icon

Ako sa vyrovnať s rozhodnutím rodičov po smrti?

15. júl 2025

Ahojte, chcela by som vedieť váš názor. Sme traja súrodenci, my dvaja máme rodiny, svoje zázemie, deti, vnúčatá, rodičia nám pomáhali za života ako vedeli. Po ich smrti všetko zanechali najmladšiemu súrodencovi - slobodnému, ktorý sa o nich a staral. Ako sa vyrovnať s nespravodlivosťou? Dá sa to?

Strana
z5
frflos_nespokojny
15. júl 2025

da sa to a je to tazke. brat sa obetoval. nevies coho vsetkeho sa musel vzdat

anonym_6ec9d8
15. júl 2025

@anonym_autor čo konkrétne vnímaš ako nespravodlivosť? Ja by som ako starajúca sa o rodičov brala ako nespravodslivosť, keby rodičia rozdelili svoj majetok na rovnaké diely. Ten, ktorý sa stará, má život podstatne iný, ako ten, ktorý sa nestará, len príde občas na návštevu. A najmä netuší, čo bude starostlivosť o rodičov obnášať o mesiac, rok, päť rokov. Či to bude len o donáške liekov, pranie a varenie, alebo roky bez jedného jediného voľného dňa, kúpanie, kŕmenie, prebaľovanie, nemožnosť spať v kuse viac ako dve hodiny, potreba vzdať sa zamestnania.

anonym_bb996b
15. júl 2025

@anonym_autor A starali ste sa aj vy?? Nemala to byt spravodlivá odmena za jeho starostlivost? Možno práve kvôli tomu rodinu nemá..

janinah
15. júl 2025

Nespravodlivost je tvoj subjektivny pocit.Je velmi smutne,ze rodicia uz neziju a namiesto pocitu lasky a vdaky ti ostal v srdci pocit nespravodlvosti.

cecilia29
15. júl 2025

On sa o nich staral do smrti ? Pomáhali ste aj vy? My sme napr dochovali doma babku a aj jej sestru . A kto nezazil nepochopí. Takže neviem v com boli nespravodliví, ved vám pomáhali. Najmladsiemu nemali ani ako pomáhať, keďže nemal rodinu, nestaval ....za starostlivosť dostal aspoň dom

maminkadeticiek
15. júl 2025

Je bezne,ze rodicia zanechaju majetok tomu,ktory ich doopatruje.Nie je to nic vynimocne.Ak by sa nicim speci nepricinil,potom by to bolo naozaj nespravodlive.Tuto spravodlivost vidim.najlepsie je to komunikovat detom za zivota.
A kym nedoopatrovavas stareho cliveka,nevies co to je.Mozes sa na to divat,ale kym nezazijes nepochopis.

ukgirls
15. júl 2025

ved vam pomahali..davali vnucatam iste prispeli na svadbu etc... on sa o nich staral svoj zivot obetoval pre nich(nepises ako velmi sa staral) nevidim tam nespravodlivost .. otazne je kolko toho ma najmladsi teraz a kolko ste toho mli vy ..kazdopadne bol to ich majetok a ich rozhodnutie-vy ste im na to neprispeli takze nemate ani pravo rozhodovat komu to zanechaju .. a vyrovnas sa len tym,ze budes spomynat na nich co vam dali na zazitky s nimi a pekne spomienky -to ma vacsiu hodnotu ako majetky

pribinak
15. júl 2025

Dúfam že toto je vymyslená téma, inak sme touto témou prerazili morálne dno 😳😳😳😳😳😳😳

anonym_f09dfb
15. júl 2025

nespravodlivosťou??? Veď so svojim majetkom urobili, čo oni chceli … prečo Ty cítiš nespravodlivosť?

frflos_nespokojny
15. júl 2025
@pribinak

Dúfam že toto je vymyslená téma, inak sme touto témou prerazili morálne dno 😳😳😳😳😳😳😳

@pribinak definuj to presne. ake dno?

beata_k
15. júl 2025

Mne to pride maximalne spravodlive. Prosim ta, nezavid vsetko, budes sa mat v zivote lepsis.

pribinak
15. júl 2025
@frflos_nespokojny

@pribinak definuj to presne. ake dno?

@frflos_nespokojny morálne 😡

autor
15. júl 2025
@pribinak

@pribinak nie je to vymyslená téma. Ja som ten súrodenec, čo dedil. A súrodenci so mnou prestali komunikovať a vymazali ma zo života. Rodičom na hrob chodia minimálne a sú na nich nahnevaní. V slabej chvíli mi vypisujú výhražné správy.

30majka71
15. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak nie je to vymyslená téma. Ja som ten súrodenec, čo dedil. A súrodenci so mnou prestali komunikovať a vymazali ma zo života. Rodičom na hrob chodia minimálne a sú na nich nahnevaní. V slabej chvíli mi vypisujú výhražné správy.

