 pomaličky si prerábame domček staráme sa o našu dcerku,nase zvieratká,striedame sa pri dcerke ked ten druhy musi ist do prace a nedeľa? Prechádzky do lesa alebo spoločné leňošenie.ak by to takto bolo do konca života nestažovala by som sa,len nech to nieje horšie 🙂

betunka39
20. jan 2015

my sme manželia 24 rokov, pozname sa o rok dlhšie. Možem povedať, že po tých rokoch je náš vzťah pevnejšia, hoci už nie tak vašnivý a intenzivny ,ako niekedy po 10-rokoch manželstva. Na začiatku to bolo tiež take všelijake, ale my sme mali hned detičky, takže to bolo ine. Avšak ,ked už boli tie 4 odrasene, tak ked sme boli večer sami ,niekedy sme tiež len ticho sedeli. Moj manžel nebol a ani nikdy nebude nejaky vyznavač lasky a romantik. ☹ Občas ho to napadne, ale ja to po tých rokoch už ani nejak neriešim. Ale vždy sme si našli nejaku temu na rozhovor, bolo aj pritulenie, aj pohladkanie hlavne teraz ,ked sme starši .A občas ma prekvapi, ked ma len tak pobozka v kuchyni pri vareni, v meste ked ideme spolu tak ešte aj dnes sa držime za ruky, ked ho nedrži dcera. 🙂 JE to o rozhovoroch a vzajomnom porozumeni. Kedže vy ešte aj spolu pracujete, hoci velmi nekomunikujete, tak sa mu ani nečudujem. Potrebujette zmenu, bud sa oddeliť v preci, aby ste sa nevideli, alebo možno naplanovať rodinku? O tom ste sa nebavili? Možno by to pomohlo.

evaevelinaa
20. jan 2015

my sme spolu iba 7 rokov ale uz teraz nemame okrem nasho dietata spolocne temy na rozhovor. moj muz si mysli ze je chyba vo mne ze sa mam viac usmievat ked pride domov, ja si myslim ze chyba je v nom a nemam dovod sa usmievat ked ma nikdy za nic nepochvali ani mi nejako inak neda najavo ze mu na mne zalezi.. ked ale citam niektore pribehy tu na konikovi tak asi mozem byt rada ze mam to co mam a ked ma niektora zena doma romantickeho muza tak taketo stastie ma asi len ta ktora bola v minulom zivote velmi velmi dobra.. 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
sosanna88
20. jan 2015

taaaakze...my sme spolu 8 a pol roka, z toho 3 a pol manzelia...po 7rokoch (povestnych) prisla kriza ako hovado ale ustali sme a snazime sa...ono to pramenilo z unavy z dietata, po narodeni malej nastal obrovsky sok pre oboch a nejako sme to nezvladali. nevadi, uz je to fuc...ale na vztahu treba pracovat. niekedy je vo vztahu jeden silnejsi, ktory to cele zachranuje a niekedy sa snazia obaja. zalezi na cloveku a na povahe. ja som napr. tiez typ ,,ako ty mne, tak ja tebe,,-a manzel takisto. kedze sme obaja tvrdohlavi, je to fuska 🙂
no, par prikladov...s tym sexom..tiez som mala podobny pocit, teraz uz viem ako to je. ked sme boli mladi, sexovali sme kde to prislo, kde sa dalo..bolo toho pomenej, kedze velakrat nebolo kde. o to viac sme si to uzivali. zvycajne sa zadarilo po vikendoch ked sme boli spolu a tak jasne, ze po ,,tom,, sme sa este tulili, kecali...teraz ked mame dieta, vela roboty atd. tak sme vecer radi, ze sme radi a ked sa zadari, tak uz obaja po tom doslova odkvicneme. ak mame dieta mimo domu, tak to samozrejme vyzera inak, ale je to zväcsa vikend a proste vieme, ze mame fraj, a mozme spat rano do kedy chceme...takze je to o takychto veciach. a u vas tiez. ste unaveni, zena sa premoze vies jak ale chlapi...to je z ineho sveta.
...a inak...je vela veci, ktore mi na muzovi prekazaju, ale treba sa vela vela rozpravat. predtym som muza hned skybicovala, zbuzerovala a samozrejme bol hned problem. teraz ked sa mi nieco nepaci, tak idem s kludom za nim a poviem mu preco toto a hento urobil tak a nie inak (ako som si ja predstavovala). tak mi to vysvetli a neverila by si, velakrat si uvedomim, ze ma pravdu a ze robim z komara somara. skratka ,,muzi su z marsu a zeny z venuse,, - to je pravda pravduca a najväcsia. povedz muzovi co ti vadi a co ti chyba....ale ak to neni v nom, trebars aj ta ,,romantickost,, tak bohuzial...mam takeho doma a ked mu to poviem, tak par dni sa snazi byt romanticky a potom ho to velice rychlo prejde. co uz. vedela som to, len nikdy som si na to nepotrpela. asi starnem....🙂 a ze kvety len tak?hahahahahaha. ja som rada ked mi donese kvet na sviatok aj to dotrepe rovno palmu ktoru nemam kam dat...no tazko s nimi, este tazsie bez nich. drzte sa.

