Dievčatá, dokedy ste „ ochotné" čakať na požiadanie o ruku?
Takto je nám obom 32 a 33 a sme spolu 1.5 roka a aj bývame spolu,neviem ,načo čakať?!
Som netrpezlivá? Vy to máte ako? A áno aj sa o tom s ním rozprávam a tak .
Mna moj po cca 15 rokoch a dvoch detoch, ale u nas som bola ja ta, co nemala potrebu riesit svadbu a ked som spomenula, ze vlastne sa mi to uz az tak nepaci mat ine priezvisko ako deti, tak ma poziadal. Ani som to vlastne necakala, lebo to bolo fakt len tak ze som to spomenula pri nejakom rozhovore okrajovo. Ale svadbu sme chceli riesit az ked doriesime dom, ktory sme akurat prerabali. Nakoniec sa to zomlelo inak. Svadba bola s bruskom, zorganizovana za 3 mesiace. S odstupom casu by som to uz vazne riesila inak, ale v podstate mi to nedalo nic okrem priezviska spolocneho s detmi. Ja som to uz aj tak brala ako manzelstvo - aj ked bez papiera.
@nestastna21 istota v čom????Financie?Majetok??Zábezpeka?? Lebo istota v samo to partnerstvo isto nie 😁😁😁
Tiež nevidím zmysel na silu sa vydávať.
Ja som sa vydávala raz aj aj rozviedla,s terajším partnerom sme spolu cca 18r , 12r v jednej domácnosti,nikdy som ani nepomyslela na svadbu,on aj chcel ale ja v tom nevidím zmysel života tak načo.. princeznou v bielych šatičkách som už bola a úprimne už by som sa nikdy nevidala,papier na šťastie naozaj netreba .. a financie???No neviem pre mňa sú tieto veci chabým dôvodom na uzavretie manželstva.. je to zväzok a ten skutočne človeka zväzuje .. ďakujem neprosím,radšej budem iba zadaná .. no slobodná ako vták 🐦
@terezkaa22 Nemyslím si, že 1,5 roka je málo, mňa si chcel zobrať hneď po zoznámení, stále o tom hovoril a aj sa stalo do pol roka... 🙂
@terezkaa22 ja som to spravila presne tak ako @pukina. Môj manžel svadby nemal rád a vôbec nemal potrebu sa v ničom hýbať vopred (ani svadba, ani dieťa). Jedného pekného večera som si ho teda posadila a povedala mu, že keďže už sme spolu dosť dlho (5 rokov) a nie sme najmladší (ja som mala tesne pred 30 a on mal tesne po 40) je na čase sa naozaj posunúť dopredu. Oznámila som mu, že máme zarezervovanú aj miestnosť aj termín, o niečo neskôr som si vybrala snubný prsteň aký mi má kúpiť... Romantika žiadna, ale keďže viem, že od neho nikdy žiadnu romantiku nemôžem čakať... proste som konala 🙂 Nie som z tých, ktoré budú sedieť smutné a čakať, že ich niekto druhý spraví štatnými. Radšej pohnem zadkom a spravím pre to niečo sama 🙂
@terezkaa22 ak viete ze spolu budete vezmite sa 😊
prepáč ale po 1,5 roku je to ešte také no čerstvé na takéto rozhodnutie či? pre mňa by to bolo proste ešte málo
@terezkaa22 Môj manžel nečakal s požiadanim o ruku, ale so spoločným bývaním. Keď prišiel na to (niečo vyše roka, kým si bol istý), že naozaj chce so mnou byť navždy a že má odvahu sa mi ponúknuť ako dar ("vezmeš si ma?"), už nebolo na čo čakať - po 3 mesiacoch svadba a potom aj to bývanie.
@terezkaa22 Nemyslim si, ze si netrpezliva. Ak ste spolu 1,5 r a k tomu byvate spolu, je logicke, ze ocakavas dalsi krok vo vztahu. Za 1,5 r ako tridsiatnicka spoznas cloveka dostatocne, ak si s nim pod jednou strechou. Teda za predpokladu, ze nechodi na 2tyzdnovky do zahranicia.. to by bolo ine. Muzi sa vacsinou nezenu do svadby. To je moja skusenost. Nemusia mat extra dovod.. proste to neriesia. Ja som mojmu na rovinu povedala, ze nechcem zit len tak. Pre mna manzelstvo ma velky vyznam a zdaleka to nie je len o "papiere". Poziadal ma o ruku asi 2 mes. po nasom otvorenom rozhovore a trvalo to 2 mes. preto, lebo zhanal prsten 😄
Muž asi musí na manželstvo dozrieť. Možno som staromódna, ale je to od muža krásny symbol toho, že táto jediná žena je mu natoľko vzácna, že si ju berie pod svoju ochranu a je poctený, že môže nosiť jeho priezvisko. A sobášom to muž verejne prehlasuje. Je to vzájomná pocta jeden druhému. To je taký môj staromódny pohľad na vec.
@terezkaa22 osobne sa nečudujem keď už spolu bývate že s k tomu nemá a vlastne ani nerozumiem na čo sa chcú ľudia brať keď už aj tak spolu bývajú 🤷🏼♀️ takí sa väčšinou aspoň v mojom okolí už ani nikdy nevezmú. My sme sa brali po 14 mesiacoch od prvého stretnutia a začali sme spolu bývať týždeň pred svadbou.
