icon

Budúci manžel chce zostať s rodičmi

lala25
23. jan 2013

Ahoj. Som tehotná, budeme sa brat. Som v 12tt. Lubime sa,mame celkom dobry vztah. U svokrovcov byvame cca pol roka. Nemam s nimi problem, iba len tolko, ze su neporiadny, uz maju svoj vek. Babo sa ma narodit v auguste, mame sa brat v marci. Ja som bola pred otehotenenim uz nezamestnana, som evidovana na urad prace, priatel pracuje, mesacni prijem ma celkom fajn 700-750 eur. Mame trosicku uz nasporene. problem je v tom, ze moj buduci manzel nechce ist do podnajmu, ani si vzat hypoteku, a kupit si malicky byt, vraj on nepracuje preto, aby si nemohol kupit ani cigarety. Svokrovci byvaju v 3 izbovom byte. Sice mame nasu samostatnu izbu, ale vsetko ostatne mame spolocne. Kuchynu, wc, kupelna, obyvacka (kam ani nechodim). Niekedy to nevladzem uz teraz, neviem ake to bude, ked mimino uz bude na svete. Cely zivot budem zastrcena v jednej izbe? alebo ako to mysli moj priatel? uz nemam niekedy silu na to, aby som sa s nim hadala. uz som od neho aj odisla, ale vratila sa, lubim ho. ale svokrovci su uz stary, neporiadny, svokor pije, aj ked nerobi cirkusi, mne sa to nepaci. kocenky, co by ste robili na mojom mieste? co mam robit? ☹

lala25
autor
23. jan 2013

@lea641981 uz sa bojim otvorit tu temu, nechce sa mi hadat zase.. 😔

lea641981
23. jan 2013

@lala25 naotvaraj ziadnu temu ale musis mu to dat pocitit ake to je byt natesno v malej izbe 😒 len ak sa ti to nepodari do porodu treba po porode konat zapratat tu izbu vsetkym co budete vlastnit a co bude babo potrebovat 🙂

lala25
autor
23. jan 2013

@lea641981 neverim, ze to tu vydrzim az do porodu ... bude si musiet vybrat..

hradnapani
23. jan 2013

@lala25 jedna vec ti vsak musi byt ista uz teraz: po svadbe (a toboz po narodeni dietata) sa ti tieto debaty s nim budu viest ovela ovela ovela horsie a tazsie!
Aj ked sa nechces hadat a rozpravat, nejako to musis zacat riesit. Hned a teraz...

lala25
autor
23. jan 2013

@hradnapani bojim sa, co budem bez neho robit s babom? nie je to lahke 😔

lea641981
23. jan 2013

@lala25 tak odid od neho 😔

lala25
autor
23. jan 2013

@lea641981 budem zit z tych 200 eur? a budem chodit po sudoch aby mi posielal vyzivne na dieta? je lahke hovorit, a tazsie je konat ☹ aj ked viem, ze mi chcete len poradit, a za to vam moc dakujem 😢

malediva
23. jan 2013

No ahoj, tak toto naozaj nevyzera dobre, bud ber nohy na plecia a utekaj kym mozes, alebo sa stanes jednou z nich. Mas rodinu, o ktoru sa mozes opriet? Ja som pracovala na socialke a s takymi pripadmi sme sa stretli dennodenne. Ak ta nevypocuje teraz, tak uz nikdy. Ak povolis, budes cely zivot ubijana. Vyber je na tebe, ci ti stoji zato, aby si o par mesiacov mala monokel pod okom, alebo si to ujasnite. V takomto pripade ho musis postavit pred hotovu vec. Nakoniec, asi ste dost dlho spolu nato, aby si vedela, do coho ides. Teda ak si mala v plane vydat sa, mat babo atd... To ste predtym museli preberat ako budete dalej zit. Zamilovanost ta prejde raz dva len co pride malicke. A vychovavat ho pri takom svokrovi asi nebude dobry napad. Prehodnot si za a proti, je toho na zvazenie vela, neviem kolko mas rokov, aky je povahovo tvoj priatel, ci je sanca sa dohodnut, alebo nie. Ries to teraz, ked sa narodi babo, nebudes mat cas a potom bude s tebou ovela lahsie manipulovat. Drzim palce aby si sa rozhodla spravne/teda aj so svojim partnerom/. Krasne tehulkovanie!!

