icon

Ako zmeniť prístup k rodine a dieťaťu

tatiana234
8. aug 2026

Ahojte viem ze ma viacere odsudite ako som si mala nasrudivat psychologiu dietata pred tym ako som nejake mala . Pochadzam z toxickej rodiny napriek tomu ze som sa zaprisahala ze takato matka nebudem inak spm tp nevedela. Nebila som dceru aj ked sem tam po zadku isla jedna vychovnaNEBOLO TO o xasto ale som KRICala a jedno obdobie uz velmi kricala aj ona kricala som po muzovi mali sme krozu myslim ze vsetci sme sa v dosledku tpho spravali k sebe zle. Zlom prisiel ked sme boli na pobyte sp svsgrovcami dcera ma nahnevala ved uprimne si povedzme deti aj vedia nahnevat a ja som jej pleskla asi 3x p ozadku a akpby som vytriezvela v tom momente uplne som ostala paralizovana. Skusila som na dceru hovorit v klude s pokojom jej podst aj to ze nieco nemoze pp najst inu alternativu alebo prijat aj to ze ma aj ona pravo sa hnevat a neprezivat to hned. Chcem si sama sebe odpustit dcerka ma necele tri roky myslim ze toto trvslo asi rok mpje sialene spravanie. teraz ide mala do skolky z mna mrxi ze sme mozno ten cas mohli krajsie vyuzit keby nemam nwrvy v kybly. Samozrejme aj zmena jej spravania prisla hned mame k sebe blizsie viac pocuvne.

Strana
z2
anonym_059e64
Odpoveď bola odstránená
tatiana234
autor
8. aug 2026
@anonym_059e64
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_059e64 dufam ze aspon slusnejsie ako ste vy drahy anonym 👌

oceanahory
8. aug 2026

@tatiana234 Minulost uz nezmenis, mozes sa ale sustredit na krajsiu buducnost.
Ak mas moznost precitaj si tuto knizku nizsie, resp. ja ju mam ako audioknihu, je k dispo napr. v Martinuse.
Aj v nej sa hovori, ze nikdy nie je neskoro na napravu a teda okrem ineho ti pomoze aj pochopit to, preco mame tendenciu podvedome reflektovat nevhodne spravanie nasich rodicov, aj napriek tomu, ze sme si povedali, ze to nikdy robit nebudeme.

anonym_089c84
8. aug 2026

@tatiana234 je uplne bezne ze clovek z toxickej rodiny ma v dospelosti emocne unosy. Aj ja ich mam a snazim sa s nimi pracovat. Niekedy sa dari inokedy nie. Ked sa rozbehnem neviem sa zastavit. Skus vtedy ist do inej miestnosti ci von na 10 minut sa prejst, ja to robim aspon nepoviem a neurobim nieco co budem lutovat.

anonym_959e23
8. aug 2026

Emočne nestabilná osobnosť eventuálne HPO, to by v tomto rámci dávalo zmysel.

anonym_fbf46e
8. aug 2026

@tatiana234 ono to závisí podľa toho ako to máte nastavené vy s manželom . Sú páry, ktoré trvajú na tom , že nepodporujú výchovne . Že len dohovárajú . Potom to často dopadá tak , že nezvládajú výchovu a deti proste im skáču po hlave . Ja som zástanca toho s manželom , ze treba im dať výchovnú . U nás výchovná znamená , že ťapneš im po zadku - nie , že ich zmlatiš , ak by ma chceli nejaké mamičky chytať za slovíčka tak vysvetľujem . Máme tri deti . A tiež áno prvej dohovárame , ale keď robia niečo zle a doslovne ma ingnoruju a skúšajú prah mojej trpezlivosti dám im jednu výchovnú po zadku a potom prestanú a už to viac nespravia . Čiže záleží na tom ako to máte vy nastavené vo výchove deti . Ja si myslím , že nie je zle dať výchovnú , ale absolútne nepodporujem bitie dieťaťa , že ho niekto strieska ako hada .

tatiana234
autor
8. aug 2026
@anonym_fbf46e

@tatiana234 ono to závisí podľa toho ako to máte nastavené vy s manželom . Sú páry, ktoré trvajú na tom , že nepodporujú výchovne . Že len dohovárajú . Potom to často dopadá tak , že nezvládajú výchovu a deti proste im skáču po hlave . Ja som zástanca toho s manželom , ze treba im dať výchovnú . U nás výchovná znamená , že ťapneš im po zadku - nie , že ich zmlatiš , ak by ma chceli nejaké mamičky chytať za slovíčka tak vysvetľujem . Máme tri deti . A tiež áno prvej dohovárame , ale keď robia niečo zle a doslovne ma ingnoruju a skúšajú prah mojej trpezlivosti dám im jednu výchovnú po zadku a potom prestanú a už to viac nespravia . Čiže záleží na tom ako to máte vy nastavené vo výchove deti . Ja si myslím , že nie je zle dať výchovnú , ale absolútne nepodporujem bitie dieťaťa , že ho niekto strieska ako hada .

