Deti držia na strane manžela
Ahojte som erika (43) .Mam 3 deti a manžela (45).Dcera (19),synovia (17 a 14).Moj problém je dlhodobý a komplikovaný. Vyskúšala som čokoľvek, ale predsa. Skúsim v skratke neskôr informácie doplním ak sa nejaká žienka ozve ak by vedela pomoct.Moj manžel , ma deti na svojej strane. Nehovorím len o klasickom nadržiavaní ale o kompletne všetkom. Neviem ako začať, proste on im všetko dovolí. Príklad náš 14 ročný syn ma odomna vychádzky do 22:00 , príde domov o 0:30 stým že sa mi neozve , že volal s otcom, môj 17 ročný syn sedí cely deň na PC , aj to mu manžel dovolí, neučia sa , v domácnosti mi chlapci absolútne nič nepomozu.Moja dcéra je už plnoletá a prakticky si dovolí čokoľvek a manžel jej k všetkému prikivuje,chcela isť na koncert do Bratislavy isla,bola som zasadne proti , chcela ísť na 3 dni na chatu išla ,bola som proti,minuly týždeň mi povedala že by im bolo lepšie bezomna...Moj manžel chodí s kamarátmi po vonku, a často príde domov v nálade, niekedy ani nepríde .Som si na 100% istá že ma podvádza kedže naposledy sme mali spoločnú chvylku vo february tohto roku aj to ma neskutočné ponižuje pre moje strie na bruchu.Tie reči aké ma mi ublizuju,vobec ho nepritahujem ..Porodila som mu deti a on ma absolútne odvrhol.O domácnosť sa pravidelne starám, varím,periem,zehlím .. Priateľka mi poradila aby som šla na týždeň k rodičom, odišla som , keď som sa vrátila deti sa mi ani nepozdravili, doma bolo na moje prekvapenie čisto a dokonca aj navarené ..Som úplné zúfala,mojej dcére som predpísala tabletky od gyn.Tak ich aspoň berie.Proste v domácnosti som za nič, nikto ma nepočúva nerešpektuje, keď som mu povedala že odídem tak mi vybral tašku zo skrine a povedal že môžem ísť .Deti samozrejme ticho, nikto ma doma neľúbi, nevážia si ma.. Manžel často zaspi pri telke, ani si nepamätám kedy mi niekto povedal niečo pekne, alebo sa ma opýtal čí niečo chcem.. Chcú ma vyštvať z domu, ale jedine čoho sa bojím sú deti čo s nimi bude keď majú doma anarchiu..Som úplné na dne, do poradne nechce ísť, všetko čo poviem obráti proti mne a deti mu prikivuju .. Poraďte ako dostanem svojho manžela a deti naspet na svoju stranu?
on do poradne ist nechce, ale nic nebrani Tebe, aby si zasla za psychologom. Myslim, ze je najvyssi cas. Preco sa k Tebe chovaju, ako sa chovaju, sa neda posudit takto.
@erika1337 zacni sa v prvom rade starat sama o seba. ak ti to nepojde samej, tak vyhaldaj odbornu pomoc. potrebujes sa sama sebe oapt pacit a citi sa zensky, zaiduco a kompetente ako matk a partnerka. skus teraz odlozit na chvilku potrebu nieco zmenit vo vztahu k detom a k muzovi. ak si zacnes vazit seba samej, ak si prestanes nechat prekracovat hranice, e uz sa nenechs urazat do muaz ani od deti, postupne sa veci mozu zacat menit. ale musis zacat od seba. napr. vybozkavaj svoje striove brucho, zajdi na manikuru, kozmetiku, rob,c o ta bavi, chod is sadnut na poharik s kamoskou atp.. prestan pravidelne varit a prat - vsak oni to zvaldnu a venuj sa viac sama sebe. a az nazbeirs silu a sebaistotu, skus zacat riesti svoj vztah k detom. pokecaj s dcerou chodte na nakupy, spytaj sa syna, co je nove na socialnych sietach a dalseiho ako bolo na diskoteke, ci sa dalo, ci bola zabava.. 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 niekedy nie je najdolezitejseia, aby deti dodrzaivali pravidla, niekedy je cas na budovanie vztahu, pochopenie ich sveta, ich preizivania.. ale to sa da iab vtedy, ak budes v pohode sama zo sebou, menej ubolena, vaic citovo nasytena 😉 😉 . drzim palce
Moj 14 rocny syn je este vonku, je u kamarata zda sa vam to v poriadku? Ked som mu pisala aby prisiel okamzite domov, tak manzel to vyriesil tak ze moze unho aj prespat.Mam mu dat volnost dychat, ja som tu naozaj skoncila.Zajtra balim kufre,.Pridem az ked sa mi ozvu.
