Buď pôjdu krabice, alebo ja
Ahojte.
S priatelom byvame u svokrovcov na byte (je to docasny stav, pretoze staviame domcek)
Ako kazdy kto uz staval, stavia alebo uz postavil vie, ze nieje to ta najlacnejsia zalezitost a treba setrit kazde peniazky ktore sa naozaj zidu.
Tak priatela napadlo ze mozme byvat u jeho rodicov, kedze oni su cele leto aj jesen na chalupe a v byte su len v zime a zaciatkom jari.
Vsetko bolo OK, ale ako to byva tam, ked byvaju dve rodiny v jednom byte, kazdy z nich ma kopec veci a je dost tazke sa vobec nejak "pomestit".
Isla som do skrine zobrat oblecenie, spadla mi na hlavu krabica z vrchnej policky. Isla som zehlit, trvalo mi 10 minut kym som vobec vyhrabala zehliacu dosku.
Isla som umyvat dlazky, musela som prelozit 300 krabic aby som to mohla zmyt. Idem na toaletu, min.2 x sa zakopnem o nejaku bednicku nalozenu vecami ala sprostostami....A proste je je milion prikladov ako to u nas chodi, raz mi nieco spadne na hlavu prip.na nohu, nieco stale len hladam, stale len prekladam...
2000X SOM HO PROSILA NECH SI TO VYTRIEDI A CO NEPOTREBUJE TAK NECH VYHODI.
Nic sa nedialo.Tak som sa nahnevala a povedala som si a dost!!!
Kym bol priatel v praci, tak som zacala studovat co to vlastne "skryva" a skreckuje.
Na moje pocudovanie mame natlacenu plnu roldor skrinu, perinace, vsetky ostatne skrine a aj zahadzanu jednu izbu prazdnymi krabicami od vselicoho mozneho od najmensej po najvacsiu...
V niektorej je par kablikov ktore v zivote ani nepouzije a rozne 200 rocne suciastky ( Priatel je technicky typ , co sa tyka PC tak sa tym aj zaobera)
snad 30 ks podloziek pod mys s rocnikom 2006....
A x sprostosti ktore som nikdy za tych 8 rokov som na nom ani nevidela a veci ktore ani za tych 8 rokov ani len nepotreboval a nevytiahol.
Tak som sa jednoducho nahnevala a zacala som mu triedit veci s tym ze "hluposti" jednoducho vyhodim do kosa.
Priatel prisiel ale skor domov a uvidel vrecia naplnene jeho vecami podotykam ze prazdnymi krabickami a roznymi obalmi zo starych krytov a pod.
Zacal po mne vrieskat ze preco mu to vyhadzujem, ze to su jeho veci, ze on by mi nic nikdy nevyhodil a proste dostal az hysak.
Snazila som sa mu vysvetlit ze tak nemozme byvat, ze ja proste nevladzem prist domov utahana a prehadzovat stale nejake hluposti aby som sa dostala vobec do skrine, ze dost co byvam u svokrovcov ktory ked su doma tiez niesu najmilsi, a ze kazdy sa tesi ze pride domov, ze ma pekne cisto a ja zijem ako taky bezdomovec obklopena bordelom,krabicami a zbytocnostami.
Ze keby som mu povedala ze nech to vyhodi tak by nechcel a ze su to iba krabice a tie nam predsa netreba.
Aby ste boli v obraze : napr.krabicka s cajnika kt.ma asi 5 rokov, obal s kosele, stare potrhane ale na totalku kosele, rozne krabicky od topanok atd....
Znie to asi dost komicky ale mne to uz vtipne vobec nieje. 😒
Zacal vyberat tie veci z tych vriec a zacal mi rozpravat ako take pekne krabicky mu mozem vyhodit a ze kosele este vynosi na chalupe atd... ( ma ich tam uz plne vrece a chodi tam asi raz za pol roka)
To nieje uz nahodov choroba toto??
Moj priatel je strasne dobry, pozorny, dal by mi aj posledne ale tento jeho hlupy zvyk vsetko odkladat ma raz dorazi.
