icon

Dala som facku manželovi a on mi to vrátil

lagrima123
7. dec 2013

Je mi velmi tazko o tom pisat, ale neviem ako dalej, S manzelom sme spolu 8 rokov, z toho 2 ako manzelia, mame dvoch synov (3,1 rok). Nevravim, ze v nasom vztahu je vsetko idealne, problemy su aj budu, ale dnes to zaslo pridaleko. Sama si viem priznat, ze som dost konfliktny tip, ziadne neviniatko, navonok ticha voda, ale doma viem rozprudit vzduch. Nie som na to hrda, ale svojho muza som uz viac krat udrela, ked sa hadame jedinou mojou obrabou su nadavky a kedze moj mm je inak kludny tip casto sa na tom ako sa ja rozculujem dobre zabava co ma vie vytocit este viac a v takýchto momentoch som na neho zautocila, jasne, ze mu nijako neublizim kedze je to silny, vysoky chlap. Moj manzel pochadza z rodiny alkoholika, ktory bil doma nie len svoju manzelku, ale aj deti. Vzdy som mu vravela, ze ak na mna niekedy zdvihne ruku, zbalim seba aj deti a odidem, doteraz sa nic take nestalo, aj ked teda vytocit do nepricetnosti sa mi ho podarilo viac krat, vzdy sa vsak ovladol a odisiel. Dnes to uz vsak nevydrzal a po tom co sme sa dost hnusne pohadali som mu strelila facku na co sa nastval a povedal, ze mi jednu streli a ja som mu pravdaze ako vzdy povedala tak skus, no a skusil ☹ Tak ako som povedala som aj spravila, po prvotnom soku som vzala deti a zacala ich obliekat s tym, ze odchadzam, ibaze nieco sa stalo a ja som sa v sekunde nemohla nadychnut, starsi syn zacal kricat na manzela, ze mi nieco je, ten prisiel a snazil sa mi pomoct, nadychnut som sa vsak stale nemohla, trvalo to asi 2 minuty, moj manzel reval, snazil sa mi pomoct, krical, ze ma potrebuje a ze ma lubi, v momente ked uz isiel volat zachranku sa mi podarilo nadychnut a pomaly som sa ukludnila. Myslim, ze islo o reakciu môjho tela na vsetok ten stres. Teraz sme stale doma, pospala som si, prestala som sa triast a rozmyslam ako dalej, viem, ze na hadku treba dvoch a viem aj to, ze som manzela provokovala, ale bojim sa, ze skoncim ako svokra, nechcem aby moje deti videli ako sa s manzelom hadame a bijeme ☹ Vzdy som bola toho nazoru, ze muz NIKDY nesmie udriet svoju zenu, len teraz rozmyslam, ci som si ju predsa len nezasluzila.

edita84
7. dec 2013

zaslúžiala si si ju o tom niet reči ved si ho udrela prvá čo si čakala že na teba bude len kukať? viem aké je to sa hádať s niekým kto sa na tom ešte aj baví aj môj muž je taký ale s tou fackou si zašla už daleko 😢

cmulinko
7. dec 2013

@lagrima123 je velmi smutne citat tu o akejsi nadvlade nad vlastnym muzom a o akejsi prvotnosti mat narok udriet manzela,len preto,lebo si myslis,ze vsak mu nijako neublizis...to co ty robis uz nepatri do kategorie zenskej hrdosti....uz je to o tom,ze ty sa stotoznujes s tym,ze mas narok sposobit bolest chlapovi aj po fizickej stranke a popri tom mas zasadne jasno v tom,ze ak by ta on udrel,tak sa spakujes.vela muzov sa vobec nezveruje s tym co resp koho ma doma pri sebe a ty ako zena manzelka nie si o nic idealnejsia ako mnohi manzelia co sa ventiluju na zene...ty sa uplne v pohode dokazes vyventilovat na vlastnom manzelovi len preto,lebo ti inak nestacia tvoje argumenty pri hadke...si dost slaba osobnost v tomto smere a ja sa vobec necudujem manzelovi,ze ta udrel....mozno si konecne pocitila to co on citil pri tvojich fackach....nikdy neschvalujem udriet zenu-ani v tvojom pripade ale tak isto jednoducho nemam sucit a pochopenie pre teba....na mojom ramene by sa skor vyplakal tvoj manzel ako ty 😅