hradnapani
23. jan 2013

@lala25 ty ale musis mysliet dopredu: co budes robit s babom v jednej izbe s jeho otcom (ktory bude v robote a ty zavreta mozno s uplakanym babatkom) a v jednom byte s jeho rodicmi a alkoholikom vratane? to si potom budes hlavu trieskat, ze si radsej neodisla skor a neporiesila to nejako. Lebo riesit bytovu otazku s miminom na rukach, z rozcuchanymi hormonmi, nervozna z nevyspatia atd... tak to bude este len tazke...
Chapem absolutne, ze to nie le lahke, ale potom to bude este horsie, zial 😔
a nikde nie je napisane, ze existuju len moznosti, ze bud budes s nim u jeho rodicov alebo zostanes sama. Ak ta vsak tlaci iba do tejto dilemy, tak by som si ho nebrala vobec, lebo jeho skutocne city su potom otazne a do buducnosti to naozaj nevyzera dobre 😒

lea641981
23. jan 2013

@lala25 tu je kazda rada marna 😔 musi to pochopit 😖 zober ho do obchodu s detskymi vecami zariadenim a podobne 🙂 ries vsetko okolo tehotensva a babatka s nim a mozno budes prekvapena 🙂 mozno zmeni nazor 😉

lala25
autor
23. jan 2013

to babo nebolo planovane, preto este nemame vlastny byt, ani sme este neni manzelia. on mi povedal, ze ma neberie za zenu iba kvoli dietatku, ale aj kvoli tomu, ze ma miluje. dakujem vsetkym za rady, pomohli ste mi, lebo uz niekedy som si myslela, ze chcem vela od svojho buduceho manzela, a ze som iba histericka. teraz je v praci, pride domov az o osmej, nema vyznam na neha cakat.. bude unaveny..

diusik
23. jan 2013

@lala25 baby toto je strasne,tolko tychto osudov,ja ta uplne chapem ze nie je lahke len tak sa chytit a odist,sama prezivat tehotenstvo a potom babatko a bez penazi...to uz si v "tom" nie je cesta spat.Ale ja nechaaapem,proste nechapem ako moze niekto planovat rodinu,mat dieta s takym chlapom co nema ziadnu viziu do buducnosti,ziadny vlastny projekt,zostat trcat v maminom zadku a ostatne ho nezaujima...
Vies co,keby ta tak miloval,tak by bral na teba ohlad a nenechaval ta v takejto situacii.Bude to len horsie a hadky furt.Tieto vei ste mali prebrat predtym jak si otehotnela,teraz je uz neskoro... 😒

elise
23. jan 2013

@lala25 takže za prve by som sa nevydávala na tvojom mieste ked je taký mohol by ti vyhodiť na oči "musel som si ťa zobrať" na tvojom mieste by som sa v novom meste zaujimala na mestskom urade o možnosť bývať v nájomných bytoch, niektore obce a mestá stavaju nájomne byty pre mladých (aspon by to bolo riešenie na pár rokov. priateľ má aj surodencov? ak nie ráta stým že byt bude jeho. ak by som mala žiť s jeho rodičmi tak by som robila reorganizáciu bytu tým že obývačku by som presunula do vašej izby a vašu izbu by som dala do obývačky lebo asi je najväčšia a potrebujete priestor pre bábo. a na poradne chodiš do svojho mesta či v novom meste ved tam tiež môžeš spoznať buduc emaminy alebo by som skusila aspon nejake materske centrum pozrieť aby som ziskala kontakty. argument na cigarety by bolo take že ked je bábo tak sa nefajči za krabičku cigariet radšej bábu kupime to alebo ono.