@anonym_fbf46e ja som neni proti ked uz naozaj nic one nezaberie lebo niekedy to je tvrdy reset horsie bolo ze celkovo moj pocit z dcerky bol hroxny isla mi ako keby na nervy stale a furt smr boli nervizny a vtedy rax mi usla ruka viac

a0
8. aug 2026

Mne príde odveci biť slabšieho. Také lacné a rýchle dokazovanie si sily - tiež som z total toxickej rodiny. Zaprisahala som sa, že deti nikdy neudrem, neudrela som, prečítala som si more kníh párkrát posedela u psychologičky, aby som sa naučila spracovávať svoj hnev a nemusela si ho vybíjať na dieťati. Skús aspoň pár kníh, minimálne budeš mať rozšírené obzory čo a ako funguje v našej aj detskej hlave 🙂.

anonym_bd49b7
8. aug 2026
@tatiana234

@anonym_fbf46e ja som neni proti ked uz naozaj nic one nezaberie lebo niekedy to je tvrdy reset horsie bolo ze celkovo moj pocit z dcerky bol hroxny isla mi ako keby na nervy stale a furt smr boli nervizny a vtedy rax mi usla ruka viac

@tatiana234 Väčšina matiek v nervoch vyskratuje, skrátka sa to deje, človek nie je robot. Ale dcéra nemá ani tri roky, nemôžeš od nej chcieť aby všetko chápala ako dospelý. Ak často kričíš a vyletíš na ňu, mala by si so sebou pracovať alebo zmeniť systém. Možno tvoja výchova na dcéru úplne nefunguje, neposlúcha a tým pádom sa ti hromadia nervy. Záleží aj od vzťahu s partnerom, častokrát si nervy voči partnerovi alebo celkovo životu vo vypätí síl ventilujeme inde a môže to padnúť práve na dieťa.

anonym_3fdc1c
8. aug 2026

Bijes malé dieťa? Ty si rovnako toxická ako tvoji rodičia
Sem tam ti ušla ruka? Však ju tlcies každú chvíľu a kričíš
Chod k psychologické lebo tu raz bude tvoja dcéra písať že mala toxicku mater
Čo ty chceš dama sebe odpustiť?

2691
8. aug 2026

@tatiana234 ahoj, je dobre, ze si si uvedomila svoj nespravny prístup.
Dcerku veľa objimaj a rozpravaj sa s nou,
ber ju ako parťačku. Stáva sa z teba dobrá mamina. Minulosť nerieš, odpusti sebe aj
rodičom. Dieťa za nič nemôže.
Držím ti palce!

tatiana234
autor
8. aug 2026
@anonym_3fdc1c

Bijes malé dieťa? Ty si rovnako toxická ako tvoji rodičia
Sem tam ti ušla ruka? Však ju tlcies každú chvíľu a kričíš
Chod k psychologické lebo tu raz bude tvoja dcéra písať že mala toxicku mater
Čo ty chceš dama sebe odpustiť?

@anonym_3fdc1c treba si orecitst prispevok nie len komentare

2691
8. aug 2026
@anonym_059e64
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_059e64 píše v rýchlosti, nieje potreba urážať ludí, ktorí bojujú sami so sebou. Agresivita ľudí rozdeľuje.Autorka nastolila inú tému, nie pravopis.

vilma7
8. aug 2026

Dostala raz..potom este a samozrejme viac x, nemala si problem ju zbit aj pred rodinou...krasna vychova. Aj tebe mal dat manzel qsi par vychovnych a by ma zaujimalo, ci by ti to v nejakom smere pomohlo.
Preco si nevyhladala odbornika ked si to nezvladala? Rupnu nervy? Omg...a potom sa dicime aki ludia cyrastu z nasich deti.

oceanahory
8. aug 2026

Zeny, vy ste bodaktore otrasne...dufam, ze sa doma nemodlite a nechodite kazdu nedelu do kostola, aby ste ziadali o odpustenie 🥴.
Autorka si uvedomuje, ze zlyhala, chce to napravit, bud jej pomozte a poradte alebo radsej budte ticho!

