Ako to zachrániť?
Dobry den. Pisem sem kvoli tomu ze v mojom manzelstve vznikaju problemy, a rada by som pocula vas nazor, kludne ma skritizujte ze co robim zle, ale budem vdacna aj za rady ako manzelstvu pomoct. Zacnem pekne po poriadku. S terajsim manzelom sme sa spoznali v zahranici, kde hned na druhej schodzke som otehotnela, po babatku som tuzila a tak mi bolo jasne ze si ho necham, partner (terajsi manzel) s tym suhlasil, a dohodli sme sa ze to skusime ako rodina. Boli sme mlady a nepoznali sme sa skoro vobec, o to horsie ze sme sa dorozumievali (a este aj dorozumievame) v reci (nie rodnej) ktoru ani jeden z nas neovlada perfektne. Na zaciatku so mnou lomcovali hormony a to bolo prve obdobie ked sme mali krizu, v tom case spal s inou, s cim sa mi zdoveril az ked sme sa už znova dali dokopy, bolelo to, a aj to dodnes boli, no nikdy som mu to nevycitala. Ubiehali posledne mesiace pred porodom a my sme sa snazili vyuzit cas na spoznavanie sa, a nejake vylety tu na SVK, dlhosiahle rozhovory sa nekonali, trochu mi to chybalo (zrejme kvoli reci), avsak rozumiet sme si rozumeli, po polroku po porode padli prve slova o svadbe, a v zime minuleho roku sme ju zacali organizovat, ale nakolko mal ist do zahr znova robit tak to bolo take hmmm narychlo. Nasu svadbu dodnes povazujem za otrasnu, kvoli zlyhaniu asi vsetkeho co sa dalo, ale snazila som sa utesovat ze zato ze bola svadba otrasna tak neznamena ze take bude aj manzelstvo. Po svadbe manzel odisiel robit do zahr, a predtym som stihla este otehotniet, chodil domou len 1-2x do mesiaca na jeden den, v lete mal 2tyzdne volna, inak prisiel len tesne pred terminom porodu dec.min.roku a to bol doma potom na 3mes. V novembri sme mali prvu vaznejsiu hadku, po ktorej bola odmlka asi 2tyzdne. pocas toho co bol doma, som sa par krat nastvala , ale od si z toho nic nerobil, bral to ako pocasie ktore odide len co zafuka jemny vetrik. Koncom febr. ma to pochytilo tak ze to uz nepreslo, a obavam sa ze to bude len horsie. cely cas uvazujem nad rozvodom, aj ked som si vzdy vravela ze ja sa nikdy nerozvediem, ked to nasi starky vydrzali tak to vydrzim aj ja.
Teraz presnejsie popisem o co vlastne ide. Takze nakolko som na dieta bola sama, zrejme preto nemal k nemu az taky vrely vztah, od malicka sa mu nevenoval, vyhovaral sa ze bol este maly nevedel co ma s nim robit, ale problem je ze sa mu nevenuje ani teraz co ma uz skoro 2roky. Neprejavuje mu lasku, takmer nikdy ho neobijme a nepovie ze ho lubi. Bolo obdobie ked maly hryzol lebo mu isli zuby, tak vtedy muz vravel ze ho syn nema rad, syn ho hryzie doteraz, aj ked mu nejdu zuby (nikoho ineho nie) , ked som v spolocnosti oboch tak vidim len to ako muz okrikuje maleho ze toto nesmies, tam to nesmies, ako keby vsetko coho sa maly dotkne je v tom momente pokazene. Nic ho neuci, nevysvetli, nas syn je skvele a strasne chytre dieta, zvlada vela veci skor ako ine deti, a praca s nim je vo vecsine casu jednoducha lebo spolupracuje, no aj napriek tomu ak som muzovi povedala aby ho obliekol co maly zvlada super, tak maly pri tom neskutocne plakal, ako keby mu ruky lamal,,, To uz vlastne od jeho narodenia ked som chcela aby ho napr prebalil, maly samozrejme reval, a muz reval na mna a cely byt ze on to nevie, ze to nie je jeho praca, ze sa maly mäta, a pod, ak som mu vycitala ze mi nepomaha tak na mna nahulakal ze on kojit nevie, a ci ma robit vsetko za mna. Tym padom som prestala ziadat od muza akukolvek pomoc, a tym padom mi ani nepomaha. Prislo druhe dieta. Teraz byvam pri rodicoch, a ti mi velmi pomahaju, bud su s jedným alebo druhym, dokonca aj moj otec (invalid) sa vie mensiemu venovat aj hodinu, co manzel nedokaze ani 2minuty. Obcas k nemu pride a pozera sa co robi, vidim ze ho ma rad, ale mne by pomohlo keby s nim stravil viac casu, a viac sa o neho zaujimal, videl by ake je to krasne obdobie, a pomohol by mi tym oddychnut si ( Už v novembri som mu to povedala, ale nic sa bohuzial nezmenilo..) Ked ho vyzeniem vonka so starsim synom (lebo ja sama nemozem a chcem aby starsi syn sa hral vonku) tak potom mi to vycital ze mi iba o to ide aby som sa starsieho syna zbavila.
