icon

Chlap ma strápnil pred susedmi

bakiska
23. máj 2016

Ahojte zienky, ja neviem co s mojim chlapom je, ale vcera ma neuveritelne strapnil pred susedmi a zacal po mne kricat a spravil zo mna totalnu chuderu. No budem konkretnejsia, rozpisem to cele ako to vlastne bolo. Mame 2 rocneho syna ja vcera vecer som debatovala so susedmi ked som kvety polievala a kedze som mala narodeniny tak som im ponukla si dat poharik alkoholu, tak som sla k nim na terasu a vravela som priatelovi ze tam idem, nemal nic proti tomu. Ja som sa tam zdrzala a potom vysiel a pytal sa ma ze kedy mienim prist domou a ja mu na to ze tu este ostanem nech on syna uspi tak siel do vnutra, siel ho uspat potom som ich asi po pol hodine sla skontrolovat a spali tak som sla naspat k susede a tam sme sa rozpravali az do v tej chvile kym moj chlap nevybehol von a zacal po mne strasne kricat ze co som to za mater, ked som tak dlho prec, mam ist okamzite domou, ze on ide rano do prace a hukal po mne jak pes, proste trapas. Ja som sa zobrala a sla radsej domou a snazila som sa ho ukludnit aby nekrical ale stale nadaval ze on ide rano do prace a ja ze ved spi mali ze co riesi ved aj on je rodic a tiez ma moze nehat trosku si vydychnut a on stale si svoje tvrdil. Strasne ma sklamal, toto som od neho necakala takyto pristup. Ved ma mohol slusne zavolat a.nie spravit mi hambu na celu dedinu. Nemam ho chut vidiet ani sa snim rozpravat. Keby nemame spolu dieta tak asi balim kufre a.idem prec. Pre mna to bolo strasne ponizujuce. Prosim aky mate vy na to nazor ako by ste sa cez to preniesli, ? lebo mna to strasne zabolelo, urazilo , sklamalo...

pragmaticka
23. máj 2016

no toto je strasne!! a tie co tu pisu ze toto je normalne, som zhrozena ako zijete a ako ste sa dali vasimi chlapmi zmanipulovat, ze uz aj verite ze neni normalne posediet si na chvilku u susedy!!! co si ty jeho pes? ved si dospela osoba a ked chces byt u susedov aj do polnoci, tak jemu do toho nic...a ze ta takto okrikol ako keby si bola soplave decko a nie jeho rovnocenna partnerka. No cele zle! Necudujem sa ti vobec ze si na neho takto velmi nahnevana a vobec sklamana..ja by som mu to poriadne vytmavila ze ako sa veci maju, a ze ked dieta spi a ty si chces oddychnut pri susedke na chvilku, tak nech si na to zvykne alebo tam su dvere! a ze nabuduce ked sa taketo nieco stane a maly bude hore (pricom ak som dobre pochopila tak v tvojom pripade spal) cize chlap ta bude fakt potrebovat aby si prisla domov, tak nech ta zavola preboha NORMALNYM tonom a nie toto!!!

trdelnik234
23. máj 2016

@bakiska Ahoj, a nebol problem v tom,ze manzel si myslel, ze tam zajdes len tak na skok ( alebo mu to tak bolo prezentovane) a nakoniec sa z toho vyklula celovecerna akcia, s cim samozrejme neratal?
Alebo mas manzela cholerika, a to je tazko potom. Cholerici vybuchuju aj kvoli takymto hlupostiam, aj pred cudzimi ludmi, pretoze je to silnejsie ako oni. Potom placu nad rozliatym mliekom, ospravedlnuju sa, slubuju, ze na sebe budu pracovat a podobne, pripadne ti zavesia, ze ich zbytocne provokujes.
Ospravedlnil sa? Rozpravate sa spolu dnes alebo mate tichu domacnost.