Kupili sme klimatizaciu a bola prelepena takou paskou tak aj tu keby som nevyhodila uz si ju prelepoval ze sa mu zide!! Ja uz len cakam kedy zacne vytahovat z kontajnerov! 😲 😀
Ked som sa ho opytala ze co s tymi vecami bude robit potom ked sa prestahujeme tak mi oznamil ze si da vsetko do garaze a do skladu...cize cele to zahadze sprostostami
Som uplne na nervy.
Ani tie po.... krabice mu nemozem vyhodit, mame teraz kvoli tomu tichu domacnost 😀
Tak mu asi jedine budem musiet povedat ze bud pojde prec ten bordel alebo odidem ja 😔
Mate prosim vas nejakeho podobneho muzicka doma? Je to vobec normalne? Co mam s nim urobit? Ako sa zachovat? Nechcem sa hadat ale ani zit v zapratanom byte. Som zufala ☹
Dakujem
@denae cista pravda 😀 aj ja som taka ze vsetko potrebujem vsetko sa mi zide, ale zase ked vidim ze mam len dve moznosti a to bud kupit dalsiu skrinu 😀 alebo to proste vsetko jednoducho vyhodit tak samozrejme mi zrazu prestane byt toho luto a len tak to vyhodim. Aj ked sa priznam ze potom este tyzden rozmyslam nad tym ze ci som urobila dobre, ze ci by sa mi to este naaaahodou nezislo 😅 ale nakoniec nicoho nelutujem 🙂
Mojej polovicke som vzdy vsetko trpela az kym to nezacalo mat vacsie rozmery. To keby ste videli este v starom byte co sme byvali v podnajme, mali sme krasnu obyvacku, vsetko top. Ja mam rada poriadok 🙂 A v obyvacke mal stolik kvazi ako pracovnu, ale co tam vsetko mal na tom stole a pod nim to si nevie nik ani predstavit... 😨 Tam sa nedalo ani sediet ani ruku vylozit na stol a ani len stolickou zasunut 😅 Ale trpela som ale nesiahala som mu na to a nechala tak.
Ked mala prist navsteva tak som ho musela dva dni nahanat az si to odprace a to jedine co urobil, tak tie blbosti len pozarovnaval 😅 😅 😅
Nečítala som všetky odpovede a rady ostatných, ale aj u nás je to tak, že ja som ten "vyhadzovač" a môj drahý je "skladovač". Je to úplne normálne, toto záleží od povahy človeka, každý sme iný. Podľa mňa to nie je dôvod na rozchod. Tvoje emócie sú dovedené do extrému, lebo ste v takej situácii - v malom a cudzom byte. Keby ste už boli vo svojom dome, určite by si nereagovala na túto manželovu povahu takto extrémne ultimátom, aj keď si viem predstaviť, že by ťa to sralo furt. Aj môj drahý je taký, že má odložené zošity zo strednej školy z francúzštiny, biológie a podobne, je toho dve či tri škatule, na byte to zavadzia, ale vyhodiť to ani za svet, už sme to tisíckrát preberali. Že "a čo keď si budem chcieť niečo o tom prečítať? Alebo si to zopakovať?" No jasné, po 15 rokoch bez francúzštiny si bude opakovať stredoškolské učivo. A keby aj, načo máme internet a google? Chcem vedieť niečo o metabolizme, o kostre stavovcov alebo ako sa niečo povie po francúzsky? Šak si to vyhľadám na nete! Alebo som kúpila poťahy do auta a on vybral z koša ten igelitový obal, že "to ešte využijem" 🙂Takže kľud, chlapi sú niektorí takí, a ja toho môjho nadovšetko milujem a nevymenila by som ho ani za svet. Nie je to "zlé". Je to proste taká povaha a v manželstve sa musíme rešpektovať a robiť kompromisy. Ty máš tiež určite svoje chyby a aj horšie vlastnosti, ako každý