Co sa mna tyka, Z manzelovej strany nevidim skutocny zaujem, mam pocit ze som pre neho len sexualny objekt. Pri kazdej prilezitosti sa na mna nalepí, aj napriek tomu ze su pri nas deti, a ze v tom case To nie je vhodne, ja som asi skor konzervativnejsia a nepotrebujem sa ani premavat naha po byte, co muzovi napr nerobi problem (tiez som ho na to upozornila, nic sa nezmenilo) ja si nechavam taketo chvile na vecer ked deti spia. Zaujem typu rozhovorov o nasom detstve, zazitkoch a pod sa zameriava len na jeho osobu a jeho zazitky, Bohuzial ani ja neviem vzdy opisat vsetko dokonale nakolko je to v inom jazyku, ale ked mu nieco rozpravam mam pocit ze ho to vobec nezaujima. V posteli nam to klape na 70% t.z. ze jemu sa to paci na 100% a mne na 40%. Dodam ze vyvrcholenie u mna nikdy nenastalo. Nikdy sa o to nezaujimal ze co sa mi paci, a ked som sa uz aj snazila mu nieco naznacit/aj povedat, tak to je ako ked date murarovi upiect tortu. Avsak tu skutocnost ze u mna to nikdy nebolo NAJ som mu radsej nikdy nepovedala,,,, myslim ze by ho to dost ranilo. Je toho o hodne viac, napr aj to ako on hovori ze je pre neho vsetko perfektne, vsak bodaj by nie, ked ja robim vsetko, on obcas navari, avsak v kuchyni nastane spust, ktoru ja upratujem, raz za cas sa premoze ze umyje riad, viac nespravi. Inak je sikovny, co sa tyka majstrovania, ale vie ma vytocit ze ked je doma 3 mesiace nespravi nic, vidi ze lietam cely den okolo deti, varim obed, umyvam riad, periem 3pracky, kupem deti, vysavam, atd atd, ani raz sa neopyta ci mi s niecim moze pomoct, a to ani v tedy ked som mala velke bolesti chrbta, mi nepomahal dvihat starsieho syna, Ak nieco treba tak mu to na 10x musim povedat, potom na mna nahulaka a potom to horko tazko spravi. Nase hadky vyzeraju tak ze ja sa nastvem, väcsinou za nieco z tohto co som napisala, a plus este par inych malickosti, som ticho, on pride zacne po mne kricat ze co mi zase je, ze aj minule som taka bola, ze mu kazim vikend, a ze zbytocne prisiel, A ze prisiel len kvoli starsiemu synovi, pretoze mladsi este to tak nevnima a ja som zase urazena. To ma rani, nie tak za mna ale za mladsieho syna, pride mi to ako keby povedal ze nie je jeho. Proste vzdy ked mi nieco zacne vadit, tak zacne na mna kricat, a to aj vtedy ked sa citim proste zle (vsak kazda to mame) a tym ze po mne krici to robi len horsie. Zacinam prichadzat na to ze mi je lepse bez neho, na rok by sme mali ist byvat samy, a muz chce tretie dieta, co som chcela tiez, ale tymto stylom urcite nie, byt sama na tri deti. Tam kde sme kupili dom mi nikto nepomoze. od mojich rodicov je to strasne daleko. A z jeho rodiny