Ako sa správať ku švagrine?

tanulik16
18. aug 2017

Ako sa spravat ku svagrinej ktora vas len uraza zato ze som ju nepozdravila tak manzelova mama na mna vybehla ze co si dovolujem?ze som striga,lady ,nula, ze ja za vsetko mozem za vsetky vztahy v rodine.Mam z toho nervy naposledy sme sa skaredo pohadali a muz tam chce ist ku svojim rodicom ale so mnou.Ja nemam chut ist vravi ze som tvrdohlava ,ale tiez sa nenecham urazat ..Chapem,ze jeho mama je chora ale aby vycitali mu vsetko a len hladali chyby na nasich detoch to tiez stoji za zamyslenie nevravim ,ze su dokonaly ,ale su to ich stary rodicia...

marytesss
18. aug 2017

no, toto mi úplne pripomína vzťahy medzi mnou a rodinou môjho ex. raz som si nevšimla že sú v miestnosti, bola som mimo, tak som nepozdravila a hneď ma odsúdili a už so mnou ani neprehovorili. úprimne, som rada, že som sa s bývalým rozišla lebo by ma trápili takéto vzťahy, že robia z banálnej veci hriech na celý život. to sa ani neoplatí rozoberať. ak ti môžem poradiť, deti s nimi samé nenechávaj a stretávaj sa s nimi čo najmenej. manželovi skús vysvetliť svoj postoj, že ani jemu by nebolo príjemné keby toto robia tvoji súrodenci jemu. mal by stáť za tebou a chápať, že to nerobíš iba z čírej tvrdohlavosti.

nadejna7
18. aug 2017

Ja by som to v prvom rade riesila aj s manzelom, ved musi vidiet ako sa k tebe spravaju, nech on pochopi, preco tam vlastne nechces chodit a aj s nimi by som sa normalne porozpravala, ze chces aby sa vase deti normalne stretavali so svojimi starymi rodicmi ale ak sa budu spravat takto tak nech necakaju, ze tam budete kazdu nedelu a pokial im to bude jedno tak to ani nestoji za tie nervy

tanulik16
autor
18. aug 2017

On mi vravi ze mam kaslat nato ale som dost citliva ja ked im poviem nieco tak z toho velke halooo a mna mozu urazat ved znesiem

tanulik16
autor
18. aug 2017

Ide o to ze oni sa nebavia medzi sebou surodenci max.sestry lenze tie vsade ontrigy robia

marytesss
18. aug 2017

@nadejna7 ver mi, v tomto prípade žiadny rozhovor s chlapom nepomôže. chlap vidí svoju mamičku a hotovo. má k nim nejaký divný druh rešpektu alebo strachu, netuším.
@tanulik16 v tom prípade ti nezostáva iné ako chlapovi oznámiť že tam jednoducho budeš chodiť minimálne. mal by sa ťa zastať, keď to nevie spraviť, vymeň chlapa, pretože nech už pôjde o čokoľvek, nezastane sa ťa nikdy.

bleblu
18. aug 2017

evidentne to tvoj manzel riesit nechce a robi radsej mrtveho chrobaka, pravdepodobne je stale naviazany na svoju matku. Tu najdes riesenie tazko, podla mna mas dve moznosti, bud tam budes chodit a prisposobis sa plne ich "charakteru", aby si sa nepohadala s manzelom, alebo si budes stat za svojim a narusi to vztah aj v manzelstve. Nuz tazka volba, ak chlap nestoji za rodinou, ktoru si zaloil, ale tiahne skor k svojej mame. Nevravim, ze by mal svoju mamu a sestru ignorovat a odsudzovat, ale hlavne by mal stat za clovekom, s ktorym ma vlastnu rodinu a vazit si ju.

tanulik16
autor
18. aug 2017

Aj z predchadz.frajerkov sa rozisiel kvoli nim

libawet
18. aug 2017

@tanulik16 vieš čo, toto sú všetko také tie " žabo-myšie " vojny, ktoré väčšinou vznikajú kvôli nedorozumeniam a nekomunikovaní. Skúste si všetci spolu sadnúť, keď bude taká príležitosť a vyjasniť si to, povedať si na rovinu, čo vám na sebe navzájom vadí a urobiť za tým hrubú čiaru. Ste raz jedna rodina, vždy budete spolu, a tváriť sa, že spolu nekomunikujeme a sme urazení, tak sa nedá dlho existovať. Vždy by vás to trápilo a bolo by to tam.

orta
18. aug 2017

No ale s tebou sa hadam kvoli nim nerozide ked mate deti, to je trosku ine ako ked s nou len tak povediac nezavazne chodil, proste, ze tym rozchodom trpeli vlastne iba oni dvaja ale pri takejto rodine by som asi povedala, ze dotycna bola aj rada, ze to uz nemusi znasat.. Normalne by som tam nechodila a hotovo, ved teraz je to uz bezne..

janinah
18. aug 2017

nešla by som tam,si svojprávna,správaj sa asertívne...