dionyzka
7. dec 2013

@lagrima123 ... ja neviem, ale Ty sa bojis, aby sa Tvoj muz nespraval ako jeho otec. Z mojho pohladu sa prave Ty spravas ako jeho otec. Ty vyvolas hadku, Ty to nezvladas, nechavas sa uniest, pada facka... a na to vsetko urazene balis kufre a odchadzas. Ja osobne byt Tvojim manzelom, pobalila by som sa uz davno, lebo nielenze musel zit v rodine alkoholika ako dieta este aj v dospelosti sa mu kde-tu facka ujde. Tak neviem, kto sa koho ma bat. Skor mam obavu z Tvojho spravania ako z jeho.

miku1
7. dec 2013

@lagrima123 Dnes založený nick a hneď takýto "silný" fackovací príbeh 🙂 Tak hor sa do diskusií, nech sa niekto môže doma zabávať.....

sirene
7. dec 2013

Nečítala som všetko čo Ti písali žienky vyššie, ale každému patrí, len to, čo si zaslúži...uvedom si vážnosť problému, ktorí ste riešili a prečo to teba tak vytočilo, zatial čo manžela nie. Muži majú akúsi chladnú racionálnosť a nadhlad, čo nám ženám často chýba (hlavne ak sme "odrezane od sveta" s detmi už dlhšie) Ako dieťa sa otcovi zrejme nebránil, nemohol, nemal ako a tak to nerobí ani teraz. Musí mať v sebe riadny blok a ty mu týmto správaním len pripomínaš to, na čo by radšej zabudol... 😔

zita19
7. dec 2013

@lagrima123 Sama si si odpovedala...rozmyslam, ci som si ju predsa len nezasluzila.
Mat Teba doma, tak sa zblaznim. Cudujem sa, ze to s Tebou tolke roky vydrzal. Zasluzi si metal za trpezlivost. Si ten typ, co sa sam vytaca a neda pokoj, kym nespravi cirkus... Stoji Ti to za to?
Mylim si, ze ho to mrzi viac ako si vies predstavit- Po jeho skusenostiach z detstva urcite. Keby to bol nasilnik, uz davno Ti jednu uvali pri Tvojom spravani.
A Tvoje problemy s nadychnutim, su len histericka reakcia na stresovu situaciu. Zacni na sebe pracovat. Ked takto budes udrziavat Taliansku domacnost, moze to vzdat on. Nehovoriac o tom, ze Ta taku nepricetne rozvasnenu a vrieskajucu vidia deti. Co myslis ako to znasaju? Co im to da do dalsieho zivota?

lagrima123
autor
7. dec 2013

Este raz baby velka vdaka, vela som si z vasich prispevkou vzala. S mm sme sa porozpravali, ostatok nechávame na vecer ked deti zaspia. Mm sa mi ospravedlnil a aj ja jemu, obaja sme si vedomi toho, ze sme zasli pridaleko, je mi luto, ze tu vyzeram ako taka xantypa 😅 Inak som celkom normalna zena, milujem svoje deti, aj svojho manzela su moje vsetko, s mm si vacsinou velmi dobre rozumieme, vieme sa spolu zasmiat, vecer posediet pri vine, len akosi v poslednom case nemame cas byt sami, vsetok cas a energiu venujeme detom, nikde sme bez nich neboli odkedy sa nam narodil nas prvy syn co uz je viac ako 3 roky, takze myslim, ze aj tam bude problem, proste sa citim nedocenena, necitim sa uz ako zena, milenka, len ako matka.
Poprosim admina aby tuto temu uzamkol a tento nick zrusil, ja sa vratim k môjmu pravemu 😉

bianca
7. dec 2013

@lagrima123 si ty normalna?Tak ty ho flaskat mozes,este ho provokujes a on nie?Si prach hnusna hysterka co si nezasluzi doma muza akeho mas.Neidem ani citat celu diskusiu.Je rozdiel ak muz vrazi zene pri obycajnej hadke a tym co robis ty.Este aj deti do toho zatiahnut,No komedia.Hanby sa

mimka11111
7. dec 2013

@lagrima123 ako prepáč,ale tvojmu mužovi sa čudujem, že ťa vôbec doma ešte drží! správaš sa ako nevyzreté decko, puberťáčka,ktorá si potrebuje dokazovať "čo"? jedine to,aká je blbá........na mužovom mieste by som ťa už dávno poslala do riti....fackať nemáš právo ani ty jeho!!!