simculllka
23. máj 2016

zeny, nehnevajte sa, ale ked citam niektore tie prispevky,tak ja mam asi doma muza storocia, ktory je uplne skvely a chapavy a dopraje mi. My mame dve male deti ( 20m a 4m ) a mozem chodievat aj do kina s kamoskami, aj cvicit, a verim tomu, ze keby som nekojila mladsiu, tak by nemal problem ani s tym, keby som sla k susedom vedla na terasu a stravila s nimi jeden vecer. Kazda matka si potrebuje oddychnut a bohuzial, niekedy to nejde, aby oddychovali obaja partneri. Pokial dieta pekne spi s tatinom, tak nechapem, s cim ma problem. Ja nechapem, co to dnes plati za štatut, ze zena matka uz asi nema fakt na nic pravo, len sediet doma pri detoch a varit a upratovat a venovat sa len im a muzovi. Ja uplne chapem, ze si sa tam mozno aj zakecala, niekedy padne megavhod, ked kecas aj s niekym inym, ako len s matkami...Mne pride k nezaplateniu, ked sa stretneme s manzelovou partiou a pocuvam aj ine reci, ako co deti chcu nechcu jest, kolko posratych plienok mali, kolko ma ktore zubov atd...chapem ta...podla mna by si to mala normalne muzovi vysvetlit, ze aj ty sem tam potrebujes pokecat s niekym inym, a proste zrovna to tak vyslo a k tej scene...akoze sorry, ale by po mne muz vrieskal ako besny ...nastvaty mohol byt, ale nie taketo sceny robit..to by som mu tiez velkodusne vysvetlila, ze to bolo poslednykrat...neviem, preco si niektori ludia myslia, ze ked sa zena stane matkou, tak uz nema narok na uplne nic...

jana_eyre
23. máj 2016

no, ja sa na to pozeram z takejto stranky - ak to bolo len raz a nerobieva taketo prehnane sceny pravidelne, tak to mozno bolo sposobene "ochrapanim" - ja som velmi neprijemna, ak sa zobudim v zlej faze spanku a v takom stave reagujem naozaj prehnane aj na veci, ktore by som inak riesila s kludom..

proste si viem predstavit, ze sa zobudil v zlej chvili, pozrel na hodinky, videl ze si este u susedov a jeho ochrapanie sposobilo, ze sa prehnane nastval a prehnane reagoval..

neospravedlnujem jeho spravanie, verim, ze ta to strapnilo a je uplne normalne, ze si sa proste zakecala, ale ako pisem - ak sa to stalo iba raz, nebyva takyto kedykolvek, tak by som teda kufre nebalila ako pises 😉

kazdy sa raz sekne, vedie hadku ktora nie je namieste, nema pravdu - ale nie je to rovno na rozchod.. alebo to len ja som taka, ze sa mi obcas stane, ze sa nas.rem prehnane a potom mi to je luto?

ak si na neho stale nastvana, tak mu to vecer povedz, vsetko mu vysvetli, ako ta strapnil, mozno sa ti este ospravedlni.. su to podla mna bezne veci a susedia asi tiez uz zazili hadky ktore nikam neviedli..

bakiska
autor
23. máj 2016

@trdelnik234 tak urcite asi neratal stym ze si tam este posedim,.ked spravil takyto vystup, ako sme sa zacali rozpravat a ubehli 2 hodiny co som u nich bola. Dnes som ho rano nezdvihala, nechcela som ho ani pocut a potom mi napisal sms ze preco nezdviham ako on vobec ani vycitky ani nic nemal ze robil hukot.po mne ako prenho to asi bolo normalne a az ked.som mu odpisala sms tak pochopil ze sa hnevam a stale si to neda vysvetlit a tvrdi si svoje aspon takto cez sms. Uvidim ked pride domov ci bude mat aspon namahu sa.ospravedlnit za ten krik. Som mu napisala do.sms ze keby som vedela ze ho to sralo ze som tam bola ani by som tam nesla, a bla bla ze som sklamana z neho

veronicka88
23. máj 2016

My sme sa už s muzom naučili že nič neriešime cez správy sms ani viber ani nic podobne...napiseme hnevas sa?áno...vyriešime doma z oči do očí...takáto komunikácia ma už raz skoro stala manželstvo viac neriskujemmm

bakiska
autor
23. máj 2016

Tak je tu polka narozov takych ze ja som nemala ist z domu mala som byt s rodinou. Druha polovica je tu taka ze so mnou suciti. Ale aj tak mam z toho zmiesane pocity. Dnes nemam naladu na nic. Stastie ze mame navarene zo vcera lebo nemala by som naladu ani vodu dat vriet. Len sedim hram sa s malim a stale nad tym rozmyslam ze ci ja som spravila chybu niekde, jednoducho ma to trapi a najhorsie je ze mojmu to stale nedochadza ze preco ja som ta urazena ked on ma byt to chudiatko ktore rano muselo vtavat do prace

