Ako vás vytáčajú manželia?
Prispejte svojou troškou, čím vás vie manžel vytočiť dozelena a s odstupom času sa na tom bavíte?
Môj má špecializáciu domáci vysávač. Keď je doma, je schopný vysávať aj 5 krát za deň a to nepreháňam, len preto, že "sa natrúsilo"
Raz som šla akurát s kamarátkou na Zumbu, prišla k bránke a pýta sa, že či manžel upratuje. A ja, že hej, už štvrtýkrát, som rada, že idem z domu, lebo už mi z toho vysávača hučí v hlave. 🙂
najhorsie je, ze toto odkladanie potravin robi aj s tym, co som uvarila. Urobim cerstve bryndzove halusky a on si ich necha....necha...odlozi.... a zje ich napriklad na siesty den ked uz mna ide porazit. Jasne, jednu davku zje niekedy aj cerstvu, ale niekedy si necha vsetko.
Polievku si zohrieva aj 5krat kym ju zje...darmo mu vysvetlujem, ze sa to nema. Stroganov si necha v chladnicke aj dva tyzdne.
Je to hrozny pocit, ked nad tym stojim, varim, pripravim cerstve a teple a on si to necha vychladnut a zje buduci tyzden. Doslova neucta voci mojej praci v kuchyni. Sprava sa akoby sme zili v casich krutej vojny a vsetko si museli odkladat na horsie casy.
@janielikk to sme hadam zenate s jednym muzom,ci ako??? Ved to je presne moj, tiez je pivovy a take dopijem a idem,tak to mam vzdy ked sa na to pivo vyberie. A samozrejme ten okamih vhodny,to si trafila klinec po hlavicke (tomu mojmu by sa zislo po hlavicke) Prosim ho,aby sa ponahlal,lebo sa potrebujem ucit so synom a mam dva dalsie zive kusky doma a neda sa to....tak ho prosim, ponahlaj sa - " jasneeeee dopijem a idem". SAmozrejme pride, ked uz deti su v posteli,aby ich len rozcertil a zaspavaju potom neskoro, normalne si predstavim,ako vezmem brokovnicu a namierim rovno na rit 😀 😀 😀
Ale pozor, po tomto vsetkom,si ten moj trufa a skusi, ci nedame cislo 😀 . Tak ho poslem za kamaratmi,ked su mu prednejsi,nech si hodi cislo snimi.... 😀 😀 😀
nechava zubnu kefku na umyvadle, vyzuje si topanky v strede chodby a tam ich necha.,
Kazdy den, ked pride muz z prace sa ma spyta tu istu otazku: " Kde su deti?" 😒 😒 😒
Vystrelila som ich na mesiac! Kde by boli do svateho? V niektorej z izieb.....chod ich hladat! 😵
@erique12 presne, topanky na strede chodby, kua, lebo tadial isiel, nie bokom, kde by sa mal vyzut? 🙂
alebo blato pred dverami - nikto iny ho nevlaci, len on dokaze dovliect pol kila denne na bagandziach z roboty... malo mam hliny v zahrade, este pred dverami mi ho treba 🙄 a on sa potom este nevinne opyta - kedy si tu naposledy zametala, pod dverami pisti piesok. Pisti? Nepocujem, to asi pisti na teba "gazdicko, ked si si ma doniesol, tak si ma aj uprac!" Mariu jeho!!!
@digysa u nas je to otazka co si robkala cez den milacik? pritom sme takmer vkuse spojeni cez net lebo ja mu robim podklady pre projekty a tak a vie ze mam dve deti doma ... z toho maly nemoze chodit do skolky velky dom zvierata...
z casu na cas ostava robit z domu a potom sa ho ja pytam vecer ked si dava tabletku na migrenu ze a co si robkal milacik? 😀 😀
joooj tu by som vedela pisat vela... 😀
Vyniesol som TI smeti.