nikto na to nema cas. Muz mi tiez nepomoze. Teraz ked chodi domou na ten jeden den do mesiaca nam len naburava nas rezim, lebo musim obskakovat aj jeho, okrem toho len cely cas bud lezi na posteli alebo si cita, ked nie som pri nom tak mi vycita ze naco prisiel, ze sa mu vyhybam. je vidiet ze sa tu nudi, je tu ako keby z donutenia. Okrem toho si nedokaze ist ani chlieb zobrat, to radsej cely den neje. Vraj to nie je jeho dom. (v skut. je moj) ale to ze v zahranici u neho doma kam chodime v zime (je byt jeho mami) upratujem a vsetko robim ja. Ak nieco nebezi podla predstav tak je neskutocne negativny, a nadava na vsetko a vsetkych, napr ked nam prasklo potrubie na zachode a kupil zlu casticu tak vsetci co stavali ten cinziak boli amateri a hlupaci lebo to spravili zle (nie on co kupil zlu casticu) , to vtedy mam hned dost, a koniec nalady aspon na 2dni. Snad toto neznie ako spoved pubertacky. Viem ze nase manzelstvo je mlade, a mozno je toto vsetko normalne, len to potrebujem pocut, ci je to vsetko naozaj take nerealne co od neho chcem. Dakujem vopred za odpovede.
@karolina43 Oh a ešte by som dodala, že madara nepovazujem za partnera z inej kultury. Sak to je sused, jako aj čech, poliak, ukrajinec...akurat, ze ten jazyk je brutal nezrozumitelny.
Ja som nikdy nebola zastanca nejakych uhorskych teorii a niektorí ludia by uz ozaj mali prekonat historizmus..Ale fakt, ze sme boli tak dlho v jednej monarchii nam priniesol aj vyhody - mame staročia rovnakej historie, tie isté jedlá, tradicie, podobnú architektúru miest, podobné svetonázory, prešli sme si rovnakymi zmenami.. a toto dokopy robi, že či si u nás na Slovensku, alebo prídeš do madarska, chorvatska, na vojvodinu, do rumunska do transylvanie..a všade inde, kde bolo kedysi uhorsko, furt sa po krátkom oťukávaní cítiš ako doma.
Tak sa neboj žiadnych cudzich kultúr, všetci sme boli skoro tisíc rokov naši a za tych sto rokov sa to tak zmenit nestihlo. Dotiahni chlapa domov a jeden mesiac chodte do tatier, druhy na balaton, tretí do Štiavnice (odporučam, fakt krásne miesto)...a nehladajte čo vás rozdeluje, ale to čo vás (okrem detí) spája.
@bluka2 z mojej strany je to myslene tak ...napisem obrazne -100krat opakovany vtip uz nie je vtipny. To iste je ak ti niekto beha nahy a pred tebou mava ....vies cim. teraz to znie ako keby bol nejaky exhibicionista. 🙂 ale nie nie je. a zas neziadala som ho aby s tym prestal uplne. Ale myslim si ze ma to väcsie caro ked je vecer, v klude, s pomalym vyzliekanim a pod. nie hocikedy , ked nie je cas.... to asi vsetky vieme ze to eni muzom nie je prijemne ked je vzruseny a nic z toho... A presne to robi on.