@vavrenka To je naozaj pekne..Snazila som sa , kupila som si nove oblecenie, aj sexi pradielko.. Prefarbila som si vlasy.Snazila som sa na manzela zaposobit, a dokonca som ho chcela iba uspokojit a nic som od neho nechcela,. Len aby jemu bolo prijemne, ale ak ta odmietne jedine naco sa zmozes je ticho sa otocit a zaspat.Preto si myslim ze ma podvadza , ved ktory chlap ta odmietne, to iba mna :(
@honey777 Chcem sa opytat , co si studovala? Tvoje prispevky su velmi inteligentne a naozaj maju nieco do teba..Dakujem ti za tvoje nekriticke ale zaroven velmi realne otvorenie oci..Si velmi inteligentna zena a urcite musis byt stastna, ked vies takto reagovat a vystupovat.
@erika1337 a teraz sa snaz kvoli seb. nie kvoli nemu, nie kvoli zachrane manzelstva a udrzani si deti. kvoli sbe. kvoli tebe samje.preto ti pisem, ze teraz je cas pre teba. pre naplnanie tvojich potreib, nie potreib niekoho ineho, tvoho muza, ci deti. odfarbi si vlasy, kup si sexi pradielko,a el kvoli sebe, nie aby si ulahodila jemu. "kasli" na nejaky cas nanho a zacni robit veci pre seba. nie prenho.
odmietnutie velmi boli, zazila som ho tiez, smaozrejme neporovnavam s tvojim- ste manzelia, mate deti, a ja vtedy som bola vtedy mlada, pekna a stihla a moj praitel sa ma nechcel ani dotknut, lebo sa ma desil, lebo to vyzeralo, ze som tehotna. velmi ponizujuca a bolestna skusesnost. nuz, odmeitnutie sa deje aj stihlym 😀 - to na povzbudenie, ze si neni v tom sama
Ach zienky ste naozaj mile.. Viem ze nie som dokonala a teraz ked si citat tieto veci zistujem ze som spravila najme ja chybu vo vychove, v manzelstve a vsetko sa to postupom casu takto vyostrilo..Musim povedat ze takto by mi neporadila ani psychiatricka , a ked si vsetky tieto prispevky spojim..Musim vediet co je pre mna najlepsie.. Moj 17 rocny syn prisiel domov skorsie nez moj 14 rocny a co prve spravil najedol sa,neodlozil za sebou aj ked som mu to 1000 krat povedala aby dal aspon do dresu..A uz sedi na PC.. Manzel pozera dokument , proste nezajem ze som tu , nic.. Syn sa ma ani neopytal preco je kufor pri dverach , toto je uplne normalka.. Len aby ste vedeli ako to je u nas momentalne..
@erika1337 vsetko toto sa da zmenit. psotupne. pomaly, krok za krokom. pojde to. len pomalicky. zacni od seba. podla sposohu pisania na mna posobis ako prijemna citovo zalozena zena. PO 40tke zivot este len zacina 😀 😀 . chod is sadnut k muzovi, otovr si vno a pozri si dokue,nt s nim. bez naroku,a by is to vsimol alebo coenil. len tak. vinko na dobru noc je super 😀 😀 😀 😀
Idem do postele.Dobru noc, zajtra sa ozvem,rano odchadzam.Dakujem Vam velmi pekne.
@erika1337 Nechces sa rozvadzat, lebo to uz muza stratis navzdy.... A teraz ho mas? Asi nie.... Ak chces vytrestat muza (a deti) svojim odchodom, tak je to strasna blbost, lebo ak ta ma naozaj "na haku" tak mu je aj tvoj odchod jedno, skor mu vyhovuje....Kedze o muza stale stojis (pre mna zahada preco), tak jedine co pomoze, je zdvihnut si sebavedomie a zacat si zit svoj zivot. P.S. Deti su vychcane bytosti a v urcitom velu vyuzivaju to com je pre ne vyhodnejsie, Ak teda otec dovoli a mama zakaze, co myslis, ak sa priklonia? Tato situacia je podla mna momentalne len velmi tazko riesitelna, lebo decka su uz (este) v puberte. Toto bolo treba riesit skor. Ale mozno pomoze postrasenie policiou ak nepride do urciteho casu alebo reedukacnym domovom 😉
@erika1337 ono ti o to že tu už vobec nejde o tvoju rodinu ale o teba samu.Problem treba riešit a nie ujst od neho,vlastne ty utekaš sama pred sebou. Uprimne ja by som neodišla z domu už len z toho dovodu že by mi napriek všetkemu strašne chybali deti,aj ked su neviem ake a nevšimaju si ta ale chbyli by .A dalšia vec čakaš že im budeš chybat? Ale čo ak nie? Ešte viac sa tvoje zle pocity,žial a depka prehlbi a zostaneš naozaj sama. Ako bolo spomenute treba si najst k nim cestu,bude to tažke lebo deti maju svoj vek ale tak všetko sa da.
a kam vlastne ideš?