staratura2017
8. aug 2026

@tatiana234 ...musíte vyriešiť svoju traumu z detstva a dospievania v toxickej rodine...inak to ponesiete ako kríž a čím viac sa budete kontrolovať, aby ste nejako neadekvátne nezareagovali doma či v práci, tým skôr sa to stane...ľudia, ktorí vyrastajú bezpodmienečne prijatí, zväčša nevyhodnocujú každý svoj krok a slovo, ale Vy a mnohí iní toto šťastie nemali...máte ešte čas v tej svojej terajšej rodine na tom zapracovať, dajte svojej dcére pocit, že ju prijímate so všetkým, ale nastavte aj rodičovské hranice, nerozmaznávajte priveľmi...a najmä...verte si, že to dokážete...hlavu hore, nebojte sa

anonym_36142e
9. aug 2026

Trieskať dieťa a sebe chceš odpúšťať.. by si si ty zaslúžila pár faciek nie to dieťa.. psychológ psychiater, niesi normálna mater

anonym_36142e
9. aug 2026
@oceanahory

Zeny, vy ste bodaktore otrasne...dufam, ze sa doma nemodlite a nechodite kazdu nedelu do kostola, aby ste ziadali o odpustenie 🥴.
Autorka si uvedomuje, ze zlyhala, chce to napravit, bud jej pomozte a poradte alebo radsej budte ticho!

@oceanahory a koľkokrát zlyhá ďalší rok ? A ďalší ? Veď sa "zaprisahala" a aha, dieťa prežilo rok trieskané a okrikované lebo ženská nevie čo s nervami.
Trápne ospravedlňovanie. Asi aj vy doma takto fungujete

oceanahory
9. aug 2026
@anonym_36142e

@oceanahory a koľkokrát zlyhá ďalší rok ? A ďalší ? Veď sa "zaprisahala" a aha, dieťa prežilo rok trieskané a okrikované lebo ženská nevie čo s nervami.
Trápne ospravedlňovanie. Asi aj vy doma takto fungujete

@anonym_36142e A tvoj prispevok o tom ako zlyhala na plnej ciare a ze nie je normalna mater komu pomoze? Mozno tebe a tvojmu egu, ale autorke a jej dietatu (ktore tu tak vehementne branis) urcite nie. Tvoje reci pravdepodobne autorke este viacej uskodia, uvedomujes si vobec vahu svojich slov? Prispievas iba k zlemu psychickemu stavu autorky a tym padom oberas aj to dieta o nadej, mat este do buducna lepsi vztah so svojou matkou. A preco, len aby si sa ty mohla potlapkat po pleci, aka si ty lepsia osoba, mozes sa hanbit!! To, ako fungujete doma vy si ja radsej ani nechcem predstavit, asi ste vsetcia "dokonali"...🥴

anonym_36142e
9. aug 2026
@oceanahory

@anonym_36142e A tvoj prispevok o tom ako zlyhala na plnej ciare a ze nie je normalna mater komu pomoze? Mozno tebe a tvojmu egu, ale autorke a jej dietatu (ktore tu tak vehementne branis) urcite nie. Tvoje reci pravdepodobne autorke este viacej uskodia, uvedomujes si vobec vahu svojich slov? Prispievas iba k zlemu psychickemu stavu autorky a tym padom oberas aj to dieta o nadej, mat este do buducna lepsi vztah so svojou matkou. A preco, len aby si sa ty mohla potlapkat po pleci, aka si ty lepsia osoba, mozes sa hanbit!! To, ako fungujete doma vy si ja radsej ani nechcem predstavit, asi ste vsetcia "dokonali"...🥴

@oceanahory skôr vy či si uvedomujete váhu vašich slov. Podceňovať takýto stav nie je sranda. O tom ale zjavne vy nič neviete.. zlyhala raz, zlyhala niekoľkokrát za rok, tak koľkokrát zlyhá za ďalší rok ? Lebo jej pocity sú podceňované veď čo to nič nie je, že si denne trieskaš decko lebo ti zakaždým ujdú nervy ? Takato rada jej ako má pomôcť ?
Ja na rozdiel od autorky svoje deti nemusím trieskať lebo pochopia keď im vysvetlím slušne. Ja niesom psychicky nevyrovnaná ako autorka

oceanahory
9. aug 2026
@anonym_36142e

@oceanahory skôr vy či si uvedomujete váhu vašich slov. Podceňovať takýto stav nie je sranda. O tom ale zjavne vy nič neviete.. zlyhala raz, zlyhala niekoľkokrát za rok, tak koľkokrát zlyhá za ďalší rok ? Lebo jej pocity sú podceňované veď čo to nič nie je, že si denne trieskaš decko lebo ti zakaždým ujdú nervy ? Takato rada jej ako má pomôcť ?
Ja na rozdiel od autorky svoje deti nemusím trieskať lebo pochopia keď im vysvetlím slušne. Ja niesom psychicky nevyrovnaná ako autorka

