icon

Ako zvládnuť situáciu so svokrou na vystúpení vnučky?

thendka
10. dec 2024

Ahojte, prosím Vás ako zareagovať keď svokra chce ísť na Vianočné vystúpenie dcéry, na ktoré ju nikto nepozval, len jej to spomenula dcéra., že bude mať vystúpenie v triede. Na minuloročné vystúpenie som ju zavolala, ale bola tam sama ako starý rodič. Proste chodia len rodičia a ja ju ešte aj tam nepotrebujem mať, pretože je to ten typ ženy, že ju "vyhodíš cez dvere a vojde oknom". Jej určite nebude prekážať, že tam bude jediná babka, čiže ani tento argument asi neobstojí. Viete mi nejako poradiť ako jej to normálne ale jasne oznámiť? Len dodám, že dcéra by bola asi rada, keby tam bola, skôr ide o to, že je to pre nás ako rodičov.

jaond19
11. dec 2024

Ak to nie je priestorovy problem (ze je vyclenenych len urcity pocet miest a kvoli nej by tam nemohol ist rodic ineho dietata) tak potom nechapem.... Vsak ty ju nemusis mat rada, ale zakladna ludska slusnost hadam funguje.... a dcera keby babku nemala rada jej o tom nehovorí. Inak ja som moju babku zboznovala, vzdy mala pre mna otvorene dvere aj náruc. Moja mama ju neznasala (to az po babkinej smrti som sa dozvedela). Neviem si predstavit ze by mama zapárala do mojho vztahu s babkou a ja som o nho prisla....

ankare
11. dec 2024

@thendka Ak ju tam chce dcérka, nie je o čom. Určite tam bude vítaná, vadí jedine Tebe.

melanta
11. dec 2024

@thendka mňa by zaujímalo, ak by prejavila záujem chodiť na takéto akcie svojej vnučky tvoja mama, mala by si rovnaký postoj? Tvoja svokra je pre tvoju dcéru rovnaká babka ako tvoja mama. Je to žena, ktorá vychovala muža, ktorého si si vybrala. Ak ti nerobí vyslovene zle, tak je na mieste ju rešpektovať. Nemusíte byť naj kamošky.

A mimochodom, čo si za matku, ak tvoja dcéra chce babku na vystúpení, ale ty nesúhlasíš. To už čo za matku toto robí. Fuj, že sa nehanbíš. Moja dcéra mávala tiež vystúpenia v škole, na krúžkoch, ak bol priestor, vždy som volala mojich rodičov a svokrovcov. A dnes mi to dcéra vracia, že v takýchto situáciách bolo jej dobro pre mňa podstatnejšie, ako to, či som chcela sedieť vedľa svokry. Tebe bude tvoja tiež toto raz vracať. Aby si potom neľutovala, aká zlá si bola.

mischelag
11. dec 2024

Bud rada, ze ma zaujem. Nas maly ma dnes vystupenie, este vcera mu moja mama rozpravala ako mu bude kyvat. A dnes dostanem telefonát, ze oni budu upratovat pivnicu a nepridu. To su priority

lenka.25
11. dec 2024

Keď sa svokra nezaujíma je zle , keď sa zaujíma ešte horšie . Píšeš že dcéra by bola rada , tak sa nesprávaj ako trúba

oriesocek
11. dec 2024

@mischelag prepac, ale to je úplný nezmysel. Rovnako aj svokra, bola schopná obísť cele mesto každý deň aj 2x, všetky obchody… a k nám prišla 1x za 5 rokov aj to horekovala, že hodina cesty… takže hold pripiority…. Ako ja som volala kamoške, ze som prišla k rodičom, či nedáme kávu, tak pár krát mala robotu - upratovať, variť, atd… tak už nevolám….

lapersefona
11. dec 2024

Vydržať raz za rok sa da a keď to urobí dcére radosť tak prečo nie. Deti rýchlo rastu a nik nevie ci sa všetci alv rodine aj na budúci rok spoločne stretneme

lapersefona
11. dec 2024

@mischelag čoraz častejšie tu čítam ze starí rodicia silu menej ochotnejsicatravit s vnucatkamo čas. Všetko sa zmenilo akosi nie len mladí rodicia ale aj staršia generácia. My sme taka egoisticksa.spoločnosť. Iba ja a moje potreby. Smutne

nelili1978
11. dec 2024

@thendka bože ženy, vy vážne tak neviete vystáť svoje svokry? Véd sú to mamy vašich manželov. Sú to babky vašich detí. Čo sa ti preboha stane, keď svokra pôjde pozrieť na vystupenie vnučky? Platiš za ňu? Alebo čo ťa to stojí.....och ťažko mi je z tejto nenávisti.

thendka
autor
11. dec 2024

Ďakujem za názor, áno mám problém so svokrou a preto som to sem písala. Ale stále nerozumiem, prečo ju mám ja volať aj keď tam bude jediná babka? Keby to bola skromná, pokorná povaha, tak by som ju veľmi rada zavolala, ale ona odtiaľ odíde a prvé čo zkritizuje ako sa učiteľky vôbec nesnažia, aký slabý program to bol atď...

nelili1978
11. dec 2024

@thendka a ja sa ťa pýtam, či ťa niečo stojí, keď pôjde. Keď chce ísť, nech ide. Veď dcéra nemá vystupenie každý deň. To,že bude jediná babka je úplne nepodstatné.