@erika1337 ani ja by som nesla prec. Len by som zmenila zauzivane praktiky. Preco manzelovi ulahcujes pristup k milenke? Odides a on ju postupne zacne zoznamovat s detmi.. Jedneho dna sa vratis domov a ona bude sediet na tvojom gauci, alebo lezat v tvojej posteli.
Co by som robila ja? Dcera a starsi syn su osoby, ktore uz "nemozes" formovat, pretoze jeden je dospely a druhy takmer dospely. Ale mladsiemu stanovit hranice. Moja dcera ma 16, ale do 22 hodiny vonku este nebola. Ak si ale dovolila do 22 hod, ok, ma tento termin dodrzat. Nedodrzi? vziat mobil, pocitac na tyzden. Manzelovi pohrozit, ze ak ten chlapec pod zakonom niekde nieco vyvedie, tak zodpovedat za to bude on. Synovi oznamit, ze pokial nebude dodrziavat cas, oznamis ho na socialke a moze byt umiestneny v napravno-vychovnom ustave.
Prat a zehlit veci iba sebe a zatial mladsiemu synovi. Ostatní nech sa o seba starajú sami. Nerobit im SLUZKU, nenakupovat, nevarit (resp. obcas), nezehliť (manzelovi už vôbec nie). Prihlas sa na cvicenie - chodievaj do fitka, daj si vypracovat jedalnicek a objednaj osobneho trenera. zacni pracovat na sebe.. Som o par rokov mladsia od teba, ale nikdy by mi nenapadlo, ze do konca zivota ostanem sama.. Vsetko je totiz v hlave.. Ak budes depresivne posobit na okolie, tak si nikoho nenajdes.
@erika1337 Manzel ani deti si ta nevazia. Deti kopiruju spravanie ich otca. Tvoje sebavedomie je na nule. Tazka situacia. A plne suhlasim s @babulka82
Co by som robila ja? V prvom rade by som neodchadzala, kym naozaj odist nechcem. Radsej by som zacala chodit do poradne, k psychologovi, bez manzela. Poradi ako sa spravat a zvladat situacie, pomohl zvysit mi sebauctu. Zacala by som sa venovat sebe - cvicenie, stretnutia s kamaratkami, navsteva kozmeticky, kadernicky, manikura, pedikura, sledovanie modnych trendov, postupne by som obnovila/vymenila satnik. Nie je zaruka, ze si zmenu manzel vsimne a zmeni svoje spravanie. Ale ja viem, ze tato zmena pomoze mne. Ja sa zacnem citit lepsie a zvysi sa mi sebavedomie. A potom, ked budem verit sama sebe, ked nebudem mat pocit, ze som nemozna a nepotrebna, potom sa porozpravam s manzelom. Bude prekvapeny mojim vystupovanim a sebadoverou. Viac po mne nebude "slapat" !!!
Co sa tyka deti. Chalani su v puberte. Akekolvek rady vnimaju ako kritiku a just si urobia po svojom. Verim, ze ked si vsimnu tvoju pozitivnu zmenu, zmenia svoje spravanie. Kto by nechcel mamu, ktora sa stale usmieva a je v pohode 🙂 Dcera je dospela. Skus sa s nou porozpravat o tom, aky bol tvoj vztah s mamou ked si bola v jej veku. Skus sa preniest do svojich 19tich rokov a porozpravaj jej svoje blaznive zazitky. Nic vychovne, len si zaspominaj. I ked bola ina doba, verim ze ju to zaujme a mozno sa viac zblizite.
Ja viem, je to na dlho. Situacia, do ktorej si sa dostala tiez nevznikla zo dna na den. Verim, ze to zvladnes 😉
@erika1337 necitala som vsetky prispevky, ale jeden hej kde si napisala ze si v 43 rokoch muza nenajdes....ked takto zmyslas nenajdes ale daj dokopy psychiku vykasli sa na chlapa co si ta nevazi a ver tomu ze chlapa si najdes....moja mamka si nasla asi v 48chlapa a teraz bude mat 55 a stale ma toho chlapa....
