Čo robia Vaši muži pre rodinu?
Zaujinalo by ma to...ako a cim sa Vasi muzi vkladaju do rodiny, aby fungovala...
Zarabaju , travia s Vami cas, staraju sa o deti , robia veci okolo domu, alebo ako?
Lebo ten moj chodi do prace, ale to chodim aj ja. Mame 2 r dieta.
Ale co sa tyka fungovania rodiny a domacnosti , neviem..ja mam stale z neho pocit, ze to robi nasilu...budem rada za Vase postrehy..
@elizabet173 automaticky jeho povinnost? Nie. Vsetko aj okolo aut, aj ze ma vylozit von smetiak, aj vsetko pripominam. Jedine ten riad a vysavanie, ske to len doobeda, ked je s malym. No pretoze ak by som ja neurobila tir veci, tak on by ich isto neurobil. Vadi mi, ze tak dba na oblecenie, nepoznam muza, ktory to robi a pride mi to povrchne
@maggie1978 hej, ale ja.to myslim tak, ze on je ako keby inde myslienkami...nie tu, s nami...ako.keby stale len hladal kam.pojde a co bude robit
No tak môj muž zďaleka nerobí všetko, ako to tu veľa žien píše (kde sa takí muži objednávajú?) 🤷♀️😅 ale veľmi veľa veci robí sám od seba podľa potreby (upratovanie, varenie, kocikovanie, prace okolo domu) a veľmi veľa veci urobí keď ho poprosím ... často vezme malú na prechádzku alebo ju zabaví aby som aj ja mala na seba čas a to je super, niektoré veci na seba prevzal úplne, napr uspavanie dieťaťa, umývanie chladničky, zaváranie, údržbu akvarka... a iných veci sa zas nechytá vôbec napr pranie, žehlenie, kúpanie malej 🤷♀️ To je na vás ako sa dohodnete a ako Vám to bude vyhovovať
Ja mam pri tychto temach miestami pocit, ze niektori muzi ked si zakladali rodiny tak si to predstavovali ako hurvinek valku.
Ved ked to nespravi tvoj muz, co ti brani aby si to spravila ty.
Aby som bol fer aj k muzom, opytaj sa samej seba ci nechces toho vela naraz. Ja som bol doma rodicom pomahat na dome a celkom aj rozumiem preco bol otec z mami kus na prasky ked ho nahanala z jednej roboty do druhej a to je dochodca....ziaden mladik v najlepsich rokoch.
Za ten tyzden som aj ja sam videl co to bolo. Nemal som ani cas urobit veci okolo domu co som ja chcel lebo vkuse mi mama nakladala "to pocka....radsej mi urob toto".
Rodicov mam samozrejme rad, ale miestami som uz aj mal nervy lebo clovek pomaly ani vydychnut nemohol lebo vkuse.
Netvrdim, ze nemate doma roboty zenusky, ale mozno by tym ktore sa na svojich muzov stazuju, ze nic neurobia doma neuskodilo zamysliet sa ci toho nechcete vela naraz.
Ja len hovorim z vlastnej skusenosti, ze niekedy to na opacnej strane mura vyzera uplne inak.
Moj muz nie je muz v domacnosti, nebol tak vedeny, a ja som zase bola ucena byt prilis pedantna takze aj to malo co spravil doma (napr umyl riad) som po nom musela umývať zas a to je este horsie pre nas oboch, radsej si to urobim sama. Nevysaval este nikdy u nas doma. O deti nema problem sa postarat, varit nevari, raz za rok aj to je neskutocny bordel okolo, mna ide vyvratit vtedy, takze ani to nemusi robit ,aj ked mu to nezakazujem 🙂 on sa mi proste nepletie dnu a ja jemu von, on je skor cele dni v monterkach a robi von. Pracujeme obaja, on denne 8h ja turnus 12h. Takto sme uz nauceni a uz by som to nemenila aj ked niekedy mam zavraty ked pridem po celom dni domov 🙂 hlavne ze sme zdravi, ze sa lubime a ze nam nic ine nechyba ❤
Tak moj muz robi denne 12 stolar dost fyzicky narocna oraca, takze jedvecer pride domov je rad ze sa navecera, pocas viikendov robi na nasom starom dome, vsetko si robi sam od obkladaciek, kuchyne kupelky he zrucny, venuje sa detom, pocasvikendov spravi ranajky ja robim v zahrade periem upratujem varim zehlit nezehlim takze ak treba muz postrazi deti obcas zbehne na nakup nestazujem si
@hopsadobrandejsa je to normálne, že každá minca má dve strany, ale sú aj muži, čo sa presúvajú len z gauča do postele a opačne, že doma nepohnú prstom zato, že boli v práci a teda to by som akceptovať nevedela.