@anonym_36142e Kto prosim takyto stav podcenuje? Kto jej pisal, ze je to v poriadku??! Mnohe sme jej tu poradili, ako by mohla zlepsit tento stav, ale ty si ju iba dourazala a cakas, ze ta tu za to mame pochvalit 🤯.
Takze co je za teba vhodne riesenie dourazat autorku, podkopat jej sebavedomie este viacej a napisat jej, ze ty si lepsia ako ona? Toto ma akoze riesit jej situaciu alebo komu toto vlastne pomoze? 🤷
Toto je za teba riesenie alebo vlastne co ocakavas ako vysledok tvojho prispevku, iba pochvalu, ze ty si to zvladla lepsie? Lebo tej sa tu naozaj nedockas, takze sorry 😅...

anonym_666740
9. aug 2026

@tatiana234 keď som mala 2 až 3 roky mavala som nočné desy. Doteraz si pamätám ako ma otec bil vtedy. Neskôr bol ale ako oco super. Vozil ma na krúžky, brával na bicykel, vedeli sme sa porozprávať. Niekedy mu pripomeniem že si to stale pamätám. Máme dobrý vzťah ale nie je to ideálne.

anonym_36142e
9. aug 2026
@oceanahory

@anonym_36142e Kto prosim takyto stav podcenuje? Kto jej pisal, ze je to v poriadku??! Mnohe sme jej tu poradili, ako by mohla zlepsit tento stav, ale ty si ju iba dourazala a cakas, ze ta tu za to mame pochvalit 🤯.
Takze co je za teba vhodne riesenie dourazat autorku, podkopat jej sebavedomie este viacej a napisat jej, ze ty si lepsia ako ona? Toto ma akoze riesit jej situaciu alebo komu toto vlastne pomoze? 🤷
Toto je za teba riesenie alebo vlastne co ocakavas ako vysledok tvojho prispevku, iba pochvalu, ze ty si to zvladla lepsie? Lebo tej sa tu naozaj nedockas, takze sorry 😅...

@oceanahory tvoj problém. Nejedna tu písala ako je to v poriadku, že si to uvedomuje, nech ide ďalej a podobné sračky. To jej pomôže akurát tak že ok rupli ti nervy nevadí, keď rupnú aj nabudúce veď si len človek. Napísala som svoj názor, ak sa ti to nepáči tvoj problém. A napísala som ti aj ako to máme doma my keďže si to spomenula ty sama, čiže ja som sa nepotrebovala chváliť. Keď nechceš vedieť, nepýtaj sa, aké jednoduché však 😅

oceanahory
9. aug 2026
@anonym_36142e

@oceanahory tvoj problém. Nejedna tu písala ako je to v poriadku, že si to uvedomuje, nech ide ďalej a podobné sračky. To jej pomôže akurát tak že ok rupli ti nervy nevadí, keď rupnú aj nabudúce veď si len človek. Napísala som svoj názor, ak sa ti to nepáči tvoj problém. A napísala som ti aj ako to máme doma my keďže si to spomenula ty sama, čiže ja som sa nepotrebovala chváliť. Keď nechceš vedieť, nepýtaj sa, aké jednoduché však 😅

@anonym_36142e Prepac, ale ty tu trepes uplne mimo kontextu 😅.
Aky moj problem?
Ukaz mi aspon jeden prispevok, co tu pise, ze je to v poriadku? Preskrolovala som si celu diskusiu a NIKTO jej to naozaj nepisal, zjavne nevies citat s porozumenim...🥴
Mimochodom, doslova som ti napisala, ze to, ako to funguje u vas si ani len predstavit nechcem, takze na nic som sa nepytala 😅, takze asi mas naozaj problem citat s porozumenim 😔. To ty tu mas potrebu pisat iba o sebe a tvojej pravde a pritom zhadzovat inych, neviem, co tymto sledujes alebo ci si nieco tymto kompenzujes, ale ak ti robi radost povysovat sa nad ostatnymi a zhadzovat inych, tak toho odbornika potrebujes asi aj ty 🫣.

