Brat si objednáva tovar na moje meno
Dávnejšie som písala ohľadom môjho brata. Je lenivý, nepracuje, živia ho rodičia. K tomu všetkému na mňa prenášajú všetky jeho povinnosti. Ja som doteraz vždy pomohla. Zháňala som mu potvrdenia na úrad práce, riešila za neho lekárov, musela som s ním ísť na vyšetrenie, vybaviť banku, účet...postihnutý nie je. Musela som to riešiť hneď, okamžite, nič neodkladať. Teraz som potrebovala pomoc ja. Brat mi nepomohol. Na moje meno si objednáva veci, teraz prišla výzva na zaplatenie, už hrozili exekúciou. Mama to ihneď uhradila, ja som sa rozčúlila a mama si ešte brata bránila. Žiadala som, aby si láskavo objednávky robil na svoje meno. Je im to jedno. Viem, že mama by nedopustila exekuciu, takže hneď to zaplatila. Ale ide o princíp. Doteraz si objednáva na moje meno, čo mám robiť? Ešte aj to som musela riešiť ja, jeho objednávky, musela som telefonovať koľko dlhujem. To mám zavolať na colný úrad alebo čo robiť? Nechcem to nechať zájsť do takého extrému... Nechcem, aby mi spôsobil dlhy. Objednáva zo zahraničia, takže sa platí clo.
@lilinka126 No to je to. Bratovi niečo príde poštou a mama mi hneď píše, že nech tam zavolám a vyriešim to. Colný úrad potreboval nejaké splnomocnenie, takže bolo treba im poslať oskenovany papier s podpisom, tak som musela utekať do mesta, lebo skener nemám. A stále takéto opletačky s ich vecami.
Takže vlastne vždy ustupis miesto toho, aby si zavolala na colný úrad s tým, že ty si nič neobjednával, žiješ v zahraničí tak ako to, že je niečo na tvoje meno. Zrušiť registráciu a hotovo
@sirka9 Idem to riešiť. No ustúpim lebo nechcem počúvať mamin krik a nadávky.
riadne by som im zavolala, zrusila registraciu a este sa pri tom spytala že ako je možné ze tam je nedoplatok ked TY si nic neobjednavala. Možno ti aj oni povedia ako postupovať aby to prestalo a s rodine len oznamit ze sa uz nic objednat nebude dat a hotovo nech sa aj na hlavu postavia
@elizabet173 Veď aj jeho občiansky som mu musela ísť prevziať. Lebo jemu sa nechcelo. Ale keď som ja potrebovala, tak on ochotný nebol.
Krik a nadavky.. no nedvihla by som jej telefon alebo zrusila ked to zacne...
Keď oni potrebujú tak musím riešiť hneď a okamžite, ale keď ja niečo potrebujem, tak brat mi nikdy nepomôže a mama si dáva načas. Ale odomňa chcú všetko hneď.
Aby ja som vybavovala za zdravého brata veci nech si vybavuje sám. Ked je zdraví ako píšeš nie postihnutý tak čo nemá ruky nohy nech ide sám. A tak isto zrušila všetko objednávanie na tvoje meno. Dajme tomu vyberie si niečo za veľa penazi na tvoje meno a TY to musíš zaplatiť. Ja by som ho tiež upozornila listom že v prípade že s tým neprestane podám na neho TO za používanie a zneužívanie mena. A nech sa mama hnevá no a čo teraz. Nič nemusíš áno dve veci zomrieť to musí každý a ísť na wc aby si sa n...a a ináč všetko môžeš. Nikdy TI nemá čo brat a mama diktovať čo máš robiť čo sa týka brata. Neide si vybaviť nebude nič mať. Teba čo trápi nech mu ide vybavovať mama.
@elizabet173 Ja som to radšej urobila než sa s ňou hádať a počúvať aká som hrozná.
@elizabet173 Ona je majsterka v manipulovaní. Ale máš pravdu, je to moja chyba.