tenerifka
7. dec 2013

@lagrima123 Po precitani tvojho prispevku sa mi rozum zastavuje nad tym, ze si tu facku dostala az teraz.
A mala by si sem dat meno, adresu a foto tvojho manzela, lebo to je asi velmi trpezlivy a riadne na uzde sa drziaci chlap a pravdepodobne by bol o neho v rade zien dost velky zaujem. Totizto, zasluzi si nieco ine......

kinna
Odpoveď bola odstránená
sissy27
7. dec 2013

@lagrima123 úplne výnimočne ti napíšem - dostala si ju zaslúžene... fyzické násilie na ženách odsudzujem, ak sa chce chlap biť, nech si nájde rovnocenného partnera, ale v tomto prípade som na strane tvojho muža... to že ty ho udrieš - tu nejde ani tak o to, že si fyzicky slabšia a teda ho neohrozíš, ale ide o princíp, o to, že si to prehnala, je to proste poníženie a urážka v prvom rade, fyzická bolesť až potom... teraz to už asi vieš aj sama... moja rada - choď do poradne, nauč sa zvládať svoje emócie, aby si sa v prípade hádky vedela hádať konštruktívne a vecne argumentovať... lebo facka je ponižujúca nie len pre toho, kto ju dostane, ale aj pre toho, kto sa k nej zníži...

horana
7. dec 2013

Tak tvoje telo svojou reakciou (neschopnost sa nadychnut) dalo jasne najavo ze takto dalej uz nie.
Vidis ze tvoj muz ta lubi, ako sa ta snazil zachranit a co pri tom hovoril.
Spomen si na to, radikalne sa pokus ovladnut svoju povahu.
Nejak mi z toho pripada ze si minimalne nemate co vzajomne vycitat, a veru na hadku treba dvoch a tuto mi prijdes dokonca "temperamentnejsia" (diplomaticky povedane) nez tovj muz.
Krot sa, a uvidis ze ked sa skrotis, bude vsetko OK aj v rodine.
Opatovana facka z jeho strany v tej konkretnej situacii je skor razantnou snahou zastavit histeriu, niekedy to just takto pomaha. Rovno ti napisem, odid od neho a budes lutovat, neviem s takou povahou ci inde stastia najdes...

Btw: ked chlap bije zenu je to tragedia, ale rovnakou tragediou je ked zena boje muza, spamataj sa preboha, takto sa problemy neriesia!