malediva
23. jan 2013

Lala, nespominas svoju rodinu, tak asi o nich nechces hovorit. No myslim ze si dost inteligentna na to, aby si vedela co robis. Ak nemozes ostat s rodinou/ci uz jeho alebo svojou/ tak sa vyber na urad a popytaj sa na bytovu situaciu. Za opytanie nebijeme. Mozno by sa nieco naslo,alebo ti aspon poradia. Mas urcite kamosky, mozno aj oni maju nejaky tip. Ale pozor, zalezi fakt od partnera teda od jeho povahy.

martin_1
23. jan 2013

Aj ked sa vravi, ze dobrych ludi sa vsade vela zmesti 🙂 kazdy potrebuje svoje sukromie, priestor a realizaciu. Mozno keby svokrovci vymenili byt za 1 izbovy, a zvysok peniazkov vam dali, mohli by ste si kupit nejaky mensi bytik aj vy

lubikan
23. jan 2013

ja som tak zila v jednej izbe u nasich 3 roky pri inom cirkuse,a jedine co lutujem,je ,ze som viac nevyuzila vyhody, takehoto byvania..byvas prekticky zadarmo....mas moznost aspon viac setrit...a teda pri jeho prijme a tvojej materskej pri cenach dnesneho podnajmu moc nenavyskakujes...problemy este len pridu,ked budete mat svoju domacnost...

dobromila
23. jan 2013

@lala25 nevydávaj sa! Tvoj partner je beznádejný prípad. Never tomu, že sa zmení k lepšiemu. Určite sa Ti to nečíta dobre, ale prepáč, to je realita! Keď to nemôžeš vydržať u nich teraz, keď si sama, tak potom s bábom to bude ešte viac neznesiteľné! A budúci svokor- alkoholik - peklo na zemi!
Odsťahovala by som sa k vašim a zároveň hľadala nejaký ten sociálny byt. Kým si sama, tak to doma bude pre Teba lepšie, nech sú tam podmienky akékoľvek. Keď sa narodí malé a stále by sa to nevyriešilo, tak verím tomu, že u vás doma bude o vás chtiac-nechtiac postarané lepšie.

anjelicek26
23. jan 2013

@lala25 - mlada rodina MUSI byvat osobitne... budete sa stretavat na wecku, v kupelke, pri telke, pocuvat vas budu pri sexe, babrat sa vam do vychovy, no des a hroza. Priatel zaraba dost aj na prenajom dvojizbaciku. Pokazite si vztah zo svokrovcami aj vlastny vztah, ked si tu precitas temy o svokrach tak zacnes mat predstavu, co to je, ked sa narodi dieta a zije sa pod jednou strechou. A trojizbovy byt nie je velky rodinny dom, kde by sa dalo ist jeden druhemu z cesty.

Lubite sa, ale daj mu ultimatum, po svadbe do vlastneho. Ked budete mat stastie, mozno svokrovci aj prispeju a pojde to cele lahsie. Ale nerozmyslaj, ze by ste tam ostali.

mirka276
23. jan 2013

@lala25 ahoj, mozno ked sa babo narodi, zmeni nazor. Spat v jednej izbe s malym babatkom, ktore sa v noci budi a place viac krat za sebou, ho prinuti pozriet sa na problem inak. Mozno mu bude stacit par prebdenych noci, rano v robote nevysspaty.....uvidis, mozno sa spamata. drzim palce. A skus ho aj ty donutit, aby potom staval k babatku, ved ste predsa v jednej izbe. neviem, ale myslim, ze urcite zmeni nazor