thendka
autor
11. dec 2024

@petamich Áno aj moja dcéra mala program len pre starých rodičov a zavolala som ju. S tým som nemala žiaden problém. Ale toto mi príde, že to je pre rodičov. Nikde v pozvaní sa starí rodičia nespomínajú, trieda nie je veľká. Neviem ako sa mám k tomu postaviť.

thendka
autor
11. dec 2024

@mandarinka555 nie až teraz to čítam

bielasovicka
11. dec 2024

@thendka ty ako vieš, že tam bude ako jediná babka? A prečo ti to vlastne vadí ze tam chce byť?

dkethe
11. dec 2024

To je v triede? Ved na to neni kapacita.
25 deti, sem tam surodenec, ani vsetkych 50 rodicov sa tam nezmesti, a kazde dieta by tam chcelo stareho rodica, idealne vsetkych styroch.
Mila svojra, nezmestite sa. Neni to v kulturaku.

thendka
autor
11. dec 2024

@dkethe áno v triede, ďakujem konečne normálna odpoveď 🙂

thendka
autor
11. dec 2024

@bielasovicka za 3 roky som tam nevidela, na týchto vystúpeniach v triede starého rodiča, bola na vystúpení vonku, pre starých rodičov a pod.

enmery
11. dec 2024

@thendka Strašne hnusný človek. Ty to riešiš iba z jedného dôvodu-nenávidiš ju. Šťastie a spomienky dcéry sú Ti u prdele. Ty ju nenáviď 365 dní, ale nekaz jej vzťah s vnučkou, ktorá ju má rada. To vystúpenie nebude trvať 24 hodín, aby si to neprežila.

nikaeli
11. dec 2024

@dkethe
@thendka
Minulý rok sa zmestila, teraz už nie? neuveriteľné..
A že konečne normálna odpoveď?
Tak som práve zistila, že som nenormálna a zajtra prekonzultujem s kolegyňami obmedzený počet divákov na vianočnú akadémiu u nás 🥴 už vidím, ako na mňa nechápavo pozerajú 🤪

oli18
11. dec 2024

@thendka ty si sa pýtala všetkých rodičov, či prídu na vystúpenie babky ich deti, že s istotou tvrdíš, že tvoja svokra tam bude jediná?
Ja na vystúpenia svojich vnúčat bežne chodím.

belasy_motylik
11. dec 2024

Hanbíš sa za ňu? Vyzerá ako bezdomovkyňa, smrdí ako skunk, príde tam na mol s fľašou čuča v ruke a bude ti vykrikujúc robiť hanbu pred celou triedou? Alebo prečo stále riešiš že tam bude jediný starý rodič? Nechápem.

gab1sol
11. dec 2024

@thendka naša škôlka vnútorné akcie vyslovene robila pre určitý počet ľudí - či už pre rodičov, ale o starých rodičov (bez rodičov). Dokonca sme mali akcie, kde mohol len jeden z rodičov. To, že sa jeden rok jedna babka zmestila je jedna vec, ale ak si to na ďalší rok povie každý z rodičov, však len jedna babka, kapacity sa nenafúknu.
Na vonkajšie akcie je to už úplne o niečom inom. Ale tiež nechápem rodiny, ktoré sa dovalia ako Hujerovci a rovno sa postavia do prvej rady, lebo však oni chcú vidieť… A čo tam po ostatných rodičoch, že nevidia vlastné deti (áno, aj také som už zažila).
Vaše vzťahy nech idú kvôli malej bokom, ale ak je to aj o kapacite, tak jej treba slušne vysvetliť, že proste nie, je to len pre rodičov z kapacitných dôvodov (ale to už musíš posúdiť ty, či to tak je).

mandarinka555
11. dec 2024

@thendka Tvoja dcéra by mala byť pre teba najdôležitejšia...a ona tam babku chce! Čo na tom nechápeš? To, že ty ju nenávidíš, s tým nemá nič spoločné...Je to jej vystúpenie...Si zlý človek🙈

zlotka
12. dec 2024

No mňa tiež svokra nemusí, lebo jej syn si vybral rozvedenú s dieťaťom ,ale dcére by som nebránila aby sa s ňou stretávala .

ivik4
12. dec 2024

Boze ty si mater 😃
Koho zaujima ze ty mas so starou problem ? No tvoju dceru nie, pre nu je to babka, ma ju rada tak ty ako spravna mamka by si mala čušať a prijat ze ju tam dieta chce.
Ste uz fakt niektore z cukru princezne ..
Tiez som mala kedysi vymenu nazorov ale nikdy som do nich netahala ich vztah s mojim synom ,mohli byt s nim kedykolvek a aj na vystupenie ist

clementisa
12. dec 2024

Prečo nemôže ísť keď chce nech ide nechápem čo je natom nech sa babka teší nechápem v čom je problém asi v tebe

bielasovicka
12. dec 2024

Napr. mňa nevesta volala na vystúpenie vnuka do škôlky. Idem 1.krat,a vôbec ma nezaujíma ci tam budu aj iné babky alebo nie.

lenkakamen
13. dec 2024

@64jarka64 mám dvoch synov normlane sa bojím.co.ma čaká

shee11
13. dec 2024

Ak raz ty budeš svokra a zať ťa bude takto odstrkovať a ohovárať, ako by si sa cítila? Veď každému bude úplne jedno či tam bude o jedného človeka viac. Nikto ju nevyhodí.

stanulienkat
13. dec 2024

@thendka pises, ze
@dkethe ma konecne normalnu odpoved. Nie, nie je to normalna odpoved. Len je to odpoved, ktoru si ty chcela pocut.