človek, nikto nie je dokonalý. To by ti aj on mohol dať ultimátum: buď sa zmeníš alebo pôjdem preč. Ak ho miluješ, prijímaš ho takého, aký je. Podľa mňa sú tvoje pocity proste vybičované tým, že ste teraz natlačení v takom malom priestore, potom ľahšie prepadneš stresu, nervozite. A on tiež následne reagoval prudko, keď si ho vopred nepripravila na to, že mu chceš veci vytriediť, a on prišiel domov s tým, že ty už máš plné vrecia pripravené do kontajnera. Treba sa proste ukľudniť a veľa o tom rozprávať. A poponáhľať sa so stavbou 🙂
@matozazzo niesme nahodou rodina?? 😀 😀 😀 Moja mamina paradoxne tiez vsetko potrebuje, aj kelimky od jogurtov! 😲 tiez netusim naco im to bude ale nebyvam tam tak ma to az tak zatial "nezatazuje" Ked im to nevadi 🙂 Ale asi aj tam raz pridem "poupratovat" 😀 Ale ja mam na to stastie, nasi su taky, par rokov sme byvali u babky na dome ta tiez nechcela vyhodit ani len deravy sacok, svokrovcov mam takych, este aj moja polovicka ma dorazila.... 😕 No a ked teraz byvame u svokrovcov a oni su cez leto prec, tak maju na chodbe (vlastne cez celu chodbu) obrovsky roldor. Ja som chcela ze ich potesim a ze im urobim radost ze im to nie ze povyhadzujem (im sa neodvazim a ani nedovolim nic vyhodit,raz som vyhodila stare cokolady aj to bolo zle 😀 )
ale ze im tam utriem prach, pourovnavam veci a pekne poukladam.
Ked sa vratili, bola svokrova aj rada a potesila sa (aj ked som si myslela ze ma zavrazdia), ved preco nie, veci som nechala tam kde boli, vsetky na svojom mieste 😀 len pozarovnavane a upratane 🙂
Ale keby ste vedeli ze co vsetko som tam nasla....Byt to moja skrina tak objednam rovno kontajner a hadzem to vsetko rovno vidlami von z okna 😅
Stary fen z roku asi 1980 s pretrhnutou snurou, 100 platenych tasiek z ktorych asi 2 neboli dotrhane, 30 zaster na varenie (novych!), stare suciastky z neviem coho, zabili ma husle rozpolene na polovicu (ok to beriem ved to moze byt pamiatka 🙂 ), kadeake gumene rukavice uz rozpadnute, take zosusene 😅 cistiace prostriedky ktore som si aj odfotila 😀 kde bolo napisane spotrebuje do roku 2000 😅 a vselijake veci podobne 😀 😀 asi viem po kom je ich syn 😒 😀
@evening_star skus mu navrhnut nech si tie stare zosity naskenuje do pocitaca...v polovici by zrejme sam uznal, ze je to blbost a vyhodil by ich,...a keby nie, tak by to mal vsetko v el. podobe, mohol by sa k tomu vratit kedy by chcel a boli by ste o par krabic lahsi 🙂
@cobhan presne ako u nas 🙂 my ked sme sa stahovali uz s priatelom do bytu, on tiez poznal a vedel co znamena preniest krabice z bodu A do bodu B 🙂 Ano, ak to tak pocital tak to bolo ze 1 den... ale iba nosenie krabic 😀 ja tiez, najskor vycistit vsetko po predchadzajucich majiteloch, len poriadne vycistenie kuchyne mi trvalo skoro den (policky,spotrebice,povykladat veci atd...) poniektori muzi nevedia co je to cele dni balit, sachovat s vecami len aby ti to tam vyslo do tej krabice, potom vykladanie,,,uuuh to neznasam 😀 Takze pre nich je to naozaj len ten jeden den 😉 😀 😅
@lienka2425
Aj môj muž je taký. A to sme spolu už vyše 15 rokov. Ked prišiel ku mne, ani som nevedela čo mňa čaká.
