icon

Ako zvládnuť vyčerpanie a získať energiu?

18. feb 2024

S manželom sme spolu 10r, máme 5r a 6r deti. Manžel robí od 6 do 16 každý deň. Ja mám prácu od 7 do 15 a ešte mám brigádu po večeroch a cez víkend. Na domácnosť som sama, muž mi nepomôže nič. Deťom sa venuje, zahrá sa s nimi keď ja chodím na brigádu, aj ich zoberie von raz za čas. Deti ho zbožňujú, majú pekný vzťah. Ja keďže chodím na brigádu plus na domácnosť som sama, tak bývam stále unavená nevládzem. Koľkokrát ani nemám čas poriadne ani deťom sa venovať a na seba čas už vôbec.
Poslednú dobu manžel mi to vyčíta že som lenivá, keď nemám energiu ísť s deťmi von povie mi že som hnila a len doma by som bola. No ja fakt nevládzem. Spánok tiež nula bodov, deti nechcú spať vo svojej izbe, stále behajú ku nám a spíme všetci štyria v spálni. Potom som nevyspata.
Manžel povedal že on by potreboval 3 ženy, že jedna by chodila do práce, druhá by sa venovala deťom a tretia domácnosti. Že evidentne ja nič nezvladam.
Tiež nemám stále chuť ani na sex, čo sa mu tiež nepáči.
No čo mám robiť aby som viac vladala? Kde nabrať silu a energiu? Poraďte

lenka567899
18. feb 2024

@lenka567899 kde je v takomto živote láska? Harmónia? Rodinná pohoda? To je strašné

sante81
18. feb 2024

Máš manžela idiota

mamutka
18. feb 2024

O čom ty ešte uvažuješ, aku energiu ešte chceš? Muž, ktorý zarobí tak malo, že žena musí padať na hubu na brigádach je neschopný. To ostatné škoda komentovať, to nie je deťom dobrý otec, je to obyčajný ch.j, ktorý deti učí že zena je handra. Ak to nestopnes okamžite, zničis si vzťah s deťmi. Človek, ktorý nevie zarobiť nech sa nehrá na investovanie. Vzala si si z nejakého dôvodu tupelo z posledného výkladu, musis sa začať správať inak .

mogaa
18. feb 2024

No mužovi treba vysvetliť nech nedáva toľko peňazí na investovanie a nechá tebe viac na domácnosť a na deti....chápem že chce sporiť ale nie na úkor toho že jeho žena musí chodiť do druhej práce....

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mogaa
18. feb 2024

V prvom rade treba zvážiť či je čas na investovanie,nie zvoliť cestu že muž ide investovať a žena do druhej práce.....ak nemám na investovanie, tak neinvestujem.....alebo investujem minimálnu čiastku a žena nech je viac doma s deťmi a nie v druhej práci

yelena159
18. feb 2024

@lenka567899 Musia sa v prvom rade zastať samých seba a utláčané nebudú. Ja keď toto čítam, tak mám chuť mu drzo situáciu vytmaviť. A niektorých mužov zmýšľanie, že čo je úlohou ženy... Nech idú všetci do zadku, pekne povedané.

mamutka
18. feb 2024

@chodec15 normálny muž by žene nikdy nevykrikoval, že je neschopná, keď mu ona navarí, operie, deti obriadi, desiaty im narobí, panko nemusí prstom pohnúť. To že on trávi čas s deťmi kým ona je na brigáde, to tiež nevieme ako prebieha. Jeden otec vezme deti na bicykel, zašportuju si a pod, zatiaľ čo druhý ich vezme na ihrisko k miestnej krčme a tam s ostatnými nadáva na svoju neschopnu ženu. U týchto dvoch nie nijaká rovnováha a z jeho strany ani snaha o rovnováhu. Ona je len na robotu a on len na oddych. A čo si budeme hovoriť, prečo sa chlap drží v mizerne platenej práci??? Predpokladám že je tam skvelá zasivaren kde si s jemu podobnými aj pokeca, aj naleje a vyrelaxovany ide domov. Také roboty dnes stále sú. Taky človek si asi ťažko pôjde hľadať lepšie platenu prácu