Umyl som TI riady (uz nemusi mame umyvacku)
Povysaval som TI (nestalo sa uz roky, tvrdi, ze sme mu nevysvetlili ako sa novy vysavac sklada)
Skryla si mi sive tricko (tricko je oprate, poskladane v skrini)
A to nie je vsetko. ☹
A perla na zaver:
Krajal si chlieb na linke a samozrejme natrusil, tak som ho upozornila, ze nech to uprace. Otvoril suflik co v nom drzime chleb a pecivo a omrviky TAM ZMIETOL!!!
Sama sa cudujem, ze som ho este nezabila.
mňa vytáčajú štyri veci: ked si o osmej večer k nemu lahnem na gauč osprchová a on si pozerá na internete autá a kadečo čo nemusí, ja potom pri telke zadriemem a on sa o jedenastej ku mne pritúli a spýta sa či sa ideme milovať - no neporazilo by vás? 😀 alebo ked sa malá v noci zobudí a ja náhodou tuho spím a nepočujem, tak ma dva razy taktne stuchne-- akože signál vstávaj zobudila sa chod robiť mliečko (ešteže ked bola maličká poctivo k nej vstával, teraz je unavený z roboty, ale aj tak!), alebo ked sa holí strojčekom na vlasy (uplne oholený-tomu nepristane) no holí sa ´pred zrkadlom nad umývadlom, ale aj tak mám všade chlpy a nech sa snaží ako chce nikdy to po sebe dokonale neporiadi. a este ked ideme trebárs doobedu k našim snažím sa nechať byt v poriadku a aspon povysávať- on povie načo ved aj tak ideme preč- a potom mojim rodičom rozpráva aký máme bordel 😖
no čo aj tak ho milujem 😉 ved ani ja nie som dokonalá 😀
@maznacik007 to spojenie cez net mi pripomenulo dalsiu vec, za co by som ho asi zavrazdila......
Mame "online" kalendar, kde pisem uplne vsetko - detske kruzky, navstevy lekara, sporty, akcie, skolske akcie pre deti, rozvrh domacnosti-kedy vynasaju smeti, kedy pridu cistit bazen....pracovne veci- kedy je vycestovany, kedy ja robim dlhsie, alebo kedy mam aku schodzku...... PROSTE CELY NAS ZIVOT JE zaznamenany v tomto kalendari a mame aj aplikaciu na telefone, cize dostava aj upozornenia, co ho caka.......
Po prvej otazke (kde su deti) sa ma opyta tutu (ale to uz musim napisat v originalnom jazku):
" Honey, what's the schedule for today?" 😖 😖 😖
No a to uz si hladam po dome nejaku 'sekerku" !!! 🙄 🙄 🙄 🙄
@digysa sorry toto ma rozosmialo to bez poznamok nedokazate zit?
cele citanie ma pobavilo 😀 😀 😀 😀 😀
tuto to kvitne zenskou dokonalostou..... dievcata zrkadielko
@tatko_bebe no ak mas dve-tri-styri deti, kazde ma tri ine kruzky, kazde je na inom stupni skoly, ty chodis na squash a fotbal, zena na pilates a jogu, cez tyzden dobrovolnicis v skole, vecer mas este stretnutie skolskeho vyboru, cez vikend ma kazdy inokedy zapas (deti), do toho pocas skolskeho roka kazdy vikend nejake narodeninove pozvanky na oslavy, obtelefonovavat skolske charitativne zbierky, mat prehlad vsetkych lekarskych a zubnych vysetreni, kadernik, upratovacka, vecer s kamaratmi, kino, koncert, opatrovatelka, je urcite jednoduchsie mat vsetko zorganizovane pisomne.... 😉
@tatko_bebe Myslim, ze ani muzi nedokazu bez toho zit....resp. Viem 😉 Ja tiez robim veci, na ktore si moj manzel musel zvyknut.....nic sa neboj, aj on si zahundre....