@erika1337 ajoj hlavne klud,super je zee to chces riesit 🙂 neboj vsetko sa na dobre o rati,ak si sa rzhodla odist na isty cas,chod a poriadne si uzi ten oddych 🙂 a netreba im ukazat ze ta vsetko boli co ti robia naopak hlavu hore usmej sa a zacni cit pre seba 🙂 deti raz zistia ze robia nespravne.A takeho chlapa co mas ty no teda nebudem radcej komentovat lebo to je skodaa reci,a co je on playboy? 😀
@erika1337 ahoj, najprv som mysela, ze nebudem prispievat, ale nejako mi to nedalo. 😀 Ja si myslim, že si urobila dobre, ked si odisla. Nehovorim, že sa mas hned rozvadzat, ale minimalne budes mat moznost trosku popremyslat, kde sa stala chyba? Pamatas si, kedy nastal ten zlom a deti an teba zanevreli? CO mohlo byt pricinou? Skus porozmyslat. Bola si direktivna? Nemali ste rovnaky sposob vychovy? Nevedela si sa s deti porozpravat? Manzel im neustale hovoril, že si nemozna, az oni si na teba urobili tento nazor? Kludne si mozes svoje postrehy aj pisat...Teraz ked si v klude sama, mas na to dost casu a ziskas na veci iný pohlad. Ked vyriesis deti, skus si podobne otazky klast o manzelovi...Co si na nom mala rada? Co bol dovod nato,a by si ho lubila? Lubil aj on Teba? Co bol ten okamih, ked sa vsetko zacalo kazit? Skus porozmyslat nad svojim zivotom, trosku analyzuj a hlavne nevolaj domov. Nechaj teraz nech prvý krok urobia oni( anzel,alebo deti) Jasne si vyjadrila svoj nesuhlas s takymto rodinnym zivotom, tera zje rad na nich, aby si to nechali prelezat v hlave ( deti nie su male, ale uz dokazu zvazit kedy to uz prepiskli a manzel sa mozno tiež zamysli, kde urobil chybu a ci Ta chce spat).... Drzim palce. Hlavne sa neponiz a nevolaj im. usis mat trosku sebavedomia a odstojnosti. Daj vediet ako to pokracuje. 😉
No ja ti zas poviem, že ide aj oto ako sa k deťom správaš. Je mi jasné, že ako žena a matka musíš všetko stíhať. Práca, domácnosť, deti - kontrolovať deti či sa učia tak ako sa majú, či majú domáce úlohy a dalších milion vecí..... Verím ti že občas na na ne vybuchneš a máš toho plné zuby. Ale niekedy možno vybuchneš na manžela, pretože toto a tamto...... Všetko je o tvojom správaní. Ver mi, že presne viem ako sa cítia tvoje deti. Sama som také niečo zažila, ked som bola v puberte. S moja mama mi liezla na nervy, stále ma kontrolovala, liezlo mi to na nervy. Môj ocino bol kto ma chápal, tiež ma púšťal s kamaratmi dlho do noci (a mojej mame nič nepovedal ani ked som prišla o štvrtej ráno domov). Mala som v nom oporu a on mi dôveroval. Moja mama NIE. Bolo by mi jedno keby sa odsťahovala vtedy..... Ale naši držali vždy pokope ako manželia. Tvoje deti ťa vnímajú ako autoritu, ktorú musia rešpektovať inak bude zle, krik atd..... V tvojom mužovi majú viac kamaráta, určite aj otca, ale vzťah je otorenejší, viac mu dôverujú a cítia od neho spolupatričnosť, kedže sú v puberte tak to aj potrebujú. Deti v puberte nenávidia autority. Majú radi skôr pohodovejší prístup, ktorý im asi ty nedávaš. Tak sa nečuduj prečo to máš doma také ako máš.
Sama sa zamysli nad sebou. čo dávaš svojim deťom a to potom čakaj od nich.
A čo sa týka tvojho manžela tam v tom je určite niečo viac ako len to čo si písala. Tiež by som sa nedržala toho čo ti povedal o tvojej postave. To sú povrchné veci. Ak ťa muž vidí, v celkovej nepohode, nervoznu, mrztuú, ukričanú. Tak aj jeho postoj k mulujucej manželke sa mení. On si ťa predstavuje vo svojich túžbach inak, a ty sa mu prezentuješ tak ako sa prezentuješ. Jediné čo môžeš spraviť pre záchranu manželstva je rozhovor! Rozprávajte sa, rozprávajte sa, rozprávajte sa!!!! Jednoduché je pred problemom ujsť, to dokáže každý na tomto svete. Tažšie je problem riešiť, ale zas výsledok stojí za to! Snaž sa rozhovorom dopracovať k riešeniu. Nenchávajte otvorený rozhovor, a ty mu v zápätí fľusneš do tváre že balím sa odchádzam. Tak sa potom ani nečuduj jeho reakcií. Ja by som sa na teba dívala s prepáčením ako na debila. Tak čo chceš? Zachrániť manželstvo? či donekonečna odchádzať?

@maminuska velmi dobry postrech..