Myslela som že švagor manžela privezie na osobáku a oni prišli na ivecu. Nuž čo pomyslela som si.
Bolo toho aj zo 10 čiernych vriec. Dve vrecia boli z toho topánky. Vravím mu, že to tak nejde a hned som ho
postavila pred hotovú vec. Veci ktoré sú naozaj staré a zničené vyhodiť. A dobré nechať, lebo do skriň sa
všetko nezmestí. No chudák zbledol a nad každou vecou rozmýšľal čo s ňou bude robiť.
To bolo prvý a posledný krát, čo mal prehľad vo svojich veciach. Ja som postupne tajne po jednej alebo
dvoch vecí, vyhadzovala. On si za tie roky nespomenul, že to má. Doteraz je spokojný.
Manžel to má po svojej mame. To by si mala čo na pozeranie ako vyzerá jej jednoizbový byt. Normálne
nechápem.
A ked niečo náhodou hľadal, tak som sa urobila nechápavou... 🙂 🙂 alebo povedala že dala cigáňom. 🙂 🙂
nie sú to tvoje krabice ani tvoj byt,nech by tam mali hocičo,tak by som sa nestarala a vydržala..iné to už bude vo vašom spoločnom dome,tam budeš paňou ty....mám niečo podobné doma,v dome po svokre má poskladované kdečo a ja to neriešim,ale ani nepratam jeho garaž a komoru..doma v našom byte jeho "krabice" vyhadzujem bez milosti 😉
@lienka2425 dobre ides na to skus nejak tak, len citlivo, pomaly oni sa urazia ked im to povies polopate. oni to nevidia ze to je ich "chyba" ved vsetci mame nejaku chybu. Neuznaju to a vedia sa urazit. Oni trpia ked im vyhodis nieco alebo ked ich donutis nieco vyhodit. Tetyne deti nikdy nemali svoj priestor, nemali kde a ona sa moc urazila ak sme nieco povedali, ale tam bol fakt bordel. tie deti ked vyhodili nieco tak bolo zle. Podla mna si to este premysli ako ho konfrontujes, skor nejaku radu od psychologa si pozri, kazdy to ma do inej mieri. Lebo tu sme laici, nevieme ako to urobit tak, aby si naozaj docielila to co chces.
@evening_star pri vete : Alebo som kúpila poťahy do auta a on vybral z koša ten igelitový obal, že "to ešte využijem" som si predstavila hned moju polovicku 😀 zakazdym ked nieco pre niekoho objedna a posklada mu PC tak samozrejme nik nechce tie krabice ale si pridu uz len po hotove PC. A hadajte kde tie krabice putuju? niektore do kosa po dlhom presviedcani, ale vzdy z nich povybera tie penovky so slovami "to ešte využijem" aj tie bublinkove vyplne, igelity a veci podobne. Ze ked bude posielat napr.balik tak az to ma cim vystlat. Len ten balik zatial nikam nikdy neposielal a to sme spolu uz 8 rokov 😀
Samozrejme ze by som ho kvoli tomu neopustila 🙂
Skor je to take ze: odidem a vratim sa ked krabice nejak odbudnu alebo sa len niekam upracu 🙂 aj ked najlepsia by bola moznost ze by uplne zmizli... 😀 😀