janinah
23. jan 2013

@lala25 budeš "slúžkou" pre bábetko,pre starých svokrovcov a možno aj pre manžela,pomaly ale isto ti z toho začne švihať a nebudeš šťastná,za každú cenu bývajte vo svojom...nečítala som príspevky,tvoja rodina nevie pomôcť nejakým spôsobom?...kým nemáte poriešené bývanie,tak by som sa neviazala,nevydávala,to ako bývate teraz nie je riešenie,dieťa a vy dvaja v jednej izbe bude horor

sue
23. jan 2013

Určite to rieš teraz !!! Neodkladaj to už ani o deň a hlavne nemaj strach ostať s bábätkom sama. NEMAJ, pretože on ten strach cíti a preto ti nevychádza v ústrety - on nemá strach, že by o vás prišiel, pretože vidí ako sa bojíš byť slobodnou mamou.
Proste si dupni. Nosíš vaše dieťa, zaslúžiš si jeho starostlivosť... a na druhej strane ty by si tiež mala pouvažovať ako do nástupu na materskú dovolenku môžeš podporiť rodinný rozpočet - tehotenstvo nie je choroba a mal by vidieť aj tvoj záujem... nie len bábiku, ktorá sa chce presťahovať, ale aktívnu, múdru ženu, budúcu matku...

dari226
23. jan 2013

utekaj kade lahsie s babätko v kombinacii sovkrovci,a mali byt to bude neznesitelne na zblazdnenie,utekaj kym sa da co najskor.lebo prides o nervy o priatela a vsetko co si si zelala cely zivot

malinkaaninka
23. jan 2013

priatel je srandista.navrhni mu či by šiel bývať k vašim,tiež do jednej izby.pre neho to je asi ťažké pochopiť,že potrebuješ priestor na varenie,mať to poukladané podla svojho,prejsť z vane do izby nahá,nechať vyvesené spodne pradlo kde chceš.o to viac,že príde dieťa a to má svoj vlastný režim,chce kričať,naháňať sa..starší človek chce ticho a klud.možno by mu to vedeli rodičia vyhovoriť,záleží aký na to majú názor.a na záver,ak máš kde ísť,choď.ak ťa lubi,pôjde za tebou a náde kompromis.z vašich príjmov krásne vyžijete

vonicka
23. jan 2013

Nechces sa o tom s nim rozpravat, lebo nemas chut na dalsiu hadku a nechces ist prec, ale zaroven pripustas, ze kebyze predsalen odides, tak ta ukeca a vratis sa, pricom vies, ze aj tak nesplni to, co slubi. Ved ty si zmierena s vopred prehratou bitkou! Nemala by si to takto nechat. Este nevies, ake to je, mat dieta, kolko ticha, pokoja a bez stresoveho prostredia potrebujes. Ak tam ostanes, garantujem ti, ze ti prepne a zlizne si to zial tvoje dieta. Budes na neho podrazdena, mas tiez len jedny nervy a tie ti veeelmi lahko prasknu. Premysli si, ako asi bude vyzerat noc, ze male dieta hodinu reve a do toho ti tam niekto podnapity huci. Ved ta slak trafi. Niekedy je to strasne tazke s takym babom, aj kebyze byvas v palaci a mas sluzobnictvo. V jednom byte so svokrovcami a s muzom, ktory nevie pochopit tvoje potreby budes zrela na psychiatriu, pomaly uz teraz si. Prepac za negativne slova, ale naozaj si musis otvorit oci a prijat realitu cim skor! Vela stastia

lujza123
24. jan 2013

@lala25 pozri ak chces prist o rozum,zostarnut v priebehu roka o desat rokov, zblaznit sa, dostat sa do depresii tak tam kludne ostan ...ale ver tomu ze ked ti to uz teraz ide hore krkom tak sa priprav ze ked sa narodi babetko bude to peklo.
Teraz este mozes vypadnut von z domu apson sa prejst ked mas nervy....s malym babetkom sa nepohnes.
Si precitaj temy co pisu baby ktore ziju zo svokrovcami..na zaplakanie...a to byvaju kolke v rodinnom dome kde maju viac izieb, pripadne cele poschodie pre seba..nie jeden maly panelakovy byticek..pises ze tam maju bordel..tak si predstav ako sa bude tvoje babo cely den plazit v tom sajrajte a davat do pusy vsetko co najde