@h0sher hadam si len nemyslite, ze sa koli tomu ideme rozvadzat...to sa iba ventilujeme....
moj manzel ma vytaca tym, ze vsetko robi presne naopak ako ja. napriklad ked sklada uteraky... niekto si mozno povie ze uteraky sa nedaju poskladat naopak, ale daju :D to treba vidiet 🙂
alebo dnes som si vsimla ze umyva riad s opacnou stranou spongie, tou drsnejsou aj ked su to len obycajne taniere.
a najviac ma vytaca ked roztahuje zaluzie a mne do kuchyne svieti slnko ako keby som nemala dost tepla od sporaka. ale ked mam ja roztiahnute zaluzie tak ich pride zatiahnut 🙂
je toho este viac len si momentalne neviem spomenut...
Viem ako sa daju poskladat uteraky naopak, a nerobim to 🙂
A opacnou stranou spongie, tou drsnou umyvam riady aj ja, minie sa tak menej jari. 😉
Ale zaluzie ma vytacaju tiez 😀
Okrem iného ma vie vytočiť keď sa oholí a časť jeho strniska skončí mimo strojčeka na umývadle a tam aj zostane kým neprídem. Alebo mi ponúkne,že ma odvezie a nechá ma čakať aj hodinu. Keď mu volám,povie že je na ceste. Neviem,ktorú trasu využíva,asi tú cez Barcelonu. A úplne do biela ma vytáča jeho zvyk ešte z detstva.Svokra mala doma zavedené,že kto posledný dojedol jedlo,umýval hrniec. Tak moj muž s bratom nechávali v hrnci vždy aspoň pol polievkovej lyžice jedla. Tomu môjmu to vydržalo dodnes.
To zase moj, ten je poriadkumilovny uz z domu, nema problem umyt riady, upratat, aj ked cistit sprchu, umyvadlo, ci vanu som ho este nevidela 🙂
A vytacaju ma jeho pavuciny v kutoch, ktore on vidi a ja si idem oci vyocit a az ked vyleziem na stolicku, tak zbadam len taky vlasocek... 😀 a on caka, ze ja budem s vysavacom behat po celej chalupe a vysavat kuty od tych vlasockov, co ani volnym okom nevidim... 😀 😀 😀
jo a este frfle... 😠 furt a na vsetko 😠 😠 😠
no co, kazdy mame svoje 😀 😀 😀
Táto téma ma veľmi pobavila, tak aj ja prispejem mojimi postrehmi 😉
Môj MM ma vytáča s tým, že pre neho platí: "už včera bolo neskoro", čo znamená, že je tak spoľahlivý a poctivý, že všetko robí okamžite, niekedy aj veci, čo majú čas a nemusia sa roiť hneď, on si povie nie, musí to byť teraz. Ale v podstate je to dobrá vlastnosť, len mňa to trošku provokuje, lebo v tomto som flegmatik. Dokonca ja tým svojim flegmatizmom vytáčam jeho, že už som to mala mať hotové, vybavené, vyriešené a pod.
Keď niekam ideme, dokáže sa vychystať za 30s a potom stepuje pred dverami, niekedy aj otvorenými. To ma fakt vytáča, lebo nie som jedna z tých, čo sa fintia, ale potrebujem aspoň 5 min preboha.
Sedátko na WC tiež nechával občas hore, ale to som mu hneď vysvetlila, že predsa aj v obchode, keď je WC v pôvodnom stave je sedátko dolu a teraz sedká aj on a tým pádom nemusí nič dvíhať 😀
Inak sa nemôžem na nič sťažovať, fakt len na tú prehnanú zodpovednosť a precíznosť 🙂 Všetko musí byť na 100 percent, hlavne čo sa technických vecí týka. Umýva podlahy, riady, vysáva, perie, skladá prádlo, umýva okná, spoločné priestory, auto, utiera prach, hocičo sa pokazí, hneď opraví, vymieňa posteľné prádlo, dokonca si sám vyžehlí košelu, takže som si nemohla ani lepšieho partnera želať. Na pivo nechodí, ešte ho vyháňať musím, aby si raz za uhorský rok šiel s kamošom aj sám posedieť.