sissy27
23. máj 2016

@bakiska myslím, že vy máte tých problémov viac, keď si už aj nachystaná sa pobaliť a odísť - nebyť spoločného dieťaťa... a ja ti rovno poviem, že dieťa nie je dôvod na udržiavanie nefunkčného vzťahu... takže porozmýšľaj o tom, prečo si s ním, či s ním vôbec chceš byť... hlavne komunikujte... myslím, že stačilo povedať "idem k susedom, postaraj sa o dieťa, zdržím sa dlhšie, nečakaj na mňa" ... ja osobne tiež nemám rada také to neurčité "ešte chvíľu sa zdržím... potom ešte chvíľu... a ešte chvíľu"
a inak nestrápnil teba, ale seba... aspoň ja by som to z pohľadu susedy brala takto 🙂

beusssska
23. máj 2016

Asi sa to dotko jeho ega, ze on ´musel´ byt dnu s malym kym ti si si ´oddychovala´ u susedov... Také slová veľmi zabolia a dlho ti budú hučať v hlave... Je veľmi zlé keď ťa majú iba za ženu, ktorá porodila dieťa a všetko robíš zle, lebo to nerobíš tak ako to chcú druhí, si zlá lebo si nenecháš skákať po hlave, keď chceš dať dieťaťu tú najlepšiu výchovu a pritom si stále ponižovaná... keď ideš niekam a ľudia ti opakujú tie isté vety, ktoré si už mala vyhodené na oči, keď najbližšia rodina ohovára a ponižuje... a vieš to veli dobre...
Keď ty si pre všetkých len ´TÁ´ .... Keď si doma len slúžka, lebo celé dni tvrdíš že upratuješ a večer sú aj tak hračky všade, že obed nie je na 12tu a on chudáčik je určite hladný, keď robíš doma všetko, aj robotu, ktorá nie je pre ženy, a keď dieta večer zaspí a namiesto toho aby si si nohy vyložila zoberieš rýľ do ruky lebo sa na to všetko už nevieš pozerať... a po troch dňoch keď sa na neho tešíš dostaneš namiesto bozku vo dverách výčitky prečo sú rozhádzané topánky a hračky po celom dome, prečo nie je riad umytý a ten umytý odložený... o tom že z domu nemôžeš ísť nikam, lebo raz sú brzdy zlé, raz sú gumy ešte zimné, raz toto raz toto.. že s toho posratého rodičového čo je 220,- platíš mesačne za chod domácnsti 250,- a este máš mat nasetrené.... že nie chut tešit sa z nového dna, nie je chut z nicoho sa tesit.... je to zlý pocit byt sama aj ked si s nim....

stanulienkat
23. máj 2016

@isis Preco by nemohol dieta uspat otec? A mama musi byt doma ked ma narodeniny. Uz vyssie som pisala, ze my zeny nie sme sliepky. Ocividne manzel nespravil manzelke narodeninovy program, tak si ho musela spravit sama. Nemam rada taketo matky kvocky, co idu aj zomriet pre blaho rodiny a nema to kto ocenit.

katarinamarkova
23. máj 2016

@bakiska keby som raz do roka sedela chvilu na terase u sesdov, dajme tomu na tie narodky a manžel by mi to hoc aj doma v tichosti slušne vyčítal, vysvetlila by som mu, že matka - nerovná sa vazen v domácnosti, ale stále nadalej slobodný človek, a že rodičia sú DVAJA!
ak by mi spravil takúto scénu 🙂 :( 🙂
ten môj by to za a)nesrpavil, lebo nie je hulvát......b) nespravil, lebo vie, že by letel kade lahšie on, nie ja.....
ak by to predsa z nejakého nejasného dôvodu raz spravil - viď bod b)

asi takto....

charity
23. máj 2016

@beusssska No draha, ale toto nie je laskyplny vztah. To je tyranie. Nerovnost prav vo vztahu je signal, ze je nieco velmi zle. A taketo urazky v hlave hucia len zene, ktora vdaka vychove ustupuje a nechava posliapat samu seba. Normalne sebavedoma zena by si povedala: Nik nema pravo do mna kopat... Jednat so mnou bez respektu. A ak nebudu respektovat moje hranice, nebudem sa s nimi stretavat. Urazat sa nenecham...