@persica ved my sme sa kvoli tomu nehadali, ja som mu to pekne raz povedala, on ze dobre, ale dlho na to nemyslel, mne to pride ako keby si zo mna robil K...U to som mu aj povedala, on ze nieeeee. Ale mne to tak pride. Proste to nie je len premavanie sa nahy, jasne rad sa predvadza, (ma cim 😉 ) ale obcas to robi tak ze je to za moje hranice. Ako priklad uvediem ze tiez nie kazdej sa moze pacit nasilne vyzlecenie, alebo skrtenie pri sexe, a to by mal partner respektovat.... Ale ani to neberiem ako nejväcsi problem, ale som si vybrala zle priklady, mam aj ine.
@tomiholjubavi maju inu kulturu, ale mne sa paci, navyse mam tiez polku rodiny v madarsku, ale neviem preco neviem madarsky. Inak moja mama je tiez slovenka a otec bol madar co nevedel slovensky, po 4m sa zobrali a pozajtra maju 31vyrocie. takze nie vzdy je to odsudene na zanik. Len mam pocit ze teraz si vsimam len to negativne na nom, jasne ze ma aj pozitivne stranky dokonca aj take ktore su mi vzorom, ale v tychto zlych casom este aj o tych dobrych strankach pochybujem.
@karolina43 pozri...
Manzelstvo ma bilion podob.... ako aj my ludia sme rozdielni...
A teraz si zober kazdemu vyhovuje ine. Kazdopadne co ale ok nie je je ked na teba krici... verbalna agresivita nie je ok!
Aky ma vztah s jeho rodicmi? A s tvojimi? Ty z jeho? Preco svadba nevysla? Co by ti stacilo ku stastiu? Aby ti pomahal a spravil dobre? Aby bol dobrym otcom? Preco nie je otcom? Lebo je to narocne? No neviem...
toto nepozliepaš,je tam príliš veľa toho ,v čom si nerozumiete...a reč je ten najmenší problém...si prípad toho ako si dodrbať život,otehotnieť bez poznania toho druhého a žiť s mužom v podstate na diaľku....otázka je čo s tým,či zabojovať či nie....byť ty moja dcéra,tak poviem kašli naň,tú energiu čo by si dala do záchrany vzťahu / s neistým výsledkom/ by si mohla využiť lepšie- na deti,na svoj osobnostný rast...psycholog by ti povedal,že ak nefunguje sex,tak je to zlé,niektorý muž sa háda,nepomáha,zlostí,ale v posteli je preň žena bohyňa a dá jej to pocítiť.....
@juliet86 jeho rodicia su rozvedeny, ale maju dobry vztah. V poslednej dobe sa viackrat dost rozculil aj u jeho starkej aj u otca, velmi rychlo vzblkne, Ked sme napr isli po dialnici bolo sero takmer tma a to sme boli asi len 30km od mesta kde byva jeho otec (aj my v zime, ale iny byt) tak s nim telefonoval o nepodstatnych veciach. tak som ho upozornila na to aby netelefonoval, ze to moze aj doma, ze sme skoro tam. Tak ten krik co na mna spustil by ste neverili. Mozno vam to prije prehnana reakcia z mojej strany, ale ja sa s nim bojim jazdit. prvy rok mal kazdy mesiac bud nehodu, alebo prekrocenu rychlost, kazdy mesiac pokuta, v rozmedzi od 60 -1700eur. nie raz som musela skriknut aby brzdil, aby sme nenaburali do auta pred nami, alebo nezrazili chodca, nedava prednost ked ide z vedlajsej na hlavnu. Proste som ako na ihlach....prve hadky boli len kvoli tomu. teraz je to uz lepsie. Aj dnes odchadzal a chcel to rozoberat, ale ja nie, lebo by sa nastvala este niekde zapikoval,,, a to si nechcem vziat na svedomie.
@janinah viem ze muzi (najmä po 30tke) sa nezmenia.... ale je realne ze by mu toto vsetko nejaka tolerovala? Nepytam sa za to ze ja sa nad nim chcem zlutovat, ale za to ze ci by sa mozno este kvoli tomu dokazal premoct a zmenit aspon v tych najpodstatnejsich veciach.
nepremoze saa a nezmeni sa ved prepac to je magoooooor......uz len tym ako soferuje a ze ta skrti pri sexe...ja doverujem mojmu chlapovi na 10000000% ked je za volantom ...