msally
7. dec 2013

Moja pekna, mala by si sa zacat ovladat. Aby toto, co sa stalo naposledy, ze Ti vratil, bolo poslednym razom vo Vasom spolocnom zivote, ze si na neho zdvihla ruku- hlavne ako prva. Podla toho, co pises i ja si myslim, ze si si zasluzila. Nic strasne to neje, ze si aj Ty dostala, pravdaze lebo si si zasluzila, skor je väcsi problem to, ze sa nevies udrzat. Aj ked Ti bude chciet vyletiet ruka, aj keby si zasluzil, ze Ta provokuje smiechom napr., tak sa musis co i len v poslednej chvili, ale zdrzat. My sme s manzelom uz pomaly 7 rokov, mame 1 dieta a v zivote nikto nedal ani len jednu facku tomu druhemu a vies preco? Lebo si vazime jeden druheho, aj ked uz davno nie sme zamilovani ako na zaciatku. Zopar krat by si zasluzil, ale ved aj ja, ved sme ludia a kazdy ma zle svoje ja. Vsetko je o ovladani sa seba a poviem Ti o to je to krajsie medzi nami, prave preto ze i v tazkej chvili (pri hroznej hadke)sa ovladame. Ozaj mala by si sa zacat ovladat, cim skor, lebo aj Tvoj muz je len clovek a prave muzi su Ti, co vela nevydrzia (psychickeho tlaku myslim) a poberu sa dalej, vies, aby raz mu nepretiekol Tvoj pohar a pôjde za inou, kt. bude svoje ruky pouzivat na pohladenie ako na facky. Musis i Ty i on vediet uz za osem rokov, kedy uz prichazda v hadke moment, ze uz dost, lebo toto uz je vrchol a dalej uz co by nasledovalo, by nemalo vyznam, tak sa jeden stuahne, nie tak??
Take, ake si to samy vytvorite, take to potom budete mat. Nikdy neje neskoro, a ked Vam zalezi na zdravej rodine, tak treba zacat odznova s velkym sebazaprenim a obetou- on sa Ti nebude smiat, ked Tebe je na slak trafenie a Ty sa neopovazis na nho polozit ruku a pod. chapes? Samy si musite to pekne vytvorit, al treba co?? Velmi chciet, ale OBAJA!! Netreba tu riesit, co sa stalo, ale preco sa tak stalo. Za vsetkym je pricina a tu treba odstranit, navzajom si slubit, ze sa to uz nikdy nezopakuje a slub dodrzat. Lebo jedna facka moze byt zaciatkom velkeho zla, na ktore sa deti budu pozerat. Tak ako aj pri vychove deti su pravidla, tak aj vo vztahu musia byt pravidla, kt. sa budu aj dodrziavat. Napr. Ty ho nikdy neudries, aj keby Ta malo porazit a on Ta vypocuje, preco si nervozna, bez toho, aby sa Ti smial a este pridaval olej do ohna. VSETKO JE O KOMUNIKACII !!! Musi Vam na tom obom zalezat. Ale Vy ako keby ste si pri hadke podvedome dokazovali kto môze dalej zajst. A Ty este s tym sa citis nadriadena, ze este sa mu aj nepekne vyhrazas, ze sa zbalis, ked on urobi to iste. A preco vlastne?? Ved pravidla maju byt pre vsetkych rovnake, ved ked mozes ty, tak aj on. Povedz nebolela Ta dusa, ked si mu vrazila? Nemrzelo Ta to? Treba sa o tom rozpravat, komunikacia je nadovsetko, urcit si jasne pravidla. A ked Vam este zalezi na vztahu, kt. ma udrzat rodinu, tak robte vsetko preto,aby bol ten druhy spokojny a predbiehajte sa, kto je lepsi v robeni laskavosti pre toho druheho. Snazte sa pre toho druheho.........a potom daj vediet, ci to pomohlo......ale jasne, ze obaja.
Miku1:
To, ze je tento nick cerstvy by som neriesila, lebo asi je to niekto, kto uz ma davno nejaky ten nick na MK, ale chce ostat v tajnosti, takze si spravil novy na tento pribeh, kedze je to navonok ticha voda, ako pise, taketo veci nie su lahke na zdôverovanie sa a este verejne, nie tak?
S pozdravom Maria

cmulinko
7. dec 2013

@lagrima123 nabuduce maj v sebe tolko odvahy a pis zo svojho povodneho nicku....coraz castejsie sa tu vytvaraju nicky na jedno pouzitie,kde sa dozvedame temnu stranku inak harmonickeho manzelstva,ktore pod pravym nickom je priam zavidiahodne 🙄 Toto je prave nevyhoda ''rodinkarskeho'' modreho konika )Piseme tu o sebe az tak podrobne a intimne,ze ked sa ma riesit chulostivy problem zrazu si vytvarame nase druhe temne ja.

zuzinka1989
7. dec 2013

@lagrima123 ja teda neviem 😀 ty ho bijes a potom sa cudujes, ked dostanes aj ty? 😀 moj chlap je tiez rodiny, kde otec bil mamu...napriek tomu som v zivote nedostala...ale ja ho tiez nebijem...takisto si nenadavame vulgarne...hadame sa, nevravim, ze nikdy nie...ale proste toto je podla mna privela... tak, ako to tu uz bolo spomenute - co nechces, aby druhy robili tebe, nerob ani ty im...a nechces aby deti videli bitky? a ty muza bit mozes?