mendyna
20. jan 2015

mendyna@sue Ďakujem... som rada , že mám takého muža po svojom boku 🙂

monhla
20. jan 2015

My sme spolu 9 rokov /z toho 7 manželia/ a poznáme sa cca 30 rokov.
Jediné čo sa zmenilo, že "rande" sateraz volá nákup potravín na mesiac a namiesto diskotéky chodíme na Mikulaške vystúpenie a maškarný, no inak je chvalabohu všetko zatiaľ o.k.
Kvietky k sviatku dostanem vždy a niekedy len tak. Keďže máme 2 neposedné deti, čo občas potrebujú menej spánku ako rodičia 😝 tak sme vďační aj za čas a pritúlenie.
Bez pusy si neviem predstaviť deň a hlavne manželov odchod či príchod z práce /len sa musím postaviť do radu za dcérenky 😀 /
Dúfa, že za 20 rokov budem písať to čo @mendyna

simculllka
20. jan 2015

@alica386 no, ja som tu mam asi "najmladsi "vztah, my sme s manzelom spolu 2 roky, zatial mozem povedat, ze je to omnoho krajsie, ako na zaciatku a nenormalne sme sa este zblizili po narodeni dcerky..nie som velmi kompetentna davat ti rady, ako co robit, ale u nas, ked mi manzel dlho nepovie, ze ma lubi, alebo mam pocit, ze uz sme sa dlhsie nebojimali, prip. mam pocit, ze je to menej intenzivne, tak vzdy manzelovi poviem, co chcem konkretne..samozrejme, poviem to slusne a s tym, ze som jednoducho taky typ zeny, ktory potrebuje pocuvat casto, ze ho ma niekto rad, ze sa rada mojkam a tak 🙂)) a tiez, druha vec je, ze mame spolocne konicky, na ktore sice nie je teraz cas, ale planujeme vo velkom 🙂 drzim palce, nech to dopadne dobre 🙂

kiki68
20. jan 2015

skoro 7 rokov v jednej domacnosti, sprava sa pekne, milujeme jeden druheho, ako samozrejme boli uz aj nejake krizy, ale je super. Chodime von, zajdeme ked chceme do restiky,na vylet, chodime v lete po vsetkych moznych hradoch zamkoch (to kvoli mne hlavne) a k sviatku dostanem nejaky darcek vzdy. Ale dolezite je,ze sa na seba tesime z prace, tesime sa ze budeme vedla seba v noci, ze rano vstaneme a spravime si spolocne ranajky

andreasiskova3
21. jan 2015

My sme spolu 18 rokov z toho 13 zosobášený. Po 10 rokoch manželstva sme mali trochu problémy typu - stereotyp, keď ti už bolo neúnosné a to napätie bolo krajatelne tak sme si sadli a porozpravali sa ako sa cítime navzajom a zistili sme že každý z nás si o tom druhom myslel úplne niečo iné ako sme si mysleli že si ten druhý myslí ( trochu krkolomne) . Potom sme si vyjasnili niektoré veci a odvtedy sme ako hrdličky znova ako na začiatku. vždy bol ku mne milý a nikdy nezvýšil hlas a pod. Teraz mi zas hocikedy kúpi kvety alebo nejakú sladkosť, smsmkuje mi ahoj láska 🙂 ... každý deň zavolá len tak keď je v robote ako sa mám a proste je úžasný. Teší sa domov a ja sa zas teším keď príde on z práce. Ale nech bolo akokoľvek ťažko v našom vzťahu, vždy si ma vážil a pomáhal mi ako vedel.