@zazalienka presne tak sme mali aj my. Obed do 20 ludi. S prvym muzom som mala klasicku svadbu. Kostol saty velka hostina a ako to dopadlo. Len same starosti 🙂
@nestastna21 manzelstvo je istota v com?
mna poziadal o ruku 3 mesiace potom co sme sa osobne spoznali 😀 a do 5 mesiacov od zasnubenia svadba 🙂 a teraz za 3 mesiace sa nam narodi nase male dievcatko a nelutujem nic, sice ja som si na zaciatku nebola 100% ista ale ako cad plynie tak je to len lepsie a aj ked to je raz hore raz dole verim ze vsetko je tak jak ma byt 🥰🥰🥰
dakujem Vám vsetkým za odpovede, každá má iný názor a tak je to samozrejme v poriadku, ja sa stotožňujem s názorom,najprv bývať a potom svadba a ano mam vek,tie ktoré ste písali že sa mi nečuduju tak dakujem,netlačím na pílu ale na rovinu sa s ním o tom bavím , že mam pockat ,neviem ale asi to pride čoskoro lebo aj pred rodinou rozprava pomalinky v náznakoch , a hovorí buduca nevesta tak drže palce 🙂
v prvom vstahu mi dal prsten po 7 rokoch, na prvej spolocnej dovolenke, aj to som povedala ano len aby mi tu dovolenku nepokazil🙈🙈
ale to je na dlho, po pol roku sme sa rozisli prsten som predala😁
s terajsim sa poznam 12 rokov oficialne sme spolu 2 roky a cakam stale a akosi to neriesim....snad sa dockam 😁
aaaaa u mna svadba a potom možno dieťa, nechcem sa vydávať s bruškom ( nič proti nikomu) ale ak sa to dá,tak prečo si to takto nenaplánovať či?
@modraslamka
@modraslamka držím palce :-P
Ja som bola v tomto úplne tupelo. Ja som svadbu nikdy neriešila a nič si neplánujem dopredu. Jednoducho veci prichádzajú a odchádzajú, pretože aj keby si niečo naplánujem v živote, vždy to môže dopadnúť inak.
Môj manžel mi dával pred žiadosťou o ruku náznaky, akože mi ukazoval a pýtal sa, aké šaty sa mi páčia a ja len taká- Ja neviem, asi tieto 😀 a potom mi k narodeninám dal výlet do Paríža a Disneylandu (sladké klišé) a tam sa tváril ako kameň. Skoro sme sa pohádali, lebo mu hovorím, že veď sme na výlete a ty sa tváriš jak umieračik (bol neskutočne nervózny a bál sa). A potom sme prišli pred ten hlavný zámok disneylandu a tam poklakol. Moja reakcia? Nie, nie, nie, nie 😂 ale samozrejme som mu potom povedala áno 😀 Nečakala som to, ale rada na to spomínam 🙂 Zasnúbenie prišlo po cca po roku a pól. Asi niektorí chlapi sú na to stavaní a pripravení. Niektorí si dávajú čas, niektorí zase plánujú velké veci. Neviem, netlačila by som na pílu. Keď máte jeden druhého, žiadosť možno príde, keď to budeš najmenej čakať 🙂
@terezkaa22 mna manzel poziadal o ruku po mesiaci randenia ja vtedy skoro 25 a on 32 🤣 a za rok a pol sa uz boli svoji. Mali sme obaja predtym 8 rocne vztahy, z ktorych nic nebolo. Od zaciatku som vedela ze je ten pravy a vyzera to svadbu takze po mesiaci som povedala ,,áno,, ❤️
My máme tento rok 20 vyrocie svadby a veruže nikdy ma o ruku nepožiadal, aspoň o tom neviem😁🤣😁 proste to nejako tak prišlo
@terezkaa22 Mna poziadal o ruku po styroch rokoch spoluzitia. Tiez som uz bola netrpezliva. Brali sme sa potom za 3 tyzdne. Ibaze som mala 26.
Poznáme sa 5 rokov, randíme 3 roky, čoskoro ideme do 'spoločného' bývania ale z predstavy svadby máme obaja husiu kožu. Som rada že to nehrotí. Nič nam nechýba ❤ možno raz, spontáne na úrade 🙂)
S ex som bola nechtiac (bolo tam veľa ľudí a hanbila som sa povedať nie) zasnúbená po pol roku, týždeň po zásnubách som mu prsteň vrátila
@oliviakatka poznam ten pocit, ja som na urade pred oltarom zistila ze ex nieje to prace pre mna a boli mi trapne ho tam odmietnut. Chvilu bolo dobre ale potom to aj tak skoncilo, ze zacal behat za inymi.
@veronikastrickova on to naplanoval na silvestra v strede namestia, samozrejme všetky oči hneď 👀👀👀 neznašam teatralnosť. Pred ľuďmi anjelik a v súkromí despota a manipulator. Fuj, preplakala som potom celú noc a on si myslel že od šťastia 🙈
@amelie22 podľa mňa už keď s niekým žijem v jednej domácnosti papier význam nemá.. no asi som len staromódna 🙂 ale som rada že sme sa my brali takto a nečakali na spoločné bývanie lebo keď počúvam v okolí ako sa asi teda nevezmú lebo hento vadí tamto vadí tak sa mi rozum zastavuje 😄
@terezkaa22 ja mám 28, môj priateľ 40, sme spolu 6 rokov a 5 už bývame spolu. A svadbu neriešim, nechcem ho nútiť ani plašiť. Keď sa priateľ rozhodne, urobí to sám od seba

@iveta1970 nic som o panovacnosti nepisala. Skus citat este raz. S porozumenim.