Dá sa fungovať s deťmi bez auta?
Ide o to, že auto sme pred deťmi mali. Len muž je nezodpovedný. Čiže kým nenastúpim do práce, auto nemáme. Momentálne som na RD s 1 ročnou dcérou, druhé dieťa má 4 roky.
@vyrovnanaosoba presne. My tiez tak
@beata_k tak bohuzial sa inak nedalo
Ty musis sama vediet, ci zvladnete, predsa najlepsie vies, ake mate podmienky... My sme to v pohode bez auta zvladli.
@beata_k a vidíš, už si to prekrutila na to, že ja som ohrozila, prečo nenapíšeš, že to neexistuje? Lebo žiaden taxikár si nedovolí?
@vyrovnanaosoba hej,pekne to otocila zas proti nam. Hlavne,aby mala pravdu 🫢🫢
@beata_k tak potom su vsetci debili,lebo nemal ani jeden problem. A to nielen u nas v meste,ale aj v inych. A k tej poslednej vete sa nevyjadrujem,nestojis za to
@beata_k zbytočne ťa aj komentovať, lebo vždy si presadzuješ pravdu. Nikde som nenapísala, že je to správne, ale ani nie nereálne, ako si písala ty.
@beata_k taxikar ti nevezme dieta bez sedacky dieta, ktore nevie samo sediet. Neviem ako ty, ale ja som take deti bravala na pohotovost/kdekolvek inde vo vajicku a nie na rukach/nohach/kolenach. Ak dieta vie samo sediet, ano malo by mat sedacku, ale v pripade ohrozenia zivota (cesta na pohotovost) je moznost vynimky. A ten podsedak si viem aj z domu vziat, ak by chcel (a pomlcim, ze vacsina taxikov maju takyto podsedak bud vstavany, alebo jeden kus v kufri polozeny...)
Autorka, vsetko sa da, ked sa chce. Ano, autom je pohodlnejsie, ale da sa aj bez auta. A ano, v meste v klude vyzijes bez auta, na dedine komplikovanejsie, ale da sa tiez. Otazka je, ci ty chces nejake riesenia, alebo hladas este dalsie dovody na uz existujucu hadku s manzelom....
Autorka,
neviem co sa u vas deje, ale kazdy clovek moze spravit chybu, aj tvoj manzel. Ste rodina a musite spolupracovat, hladat riesenia, lubit sa. Rieste najprv toto, a verim, ze pride aj to auto.
Podľa mňa sa bez auta veľmi ťažko funguje. Ak žije človek priamo v meste a chodí tam často MHD tak si to viem predstaviť. Ale ak niekto žije mimo mesta a ešte sú aj spoje nič moc tak auto považujem za nutnosť.
Ja žijem na "dedine" do "menšieho" mesta to mám cca 20 -25 minút chôdze, do väčšieho 30 minút spojom.
Neviem si predstaviť fungovať bez auta.
Na tvojom mieste by som si kúpila lacné auto, nech vydrží aspoň ten rok/dva....manžel nech si chodí ako chce keď auto nepotrebuje.
Ja fungujem s 2 detmi dobrovolne bez auta- ekologicke dovody, v meste. Pouzivam MHD a bicykel a tesim sa aj vela krokom v app v telefone :D Sem tam ideme taxikom, ked mam napriklad este 1 dieta od niekoho alebo v noci z letiska a pod. alebo ked som chora a niekam musim ist a nemam moc silu, ale to vsetko nie je az tak casto. Nevidim problem, podla mna aj pre deti lepsie sa hybat, moji nemaju problem s chodenim, chvalia za to aj v skolke 😉
@slavomira236 teraz robila vodičák kolegyňa 49 r..tiež taká čo by za volant nesadla...a jazdí...
@ajka0207 tebe sa to stalo raz za 7 rokov. Mne napríklad 4x do roka krát 2 deti bežne kvôli ich stavu treba utekať do nemocnice.
Tak jasne, keď máš dieťa s diagnózami, je to úplne ona situácia, ale potom nechápem, načo táto téma.
Naši susedia na dedine so 4 deťmi fungovali bez auta,až pred par mesiacmi kúpili.Na všetko využívali taxi. Jednoducho nechceli.Dat sa dá.
@ajka0207 že či len ja som divná keď ma o tom presviedča henten onen s jeho matkou. Keby neboli deti choré, tak sa zvihnem idem na týždeň na dovolenku, potom nastúpim do práve adios.
záleží, či ste v meste, v ktorom máte všetko po ruke, alebo niekde na dedine, odstrihnutí od sveta. My by sme boli bez aut stratení.
@tiezjedna v meste ale 30 minút od centra a v kopcoch poriadnych.
Rok som bola bez auta .mňa to zničilo . Potrebujem auto mám 3 deti
Odpoveď na tvoju otázku je áno. Dá sa. Neviem o tom, že by som v prepúšťacej správe z pôrodnice u niekoho videla okrem odporúčania na kontrolu u pediatra, uživania vigantol kv. aj kúpu auta🤷♀️ Otázka, skôr mala byť: dá sa prísť o auto bez toho aby som nakydala na muža a svokru na MK?
Nuž, založila si rodinu s nesprávnym človekom, teraz je už pozde plakať.. A plus urobím si toľko detí, koľko dokážem uživiť a zaopatrit sama v prípade smrti/odchodu toho druhého.. 🤷
A rodičov nemáš ze by ti nachvilu nejak pomohli?... Alebo surodencov/kamarátov/kamošky...
Dá sa fungovať s deťmi bez auta? Áno, dá 🤷. Neexistuje, aby mali všetky rodiny s deťmi na svete auto.
Ale čo sa týka pohodlnosti, to už je iná otázka.
V mojom malom meste úplne v pohode. Všade sa dostanem peso a všetko je blízko.

@simca06022011 Ano, maju niektore taxisluzby, ale to je skor ojedinely pripad.