Mas pravdu, je to aj velmi posilnene tym ze byvam v cudzom byte, priatel to tak nepocituje, ved preco by aj mal ked je to jeho rodny byt, on sa citi ako doma. 😒 Som zo vsetkeho nervozna, vela prace, problemy s domom, s rodinou, ani sa nenazdam a dojdu svokrovci, ono sa to rychlo pozbiera...clovek je niekedy nervozny sam zo seba. Potom pridem domov, chcem mat klud a pohodu, ale ja proste neviem oddychovat v "krabiciach". Aj keby ze uz kaslem na to, tak idem po celom dni rozculena a unavena do skrine po veci kde mi aspon raz za tyzden uz s cviku spadne nieco na hlavu alebo nohu 😀
je lahke hadat co sa potom asi deje... Uz som vravela aj mojmu milovanemu, ze nech tam nic nedava ze mi to stale pada na hlavu, ze ked odsuvam dvere tak sa to tam zasprajcne a vypadne, on tam ale zakazdym nieco natlaci 😠 naposledy to bola krabica a na jeho vrchu bol kus ostnateho dratu... (ked sa rusili hranice tak maju kusok na pamiatku) ja to beriem ale preco to stale tisne tam hore do skrine? 😔 😅
Moj manzel je tiez zberatel a v podstate aj jeho cela rodina. Ja to robim tiez tak, ze muz casu na cas nieco vyhodim a ak to nahodou hlada tak mu poviem, ze to su jeho veci tak on musi vediet kde su ;)
@lienka2425
môj je taký istý 😀 trvalo mi 3 roky kým som to zmenila 😵 hučala som na neho že 70 tričiek na záhradu neznosí ani do smrti a že sveter ktorý nemal 7 rokov na sebe lebo pichá treba vyhodiť, aj keď stál 60 libier 😀 tričiek sme sa zbavili, bola som milosrdná tak som mu dovolila nech si vyberie 10 na doma a na záhradu, ostatné šli do zberu a zopár na handry (aj keď najradšej by dal na handry všetky, lebo aj tie sa zídu vždy 😀 ) dokonca aj svokra bola natešená, lebo aj keď býva 6 rokov mimo, tak ona mala stále pol rolldooru zaprataného jeho sto ročnými topánkami a teniskami, mikinami, košeľami, bundami, riflami 😀 tak hlavu hore, u nás sa podarilo, ak si chce niečo nechať, musí mi povedať ako dlho to už nepoužil a na čo sa daná vec ešte zíde a v akom časovom horizonte ... pod nátlakom nakoniec sám usúdil, že môj zdravý rozum je mu prednejší pred haraburdami, lebo ja som z toho škrečkovania fakt šalela 😝
no nezmenis ho..bud sa naucis nad toho nejako povzniest a zit stym, alebo sa s nim slusne rozides, este kym ste len priatelia 🙂
@lienka2425 ten kus drotu na pamiatku ma dostal 😀 😀 😀 😀 😅 😅 😕 😢 😢
@lienka2425 tvoj priateľ má bohužiaľ psychiatrickú diagnózu - disposofobiu- prečítaj si tu: http://www.fobie.sk/2013/12/disposofobia-hromad... Možno ešte nie je v tom najhoršom štádiu, ale bohužiaľ , ty sama si s tým neporadíš- on na nijaké racionálne argumenty ani vyhrážky počúvať nebude. No nezávidím ti situáciu. Skús ho presvedčiť na návštevu psychiatra.
@lienka2425 som sa tak pousmiala, ked som citala tento tvoj prispevok...Mam doma takmer to iste. Zberaca, obcas mam pocit, ze az chorobneho..Tiez som mala zo zaciatku pokusy nahovorit ho, aby si to pretriedil a vyhodil. Vyhovel mi v tom, ze si to pretriedil a vyradil asi 2 veci. Slak ma isiel trafit. Nikdy som si vsak nedovolila vyhodit mu nieco. Raz sa mi aj skoro rozplakal, ze preco mu chcem vyhadzovat jeho veci, ze su jeho a on v nich vidi zmysel. Tiez