V podstate ja hlavne varím, ale keby musel, aj to by zvládol bez problémov. Keď sa tak zamýšľam, mám viac neduhov ako môj MM 😀 Nechávam porozhadzované veci pobyte, strašne sa snažím to upratovať, ale stále pribudne niečo nové pohodené. Smeti pri varení hádžem do dresu, ale snažím sa kvôli nemu to hádzať do koša. V podstate ma aj tak trošku vychováva 🙂 Riady nechávam v obývačke, ale to aj on. Mám na všetko čas, ale spravidla to aj stihnem.
A ešte ma napadlo, že v obývačke sa nám stále váľajú letáky, čo chodia poštou, vždy keď ich upracem, prídu nové. A keď sa pýtam, prečo ich aj on niekedy nezlikviduje, takže on nevie, či môže. Tak toť asi vše... 😎
Ešte ma vie vytočiť, keď príde domov o 22.00 hod.a opýta sa ma:,,Malá už spí?" No nie,hrá sa na dvore!
Mna dokáže najviacej vytočit iba jedna vec :
Keď si uprostred noci ide dat nejakú sladkost a ešte ma aj zobudí či náhodou nechcem aj ja...
A potom ešte otázky typu : A toto prečo ešte neni upratané? A toto prečo neni opraté? A nevieš kde mam hento?
Pritom asi vobec neberie na vedomie, že pol dna stravim v robote a potom varím, periem,upratujem a podobne veci v domacnosti, a nedá sa to spraviť všetko naraz :D ale bola som nedávno v nemocnici a už vyplakával kedy sa vrátim lebo je doma bordel a hladný je a opraté neni :D potom som nemohla vobec robit, a naučil sa aj on a ja som sa ho vypytovala : A kedy poumyvaš? a kedy spraviš toto? :D tak sa naučil mi pomahat, pracu si rozdelime, aby sme mohli aj spolu odpočívat a máme to aj skôr spravené 🙂
Môj drahý manžel ma dokáže niekedy vytočiť do úplnej beznádeje... Expert je čo sa týka pojmu čas. Slová už "som na ceste", znamenajú, že príde tak o hodinu, hodinu aj pol. "už idem" - príde tak o pol hodinu, hodinu. Na naše tretie rande meškal sedem hodín!!!!!!!!!! potom došiel, akože sa nič nestalo, veď on musel ešte niečo dokončiť! Spotrebiče chce vyberať so mnou, ale ani jeden nevie spustiť a použiť, práčku musel vybrať on, prvý kráť na nej pral po štyroch rokoch, aj to lebo som ho donútila.... Inak je je super, nechodí po krčmách, kamarátoch, nebi je, netýra,.... keď čítam niektoré príbehy žien, som vlastne šťastná žena.... čo na tom, že mešká štyri hodiny....
mňa vytáča, keď príde po hodine čo ja už spím do spálne, rozčapí dvere a skríkne na celú izbu "miláčik spíš?" 😠 😠 😠 no spala som, kým si neprišiel 😠
vcera som manzela poslala na nakup. Na papierik som mu napisala: Kup detske / kinder parky bravcove alebo hydinove. On mi za chvilu vola, ze detske nemaju, ani kinder, ale ze maju nejake junior 😀 😀 😀 . ci to moze byt. No a ked sa vratil, pozeram, boli hovadzie 😖 😖 😖

@martija idem len na jedno
alebo o triedu lepsie "dopijem a idem" no to asi mysli skor tak, ze dopijem (sa poriadne) a idem 🙂
a ani ma nestve to pivo, ved ide len raz za cas, ale permanentne v dobe, ked sa to hodi najmenej, t.j. cakame navstevu, potrebujem ist este na nakup, chystam sa do fitka (parkrat za rok kvoli svedomiu 😉 )...