autor
18. feb 2024

@januska12323 Až po svadba resp po tom keď sa narodili deti. Rozmýšľam kde nabrať energiu, ak by som zrušila brigádu chýbali by mi peniaze.
@mabenn Neviem ja sa v tom nevyznám, manžel investuje peniaze ani neviem kam presne.
@daniela2202 Viem že peniaze nie sú všetko, no bez peňazí to tiež není ono. To by sme potom sedeli len doma lebo by som si nemohla nič navyše dovoliť.
@mogaa Inú prácu si nájsť pozerala som no nič iné neni po okolí čo by bolo pre mňa časovo.
@chodec15 On je spokojný v práci vraj tam dobre zarobí, neviem síce koľko presne to mi nepovie.
@anjelicek26 Hypotéku máme 450 elektrika 50 plyn 100 eur, k tomu drobnosti ako tv internet kredity voda atď ďalších 100 eur, to je 700 spolu plus platí poistky investuje a dáva mne 300 na stravu. Ostatné okolo detí všetko platím ja, aj stravu lebo jeho 300 mi nestačí

sissy27
18. feb 2024

Nevychadzate s peniazmi, ale pan manzel ma na “investovanie”, hej??
Prepac, ja by som s takymto debilom nebola. Aby som sa ja isla zodrat a on si bude gule valat po praci a “investovat” a este mi nadavat a snivat o troch zenach… ten uboziak moze byt rad, ze nasiel jednu co s nim zije a porodila mu deti, lebo on uz druhu nenajde ani taku co mu kavu uvari a nie este tri. Ale nech pekne ide, a plati vyzivne na manzelku aj dve deti, chuj sprosty.
A ze ty nevies kolko zaraba ani kde investuje, svedci len o jedinom - nikde neinvestuje, len si ulieva prachy pre seba. 300€ na stravu pre 4 ?? No nech nakupuje a vari on…

momusik
18. feb 2024

Aby si raz nebola prekvapena ze kam,, investuje,,, su to peniaze rodiny, mala by si vediet kam ich dava

chodec15
Odpoveď bola odstránená
klementinka58
18. feb 2024

len aby ich neivestoval do automatov , alebo veci podobnych stavkovanie a tak

mogaa
18. feb 2024

ťažko radiť...podľa toho čo píšeš má na starosti financie v rodine on....v prvom rade by si mala ako manželka vedieť koľko on zarába a podľa toho riešiť či je tvoja druhá práca nevyhnutnosť alebo on je lakomý a investovaním len škrečkuje ktovie na čo.....koľko peňazí investuje? koľko peňazí ostáva jemu na míňanie? lebo sory ak máš ty druhú prácu a on v čase obeda chodí na obed do reštiky, tak druhá práca nie je riešením....máte to nastavené tak, že jednoducho nie ste rovnocenní partneri...on tvoj plat pozná, ty ho dávaš celý do rodiny a je to málo, ale ty jeho plat nepoznáš a pritom ktovie kde on míňa....nehovoriac o investovaní keď ty musíš chodiť na brigádu....treba sa s ním o tom porozprávať....aj porušiť zbytočné poistky, prípadne ich zredukovať na nevyhnutné...

zuzana212722
18. feb 2024

Fuha máš doma neschopaka načo ma deti rodinu keď nevie zarobiť..ako máš stíhať všetko keď sa musíš starať o takúto zakladnu ktorú má zabezpečiť muž q to hlavný príjem pre rodinu..
Môj manžel by sa hanbil do zrkadla pozrieť keby nezvládol takúto dôležitú úlohu chlapa..
Ja tiež robím od 7-15 ale cez víkend nie..ani po večeroch a všetko stíham ešte aby som behala do ďalších prác..no to tak..

mamutka
18. feb 2024

@chodec15 neviem čo myslíš tým “občas vypustí”. Autorka tak žije deň čo deň, maka ako šrób od rana do večera v dvoch robotach, doma robí všetko sama, cez víkend robí…. To normálny chlap nedopusti, tak tu nerieš mňa, ked napíšem, že jej muž je chuj. Ja to viem posúdiť, pretože mám muža akého by si zaslúžila každá žena a som alergická na hentake rodinne situácie.

abbey1
18. feb 2024

Čudne k tomu pristupujete obaja. V prvom rade nech ti povie, či lepšie ukáže, koľko zarába a kam investuje. V druhom rade, i keby mu skutočne viac peňazí nezostalo, dáva ti 300 eur plus tvoj príjem, okamžite by som zrušila brigádu a do budúcnosti hľadala inú prácu a nie za minimálnu mzdu.
Radšej sa uskromniť a tráviť čas s deťmi. Veď sú ešte maličké. Robíš veľkú chybu.

