icon

Ako sa vysporiadať s "dokonalou" nevestou?

20. aug 2025

Dobrý deň ženy, stále len čítam aké sú svokry zlé, tak vám skúsim opísať našu opačnú situáciu - naprd nevesta. Asi ani nepotrebujem počuť rady, skôr sa vyžalovať. Mám 66 rokov, som aktívna, čerstvá dôchodkyňa a na vnúčatá som sa tešila už odkedy odišli moje deti z domu. Lenže dostala som do daru nevestu s ktorou ma nebaví už predbiehať sa. Je to veľmi akčná mater ktorú nemôžem vystáť, všetko by chcela robiť s deťmi ona, čo vám len napadne a potom keď ich varujem, netešia sa lebo nič pre nich u mňa nie je nové. Ona snimi aj vypeká koláče, aj spolu varia, veľa kreslia, tvoria rôzne veci z papiera a iných materiálov. Tancujú, spievajú, hrajú na hudobné nástroje. Majú veľkú záhrada kde spolu záhradničia a potom oberajú čo vypestovali. Chodia stále na výlety, či po prírode, po hradoch a zámkoch, zoologických záhradách, hernia, horách a veľa aj do zahraničia. Berie ich do divadla, kina, na detské koncerty... no všetko. Proste si myslí o sebe že sú to len jej deti a my nemôžeme s dedkom robiť nič nové. Minule som jej volala či môžem deti zobrať na kúpalisko, súhlasila. Prišli sme na kúpalisko a deti sa síce tešili, ale nezabudli povedať že je voda teplejšia ako minule - jasné, už tam sňou boli. Ako jej dohovoriť a vysvetliť jej že ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi keď sú u mňa na prázdninách ? Chcela by som byť tradičná babka čo upečie buchty a zoberie deti na výlet, ale všetko čo spravím už poznajú... síce sa vždy tešia ale ja už nevidím tú iskru že jej babka super si to vymyslela, toto povieme mame.

tetapetra
20. aug 2025

@anonym_autor neverím

anonym_150ba5
20. aug 2025

Tak im sprav plnenu papriku namiesto buchiet😀 a vezmi do cukrarne vlakom do minimalne 50km vzdialeneho mesta .. 🙂 slovensko je velke isto neboli vsade ;) mama sa o nich stara denne, je jasne ze kopu veci zaziju s nou a nie starymi rodicmi s ktorymi su obcas

lllaila
20. aug 2025

@anonym_autor vezmi ich do bane, tam určite ešte neboli. Myslím banský skanzen v Štiavnici.

senta_sofia
20. aug 2025

@anonym_autor ty si pekna trubka, pytas sa, ako jej zakazat robit urcite veci, lebo to moze robit len babka 😂 hecni sa, urcite najdes nieco, co s mamou este nerobili, nauc ich strikovat, hackovat, vysivat, palickovat, zavarat, lustit krizovky a modlit sa ruzenec

kiki68
20. aug 2025

Robi vsetko, co ako matka robit ma, ake predbiehanie? Ked ja napr s deckom malujem doobeda, potom striham kriky,potom s nim svokra jde napr na kupalisko a ja riesim nieco ine, tak ako kde sa predbiehame? Staci sa dohodnut.

moonlight1210
20. aug 2025

@anonym_autor spytam sa inak: pre teba tieto veci nerobila mama, ale babka?
Odtial mas utkvelu predstavu, v com vsetkom ma privilegium babka?

Lebo uprimne, naozaj nie je normalne, na com vsetkom si zakladas a co pozadujes pre seba.
A v podstate ziadas, aby mama svoj vztah s detmi okliestila, aby vznikol priestor pre teba.
Aby si si ho nie ty ziskala, ale ona ti ho urobila, lebo ty nie si schopna (co znie inak tak rozmaznano a detinsky - zamette mi cesticku, nachystajte tron, uz prichadzam.).

Ako ti povedali. Ty s nimi upec iny kolac, co doma este nepiekli.
Chod na vylet, kde este neboli (urcite uz neboli doslova vsade).

A nejde o prvenstvo, ide o to, ako to podas. Aj zbieranie listov v parku a skakanie v kaluzi moze byt super s babkou, lebo bude ine ako s mamou.

Prestan to brat ako sutaz.