Zaraba, stara sa komplet o starsieho syna ked nieje v praci (syncek je tazko zvladnutelny..). Navari, stara sa o pradlo, smeti a semtam mensie domace prace. Ked je doma robi vecere, ranajky a vsetko okolo toho. Volno travime viacmenej spolu ako rodina. A to mam niekedy pocit ze je "vsetko" na mne😅 vsetci robime co mozeme
Občas mám pocit, že je všetko na mne, ale potom ma zasa prekvapí, niekedy koľko toho stihne aj čo sa mne nechcelo. Pracujeme obaja, ale on má náročnejšiu prácu aj vyšší príjem, tak občas oželiem a pochopím ak mi tá domácnosť lezie krkom, nevyčítam mu to. Vie aj navariť ak treba a ja nemám čas.
To zakladanie prílišné na obliekaní by mi asi tiež vadilo, resp. odrádzalo ma
U nas ako kedy, niekedy sa tvari, ze nevie nic, lebo sa mu nechce, ale su dni kedy nema problem sa postarat o vsetko. Aj upratat, oprat, navarit, ale teda takych dni je menej 😀
Píšem tak ako to je, neprikrášlene a nezidealizovane... Nemáme deti ani neplánujeme, bývame v byte. Manžel pracuje na plný úväzok, má fyzicky namáhavú prácu, ja na čiastočný v kancelárii. Z domácnosti občas dôkladne povysáva, inak vysáva robot, vynesie smeti, odloží suchý riad a keď periem cez víkend tak mi pomôže odložiť suché prádlo, na väčší nákup potravín ide so mnou. Väčšinu domácich prác spravím ráno kým on je v práci a ja ešte nie ale cez víkend sa ma zvykne opýtať či mi môže s niečím pomôcť. Ale párkrát som mu vyčítala že v domácnosti toho robí tak menej tak sa na tom snaží pracovať. Inak áno trávi so mnou čas, venuje sa mi, hráme spolu hry, pozeráme niečo, túlime sa alebo sme so spoločnými priateľmi, čítame si spolu niečo a rozprávame sa o tom...
Môj muž robí skoro všetko to, čo ja (okrem zložitého varenia) a ešte naviac maká okolo domu. Žil sám vo svojom byte, tak bol naučený prať, žehliť, upratovať- toto väčšinou robím ja, ale keď vidí, že nestíham, tak nemá problém povysávať napríklad. Dnes mu začala dovolenka, tak bude mať mesiac na starosti deti a ja budem chodiť do práce. Bežne chodí s deťmi k lekárovi (dokonca častejšie ako ja). Do krčmy nechodí, raz za rok si z práce idú niekam sadnúť. Už nie pravidelne (operované kolená), ale chodí si raz za týždeň zahrať futbal. Cez školský rok vstáva skôr ako ja a robí deťom desiatu napr.
Poviem ti, ako to mali moji rodičia moja mama robila všetko a otec ležal s pivom pred televizorom, naložila mu do taniera a umyla po ňom, chodila do roboty, starala sa o deti. Takto to mali podelene. Segra tiež, robi všetko a muž pozrera televizor a vykrikuje z gauča, čo mu ma priniesť
No môj muž pracuje, má ťažkú prácu, takže o deti sa starám skoro stále ja, ale mne to nevadí, som doma. Porobi okolo domu, umyje okná, kúpeľňu, wcko, opraví všetko, občas zoberie deti von, keď ma čas. Nevarí, neperie, keď nemusí. Keď musí, urobí všetko, napr. keď som bola v nemocnici.
Čo to znamená nasilu? Ja tiež neupratujem vysmiata na všetky strany. Ale môj teda robí skoro všetko tak ako ja. Okrem prania a žehlenia. Vo varení sa striedame ale v poslednej dobe varí častejšie on, kuchyňu tiež viac upratuje keďže viac varí. Kompletné upratovanie robíme spoločne. Máme ro rozdelené...on vysáva a utiera prach a ja v tesnom závese umývam podlahy, kúpeľňu a wc. Periem a žehlím ja. Okná tiež umývame vždy spolu. Na nákupy chodí on alebo spoločne (lebo ja vraj veľa míňam). O auto sa stará každý o svoje. Všetko ostatné robíme tak nejak spoločne a aj čas si vieme rozvrhnúť tak že raz ide von jeden a raz druhý. Priateľ je takto naučený z domu lebo jeho otec tiež vo všetkom pomáha jeho mame. Berieme to obaja ako automatiku ale podľa toho čo tu niekedy v diskusiách čítam by som ho mala vyvážiť zlatom. Samozrejme tiež niekedy frfle že sa mu nechce hento alebo tamto ale nakoniec sa vždy dopracujeme k nejakému výsledku.