grof_monte_christo
18. feb 2024

@autorka Okrem tu už spomenutého.... poznáš finančnú gramotnosť tvojho muža? Vieš, kam vaše financie tečú, ako sa zhodnocujú a pod.? Peniaze na investovanie sú peniaze navyše, resp. na pravidelné sporenie v malých čiastkach a nie, keď finančne padáte na hubu. Toto je čo za život?

autor
18. feb 2024

@klementinka58 To nie nehrá žiadne hry, on nechodí nikam preč bez nás. Keď som ja na brigáde tak je stále s deťmi.
@mogaa Obeduje v práci, nechodí do restiky. No ja som sa ho pár krát pýtala koľko presne zarobí. Povedal že o to sa nemusím zaujímať. Že on zaplatí všetko čo sa týka bývaní a nemám sa starať do toho aký má plat. Nemáme spoločný účet takže neviem to koľko zarobí. Máme každý svoj účet.
@abbey1 Myslíš že nehľadám lepšiu prácu? Hľadám no nič není pre mňa. Ako mohla by som ísť do závodu na smeny, no kto by chystal a vodil ráno deti do škôlky alebo kto by chodil pre nich poobede. To není len tak.
@grof_monte_christo Nie nepoznám nechce mi to povedať že nemám sa do toho starať. Že mám byť rada že sa o nás stará finančne, že iné ženy musia dávať polovicu do hypotéky aj do energií a on odo mňa si nepýta nič

klementinka58
18. feb 2024

tak sa ho opytaj kde investuje, do akych fondov na ako dlho, kolko penazi je v tych fondoch a pod. Z fondov sa daju peniaze aj vybrat.

aurora33
18. feb 2024

No manžel ti môže ruky nohy bozkávať a nie ta ponižovať. Tomom je neschopak keď zarobi prd.

dankabetka
18. feb 2024

Ahoj, pri vsetkej ucte mam pracovnu dobu ako ty 7:00-15:00, ak by som mala mat este brigadu vecer alebo nebodaj po vikendoch tak by som domov chodila len spat. Asi som tiez teda slabsi clanok, lebo toto by som ja nedala... Cez tyzden to mam ako kazda ina mama, vybrat deti,napisat ulohy, nachystat veceru,hygiena a hajde o 20 su deti v posteliach a o 21 uz aj ja...ak by mi naaaaahodou manzel nieco na to skusil povedat, nie je problem si to snim vymenit...🤣 velmi rada zanesiem rano deti do institucii a pridem domov z prace o 18 na veceru 🤣... ( mame rovnake povolanie), len on zacina neskor aby ich odniesol, ja skor aby som ich vybrala....
Ak sa ja staram o chod domacnosti a deti... On nech sa stara o financie... Ani by ma nenapadlo zlepsovat nasu financnu situaciu v mojej rezii a po večeroch a vikendoch...
Nie urcite niesi leniva a necudujem sa, ze si unavena a o sexe ani nehovorim, ak by mna kritizoval doma muz za hocico,tak tiez by ma asi vsetky vasne presli...
O financiach sa nevyjadrujem, nerozumiem rozpolozeniu financii v rodine... na moje- tvoje...asi som skupana a egoista, ale ak som ja bola ochotna vynosit nase deti ( riskovat zdravotne komplikacie u seba, zabalit karieru na obdobie materskej a vhupnut do rodinneho zivota) ...tak snad si v tej rodine nebudeme delit financie na moje- tvoje....

ysseba
18. feb 2024

Keby mne môj manžel povedal, že by potreboval 3 ženy, tak na to by som mu ja určite šplechla, že a ja by som potrebovala jedného, ale PORIADNEHO chlapa, ktorý sa dokáže postarať o rodinu tak, že nenechá svoju ženu po večeroch a víkendoch brigádovať, zatiaľ čo on škrečkuje peniaze do Bohvie akých pofidérnych fondov a ešte namiesto ďakujem mi povie, že som hnilá.

vanilkovazmrzka
18. feb 2024

A muzovi nenu zo seba debilne, ze nedokaze zabezpecit rodinu tak, aby jeho zena nemusela otrocit v dvoch pracach a este aj doma?

anjelicek26
18. feb 2024

Manžel,ktorý po 10 ročnom vzťahu stále tají svoj príjem 🤐🤐🤐Boh vie,čo financuje pomimo..

stanulienkat
18. feb 2024

Hrozneee. Lutujem ta. Ja by som si s takym clovekom viac ako 1 dieta nerobila. Ved si videla, aky je. A pises, ze vychystat deti nie je len tak, ze to on nezvladne. Preco by nezvladol? Aj ini otcovia to zvladaju. Moj manzel chystal, obliekal, robil ranajky dietatu od skolky az po skolu-doteraz. A to ju este odniesol aj priniesol. Ved je dospely clovek. Nie idiot.