Ked ta ten tvoj chlap lubi tak pojde za tebou....len musis byt aktivna. Si este len v 3 mesiaci, zrejme ti nieje ani brusko vidiet.
Moja rada je ze sa zbal co najrychlejsie, odstahuj sa k rodicom, kym bude zima brusko ti nebude velmi vidno urychlene si najdi nejaku brigadu alebo pracu a zacni setrit...pokial sa ti podari odlozit nejaku korunku navyse + prispevok po narodenie dietatka budes mat cim presvedcit priatela ze na ten najom mate

ladyka8
24. jan 2013

@lala25 viem sa vžiť do tvojej kože pretože podobné niečo som zažila. bývala som vyše roka u svokry a jej druha, s ktorou sme sa navyše nemuseli a prejavovalo sa to každý deň až v jeden deň (pre mňa krásny deň🙂) keď mi rupli nervy, zbalila som seba, malú a odišla som. muž tam zostal ale chvalabohu nám môj brat pomohol a mohli sme ísť bývať do jeho domu ktorý bol prázdny už na druhý deň. Môj muž zarába takisto jak tvoj a ja poberám rodičovský príspevok. Po pár mesiacoch sme si našli podnájom a teraz bývame vo svojom byte na ktorý sme si nedávno zobrali hypotéku, chvalabohu to slušne zvládame 🙂 na otázku čo by som robila na tvojom mieste som ti vlastne odpovedala 🙂 preč odtiaľ... aj keď si dobre rozumiete, nie ste vo svojom, nemáte súkromie, musíte sa vždy prispôsobovať atď... a hlavne, keď sa mimčo narodí, ty budeš chcieť mať pokoj, ticho, súkromie... mala by si si to s nim prebrať alebo mu dať ultimátum buď alebo... a na vetu: "on nepracuje preto aby nemal ani na cigarety" ti poviem len, že môj muž to vyriešil :D od nového roka nefajčí :D ja nevidím do vášho života, ani rozpočtu ale poradím ti len to aby ste sa osamostatnili. držím palčeky

katecameron
24. jan 2013

daj mu ultomatum a vacinou chlap ak ta miluje odíde od rodicov prec k neodíde tak ti nestojí za to budes trpeit cely zivot a nielen ty ale aj dieta ak sa prisposobís to je najhosie co moze byt

miriam11
Odpoveď bola odstránená
cawes
24. jan 2013

@lala25 ahoj ja byt tebou tak to riesim asi takto, ziadne hadky rozhovory aj tak to nechape, jedneho dna ked pojde do prace by som si zbalila veci, vypla mobil a isla domov k rodicom. AK by ma tam prisiel odprosit tak by som povedala mamke nech otvori ona a povie mu ze nemam chut s nim rozpravat, ak by prosikal tak by som povedala mamke nech mu povie ze sa s nim budes rozpravat az ked budete byvat sami. No a dokial by neprisiel z najomnou zmluvou dovtedy by som sa mu neukazala na viac nez len 5 minut.

luciferkax
24. jan 2013

Byť tebou, vydržím, aspon kým sa narodí bábo, trocha podrastie a potom sa osamosttatníte... kým sa so svokrovcami nehádate, nebijtete, tak je to fajn... len ti poviem, že aj ked zarába 700 eur, môj tiež tak nejako, nie je sranda platiť nájom, resp. splácať hypotéku a žiť normálne... nehovoriac o tom, že každý byt bude potrebovať nejakú rekonštrukciu, opravu, potrebujete nábytok a to všetko stojí.... tvoj drahý sa zrejme bojí zodpovednosti, že to má ťahať sám, trocha ho pochop... dohodnite si termín, že dovteedy budete u svokrovcov, potom odchádzate :D