su to rarohy v zmysle rozne gumicky, kabliky, vesiaciky, prazdne krabice od topanok. Vzdy mi teraz ked z tych veci nieco pouzije pripomenie, ze to boli tie veci, ktore som mu chcela vyhodit. Ja som to prestala po case riesit. Jedinou mojou podmienkou bolo, ze to nesmie byt roztahane po byte. Mam stastie, ze je obrovsky puntickar a vo vsetko mam poriadok...Kedze mame byt, tak jeho je pivnica, kde moze mat cokolvek (ma v nej naozaj kopec veci, ale taky poriadok aky tam ma 😀 ). Plus ma svoju krabicu a policku na tie drobnosti a nejaku cast v skrini vyhradenu, kde moze mat krabice. Avsak ak budeme poterbovat meisto na dolezitejsie veci, krabice idu prec...Dohodli sme sa na tom, ja som s tym spokojna a on tiez. Treba najst nejaky kompromis a rozhodne ho nevydieraj ci ty alebo krabice...je to detinske a aj tak tym nic nedosiahnes podla mna. Proste je taky typ cloveka. Treba si stanovit nejake hranice a vysvetlit mu, preco ti to vadi. Ja mojmu musim vysvetlit, ze preco, lebo pokial nemam takyto argument, tak to skratka nechape 🙂 BUdete mat domcek, takze tam mu mozes vyradit pivnicu, alebo garaz, priapdne dostavte nejaky kumbal a nech si tam ma co chce, pokial mu v tom potkany, alebo nejaky hmyz nebude behat..Ak by to totiz takto prerastlo, tak by som rovno vsetko spalila a nepytala sa ho na to...Toto vsak tomu mojmu chlapovi nehrozi 😀
@lienka2425 pre pána. Môj otec bol takýto a áno začal aj kontajnerovať. Ináč inžinier hej. Kupoval nám s mamou veci v sekacoch nútil nosiť. Schovával... Samozrejme manžel Je určite trocha iný prípad. Ale dávaj pozor aby to nezačalo stupňovať.
Kompulzívne hromadenie - http://zena.sme.sk/c/6683151/to-sa-este-zide-ni...
@lienka2425 no to odporucam aj ja. Je to brutal. Ti ludia maju plne domy smeti. Vsetky su re nich dolezite. Ci su to stare krabice, hracky cokolvek. A normalne vidis, ze este aj postele maju spinave. Fuj, proste katastrofa. Kopec havede im tam zije /hmyzu/. Odporucam pozriet, snad sa uvedomi... 😒
aj moj je trochu taky zberac... ma oblecenie, ktore na sebe za posledne 4 roky isto nemal (tolko sme spolu) a ked som mu minule vytriedila veci, tak pomaly na mna vybehol, ze preco mu chcem tuto mikinu dat prec, ze tu nosi v zime na zabijacku ku kamosovi (za 4 roky nebol ani na jednej), tricka, ktore maju dierky alebo su vyblednute alebo vytahane, tak som mu vytriedila, ze tie ma na doma - nastastie pochopil, niektore sli do kosa, nohavice, do ktorych sa nezmesti, tak tie nastastie posunie dalej (ale samozrejme, ze mu musim urobit generalku ja) a stary otrasny!!! sveter, ktory teda fakt nemal ani raz vyhodit nechce, pretoze ten si oblecie (az by som ho v tom chcela vidiet)...
a aspon keby v tom mal poriadok, ale je strasny bordelar. najviac neznasam, ked sa vsade povaluju kadejake mozne obalky s kadecim moznym... potom to pozastrkuje do suflika a uz je to upratane...
