Ako získať finančné prostriedky priamo na svoj účet?
dobry den vsetkym chcem sa spytat chodim na vysoku skolu a moj otec na mna pobera okolo 60 eur na mesiac ale posiela mi iba 25eur.Chcem sa spytat ci je nejaka moznost aby to islo priamo mne na ucet. Skolu mi neplati ani nic len pobera na mna peniaze a posiela mi z toho ani nie polovicu.Keby zajdem na soc. poradia mi nejako s tymto? skolu si platim sam stravu vsetko a dost by mi pomohlo tych 60eur.
Nevyznám sa, snáď baby poradia, ale podľa mňa máš nárok na podstatne viac, než 60€, čo sú, predpokladám, rodinné prídavky. Ak si študent denného štúdia, rodičia majú voči tebe vyživovaciu povinnosť.
60e pridavky si daj na seba a vies podat navrh na sud na urcenie vyzivneho
Ja ti neporadim, len ta chcem pochvalit aky si sikovny, ze to takto vsetko zvladas sam a sam si platis pocas studia… Urcite to nie je jednoduche
@matus12398 daj si na súd návrh na výživné. Aj od otca, aj od matky. Žiadosti aj vzory nájdeš na internete.
na UPSVaR si vybav, aby ti sli pridavky proamo na tovoj ucet + porad sa, ako najefektivnejsie poziadat o vyzivne na seba.
vsetko za predpoklau, ze ua mas 18 rokov - co teda asi mas 🙂
Uz si dospelý takže máš nárok ty na tých 60e od úradu a samozrejme aj na výživné pokiaľ študuješ
A ty bývaš s otcom, či niekde v podnájme.
1) s pridavkami neivem ako to je.. ak pisu ze sa da vybavit priamo, tak chod
2) mozes si od rodicov ziadat vyzivne = je to celkom lahka vec, vygooglis navrh na nete, vypises, podas na sud.
ale pozeram, ze to ti uz napisali :D
@inulienka29 Určite môže brať prídavky sama na seba? Pred par rokmi sme chceli dat na dcéru a nedalo sa. Musel poberať jeden z rodičov, i keď dcéra už bola dospelá.
Treba sa informovať, všeobecné informácie o tom, kto môže poberať prídavok na dieťa su takéto:
Kto môže poberať prídavok na dieťa?
Má naň nárok:
- rodič nezaopatreného dieťaťa
- osoba, ktorej bolo úradne zverené dieťa do opatery
- plnoleté nezaopatrené dieťa, ak nemá rodičov alebo má upravenú vyživovaciu povinnosť od rodičov
- plnoleté nezaopatrené dieťa, ktoré uzavrelo manželstvo alebo ktorého manželstvo zaniklo
Možno sa výživné a prídavky platia len do 25 rokov, ale neviem to určite.
@nyusika ano mam 20.
@liv1 dakujem 🙂 🙂
@lenkava77 tak este 5 rokov musi ale co viem ja tak pokial studujem.
@matus12398 a bývaš u rodičov? Tiež dosť podstatná informácia
@matus12398 Mal by si saniekde informovať, neviem to isto.
Neodpovedáš , či bývaš u rodičov . Lebo pokial áno , tak žiadať od nich výživné , by mi prišlo celkom dosť odveci .
Daj na súd navh na platenie výživného a tieto prídavky si prepis na seba. Podľa mňa je dosť reálne že ti tie peniaze bude musieť zaplatiť aj spatne. Prídavky ktoré poberal určite, dobrý právnik z neho mozno vytiahne aj výživné.
@lenka.25 nie nebyvam
@matus12398 no tak potom nie je o čom . Pokial otec / rodičia z nejakého dovodu nechcú dobrovoľne prispievať , treba ísť súdnou cestou . Vyživovaciu povinnosť majú do 25 rokov .
@matus12398 najskor sudom urcit vyzivovaciu povinnost od rodicov a az potom mozes poziadat pridavky na seba, skor nie.
@abbey1 tak asi pani na upsvare nebola dostatočne informovaná keďže ja som už v roku 2012 brala prídavky sama na seba.
@inulienka29 tak si mala sudom urcene vyzivne od rodicov alebo si uzatvorila manzelstvo, tam su zakonne poziadavky a nie ze mam 18r.
@inulienka29 Tak pani asi citovala hore uvedený platný zákon. 🙂
@matus12398 Fuuuha, rodičia ti nedávajú vôbec nič okrem 25 € z prídavkov?😮 Tak to fakt klobúk dole pred tebou a skús teda riešiť čo najskôr to výživné, ako ti tu radili...

Mas nárok poberať prídavky sám na seba na svoj účet. Choď si to vybaviť na UPSVAR.