Aký trest by ste dali dieťaťu, ktoré by vám vo vani utopilo pracovný notebook?
Aký trest by ste dali dieťaťu(pubertiačke)ktoré by vám vo vani utopilo pracovný notebook? Bola na to niekoľkokrát upozornená, že ho nemá do vane brať. A ešte ako bonus drzo povedala, však je to len vec kúpiš nový.
@simonkasim ved jasne firemny laptop mam hore v pracovni a tam mi ani nikto nechodi... deti maju vsetko vlastne, ani neni dovod brat moje.
Kolko ma dieta rokov?
Aha teraz citam ze 15. No takto...co si si vychovals to mas. Trest tu nepomoze ked nema pocas 15r vstepeny pocit zodpovednosti a kus empatie v sebe. Pockala by som do 18tich a vykopla z domu, tu uz toho vela nenapravis. A hlavne si straz na com ti zalezi, bud materialne alebo citovo lebo dcere to je evidentne jedno.
Poriadne vyplieskať, keď bola upozornená. A žiadny mobil, telka... povedala by som , keď budeš väčšia, kúpiš si.
@moonlight1210 toto je veľmi pekné čo píšeš. Znie to síce hrozne pateticky, ale máš pravdu, asi tí pubertiaci jednoducho reagujú nesprávne, no v podstate ich to mrzí a hanbia sa a vedia, že spravili niečo fakt zlé.
Na mňa by rodičia nakričali dali mi facku - to by mi úplne stačilo.Boli veľmi nepríjemni ,keď boli rozzureni
A druha otazka je, aky trest ma dať firma, ked zamestnanec spristupnil firemny NB inej osobe. V bankovom sektore, kde pracujem, by bol zato vyhazov.
Mna ako prve zarazilo notebook do vane. Mohlo to mat hrozne nasledky. Boze moj ked si to predstavim. 15 rocna uz by mohla mat nejaky rozum.
I ked je pravda ze k nestastiu staci malo ☹
Za druhe nechapem preco ma k dispozicii firemne veci? Moji sa mi mojho telefonu ani nedotknu. Vedia ze nesmu. A to maju ovela menej rokov.
Kazdopadne. Ak ma mobil tak vziat. Nie. Neutopit 😅. Vysvetlit preco to nie je ok. Ake mozes mat z toho problemy v praci a podobne.
Co do buducna vezme firemne auto. Nabura? A nic sa nedeje lebo ved vec?
Dieta bude len tolko skusat co rodic dovoli. Tooo niekedy treba ozaj razantne.
Och. Male deti male starosti. Velke deti….
K tomu mobilu...tak zase uznajte...chudák mobil nemôže zato,že utopila noťas...vziať by som ho vzala,ale načo "topiť" preboha😱🤨😆aj,keď to je "len" vec tiež nebol zadarmo....
K drzej dcére a k ostatnému sa radšej nevyjadrujem..
Utopit jej mobil by mozno bolo na chvilu efektne, ale do buducnosti nie. Akurat to vychovava dieta k pomste. Mne zdochla koza, tebe nech zdochnu dve. Skor by ma ako to, ze ho utopila trapilo to, ze neposluchla moj opakovany zakaz. A mozno by som ju vzala do prace, aby nadriadenemu vysvetlila, preco mama nema notebooo. Nech za to nesie zodpovednost. A najblizsi rok by som jej nekupila nic. Napisala by som sumu za notebook na papier a zakazdym keby nieco chcela, tak by som z tej sumy tie peniaze akoze odratala. Ale to je zas take no... ty musis vediet do akej miery jej mozes verit, ze by nespravila nejaku blbost. Ja mam este male deti, ale u tej mladsej sa teda bojim puberty 😂
Riadna po hube, nezodpovedná ťapa, mna by hrozne vytocila, by som sa urcite nedrzala cirkusu. Elektronika vôbec do vane nepatri, ale to. Mslokto pochopi kym sa taketo nieco stane (aj moj brat aj polovička prisli na toto az ked mobily nove myseli zháňať 😂)
Povedala by som jej cenu za novy. Vreckové a nákupy zrusila kym ho nevyplatí cely + pekne brigada.
