Dá sa fungovať s deťmi bez auta?
Ide o to, že auto sme pred deťmi mali. Len muž je nezodpovedný. Čiže kým nenastúpim do práce, auto nemáme. Momentálne som na RD s 1 ročnou dcérou, druhé dieťa má 4 roky.
Záleží kde bývate keď som bývala v centre mesta, vedľa domu som mala polikliniku, postu, skolu skolku shopping centra, moju prácu a nákupy mi doviezli z tesca až do bytu tak prežijes vvpohode všetko bolo do 5 min peši ale teraz v dome na dedine by sme bez áut umreli tak strašne záleží kde si
A hlavne si urobiť vodičak a zacni jazdiť sama máš deti nemôžeš sa spoliehať na nikoho budeš sebestacna
Tak naco sa tu pytas, ci sa da zit bez auta, ked pises ze to auto potrebujes? My zit bez auta vieme, ty nie. To je uplne normalne, hlavne ak nie si z mesta a vsade dochadzas.
Tak my mame 4 deti (11r.,8r.,5r. a 1 rok), predali sme obe auta a fungujeme na MHD..ostala nam iba dodavka, ktoru ma manzel na pracu a v krajnom pripade odvezie, privezie deti..byvame vo velkom meste, takze doprava je ok. Starsie deti chodia same busom, skolu maju 20 minut. Uplne v pohode sme si zvykli. Zase mam kamosky, ktore keby mohli tak aj na wc idu autom. Na dedine si uz asi neviem predstavit byt bez auta, ale tam by som nikdy nesla 🙂
@lakebabe tak tretí krát. Vodičák mám a aj odjazdené roky.
Jaj nečítala som všetko tam v tom prípade iba začať jazdiť staršie auto na začiatok ja som začala jazdiť z donútenia keď sme sa odsťahovali z mesta nenávidela som to ale teraz som vďačná že som bola donutena
My mame 2 auta a teda používame obe. Jedno viac miz, jedno viac ja ale často používame aj obe naraz. Mám podobne staré deti. Bývame vo veľkej dedine a u nás je aj škôlka tak ďaleko a od ruky, za by mi cesta pešo trvala skoro hodinu 🙄 A krúžky sú tiež jeden na opačnej strane dediny, druhý podobne ďaleko ako škôlka (s menším) a tretí vedľa v meste 🤷♀️ Takze nie, nevieme tak fungovať. A teda keď len 1 auto je v servise, je to na nervy.
Takze to závisí od toho ako to máte
Záleží kde bývaš.Vedela by som si predstaviť byť bez auta v meste kde prepáva MHD.Ja byvam na dedine kde sice chodi vlak no mam to 25 min.peso na stanicu.Autobusy par do dna,cez vikendy a sviastky vobec.Kym sme nemali deti nemali sme auto.Teraz s detmi uz mame 2 auta,no kym som bola na RD mali sme jedno a jed bol muz v praci(robi na 12stky) bola som cely den bez auta a prezila som.Odkedy chodim do prace je yz pre mba auto nevyhnutnost.Buduci rok budem vozit obe deti do mesta a to uz auta ozaj nepojde.
My bývame v centre mesta. Takže škôlka 15 minút pešo( máme aj takú že 3 minúty pešo ale vybrali ste tamtu), obchody, pošta, hneď na skok, poliklinika pohotovosť 3 minúty pešo, ak nákupné stredisko tak to aj tak sem tam idem tiež že 30 minút pešo alebo idem busom, ak ideme vsetci tak autom jasne ale inak... za mňa sa dá keďže bývame tam kde byvame. Do práce som aj tak chodila autobusom 10 minut.
Potom keď budú chodiť do školy budú chodiť s manželom a môžu ísť aj elektrickou len neviem či finančné nevyjde lacnejšie ten benzín pre všetkých ako 3 lístky tam aj 3 späť. No ale to je budúcnosť.
Už horšie by bolo cestovanie za svokrovcami, výlety a dovolenky. Tam už by to auto veľmi chýbalo... A kebyže som na dedine tak o to viac. Ale človek či zvykne keď nastane taká situácia. A nedá sa nič robiť... Len sme zleniveli no.
Nevies si kupit nejaké starsie, super lacné? Chapem ze bezpecnost, atd., aj mozné opravy... Ale v tvojej situacii lepsie ako nič. Porozmyslaj znamych, kto sa vyzna, že by ti pomohol s výberom, sú aj staré auta v slušnom stave. a aj ten crep by som možno dala pred kúpou vylúčiť z bsm, ak to mas s mužom takto.
všetko závidí od toho ako daleko máš prácu, aký máš pracovný čas, kde máš pre 4ročného škôlku, či bývas na dedine či v meste, tažko je ti presne povedať, či auto potrebuješ, a možno preto je muž nezodpovedný, nutne to auto asi nepotrebujete...ja nepotrebujem auto vôbec, pracujem 3km od bydliska, všade ide MHD a mám ho zadarmo s kočíkom, najhoršie je byť závislá na mužovi alebo na aute👎
Je mi to ľúto, že ste takto. Ja si bez auta už neviem predstaviť život. Bývame na dedine kde niesu ani potraviny ani škôlka. Zastávka je 20min peši. Autobus ide snáď dvakrát za deň. Neviem si predstaviť chodiť s malou k lekárovi alebo do obchodu busom a taškami. Väčšie mesto mame cca 12km, 2km potraviny a postu napr.