Iba donesie domov peniaze a raz za cas zobere dieta okolo domu sa prejst domacnosti som ho vlastne este nevidela nic robit

Ked si takych zavesili na krk tak plakat nad rozliatym mliekom veru zmysel nema. Svadba cloveka zazracne nezmeni.
Po praci sa ani ja nepojdem potrhat po domacich povinnostiach, ale to co treba zrobit urobene byt musi.
Najvacsiu chybu co ludia casto robia je, ze idu byvat do domu a zrazu zistenie, ze jedneho z partnerov starostlivost o dom nebavi.
Pri niektorych temach sam premyslam co viedlo zeny k oltaru......neviem ci zlutovanie s partnerom alebo osobna obava, ze nic lepsie nenajdu.
Moj robi vsetko. Nema problem pomoct aj v kuchyni. Urcite by si vedel predstavit aj lepsie straveny cas,ale nefrfle a spravi. Este keby obcas navaril,to by bolo super.
@hopsadobrandejsa súcit, aby neostal sám 🙂
Chodi do prace a doma okolo domu, zahrady, zvierat...na domacnost som skoro sama, s detmi pomoze. V domacnosti nikdy rad nepomahal...este tak pri prvom dietatu a v bytovke...ale v dome... tak povysava, teraz uz aj deti zacinaju vysavat. Od jari do jesene je praca vonku, tak v zime viac vo vnutri. Ale tiez mam stale pocit, ze to robi nasilu. Ma k tomu asi nejaky vnutorny odpor, k praci v domacnosti, radsej nieco montuje a taka klasicka chlapska praca...vymysla, vylepsuje...
@euka210 lenze mojho nebavi ani ta chlapska praca...nic rad nemontuje, ani nezlepsuje...ja si vsimam aj take veci, co by si mal on ako chlap vsimat. Napr doteraz nema prezute zimne gumu na aute...ale hlavne, zs tricka z bershky ma objednane...
Moj sam od seba akurat vylozi a nalozi mycku, inak mu musim vsetko hovorit, ale ked mu poviem, ze nieco treba, tak vstane a hned to urobi, našťastie bez reci a neodklada to na neskôr, raz do tyzdna upratujeme, on vysava a utiera prach, ja zmyvam podlahu a kupelnu a wc, so zehlenim sa ani jeden velmi nekamaratime, ale su to väčšinou jeho veci, tak si ich pozehli, okna umyvame spolu, nakupy spolu, cez tyzden varim ja nejake rychlovky, on rad vari take zdlhave jedla, takze cez vikend, ked nieco treba opravit, tak to opravi, ja mu stojim za zadkom a kafrem mu do toho 🙂
Mila autorka, nepoviem ti sice, ako to je doma u nas, pretoze......a to pretoze je podla mna velmi dolezite...pretoze kazda rodina je ina, ma iny styl fungovania, rezim, rodicov a deti. Zaoberat sa tym, co ma doma iny, ako mu to funguje, nefunguje, je uplne zbytocne, akurat sa len nastves alebo potesis. Skus popremyslat, kde to mozno zmenit, kde nechat tak a netlacit na pilu, kde naopak byt doraznejsia..ale to uz musis vediet ty sama. Drzim ti palce, aby ste sa spolocnymi silami dopracovali k spokojnej domacnosti😉
Juj, tak to aj my gumy toho roku az v juni menili. Akosi sa nestihalo popri inom. Ja mu pisem niekedy zoznam na chladnicku co treba urobit, co ja neviem sama urobit, lebo ako chlap zabuda a postupne to urobi. Aku policku, skrinku,.... potrebujem, kupime alebo na mieru da dosky narobit, z paliet nam urobil botnik na mieru. Ale zase obcas citi, ze je toho na neho vela.
môj muž chodí do práce (ale to aj ja), keď príde z práce dobrovoľne a rád trávi čas s dvojročnou dcérkou, nemá problém povysávať, utrieť podlahu, umyť kuchyňu alebo kúpeľňu, niekedy navarí, polieva kvety, upratuje hračky ...ak by som na tom trvala, asi by nemal problém ani s činnosťami, ktoré pripadli mne: čistiť záchod, prať, žehliť ...neutiera prach a neumýva okná ...ale zase robí veci, čo ja nerobím: vymieňa žiarovky, čistí sifóny, stará sa o auto...