anonym_36142e
9. aug 2026
@oceanahory

@anonym_36142e Prepac, ale ty tu trepes uplne mimo kontextu 😅.
Aky moj problem?
Ukaz mi aspon jeden prispevok, co tu pise, ze je to v poriadku? Preskrolovala som si celu diskusiu a NIKTO jej to naozaj nepisal, zjavne nevies citat s porozumenim...🥴
Mimochodom, doslova som ti napisala, ze to, ako to funguje u vas si ani len predstavit nechcem, takze na nic som sa nepytala 😅, takze asi mas naozaj problem citat s porozumenim 😔. To ty tu mas potrebu pisat iba o sebe a tvojej pravde a pritom zhadzovat inych, neviem, co tymto sledujes alebo ci si nieco tymto kompenzujes, ale ak ti robi radost povysovat sa nad ostatnymi a zhadzovat inych, tak toho odbornika potrebujes asi aj ty 🫣.

@oceanahory tak potom nemám ja problém čítať s porozumením ale nevieš čo si sa sama písala v prvom komente čo si mi okomentovala..
Pozri sa, nepáči sa ti môj názor ? Tvoj problém, mňa tvoj názor nezaujíma. Adresovala som ho autorke nie tebe takže sa staraj o seba.
Krásny deň ti prajem v tvojom nudnom živote, že musíš riešiť komentáre iných 🌹

tatiana234
autor
11. aug 2026
@anonym_36142e

@anonym_36142e kto povedal ze svoje dieta trieskam ? A este denne ? Co vy tu trepete ? Uvedomte si co rozpravate je rozdiel dat po zadlu a strieskat dieta ale kedze to takto prezivate asi std to zazili na vlastnrj kozi cp ma mrzi a verom ze sa s tym pokusite vysporiadat ako ja vela stastia 🙂

anonym_36142e
11. aug 2026
@tatiana234

@anonym_36142e kto povedal ze svoje dieta trieskam ? A este denne ? Co vy tu trepete ? Uvedomte si co rozpravate je rozdiel dat po zadlu a strieskat dieta ale kedze to takto prezivate asi std to zazili na vlastnrj kozi cp ma mrzi a verom ze sa s tym pokusite vysporiadat ako ja vela stastia 🙂

@tatiana234 čítam čo píšete a aj rady aké vám tu dávajú. Navštívte minimálne psychiatra a nastavte si liečbu lebo nieste normálna

tatiana234
autor
11. aug 2026
@anonym_36142e

@tatiana234 čítam čo píšete a aj rady aké vám tu dávajú. Navštívte minimálne psychiatra a nastavte si liečbu lebo nieste normálna

@anonym_36142e dakujem velmi pekne radu🙂 clovek ked sa snazi so sebou nieco robit pride aj na to ze slusne spravanie je v dospelosti zaklad ☺️. Potom ho mozno nevytoci ani diskusia na modrom konikovi. prajem take oddusevnenie aj do zvysku vasho zivota. pekny den 🙂

anonym_b23ee4
11. aug 2026

Nikdy som doma nedostala, naši sa aj k sebe pekne správali...

naše deti nedostali nikdy, mne stačí, že poviem, pozriem, príp. vysvetlím...nikdy žiadne scény, výstupy...to u nás nikdy nebolo....som ale ten prísnejší rodič
manžel sa ku mne správa pekne, žiadne hádky, zvyšovanie hlasu, je veľmi makky, deti ho majú radi a má takú prirodzenú autoritu, a keby doma začal, kričať tak hádam si to aj natočím na mobil 🙂 a deti asi tiež

chcem tým len povedať, že mám blízkych známych, majú dve deti ktoré aj dostanú, aj po zadku aj facku, áno facku...aj sa rodičia pred nimi posekajú, povykrykujú si....a na tie deti už proste nič neplatí....počula som aj ako povedali rodičovi debil, somár, chuj...ukazujú prostredník...zasmejú sa ešte na tom....

a teraz teda neviem čo je lepšia výchova....

NEBITE svoje deti! mňa len pri tej predstave striasa...

anonym_36142e
11. aug 2026
@tatiana234

@anonym_36142e dakujem velmi pekne radu🙂 clovek ked sa snazi so sebou nieco robit pride aj na to ze slusne spravanie je v dospelosti zaklad ☺️. Potom ho mozno nevytoci ani diskusia na modrom konikovi. prajem take oddusevnenie aj do zvysku vasho zivota. pekny den 🙂

@tatiana234 tak ešte ste aj paranoidná 🤦

Strana
z2