Žiadne utopenie mobilu a podobne kraviny 🤦🏻♀️ ved to tiež niekto platil a ona to veru nebola, ze? Veci si ma človek vazit.
Pre teba poučenie k pracovným veciam nemajú co mat deti pristup...
to som jedina ktorej by bolo luto utopit dcere telefon? v zivote by som vedome neznicila vec za učelom poucenia dietata. spravila by si len to iste čo ona, čo by si to decko naučila? v pubertalnom veku by si v nej rozputala akurat tak nenavist a ešte vačsiu vlnu odporu voči tvojim zakazom. 15- ročna uz by mala chapat čo vykonala a niest za to zodpovednost. povedala to že je to “len vec” kvoli tomu že je pravdepodobne v tomto duchu vychovavana. jedine riešenie vidim v možnosti zarobit na opravu (alebo nech ti da z jej ušetrenych) a trošku sa zamysliet prečo mat taky vztah aky mate. nerešpektuje ze to je pracovny ntb a neprejavila lutost nad tym ze ty mozeš mat v praci problem
Podla mna pubertiacke tazko vysvetlit hodnotu veci. To pochopi az ked bude mat vlastbu rodinu a deti a bude ich musiet uzivit, osatit... Mozno by som skusila namiesto trestu ju bravat do obchodov stylom, ze tolkoto mozeme minut viac nie, a to preto a preto. Hovorit jej kolko som mesacne zarobila, ze za elektrinu sme zaolwtili tolko, za vodu tolko, za internet tolko a neostalo na napriklad nejake oblecenie. Robit kazdy tyzden alebo mesiac spolu rodinny rozpocet... Ono, clovek, aj dieta si neuvedomi hodnotu penazi nijak inak, len ked uvidi, ze za vsetko sa naozaj cvaka a ze peniaze sa kazdy mesiac zarabaju. Viem podla seba. Nasi nam nikdy nehovorili co vsetko platia mesacne, kazdy vikend sme boli v nakupnom centre a nakupovali a vysledok: na vyske som si nevedela dat rady s vreckovym, bola som v soku ze sa platia dane, odvody, energie 😃😃😃 taaaaakze trest toho do buducna vela nevyriesi. Iba docasne. Treba budovat to uvedomenie si hodnoty penazi. Vela stastia 🙂
To ako vazne???taketo tyranske odpovede? Tresty??? po papuli??? Sa necudujem ze kazde druhe dieta sa uchyluje k drogam alebo vyhladava pomoc psychologa..v prvom rade treba hladat odpovede u seba, preco sa dieta ocitlo pri notebooku, potom preco dokonca to vyvrcholilo ze bola taka zufala ze si ho brala az do vane..treba sa vratit o krok spat, s vninamim dietata, ake hodnoty si vytvarate, kolko krat ste jej zakazovali veci a nepovolili nenechali realizovat jej vnutorne sny ze to dospelo az do nerespektovania Vasej osoby. Je smutne ze vela rodicov hadze vinuna deti a potom.ich zufalo.tresta co vedie este k vacsiemu nepochopeniu, agresie a zlyhaniu ba az nedovere voci svojim schopnostiam.a.tuzbam.Ja zasnem a lutujem deti takychto rodicov..treba sa zamysliet nad svojimi "metodami" a potom uvidite plody svojej lasky a respektu. Ak by ste chceli popracovať na sebe ako rodic viem odporučiť kvalitne knihy. To by vsak musel najskor rodic prestat vinit a trestat dieta.