yidaky
7. dec 2013

@lagrima123 No podla mna si naozaj prekrocila hranice a nie raz 😒!!! Ako prepac, jasne na hadku treba dvoch, ale ako si pisala sama, ze "viackrat ta vyprovokovalo to, ze on je kludny a skor sa na tebe bavi a to ta vytoci este viac, az ho udries"...a to ze si zena on velky silny muz a "neboli ho to"....to neznamena, ze ho to neboli...
ako prepac, ale to ked on na teba zdvihol ruku, tak ty odchadzas s detmi a ked to po xy-krat spravis ty jemu tak je to v poriadku? Ved co si len slaba zena a on velky muz....a aka je to intenzita a bolest je jedno, ale ide o ten cin. Inak klobuk dolu pred tvojim mm, ze to tolko vydrzal a mal tolko trpezlivosti s tvojim otlkanim. No kazdopadne fackat by ste sa nemali vobec, nie len on teba ale ani ty jeho 😠. Uz mu asi po rokoch praskli nervy proste..a prepac, sa mu necudujem...
Inak u nas je to s mm podobne, aspon v tom, ze on je total flegmos a ja skor impulzivny typ. A tiez sa mi stalo, ze som mm dala buchnat pochrbte z nervov...stalo sa, lutujem, ale v prvom rade som si to uvedomila, priznala a snazila sa nieco s tym spravit...Takze ta viem pochopit, ale v prvom rade, si myslim, ze by si mala robit nieco so sebou...

mm2008
7. dec 2013

@lagrima123 ahoj, no odpoved si si dala už aj sama v úvodnom príspevku... nuž čítala som iba komenty na druhej strane... dokonalé manželky... dokonalé matky... hm... nech si každý z toho zoberie, čo chce... ale ja osobne ťa až za takú xantypu a hysterku nepovažujem... lebo aj ja rada provokujem doma... ale mňa zaujala reakcia tvojho tela na danú stresovú situáciu - hm, toto by som riešila ako prvé. Ved to bola reakcia tvojho tela a nebolo to spôsobené inou osobou. toto je v tvojom prípade teraz dôležité. Na ostatné sa vykašli, je to vec medzi tebou a mužom, to si musíte vyriešiť vy dvaja a bez prítomnosti detí. A možno sa práve ty k nemu tak správaš,´tak provokačne, možno je to tvoja obranná reakcia a práve takto mu vyznávaš, že ho máš rada. Budú ma tu pokadať za blázna a možno aj ty, ale ja to tak vidím. Ja si myslím, že ty svojho muža veľmi ľúbiš, aj svoju rodinu... a si síce provokačná, ale mám pocit, že tvojmu mužovi to kurizuje a práve pre to ťa má rád. Z toho, čo si doteraz napísala mám pocit, že on by ti sám od seba asi ublížiť nedokázal (hoci to sám zažíval v detstve..).
napísala som ti úplne odlišný koment ako tie predchádzajúce, tak sa teším na reakcie 😀 ...

jajus28
7. dec 2013

@lagrima123 necitala som celu diskusiu, ale ty nechces aby ta manzel bil, ale ty mozes? Trochu chore nemyslis? Sa spamataj a uz nikdy nezdvihaj ruku ak nechces aby sa ti to vratilo!!!!! Manzel ta neudrel prvy ale ty jeho, a to si ho este provokovala inak by sa zdrzal. Sa nad sebou zamysli!!!!

msally
7. dec 2013

mm2008 -Ty si uplne divna, akoze hysteriou a fackami sa dokazuje laska? To co za blbost si napisala, aj si si to precitala, kym si to poslala? chore.......

sense
7. dec 2013

mal ti ju vrazit uz davno aby si sa spamatala skorej.....