sima234
18. feb 2024

Asi budem za zlú, vychádzam z toho čo si písala, verím, že som to pochopila správne, ale manžel ti dáva 300 eur na stravu, ty zarobíš asi minimálku (čo je predpokladám cca 600 eur), a potrebuješ brigádu, aby ste mohli ísť občas na výlet, keď všetko ostatné platí muž? Tak prepáč, ale očividne nevieš pracovať s financiami, pokiaľ nevieš hospodáriť s cca 900 eurami mesačne.

katka2602
18. feb 2024

Ja som s manželom len chodila a vedela som koľko zarába. Síce mame oddelen účty, ale vieme kto koľko zarobí, tiež delíme platby ale ak potrebuje manžel dám mu ja, ak potrebujem ja dá mi on. Neexistuje, aby sme nevedeli jeden o druhom. Ja denne vstávam o 5:40, pracovná doba 8-15 (v práci som o cca 6:30), doma 2 deti a manžel pracuje na smeny. Keby som mala ešte po večeroch a víkendoch brigádovať tak po mesiaci spadnem na hubu a nikto ma nepostaví. A on ma ešte odvahu povedať, že si lenivá??? Takú by dostal s denkom po hlave, že hneď by sa spamätal. On si investuje a ty padaš na hubu. Keď skončíš v nemocnici z vyčerpania potom mu dôjde ako sa chová?

liv1
18. feb 2024

Tak to zhrnme.
1. Ty nevies kolko tvoj muz zarobi
2. Investuje, ty nevies kolko ani kam, kludne moze do kryptomien alebo na zivotnu poistku so sporenim, a keby ste sa vy rozisli, tie peniaze nikdy neuvidis.
3. Ides sa zodrat, lebo tvoj muz ti neda peniaze, aby ste mali na vylety, ale on pri tom investuje.
4. Doma nic nepomaha, iba sa hra s detmi.
5. Je nespokojny a stale ti vycita.
6. Doma je neporiadok, detom sa malo venujes, vztah si s nimi tvori hlavne tvoj muz. Malo partnerskej intimity.

Poviem ti kam to smeruje. Asi. K tvojmu vyhoreniu a bud rozvodu, alebo uz chlap ma niekoho ineho. Ktovie co vsetko niekomu financuje. Alebo si najde, lebo bude stale nespokojny. Este povedz ze okrem platu o ktorom nevies ani jeho telefon nemozes chytit do ruky a ze byt kde byvate je len jeho a je vymalovane 🙈

Dobre popremyslaj. Nenechaj si skakat po hlave. Si sikovna, makas aby ste sa mali lepsie. Doma robis vsetko sama. Toto musis zmenit. Zmen priority od zakladov. V prvom rade ty musis byt v pohode, aby boli deti a rodina naporiadku.
Daj sa dokopy. Staraj sa o seba, aby si sa sama sebe pacila. Zacni sa viac venovat detom. Odloz domacnost, nech je kludne vybuch, ale zabav sa s detmi. Zacni si ty s nimi vytvarat to pekne co ma muz. Muzovi zacni davat najavo, ze domacnost je oboch, a nech laskavo zacne pomahat. Nenechaj ho, aby ti vycital, bud mu nastav zrkadlo, alebo zacni ty intenzivnejsie hovorit o tom, ako inde muzi pomahaju, ako ini muzi zarobia dost aby sa zena pri dvoch detoch nemusela zodrat este aj v praci, ako u inych maju spolocne financie, spolocne ucty a spolu investuju.

tenerifka
18. feb 2024

V nadpise sa pytas, co si o tom myslime..... Ja si o tom myslim to, ze tvoja situacia je zufala, ale nie neriesitelna. Zmenit to vsak mozes len ty sama. Navodov tu mas kopec, ale zaklad je, aby si ta muz zacal vazit, a to sa stane len vtedy, ak si najprv zacnes vazit ty samu seba. Teda v pripade, ak muza este stale lubis. Vase manzelstvo v tejto podobe nie je standardne, je tam vela veci, ktore by sa mali zmenit, aj ked ste spolu uz vela rokov a on si zvykol, ze je panom a vsetko ma vo svojich rukach. On o tebe vie vsetko a ty o ñom nic, on rozhoduje, ty nie. Bude to tazke....