andreasiskova3
21. jan 2015

@alica386 Niečo bolo u nás podobne ako u vás, treba každú jednu vec prediskutovat. Rozprávať sa a rozprávať Veľa o tom kto čo očakáva a prečo to očakáva. U nás to pomohlo a veľmi.

danielahamar
21. jan 2015

´v každom jednom vzťahu je po určitých rokov diagnóza stereotyp a hlavne ak je žena doma s deťmi 😉

ice8
Odpoveď bola odstránená
ribera
21. jan 2015

Ja mozem povedat len tolko, urcite s tym nebud spokojna. NIE, takto to nema vyzerat. Ale ako to zmenit, neporadim, mne sa to zatial nepodarilo. Ale este nehadzem flintu do zita. Nadej umiera posledna. Ked som niekedy taka unavena zo snahy pridat do vztahu daco co postradam, tak proste vypne a snivam.... Ale potom to vzdy skusam znova, raz tak, raz onak...

ice8
Odpoveď bola odstránená
livka_
21. jan 2015

boze alica, ty si u mna doma :DDDD za mna pises :DDD 😀 som rada ze si si vyliala aj moje srdce 🙂

mendyna
22. jan 2015

možno mi nebudete veriť, no my sme sa s MM spoznali ešte ako deti . On mal 12 a ja 11 rokov. O 9 rokov svadba, no a tento rok máme 28.výročie. Asi si poviete, že toto sa nedá . No verte, že áno. Tak ako tu viaceré z Vás píšete, že je to o komunikácií, vyrozprávať si ,čo potrebuješ Ty a čo potrebujem ja. No je to aj o načúvaní jeden druhého. Vedieť vycítiť potreby toho druhého. Viem, že je to niekedy ťažké, hlavne ak z druhej strany neprichádza odozva akú očakávame. My sme sa tiež od začiatku museli naučiť fungovať jeden s druhým , doslova "vysielať na jednej vlnovej dĺžke" 🙂. Aj my sa pohádame. A aj sa pohneváme. No u nás hnev trvá max. 2 hod. Máme zaužívané pravidlo, že nikdy neideme spať, a ani z domu neodchádzame pohnevaní. Manžel mi stále vraví, že by si nikdy neodpustil ak by sa mi niečo stalo alebo aj jemu a boli by sme pohnevaní. Mnohí známi sa nás pýtajú, či ešte netrpime ponorkou chorobou. 🙂 keďže sme stále spolu.No nie ,pretože my sme radi spolu. Ja od MM denne aj viac krát počujem že má veľmi ľúbi a som preň ho tá jediná naj.. A je to vzájomné. A to sme už pred päťdesiatkou obaja. Tiež sme prechádzali dosť ťažkým obdobím , hlavne keď dospievalo jedno z našich troch detí. A tie problémy nás zomkli ešte viac. Možno iný chlap by povedal, že tak si si ich vychovala, tak sa s nimi aj sama tráp. Ten môj mi vravel, spolu sme ich vychovali, spolu zvládneme aj problémy. Baby a to mám chlapa, ktorý denne ťažko fyzicky pracuje so železom, je kováč. Ale dušou citlivý, empatický romantik. Vraj som ho takého vykresala ja. Tak si myslím,že tak, ako to železo sa ohňom a teplom tvaruje a ohýba tak, sa vzťah dvoch ľudí tvaruje láskou, porozumením a teplom domova. Len chce to snahu z obidvoch strán. Žienky, ja som sa tu ale rozpísala . Nechcem , aby to tu vyznelo ako vychvaľovanie sa. Iba píšem svoje skúsenosti. Určite je veľa takých párov s podobnými skúsenosťami. 🙂