@anonym_autor smutné, veď to nestojí za to, hlavne pokiaľ majú zariadený svoj život ešte chabrať všetko

anonym_1d9564
15. júl 2025

Pekny socialny experiment, ako ludia zareaguju ....

frflos_nespokojny
15. júl 2025

predaj nehnutelnost a odstahuj sa inam.

pribinak
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aha ….tak toto je veru smutne
Neviem koľko máš rokov či si muž či žena, ale ak sa dá zaloz si novú rodinu a herných nechaj nech ich zožiera závisť a zloba

autor
15. júl 2025
@30majka71

@anonym_autor smutné, veď to nestojí za to, hlavne pokiaľ majú zariadený svoj život ešte chabrať všetko

@30majka71 snažím sa ich pochopiť. Majú majetky, byty, domy, autá. Aj tak im to príde nespravodlivé. Že ich rodičia vlastne nemilovali. Pre toto? Veď im za života pomáhali ako vedeli, finančne, pomocou s deťmi, s bytom apd.

autor
15. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor aha ….tak toto je veru smutne
Neviem koľko máš rokov či si muž či žena, ale ak sa dá zaloz si novú rodinu a herných nechaj nech ich zožiera závisť a zloba

@pribinak poviem to tak, nemôžem si založiť vlastnú rodinu a aj preto sme si boli s rodičmi takí blízki a stáli sme pri sebe do poslednej chvíle. Oni boli všetko, čo som mal.

pribinak
15. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak poviem to tak, nemôžem si založiť vlastnú rodinu a aj preto sme si boli s rodičmi takí blízki a stáli sme pri sebe do poslednej chvíle. Oni boli všetko, čo som mal.

@anonym_autor nerozumiem …

autor
15. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor nerozumiem …

@pribinak jednoducho nemôžem mať deti, som už vo veku, kedy zakladanie rodiny s niekým iným nehrozí. A mám svoje diagnózy, ID apd.

anonym_d3d01c
15. júl 2025

staral si sa - zostala ti nehnuteľnosť.
ja som sa starala o jedného rodiča, viem čo to obnáša a za odmenu odomňa súrodenec ktorý k rodičovi prišiel raz za týždeň žiada vyplatenie z domu. mne toto príde poriadne nespravodlivé a od súrodenca je to nenažratosť.
takže ti rozumiem ako sa asi cítiš.

maminkadeticiek
15. júl 2025

Je smutne ze si prisiel o surodencov,ale teraz sa sustred na seba a ich neries.Zacni zit konecne vlastny zivot.

isis234
15. júl 2025
@pribinak

@pribinak nie je to vymyslené... toto sa deje... a smutné, že chamtiví za majetkami..aj čo im nepatrí...
@autorka.. citujem... Ako sa vyrovnať s nespravodlivosťou?..... Dvom z vás pomáhali. máte rodiny. Nie je nespravodlivé, že ten slobodný sa o rodičov staral?? A vy dvaja nie?? Kvôli tomu nemá svoju rodinu.
Mamon vládne v niektorých rodinách a je to veľmi smutné. Chamtivci za majetkami si na druhý svet nezoberú nič z toho. Len to, čo vykonali. Skutky.
Rodičia urobili veľmi dobre, že dom zdedil ten, kto sa o nich staral.. Ako ti už písali. Kto nezažije, nepochopí. Skús sa vcítiť do úlohy tvojho súrodenca. Ako sa budeš cítiť?
Buď vďačná, že sa mal kto o rodičov postarať. Vo svojom dome.
Veľa lásky a porozumenia prajem

mandzula
15. júl 2025

Takto by to malo byt aj zo zakona.

luccija
15. júl 2025

Hore píšeš ako" my máme svoje rodiny" a v ženskom rode.... on dostal ...a teraz si to ty ten čo zdedil a staral sa.Tak ako?

lienka.7
15. júl 2025

@anonym_autor si troll

nikpa
15. júl 2025

@anonym_autor je to veľmi smutné keď tu čítam dokola témy, ako je tá tvoja. Súrodenci, celé rodiny sa na život a na smrť rozhádzajú kvôli majetkom. Chápem, niekedy sú situácie, že rodičia sa naozaj rozhodnú nepochopiteľne... Ale to nie je váš prípad. Píšeš, že si sa o nich staral, boli ste ste si veľmi blízky a boli vsetko co si mal. Vyčkaj času, možno sa súrodenci umudria a uznajú, že na svete sú aj cennejšie veci ako majetky. Ak nie, nič nenarobis, ty si sa nijako neprevinil.

anonym_11b302
Autor odpoveď zmazal
isis234
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor teraz čítam,,, ty si chlap.. písal si::::: Ahojte, chcela by som vedieť váš názor. Sme traja súrodenci, .... akoby to písala žena.
Ak ti píšu výhražné listy, choď na políciu. Daj spísať zápis, že sa ti vyhrážajú. Je to v trestnom zákone. Nedaj sa odradiť. Trvaj na tom, a podpíš zápisnicu. Ak by sa niečo stalo, majú doklad..Nemaj strach. Oni by sa tešili, že sa ich bojíš. Keď sa stretnete, úsmev na tvári. To ich odradí. Ak máš obavy v dome, kup si psa. upozorní, ak niekto neohlásene príde.

isis234
15. júl 2025
@anonym_d3d01c

staral si sa - zostala ti nehnuteľnosť.
ja som sa starala o jedného rodiča, viem čo to obnáša a za odmenu odomňa súrodenec ktorý k rodičovi prišiel raz za týždeň žiada vyplatenie z domu. mne toto príde poriadne nespravodlivé a od súrodenca je to nenažratosť.
takže ti rozumiem ako sa asi cítiš.

@anonym_d3d01c nič mu neplať. Tebe to patrí.

Strana
z5