A ano, je uplne normalne, ak pri probleme vyhlada dieta prvu matku a nie babku. To je skor znak, ze v tvojej rodine nebolo nieco v poriadku, ak si utekavala k babke a nie za mamou.

marianarem
20. aug 2025

@anonym_autor Tiez mi to pride vymyslene. Keby nahodou nie, tak deti spominaju hlavne na toho, kto ich mal rad a dal im to pocitit. Ako povedala raz moja mama: "Stara mama nas mala rada, ku kazdej robote si nas brala." Ziadne vylety a cukrarne, brala ich k robote, ukazovala im, ucili sa od nej, pomahali. A spominaju doteraz.

gribka1
20. aug 2025

Nemáš fantáziu? Vymyslí niečo čo by nevestu nenapadlo. Nechci byť babkou, ktorou si chcela byť vo fantázii, ale prispôsobiť sa, buď moderná, nie že buchty🤣🤣🤣 Ale fakt si zvláštna, tvoje vnúčatá majú skvelú maminu a mala by si byť šťastná, že majú pekný život.

anonym_f24be9
20. aug 2025

@anonym_autor Tak ich vezmi na skok padakom, bungee jumping alebo rafting, tam este asi neboli. Či?

majka36912
20. aug 2025

Nas brali stary rodicia krmit labute na jazero v zime. A vymyslali rozpravky, do ktorych sme sa zapajali a tiez utvarali ich dej. A najkrajsie spomenienky mame, ako nas dedko ucil recitovat basnicky. Taktiez plnena paprika od babky alebo jej vyvar dodnes milujem, pricom od mamy mi tak nechuti. To, ze to vnimas ako preteky je smutne. Proste si len uzi cas s nimi.

dm1
20. aug 2025
@anonym_autor

@milanemila Neviem ženy, čakala som pochopenie. Keď sa babky nevenujú zle je, keď chcú vnúčatám len to najlepšie sú psycho. Vďaka

@anonym_autor ale fed sa im venuj jikto ti nebráni. Len nechci byt vo všetkom prvá a jedinečná. Inak deti majú babky dve a ani ta druha babka nemôže piecť buchty aby si náhodou nepovedala ze už piekli s nou :o

mata1988
20. aug 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 je ťažké nepredbiehať sa, ja keď som bola mladá a niečo sa stalo, utekala som sa vyžalovať mojej babke... ale ja už teraz viem že keď sa niečo prihodí mojim vnučkám ani si na mňa nespomenú, budú utekať hneď mame pod sukňu

@anonym_autor takze podla teba je spravne, ze v pripade problemu dieta nepride za rodicmi ale za babkou? Preco si sa nechodila vyzalovat rodicom ? Preco to ocakavas od vnucat ?

anonym_5d1074
20. aug 2025

@anonym_autor pane bože čo riešiš 🤣🤣 keby má takúto mamu každé jedno dieťa na svete… a ty budeš ešte nadávať a byť odutá. Keď je to reálna téma ( čo si nemyslím ) tak sa v prvom rade spamätaj, si chorá.

lucka_ke
20. aug 2025

tak ich nechaj nech sa nudia a urobia si program sami, stačí ak ich budeš ľúbiť, nič viac nemusíš

dm1
20. aug 2025
@anonym_autor

Všetkým ktorý mi neveria odkazujem len že ma to vlastne teší lebo aspoň vidím že je taká akčná že sa tomu ani len uveriť nedá a tiež vám to nepríde normálne

@anonym_autor TY to cele zle chápeš. Ľudia si myslia ze je to vymyslene kvôli tvojim myšlienkam a názorom na nevestu a nie preto ze je nevesta akčná:p

aaadkaaa
20. aug 2025

Strasne by som chcela byt matka ako je tvoja nevesta...robit detom milion aktivit, mat vzdy navarene, upratane a este byt aj usmiata a mat cas "nahanat sa" so svokrou... verim, ze si troll, inak neviem, co pekne napisat... ty chces mat prvenstvo v tom,hentom... ja na starku spominam, na ten cas, co mi venovala, ked som bola dieta a vobec nerobila nic specialne, co bynerobila so mnou aj mama... zamysli sa nad sebou,nie nad nevestou

anonym_d89bc1
20. aug 2025

Mne príde úplne normálne, že sa matka venuje svojim deťom, že je s nimi stále a ukazuje im svet. Nepríde mi normálne, že máte potrebu súťažiť s nevestou a chcete byť v niečom prvá. Tu je problém u Vás, ktorý si možno nesiete z minulosti a potrebujete si to niekde vykonpenzovať, ale chyba určite nie je v neveste len preto, že deťom ukazuje svet.

zuzi0911
20. aug 2025

My sme so starkou na výlety nechodili. Piekli sme spolu buchty a iné koláče,ktoré sme piekli s mamou par dní dozadu,ale so starkou to malo krajšie čaro...starká bola čarovná..to nie je tym čo deťom prvá ukážeš, to je v tej láske.