Nevedeli by ste aspoň nejakú fabiu za 500-700e som videla na bazosi.
Ja mam 2 deti 4 a 7 rokov a v živote som auto nepoužila aj keď mám vodičak som bez auta,jazdí na ňom do práce muž takže normálne sa dá, ale my sme v paneláku v meste pri centre rovno a peši škôlku školu nemocnicu doktorku všetky obchody ihrisko pod oknami aj prácu
@ajka0207 my sme to potrebovali už niekoľkokrát. Dietatu vyskakuje lakeť skrz hypermobilitu kĺbov a potrebuje ho dat naspat, lebo to jednak boli a na druhej strane sa to horsie náprava, keď sa to nedá hneď naspat. A mali sme už viac výjazdov skrz alergickú reakciu, silne grcacky s hnačkami. Pre nas je auto nevyhnutnosť.
..v dnešnej presmradenej dobe nie ..
Veľa ľudí žije bez auta aj mimo mesta-žiaľ nie každý na to má financie. Treba zhodnotiť kde žijete, či máte ochotných susedov, známeho, čo by vás odviezli, v prípade napríklad zdravotnej komplikácie.
Napriklad ja žijem kúsok od mesta, lekarov, nemocnice, nakupneho centra, potravin, skoly, skolky, bus chodi casto a vsade-aj nočné spoje všetko pešou vzdialenosťou do 20 minut. Ešte som s mladším na RD, takze pre mna je auto len zbytočná záťaž. Auto má len muž-dochádza do práce. Aj na velky nakup keď treba-tak ideme tak raz za 1-2 mesiace -inak radsej casto a mensi nákup. A keď je náhodou dlhšie služobne preč aj s autom, a niečo by sa stalo-mám nablízku známych, čo by vedeli pomocť.
Teda u nas sa auto využiva na mužovu dochádzku do práce, na vylety, za rodinou-žijú v inom meste, a občasné nákupy.
Ja mam teda len jedno dieta ale fungujem bez auta. Vsade peso. Podla mna sa da v pohode fungovat. Aj k lekarovi chodime peso asi 30min to mam. Len co sa tyka vyletov je to tazsie ale normalne zalezitosti dokazem poriesit bez auta.
zavisi od toho kde zijes… my mame auto len jedno lebo ja napriek tomu ze mam vodicak a viem jazdit auto som nechcela .. tym jednym co mame chodi muz do prace. Ja mam cargobike , tam strcim obe deti a idem kam treba - ale nie v zime .. ale doktora mame na nasej ulici, lidl cez ulicu a skolku 13min peso cize ja som rada ze som viac na vzduchu , pri aute by som spohodlnela - ale samozrejme su situacie kedy si bez auta proste neskrtnes - vtedy ide manzel naprikad bikom alebo peso a auto mi necha alebo ma odvezie moj otec :D
Jasne ze sa da. Len je to neprakticke. Na tvojom mieste by som vyuzivala taxi a mhd. Auto tiez nieco stoji. Plus benzin, poistky….
@hendikep ktorý cargobike prosím ťa máš?
@autorka zalezi, co hladas svojou otazkou. Ci sa realne da? Vsetko sa da, ked clovek nema na vyber a inu moznost. Ci je to pohodlne? Prakticke? Ci Ta to zakazdym nebude stat hrbu nervov a zlosti, lebo to bude v Tebe bublat "mohli sme mat auto" je ina vec.
Byvala som kedysi v meste s dobrou sietou MHD, auto sme nemali a raz za mesiac pozicali od kamosov na velky mesacny nakup. A vsade som sa dostala peso alebo MHD a bolo to ovela praktickejsie, lebo s autom bol vzdy problem zaparkovat, parking bol fest drahy a podobne...
Dnes byvam v mensom mestecku, ktore je ale perfektne vybavene... a chodim autom. Skola a jasle aj robotu mam 800m od bytu, ale kazde inym smerom. Ano da sa to zvladnut aj peso ALE musim z domu odchadzat aj s detmi pred 7h... Ked ideme autom odchadzame neskor a usetrim im 3/4h spanku, to je nesmierne vela, najma teraz v zime...
Dá sa to samozrejme.
Ja som bez auta 13 rokov s dvoma deťmi.
Veľa chodime mestskou dopravou, vlakmi aj primestskými autobusmi , aj na výlety...🙂
V meste v pohode, na dedine uz tazko, kedze spoje casto rusia.
Moji rodicia auto nemali, ale bola Mhd, vlaky, busy...tak sme sa prepravovali takto. My z dediny chodime autom a vlak je pre nase deti zazitok 😊
Ja osobne auto nemám, bývalý partner si auto zobral keď sa odsťahoval od nás
Žijem v meste, dcéra má školu 5 minút od domu, ja prácu 20 minút prechádzka, takže v pohode
Nemocnica 5 minút od domu, obchod tak isto
Dokážeme fungovať aj bez auta
Na výlet sa dá ísť aj inak, ale samozrejme autom je to pohodlnejšie, ľahšie, rýchlejšie
aha, a vola sa muli cargo bike