...ano nepozname sa, ale co o nom viem, tak tam nieje ziaden extrem, ma uplne normalnu rodinu, kamaratov, pracu, (co viem z minulosti) tak tiez vsetko normalne. Spaja nas spolocny ciel, paci sa mi na nom komunikativnost, snaha pomoct (aj neznamemu), je chytrý, pozna vyborne hystoriu, v com ja upne prepadam na plnej ciare, su veci do ktorych sa nevyzna, ale to ma kazdy chlap, ale on je hned urazeny ked mu to poviem. Ale len chcem byt uprimna.
@karolina43 nezmení sa...len takú obyčajnú vec dať si gate,ked vie,že ti to vadí...a ani toto nedokáže...☹
@karolina43 skoda ze mu chyba snaha pomoct tebe...a aky mate spolocny ciel ? lebo ciel mozte mat spolocny len idete nejakou inou cetou obaja
@sykorkauhliarka neskrti 🙂 chvalabohu. ale to soferovanie to ano.... ale on si mysli ze to kazdy tak soferuje ako on. Nedajboze mu povedat ze je v niecom nedokonaly. On si mysli ze zato ze nepije a nefajci (pije obcasne) tak je dokonaly manzel. Minule ma dojal ked mi vravel ze jedna jeho znama (poznam ju aj ja) ma manzela inak muzov kamarat a ten vela pracuje a nikdy nie je doma a tiez nepomaha a stale o sebe vravi ze vsetko vie najlepsie a aKO KEBY VSETCI OSTATNY BOLI HORSI, a ze sa s nim chce rozviest. tak som sa len pousmiala lebo mi to prislo ako keby hovoril o sebe.
@sykorkauhliarka aj ja 🙂 Milujem ked moj chlap soferuje, to si aj pospim...a on pri mne tiez (inak asi jediny na svete, kto ma dost odvahy zaspat, kym soferujem 😂 )
@karolina43 skrtenie pri sexe by som tiez netolerovala. Ale snad sa ta nedotknem, obaja sa mi zdate nestále povahy. ved co ste spolu ste sa rozisli, vratili sa k sebe, bolo dobre, potom zas zle, potom dobre, tak ste mali druhe dieta, potom ste chceli dokonca tretie, ale zas je zle...a toto vsetko ste stihli iba za tri roky...
A necakaj, ze sa zmeni..nikto sa nemeni, ani chlapi pred 30tkou, ani po nej, ani zeny...vsetky vztahy, kde jeden ocakava zmenu druheho su odsudene na zanik. Lebo ty v podstate nechces jeho, ale niekoho, kym by podla teba mal byt.
@sykorkauhliarka mame kupeny dom s velkym pozemkom, obaja mame radi prirodu a stromy, a zvierata.... nas ciel je teda chovat viacero druhov zvierat, mat velky pozemok s mnohymi stromami, a tri deti (ja som tiez z troch deti) mat taky ten nemoderny zivot. Inak to ze mame druhe dieta v ziadnom pripade nelutujem, milujem ich obe, a aj keby to raz dopadlo tak ze by som s nimi zostala sama, tak by som to už nejak zvladla, to ako vidim ze sa lubia je nadovsetko.
@tomiholjubavi jeho otec tiez nebol vzornym, vlastne vyrastal s nim jeho mama odisla ale to az ked mal muz 10rokov. Rozpraval mi o tom ako mu otec prejavoval "lasku" remenom.