Smer psychoterapia kvoli spoluzavislosti...

mimikas
23. máj 2016

Ja normalne zasnem nad reakciami niektorych z vas, ak sa vam toto zda normalne tak si zasluzite aby sa k vam chlapy takto spravali.

charity
23. máj 2016

@bakiska Ked si si jie ista, nasleduj svoj instinkt.

Ked si nutena smutne sediet a zvazovat co sa to vlastne deje a ci si na vine alebo nie, berte to ako obrovsky varovny signal, ze ten vztah je zly. /Je to dalsi varovny signal vztahu s mierne povedane nestandardnou osobnostou...

henikav
23. máj 2016

@bakiska to zalezi aj od toho ako si odisla, ak len ze nahodou si stretla susedu, naliala poharik, tak asi ocakaval ze prehodite dve tri vety a vratis sa, nie ze sa tam zasedis cele hodiny. A ak sa ti tam dobre sedelo, mala si povedat susede, mrknem na mojich a hned sa vratim a normalne mu povedat ze si tam posedite a pokecate a on nech kludne spi. Mna by tiez hnevalo ak by mi manzel odisiel na 5 minut k susedovi a vrati sa nadranom, lebo by som bola nervozna, a nevedela ist kludne spat. Ale ak mi jasne povie, ze budem dlhsie, tak nie je problem, necakam a nestrazim. To je o komunikacii. Z jeho strany takisto nemusel hulakat, len asi bol uz aj unaveny aj nervozny, tak sa nechal uniest. V klude si sadnite a porozpravajte sa kde je vlastne problem, aby sa to v buducnosti neopakovalo a hlavne mu vysvetli ze sa ti nepacil jeho ton, ako na teba vybehol pred susedmi

petra3312
23. máj 2016

@bakiska ja by som sa tiez hanbila za taketo spravanie. Ak sa to stalo teraz prvykrat, narobila by som taky cirkus, ze by mu hned doslo, ze to bolo posledny krat. Nemalo mu to preco vadit a ked uz aj bol z neviem akeho dovodu nasraty, hadky si mal nechat na doma, nie s Tebou cvicit pred susedmi akoby si bola jeho dieta.

mima4
23. máj 2016

@bakiska

tvoj frajer je pako...

sorry, ale nech ma dovod akykolvek, zasada ktora plati vzdy - veci si riesime doma face to face, nie pred inými, nikdy sa vzajomne nestrapnujeme, nevysmievame, ...

aj mne sa x krat stalo, ze manzel ma nastval, ale tieto veci sa maju preberat doma. NO kebyze sa sprava ako tvoj frajer, urcite by sa tym manzelom nikdy nestal....

nedovol priatelovi aby sa k tebe spraval ako k handre

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
mima4
23. máj 2016

@isis

za prve: nie je to jej muz, ale len priatel

za druhe: kricat aby pochopila - ako toto sa dnes uz neaplikuje u deciek nad 7 rokov, nie na dospelu zenu, je to ponizujuce, nevhodne....

vo vztahu su si ludia rovncoeni, maju si preukazvoat uctu, spravat sa k sebe pekne

jema_suri
23. máj 2016

..no ak má náročnú prácu tak možno reagoval tak preto, lebo nemohol kľudne zaspať s vedomím, že dieťa môže začať plakať každú chviľu a on sa zas nevyspí...alebo si možno myslel že sa tam zabudneš a prídeš neprimerane podnapitá..čo by teda bola preňho hanba..a viem akí sú ľudia na dedine..za kažú sprostosť ukazujú na druhého prstom..ohováračky..osočovanie..možno tým výstupom chcel predísť tomu, aby vás neriešila celá dedina..že čosi za matku, že si vysedávaš u susedov a dieťa doma..lebo ľuďom nevysvetlíš..dnes je to to najobľúbenejšie hobby väčšiny..riešiť druhých a nestarať sa o vlastné problémy a maléry...aj ja som dosť výbušná a žiaľ urobím aj ja niekedy rozruch hoc aj pred ľuďmi..a to poníži každého na koho vybehnem.(tiež sa učím sebakontrole..).možno to je tá zatiaľ pre teba neodhalená stránka tvojho manžela..temperament..že si netušila že má v sebe tigra 😕