ale moja babca s mamou su tiez take strasne zberacky - babca tiez zbiera kelimky od jogurtov, lebo ich pouziva na sadenie, zo starych hrncov si porobi kvetinace atd... ale najlepsie je, ze aj babca aj moja mama, tak maju tie stare klasicke perove periny, a to je moja mama este alergik. a dovod? lebo to sa raz zide, ked rusi vypnu plyn 😀 skoro ma vystrelo, ked som to pocula 😀
mama ked dojde ku babci, tak jej zacne vyhadzovat veci, ze toto netreba a toto netreba a ja ked pridem k nasim, tak vyhadzujem mame veci 😀 dufam, ze zo mna sa taka zberatelka nestane 😀
@lienka2425 och boze! Ja tiez vyberam bublinkove futro z pouzitych obalok, presne za tym istym ucelom, hanbim sa, ale nemozem inak, nespala by som pri predstave krasnej takmer novej bublinkovej obalky smutne leziacej v kosi. Aj plastove obaly z velkych veci si nechavam, aj krabice (skladam ich naplocho, kvoli uspore miesta). Drahy je sice vyhadzovac, no len ciastocny: vacsinou vysmari veci, ktore o nejaky cas naozaj potrebuje, avsak prehistorickeho oblecenia a topanok, ktorym by sa potesil aj frantisek kristof vesely, ma plne skrine. Ale hlavny zberac som ja. V byte som sa drzala este v rozumnych medziach, no po kupe domu s obrovskou pivnicou a este vacsou povalou nabralo moje hobby netusene rozmery. Coraz castejsie sa pristihnem, ako sa tajne zakradam s nejakou haraburdou poza draheho chrbat do skryse. Nastastie sa viem sem tam zapriet a raz za cas zasob vyhodim, aj ked mi srdce krvaca. U mna je to tiez dedicne. Stara mama mala na povale okrem ineho tri obrovske vrecia rozbitych vianocnych ozdob, alebo asi milion pouzitych, poctivo oplachnutych sackov od mlieka rozdelenych podla farby (plnotucne ruzove a polotucne modre). Ku cti nam sluzi, ze aj pri uchylke vieme udrziavat funkcny system a vzorny poriadok 🙂 Drzim palce.
@lienka2425 tak tu som sa fakt zasmiala tak, az mi slzy tiekli ( ostnaty drôt .. ) .Ale mam s tym aj ja skusenost a ver, ze je to zrejme aj dedicne, resp. zavisle od vychovy.Toto robi aj moja babka,jej dcera moja teta a jej syn, moj bratranec.Ked sme priniesli nieco kupene v krabici a bola previazana spagatom, boze chran ho rozstrihnut - poctivo ho odviazali a odlozili ( to robil aj ten maly ,no viac ako 6-7 rokov nemal ) .Kelimky od jogurtov,,igelitove sacky, pouzity alobal a milion dalsich veci.Ver, ze aj dnes ed tam raz za rok uz moje deti ideme ukazat - babi byva v Cechach,je tam vsetko tak, ako ked som tam ja pred 20 timi romi chodila na prazdniny - este aj drziak na mydlo, noze s ktorymi krajaju,drevene denka,prehozy na sedacke,kresla v babkinej izbe,fotky v ramcekoch vzdy na tom istom mieste ,cokoladove zajace co dostaval bratranec ako maly ( tento rok promoval ),utierky a pod.Vsak ja som do vybavy dostala utierky, ktore kupili ked som 5 rokov mala 😀 .Napriek vsetkemu to tam milujem,boli to moje najuzasnejsie prazdniny na svete a normalne ma nostalgia chyta ked to tam vidim, na druhej strane by som tam vsetko okamzite vyhadzala, a vymenila .Oni su dost setrni a ver, nasu babku u mne na rok, tak som na dovolenke na Bahamach 😉
@lienka2425 my máme opačný problém...keby mohol vyhodí aj kuchynskú linku so stolom a stoličkami 😀
@lienka2425 Správne položená otázka-buď vy alebo bordel.On neustúpi,lebo to je jeho mánia.Je to chorobné.Po čase vám budú stále krabice pribúdať až sa stane,že ich budete mať aj na posteli a vy budete spať na dvore,lebo krabice budú mať prednosť.

@lienka2425 stahovanie su super prilezitost na zbavenie sa kramov, my sme sa za 5 rokov stahovali 3x a to clovek chce-nechce vytriedi bordel, aby sa zo vsetkym nemusel tahat. Ale moj drahy zazil vzdy len tu stahovaciu cast stahovania..prenesieme krabice z bodu A do bodu B..balenie, triedenie, vymyslanie obalov, aby sa nic neposkodilo, nasledne vybalovanie a ukladanie do noveho domu, to bolo na mne. Nehovoriac o upratovani stareho domu a potom noveho, aby som tam nemala prach a spinu po predchadzajucich najomnikoch. Takze casove rozmedzie priprav a stahovania u mna...cca 2 tyzdne pred stahovanim a tyzden-dva po stahovani...u draheho 1, max 2 dni 🙂