@karolina43 cize nie je sebakriticky. Neznesie kritiku. Ma o sebe pokrivenu optiku. Vznetlivy.nebezpecny sofer.nepomaha ti doma. Nevenuje sa detom.nerespektuje tvoje zelania a potreby. Keby ste zili normalne v jednej domacnosti myslis ze tie negativa a pripadne aj pozitiva by boli vypukle viac alebo menej? Vies co robi rodinu rodinou a domov domovom? Bezpecie. Zazivaju tboje deti pocit bezpecia? Pri mame tatovi vasej interakcii? Aky vzor do zivota im vas vztah dava? Aku oporu v dobrom a zlom dava on tebe? ?... skusala si ist k psychologovi? Nie som si ista ci nevykazujes uz znaky psychickeho tyrania ci vyhorenia.tvoji rodicia su k sebe dobri? Preco myslis ze si nesla v slapajach ich prip. Tvojich starkych? Ono dobre manzelstvo tam je zaklad vybrat si spravne partnera. S ktirym sa o to vobec pokusat. Chapes.... ono menit nieco niekoho je viac menej nemozne. My sami sa vieme zmenit trochu. Ale nie uplne. Ak by si teraz ochorela ci zomrela. Ako by sa on postaral o rodinu?
takze da sa to nejak zosumarizovat? co sa tyka travenia casu s detmi a prejavovania lasky, to sa asi nezmeni, tak isto sa nikdy nenauci respektovat mone predstavy v posteli, takze ak by som to chcela zachranit musim si zvyknut ze deti budu len somnou, prip, skolke/skole, kamaratmi, a cela vychova lezi na mne, v posteli byt nenarocna.... hmm
@karolina43 No moja zlatá, zamysli sa nad tým, čo je pre teba a tv. deti podstatné v živote, napíš si to na papier, predlož mu to ako tv. požiadavky na neho, vyjdi mu v ústrety nejakým rozumným kompromisom (že nebudeš robiť, čo sa jemu na tebe nepáči, napr.), daj mu čas na nápravu- mesiac úplne postačí a potom konaj..
@juliet86 mam zaujem ist za nejakym odbornikom, psychicke tyranie si nemyslim ze by to bolo, mozno to tak len vyznie, alebo si to len neuvedomujem. Myslim si ze ziadne manzelstvo nie je dokonale, a v kazdom su chybycky, a mozno som potrebovala pocut/citat, ze to nase manzelstvo je take ako ine /a mozno nie. Vela naokolo pocuvam ze im muzi nepomahaju, ved kedysi tiez nepomahali, tak si obcas kladiem otazku ci to nie je len moderna doba co prideluje muzom ulohy na ktore nie su stvoreny. Ale na druhej strane su momenty kedy neviem byt na 2miestach naraz, ale ani v tych momentoch sa neviem na neho 100% spolahnut. V zime napriklad sme v jednej domacnosti, vyzeralo to asi tak ze ja som lietala od momentu ako som rozlepila oci (nehovoriac o tom ze aj v noci vstavam , kojit, prebalovat) a vecer liham s detmi, ak spia, tak sa snazim nieco postihat, ale momentalne maju rezim bud je jeden hore alebo druhy. On stale hovori o tom ako potom na dome bude robit, a teraz nerobi preto lebo sa neda. Rada by som sa porozpravala s jeho rodinou o nom aky je...ale sa neda, on sa s mojou rodinou rozpravat vie. v tom je 1:0 pre neho. P.S zajtra pokracujeme.
Zly vyber partnera hned na zaciatku, ostatne sa nabaluje. Je tam velmi vela veci, ktore Ti vadia, tak isto jemu na Tebe. Ja by som takto zit nemohla....
Treba si to medzi sebou vyjasnit narovinu, ale moc sanci tomu nedavam.
@karolina43 Muz sa nezmeni, ale! ak ma muz o zenu zaujem, tak niektore veci pre nu dokaze 'korigovat'. Ja mam tiez veci, ktorymi ma manzel vytaca/l, ale poviem mu a vidim, ze sa snazi. A preco? Lebo chce aby som bola spokojna a stastna. A rovnako to je aj naopak, ja sa ho pytam, co mu vadi, co by som mala zmenit, na com popracovat, a ze mi musi povedat ak mu nieco vadi, lebo ked nepovie, tak tazko s tym mozem nieco urobit.