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
jema_suri
23. máj 2016

..nebudem nikoho nazývať magor..hlavne keď ho nepoznám..

henikav
23. máj 2016

@nikolka1986 ja si nemyslim ze tu je problem kontrolovat chlapa ci sa vie postarat, tu je skor problem v komunikacii. Neviem nebola som pri tom, napisala som moj pohlad na vec. Ci je ozaj problem v tom ze sa o nu obaval, alebo ju obmedzuje, to je potom uplne ina situacia. U nas nieco taketo nehrozi, nikto neobmedzuje nikoho, ale vzdy viem kedy sa vrati manzel, alebo manzel vie kedy sa vratim ja, bud pribliznu hodinu, alebo neskoro a necakaj ma 😉 Ale ak by som ozaj len tak zmizla k susede a vratim sa o dve hodiny, tiez by poznamkoval a ja takisto.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
henikav
23. máj 2016

@nikolka1986 ved to som napisala aj ja ze hulakat na nu nemusel, len sa asi nechal uniest vlastnou zlostou, unavou, stresom ......

mima4
23. máj 2016

@henikav no ja si myslim, ze toto nie je jedinym dôvodom tejto debaty, len sa to v tom vztahu nejako hromadilo a teraz stacilo toto... a bac!

jana_eyre
23. máj 2016

no po precitani si diskusie som celkom prekvapena.. jedna strana tvrdi, ze zena by mala iba doma sediet a s nikym sa nebavit a dalsia strana zas z muza urobila nejakeho tyrana, pomaly psychopata, co nevie co so sebou..

to sa naozaj nikomu nestava, ze vybuchne prehnane, ze vidi nieco, co ostatni nevidia, povie nieco co je blbost, prezenie to? ze mu proste chvilkovo prepne?

ved autorka snad svojho muza pozna, maju spolu dvojrocne dieta, tak asi vie ci toto bola nestandartna situacia, alebo sa opakuje pravidelne.. fakt za jednu hadku co tu je opisana byt taky striktny a riesit to rozchodom, resp. by letel z domacnosti, radit terapiu a podobne - to uz mi pride mierne prehnane..

proste by som sa po navrate z prace s muzom k tomu vratila, popripade sa s nim aj pohadala, aby pochopil, co ma nastvalo a tym by to haslo..

treba sa porozpravat, vysvetlit si, nastavit si pravidla a mozno pre buducnost mu v podobnej situacii ustipacne pripomenut, ze ked idem na poharik k susedom, nebude to 5, ani 10minut, ale zdrzim sa troska dlhsie..

/pozor stale pisem o normalnom vztahu, kde proste jeden raz zareagoval prehnane na toho druheho - pretoze z pisaneho mi to tak pride, ze islo o jednorazovu zalezitost../

141993
23. máj 2016

Moj vtedy priatel teraz uz manzel ma raz zacal poucat pred jeho rodicmi ...ked odisli nakricala som na neho ako na male decko ze ked chce nieco riesit nech to robi v sukromi a nie pred ostatnymi... odvtedy to uz neurobil a ani ja mu to nerobim. 🙂
treba si dohodnut dake pravidla. to ze on ide do prace mu nebrani v tom aby sa postaral aj o decko a aby spal. To ze ty si doma neznamena ze sa musis starat len o decko. Clovek socialnu interakciu potrebuje.
takze nehovorim ze to co urobil bolo zle alebo dobre ... naozaj mat treba pravidla 🙂

mandala77
23. máj 2016

@bakiska keď to zhrniem, on do Teba nakričí pred susedmi - nech už je dôvod akýkoľvek, Ty na druhý deň rozmýšľaš, či si niekde neurobila chybu, píšete si sms a on sa neospravedlní, neuzná chybu a Ty mu napíšeš niečo v zmysle, že keby si vedela, čo z toho bude, tak nikam nejdeš.

Že sa Ty viníš, to sú typy žien, pozri si niečo o spoluzávislosti na nete čo to je. Už to tu bolo spomenuté.

To, že niektoré ženy tu vidia niečo, čo ostatné nevidia, je iba z toho dôvodu, že keď človek niečo podobné zažil, má na to väčšiu citlivosť a tiež ak žena napíše, že sa obviňuje, tak pre niektoré ženy je celkom zrejmé o aký vzťah ide.