Skus sa opytat v poradni psychologicky co si o tom mysli: https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Notebook do vane???? To že decká chodia s mobilom na wecko, už som videla aj počula. Ale do vane notebook?? To už fakt všade musia decká niečo ťahať so sebou a čumieť do toho??
akoze a preco si brala ntb do vane???????????????? rozum mi to neberie m vies co poviem ti to sprosto, ale tak ti treba
To sa šla kúpať s notebookom? Ci bola nasrata na teba napustila vanu a slahla ho do vody? Akože dobre ze ho nepichla do zástrčky a neuskvarila sa.... Teda vzala by som jej mobil a zo skoly rovno domov a vysvetlila aké dôsledky to bude mať na Tvoju pracu ze nejde len o notebook ale aj o pracovné dáta
Bud jej zobrat jej mobil/notebook. Alebo ak ma narodeniny/meniny v dohľadnej dobe tak namiesto darčeku pre nu by som si kúpila ntb. Aby sa slecinka naucila
Asi by som sa pozrela na to, ako si toto mohla TY vôbec dovolit. Pracovný mobil, atd... moje deti a to su uz velké ani nechytia do ruk.
Ak si jej dovolila ho používat je to tvoja chyba... Ako možno aj celá výchova.....
Nemám rada vychovu ved pockaj vratim ti to, teda ze jej utopis mobil, predas bicykel..........
Pochybujem, ze sa z toho tvoja dcéra, ktora je v puberte pouci.
Ty si, ale hádam poznáš svoje dieťa...
Po dohode s otcom vyvodit dôsledky.
Kokos neviem.
Mam občas malú drzaňu a teda už pošlo elektroniky.,. Môj tablet, telefón, počítač, ale tak, ešte len teraz ma 5, mam novy dosť drahý telefón a obe dcéry majú zákaz sa ho čo i len dotknúť. No a už včera letel na zem, lebo veď tatino volá a mladšia letela cez pol izby a telefón ztrhla. Dostala jasne. Ale 15 ročnú? To zobrala book akože pozerať film? Či načo? Ved to je Jedno, neviem, strašne by som Zúrila, asi ak ma úspory by som jej na ne siahla, alebo teda, jej telefón by som jej zobrala. Drza teda, že kúpiš novy.
To je bežne takáto? Či obdobie.
tazko radit tam kde asi nikdy neboli hranice
@mamkababkajanka Tiez nechápem, ako môžu všetky radiť hodiť mobil do vane, veď tým len ju mama naučí robiť si navzájom naprieky, ale nič sa tým nevyrieši, určite elegantnejšie je ho predať, hoci aj pod cenu. Čo sa týka dieťaťa, totálne nezvládnutá výchova, mám dvoch pubertiakov, chlapcov, tiež riešime kadečo, ale toto je nonsens
mna tiez zaraza, ze sa tu viac riesi trest pre neumyselne znicenie notebooku(lebo predpokladam ze do vody ho nehodila naschval. aj ked ja som si podla nadpisu myslela ze ano. ze napustila vanu a hodila tam nb. mna ani vo sne nenapadlo ze ona sa kupala) ako to, ze to dieta raz v tej vani mohlo zomriet(ako, zivot dietata mi je prednejsi ako pracovny notebook)
a toto je zaciatok vsetkeho, ze si jej dovolila brat sluzobny botebook, ze si jej tolerovala ked ho predtym vzala do vane, a ze si ju naucila, ze co sa drahe znici, sa kupi nove. trest by ste si zasluzili obe...
@chillibubble ak nebol v nabíjačke, tak nemôže zomrieť
@miriam_s to mi je jasne ale aj tak. raz ju napadne ho na nabijacku pripojit, lebo ma malo baterky, nieco "dolezite" rozpozerane a ved da pozor...

@akvi áno môžu, riešili sme to vlani🙂museli sme samozrejme podpísať aj nejaké vyhlásenie ako rodičia, ale dá sa 🙂syn je takto na duálne počas praxe a občas ide aj na brigádu cez prázdniny, víkendy a chodil vlastne od vlani, tuším od mája. Inak by mohol podľa starého zákona až od septembra, po ukončení povinnej školskej dochádzky