Uprimne, z tvojho prispevku som mala pocit, ze ste obaja velmi mladi...lebo ten nechraneny sex na druhej schodzke, uz to bolo pre mna dobre susto. Ale ta info o tom, ze vztah trva 3 roky, ty si nikdy nemala orgazmus, tvoj muz ma po 30tke a povie, ze murar neupecie tortu, to ma uz zabilo na kompletku. Ako to co je toto za chlapa? Hlava mi nebere ako by mohlo byt milujucemu muzovi toto jedno...
@karolina43 to tak vyzera ze este aj o ten pozemok a zver sa budes starat sama a panko bude stale all inclusive....moj urobi vsetko (hajzel a okna neumyva ,ponozky nevie vesat) inac robi maximum pre nas..tiez chceme ist byvat do domu ale nebravi ze bude pomahat ked budeme byvat v dome...ze teraz sa mu neda
@karolina43 ak ti vadi len to, ze v dome nepomaha a rozmyslas ci je to normálne, tak ta utesim: moj tiez nepomaha. iba ked na neho nahukam..aj vtedy preferuje radsej zaplatit upratovačku, nez by mal zadnicou pohnut. Takze u nas je to bezne. Ale mne to nevadi. (Viac by mi vadilo, keby mi zahol počas tehotenstva, ako si pisala v uvode..a nie, ze je lenochod.)
Inde zase muzi pomahaju a su dokonca aj taki, čo su pedantnejsi ako zeny a stále dbajú na čistotu.
Neporovnavaj sa vkuse s ostatnymi, nehladaj normu inde, zariadte si to tak, ako to pasuje vam..nie preto, ze susedia tak maju...Prečo vobec pozorujes zivoty druhych a hladas tam vzor? Uz len to samotne je zle...
Ahoj myslím že sa to dá napraviť. Chýba je v komunikácii obaja si nerozumiete a obaja máte nesplnené túžby. On nechápe teba prečo si nervózna nepríjemná k nemu a ty nechapes prečo je na teba zlý.
Veľká škoda je jeho pracovná vyťaženosť ťažko sa buduje vzťah pri takýchto absenciach. A celkovo máš ťažkú situáciu v tom ze si v cudzine bez podpory rodíny. Ale napriek všetkému si silná žena.
Veľmi ti odporúčam knihu Moje túžby tvoje túžby - Harley. A aj Ženy sú z Venuse a muži z Marsu. Sú tam perfektné popísané prípadove štúdie a stratégie na efektívnu komunikáciu a spôsoby posilňovania a budovania manželstva .
Veľa šťastia
@karolina43 Karolinka, to že muži nepomáhajú- ani môj nie, tiež sa hnevám- to je ešte o.k, , ale aby môj muž po mne ziapal za hocičo, nerešpektoval ma, dokonca škrtil pri sexe, či iné veci, čo som nečítala, to je cez a je to ps.týranie.. Chúďa malý, keď sa mu nedá obliecť..cíti, že to nie je dobrý ujo, ten jeho ocko... Čím skôr s ním dáš vážnu reč, tým lepšie..
takto to dopadne, keď žena ide do postele s cudzím chlapom bez toho, aby sa zabezpečila aspoň antikoncepciou. Ako krásne sa dá dodrbať si život vďaka pár sekundám, ktoré aj tak ako píše stáli na hovno, keďže sa autorka pri ňom ani nikdy neurobila.
👍
Baby, ale skrtenie alebo napr močenie pri sexe. Nie je dôvod odsudzovať. Iba ak by to robil proti jej vôli. Ako, je to asi pomerne málo rozšírené. Ale ľuďom sa páči všeličo., Len kvôli tomu, žeby sa mu ľúbilo niečo nezvyčajné zas není zlý. Len to nesmie vyžadovať, keď sa to partnerke nepáči.
Ale aj tak to ona použila iba ako príklad.

@bluka2 no ved ona chce aby ju respektoval ale uz nehladi na to ze on chce behat snad iba polonahy.. ak by bol fakt nahy tak to uz nie je ok...ja som prezila cele detstvo s tatom co behal v trenkoch a trcala mu polka zadku a som v pohode