@autorka a načo sa potom sťažuješ, keď im aj tak vyhovieš? ty máš nulovú asertivitu a všetci ťa využívajú preto, lebo si to necháš. :( Nechcela si počúvať aká si hnusná? ja by som si to s radosťou vypočula, najlepšie na repráku pri kávičke. Hádať by som sa nehádala a upozornila by som ich, že ak mi príde ešte jedna objednávka na moje meno, tak kontaktujem políciu a spýtam sa ako ďalej postupovať. Musíš v sebe nájsť tú mrchu a už im to frcnúť do ksichtu.. dostaneš sa do problémov kvôli exekúcií, raz si to neskôr všimnete a niekoľkoročný problém je na svete
skáču ti po hlave,lebo im to dovolíš....zruš tú registráciu a prestaň im robiť poskoka,my to tu za teba nevyriešime
Si dospelá, žiješ v zahraničí a určite ti mama telefonuje. Takže poviem nie, nemám čas, nie som ochotná, vybavte si sami a pri každej vycitke použijem tu ikonku s červeným telefónom. Nemilosrdne. A tuto terapiu nasadim až do úplného vyliecena zo zneužívania. Môjho aj ich.
Ja dosť dobre nerozumiem prečo si tu písala,o čom má byť táto diskusia. Všetky ti tu radia, čo máš robiť,ako to máš urobiť,aby si sa zbavila nepríjemných záležitostí,nechcem rovno napísať toxických ľudí,a ty vždy ukončíš vec a debatu,ako sa to nedá,lebo mama,lebo brat. Čo teda vlastne chces? Len tak sa tu posťažovať? Akože ťa majú všetci poľutovat, ale ty s tým nič nechceš urobiť? Toto nepochopím.
A neda sa jednoducho zrusit tu evidenciu na colnici?
A čo si take objednáva zo zahraničia keď nepracuje? A kto to platí? Rodičia?
"Ja som to radšej urobila než sa s ňou hádať a počúvať aká som hrozná." A si naozaj hrozna? Myslis si to o sebe? Alebo ta takto len citovo vydieraju, aby si skakala, ako oni piskaju? Vyhovuje ti to? Ak ano, fajn, ale tvoj prispevok je potom zbytocny. Ak ti to viac nevyhovuje, je nacase si stanovit hranice. Rodina-nerodina. Daj sa na prve miesto.
Kocky ti dobre radia. Priamo a vecne im povedz/napis, ze si nezelas, aby viac na teba brat objednaval a v pripade, ze v tom budes pokracovat budes to riesit s policiou. Medzicasom skus zrusit tu registraciu - to by sa malo dat. Bude to sice asi dalsia papierovacka, ale oproti tomu, do akych problemov by ta teoreticky mohli dostat, to stoji za to vyskusat.
No hrozne toto... normalne zneuzivaju tvoje osobne udaje... ved to je trestne.
Z akej stranky si objednava? Ak stale z tej istej na tvoje meno, tak aj tam by som zrusila registraciu. Proste vsetko a vsade treba porusit svoje udaje a nech sa mama rozculuje kolko chce. Voci tomu sa musis obrnit. je mi luto ze sa k tebe takto spravaju.
A to si nevieš zrušiť tu registráciu??? Však keď niečo bude chcieť,bude sa musieť on registrovať
Tak nech mama nadáva. Píšeš, ze žiješ v zahraničí, tak čo ti môžu? Nič. Nech mama nadáva radšej tomu tĺkovi. Ty nie si ani len povinná ju pocuvat. Zruším hovor a idem si svoje.
Vieš, len to je tvoja hlúposť, že skáčeš stále ako mama píska a dokonca ešte aj na diaľku. Absolútne by ma nezaujímala jeho pošta a čo sa s nou stane a už vôbec neutekala niečo skenovať cez celé mesto. Tvoje požiadavky sú im ukradnuté, ale tebe pisknu a ty hneď bežíš. Tak zas pre zmenu prestaň behať ty.
To je tá téma, kde ti brat nechcel ísť za svedka?
Ty sama si necháš srať na hlavu tak serú....

Nehovorit s mamou, ale komunikovat s danymi instituciami, preco predavaju tovar cudzim osobam. Doma to zrejme nechapu a nebudu chapat, dokym to oficialne nestopnes. A ako som napisala, ja by som najskor zacala s kompletnym zrusenim uctov a vytvorenim novych, predtym ako by som sla na tvrdsie praktiky...