bielasovicka
20. aug 2025

Neverím ze je táto téma skutočná. Som na 1.strane,a ďalej už ani nečítam. 🤦🏻‍♀️

jvasenka
20. aug 2025

@anonym_autor 😂😂😂😂😂😂 to snáď nie

oriesocek
20. aug 2025

Poviem za mňa - deti boli u babky a neskutočne to tam majú radi. Babka robila parené buchty - stali v rade so sesternicami, boli nadšene, veľmi chválili… parené buchty robím aj ja…. Babka s nimi išla do obchodu, mohli si vybrať niečo - kúpili si úplne somariny, aj ja s nimi nakupujem…. Ale babka je benevolentna, robí im aj nezdravé jedla 🙂 dovolí im hlúposti, kúpi ešte väčšie… ma veľký rodinný dom, chová sliepky, zavára, ma záhradu… a ja sa s ňou nepredbieham

anonym_235ab3
20. aug 2025

@anonym_autor vnúčatá ta budu mat radsej ked nebudeš ich mamu volat mater 🙂 mala by si jej poďakovať ako skvele vychováva tvoje vnúčatá a ako ich učí veciam ktoré ich bavia. Iné matky su na telefóne

anonym_545a78
20. aug 2025
@anonym_autor

Všetkým ktorý mi neveria odkazujem len že ma to vlastne teší lebo aspoň vidím že je taká akčná že sa tomu ani len uveriť nedá a tiež vám to nepríde normálne

@anonym_autor cítiš sa lepšie?

kiki68
20. aug 2025

Pocujte teta, mozete prist k nam, my sa nebudeme predbiehat, aspon namotivujete nasho syna. Nie ze by nase babicky nestacili, ale zas maju svoju kapacitu. Ale ako robit detom 24h program, za mna super. Ja by som rada vyplnila stos papierov, co chcem Uz dva mesiace dat dokopy a kadeco ine. Ja som leniva mater, moja akcnost je pomerne obmedzena 😀

anonym_235ab3
20. aug 2025
@anonym_autor

@viestta Keď sa vnučky narodili a ja som ich chcela na noc, bolo mi povedané že sa koja a nemôžem im dávať v noci mlieko z fľaše. Chápem je to privilégium matky. Tak isto je privilegium babky piecť buchty, ale nie, pečie ich ona.

@anonym_autor preboha co si za ženu😂 brat male bábätka na noc od matky a sťažovať sa ze sa dojcia. Nemala si vlastne deti? Nechaj ich matku napokoji z tvojho opisu je dokonala mama, zbytocne vytváraš napätie. Ked nemáš ako zaujať vnúčence je to tvoj problem bud kreatívna a vymyslí nieco ale nie je namieste nadávať na nevestu ze im robi skvelý program

thereisabear
20. aug 2025

S babkou som bola v živote asi na 3 výletoch, zvyšok sme presedeli v kuchyni a rozprávali sa. A mám na ňu krásne spomienky. Mňa, ako dieťa, by pri tomto životnom štýle asi ***. Možno tie deti časom najviac ocenia, ked ich necháš byť deťmi a nie im vkuse vymýšľať program kvôli súťaži s "materou".

slavka1988
20. aug 2025

@anonym_autor dokonalá nevesta ....nesnažte sa vnúčatá Vás budú mať aj tak radi 🙂 u mojej babky som milovala ,,nemoderny,,vianočný stromček kde boki všetky možné čokoládky,milovala som obyčajný chlebík nakrájaný na plátky na tom maslo a pažítka volali sme to vojacikovia....je úplne jedno ci budete robit to iste co nevesta ale budú vtedy s vami

siska53
20. aug 2025

@anonym_autor Naco je dobre toto sutazenie???

lenkakoc444
20. aug 2025

@anonym_autor nerozumiem preco potrebujes aby s Tebou robili "len nove"veci. Ja mam na svojho starkeho tie najlepsie spomienky, dlho bol pre mna moj najoblubenejsi clovek- v zivotema nikam nevzal. Teda raz na pohreb nejakeho kolegu lebo ma strazil a dako sa to prekrylo 🙂. Necitala som diskusiu cize mozno vybehli nove informacie, ale mne z uvodneho prispevku pride, ze sutazis sama so sebou a svojimi predstavami nie s nevestou.

vladuska20
20. aug 2025

Nezavid im to,dopraj a bude ti dopriate.Mysli na to,lebo takto znicis vsetko.S mamou je to vzdy ine ako s babkou,iba tam je ten rozdiel a mozu byt na tom istom mieste s mamou xy krat a s babkou tiez.Budu si pametat zazitky s babkou,tak im to priprav bez toho,aby si vykrikovala tam nepojdeme,lebo ste tam boli uz s mamou.Nerob to,znicis tym vztahy a vnucence ozaj nebude chciet k tebe chodit.