maja2039
7. dec 2013

nie si ty nahodou divna tak ty ho fackujes jak panaka a teraz co, dobre spravil ze to konecne vratil 😀

danielle37
7. dec 2013

to nazývaš akože "vzťah" kde sa fackuje, provokuje, vrieska....? brrrrr tak prečo Ste spolu? no a toto ak vidia deti..... a to čo za chlapa, keď sa nechá vyprovokovať ženou, navyše mu žena vrazí?

bastika
7. dec 2013

Ja hlavne nechápem ako sa da ďalej fungovať ked sa manželia pekne prefackaju 😀

macamac
7. dec 2013

akože prepáč, ale ty si teda riadne číslo
berieš si muža, ktorý mal detstvo s alkoholikom, ktorý ich doma otĺkal a ty mu robíš to isté 😕
akým právom ty fackuješ muža?
a čo za schizofréniu máš, že sa bojíš, aby on neotĺkal vaše deti?
veď príkladom pre vaše deti si aj ty!!!
a po jednej jeho facke napíšeš, že nechceš, aby mali deti hádajúcich sa a bijúcich sa rodičov
ale až doteraz si im ten príklad dávala iba ty sama!!
problémom si TY
a tvoj muž - klobúk dolu, že si to dal doteraz so sebou robiť

tu ked napíše ženská, že jej muž strelil, div že ho tu virtuálne nezabijú
tak to platí aj pre teba
sa zamysli nad sebou v prvom rade
tvoj muž si nezaslúži takúto ženu, o to viac, že otĺkaný bol snáď už dosť 😖

uč sa zvládať svoju agresívnu povahu v spolupráci s psychológom
od jeho otca sa v tomto vôbec nelíšiš...jedine, ak nepiješ
chúďa chlap, z kaluže do blata
od jedneho agresora k druhému....
@lagrima123

monvitka
7. dec 2013

ja by som ti tiez jednu struhla 😀

zuzanockamt
7. dec 2013

@lagrima123 neviem si predstavit dat facku druhemu cloveku, nikdy som to nepsravila - je to najväcsie ponizenie ... ani sa necudujem, ze ti ju vratil

babullka1
7. dec 2013

@lagrima123 podla mna ti ju vratil pravom 😔 😔 😔 (aj ked si stojim za nazorom,ze muž nema pravo udrieť ženu) prepac a,ale neviem si predstavit ,ze by som sa tak ponizila,ze by som svojmu partnerovi dala facku,je to ubohosť 😒

katka1981
7. dec 2013

Ja som tiez nazoru, ze ak by mi muz dal facku, skoncili sme. Tiez som x krat muza vytocila a nedotkol sa ma. Ale ozaj keby mi urobil to co tebe za take chovanie ako si mala ty, asi by som si uvedomila, ze som hranice prekrocila aj ja. Porozpravali by sme sa, navzajom sa ospravedlnili a slubili si, ze sa zacneme chovat k sebe slusne a zacali od zaciatku a vzdy keby isli emocie hore, dohodli si pravidla, ze pojdeme od seba prec, kazdy do inej miestnosti alebo nieco. Ved je evidentne, ze ste vystresovani a mate vsetkeho plne zuby. Nemysli si, ze ste jedini. Ale prekrocilo to hranice a mate deti, ktore to vidia, citia, pocuju. Vobec to nemusi znamanat, ze ta bude otlkat, ved otlkas ty jeho, ci? Nejdem sa nikoho zastavat, len si vstupte obaja do svedomia, odpustite si, ty sa snaz aby si uz nikdy na neho ruku nepolozila a ak by ti zas jednu trafil, tak potom sa pokojne zbal. Samozrejme pri beznej hadke, by ta udriet nemal, ale nie ze mu vytecu nervy, lebo na neho stale utocis, alebo ho udries. Tiez je len clovek. A to som ozaj toho nazoru, ze muz nesmie udriet zenu. Ale vezmi si to aj z druhej strany, preco by mal on brat tvoje facky v pohode? A samozrejme tym nemyslim, ze ho fackujes bezne. Skludnite sa obaja. Mozno prave tato facka ta nauci ovladat sa a budete k sebe milsi.

alexandramaria
7. dec 2013

@lagrima123 drbla som by som ti aj z druhej strany, pre istotu....

a hotovo . 😠