icon

Dobrý sex alebo dobrý vzťah - ako mať oboje v jednom?

lenka_932
13. júl 2020

ahojte, mam 31 rokov a za sebou dva dlhorocne vztahy. obaja partneri boli fajn, v prvom vztahu (6rokov) sme ku koncu uz boli takmer len kamarati, vasen uplne vyprchala, skusali sme na vztahu pracovat ale nakoneic sme sa predsa len rozisli. Mne sa vtedy stalo to, co odvtedy este niekolko krat, ze som sa zalubila do muza, ktory bol pre vztah takmer nepouzitelny, nezodpovedny, nestabilny, chemia medzi nami bola obrovska aj fyzicka kompatibilita, po roku som ale pochopila, ze s nim to naozaj nikam nevedie, ze nie je vyzrety na vztah a ze si seba vazim dostatocne na to, aby som odisla. Nasla som si muza, ktory bol vyzrety, rozumeli sme si ludsky, bol tam respekt, tolerancia, vzajomne porozumenie aj vizia buducnosti, no chybala ta iskra. Myslela som si, ze to pride spolu s narastajucou laskou, naozaj som sa snazila, ale neprislo. Rozumeli sme si naozaj dobre, aj sex sme mali pravidelny, ale nebolo to ono. Citil to po case aj on, a nakoneic sme sa odcudzili. Opat som stretla muza, ktoreho by ste nechceli do vztahu z viacerych dovodov, a opat sa opakovalo, ze iskra super, chemia fungovala dvestopercentne... aj som tomu chvilu skusala dat sancu, ale ked som si predstavila, ze by to mal byt otec mojho dietata, niekto kto sa nevie postarat ani sam o seba, zobrala som nohy na plecia. A tak sa chcem spytat, ci to zazil aj niekto iny a kde robim chybu? Lebo uz to asi nei je uplne nahoda, co s ami deje. Velmi tuzim po dlhodobom zdravom vztahu, kde by bola aj ta chemia, nerozbim si iluzie o motyloch v bruchu ktore budu trvat donekonecna, je mi jasne ze na dobrom vztahu treba pracovat, len ked tam raz nie je vasen clovek ju z nicoho nerozducha, a ked je niekto nespolahlivy a inak problemovy, nie som matka tereza aby som toho cloveka napravala, lebo myslim ze to sa ani neda, ak sam nechce

Strana
z3
andrejka1974
13. júl 2020

Ja mam oboje uz skoro 28 rokov manzelskych pozname sa 30

janeninka
13. júl 2020

@lenka_932 prave ta blizkost, intimita je u mna mozna len ked je na com ju stavať - vzajomny respekt, spolocne hodnoty.. tak to akosi ide same.. ale podla mna ides fajn smerom, posprtaj sa vo vztahu s otcom..ako to mate teraz spolu?

mondolina
13. júl 2020

@lenka_932
No zrejme máš slabosť na Bad boys🤔

ufatess
13. júl 2020

Toto akoby som čítala o sebe 😀 Z istého typu som mala zimomriavky, motýle v bruchu, nervozitu, hneď vášeň, iskra všetko. Len problém bol, že to boli také typy chlapov, čo ako si aj ty písala neboli moc do života. Bola som z toho na nervičky. Teraz s mojím drahým to nie je taká divočina, vášeň ako som zažila pri takých tých iných typoch, ale viem, že sa môžem na neho spoľahnúť, viem, že sa vieme spolu smiať, že ma vie podržať a to je pre mňa oveľa viac 😉

lenka_932
autor
13. júl 2020

@janeninka teraz uz fajn, uz je starsi, je na dochodku a nastastie aj zmudrel🙂)) ..ani tej energie na sceny uz tolko nema.... ale boli casy ked to bolo zle

lenka_932
autor
13. júl 2020

@ufatess a smiem sa spytat, v sexe vam to funguje?

lenka_932
autor
13. júl 2020

@janeninka on sa dokazal len tak z nicoho nic "samonasrat" a skoncil az ked uz sme mali vsetci nervy v kybly a pokazeny den, vylet, zazitok, vianoce, cokolvek...

janeninka
13. júl 2020

@lenka_932 a je to nieco co ta este tazi? Zazlievas mu to alebo si mu odpustila?

maria1989
13. júl 2020

@lenka_932 zrejme ťa priťahujú "grázli". A vieš čo? Aj títo zlí chlapci sa dajú (samozrejme, nie všetci), časom vychovať. Ak máš trpezlivosť a čas... a budeš mať všetko, čo chceš.

lenka_932
autor
13. júl 2020

@janeninka podvedome ma to asi tazi, ten pocit vo mne ostal aj averzia k podobnemu chovaniu, vedome ho mam velmi rada a davno som mu odpustila, ale doteraz mi svieti kontrolka ked tu vlastnost len zacitim pri nejakom muzovi, tak som okamzite v strehu. mala som pred rokmi velmi kratko znamost, kde dotycny nespadal ani do jedneho z mojho extremu, nebola to ani super vasen/chuj ani super typek/nevasen, ale bol cholerik....len tak v sekunde zcista jasna vedel vypenit napriklad na pani pri pokladni, v mihu urobil z nicohonic scenu kvoli banalite, nesiel z neho strach to nie, skor bol taka histerka, a bolo to neskutocne otravno-trapne a unavne s nim byt, behom velmi kratkeho casu som na neho chytila skoro az alergiu a rozisla sa s nim. Takze ano, podvedome to vo mne ostalo, to sa asi len tak vymazat neda....dodnes vlastne tak automaticky tiahnem k muzom (good ci bad boyom) ktori su skor pohodaci,

janeninka
13. júl 2020

@lenka_932 to znie ako celkom bezpecna strategia.. vies co potrebujes a koho hladas. Ako myslis ze by to mohlo vplyvat na to ze ta pritahuju bad boys?

janickacrazy
13. júl 2020

@lenka_932 ja viem, o čom píšeš, tiež som to mal podobne a dávam ti nádej, ja som takého muža stretla až po 30tke, mám 2 v 1, je zodpovedný, rodinný typ, nefajčí, nepije, pracovitý, atd. a je neskutočne super milenec, aj ked na prvý pohľad by to do neho asi nikto nepovedal, tak držím tio palce, aby si aj ty stretla toho svojho pána dokonalého

goodidea
13. júl 2020

@lenka_932 no Lenka viem presne čo hľadáš, buď budeš hľadať ďalej alebo spravíš nejaký kompromis, tooo...vážne z tých vzťahov čo si mala nebol ani jeden ktorý by mal perspektívu, aj tí chalani dobri v sexe boli až tak nepoužitelni pre dlhodobý vzťah..rodinu? Schválne sa pýtam v tomto slede lebo viem že ty hľadáš takú zručnosť v milovaní ako kde a kedy správne partnerku chytiť objať ..kde pritlačiť a kde povoliť :D

daili
13. júl 2020

@lenka_932 ja som mala tiež také niečo u dvoch mužov, že veľmi sme si rozumeli aj láska medzi nami takto rástla ale k sexu ani nedošlo skratka keď si ku mne ľahol dostala som blok, nešlo to, nechcela som niečo silou mocou 🙂 tak som to ukončila. Teraz mam priateľa s ktorým som jak tenisky k teplakom 😂 strasne si rozumieme aj keď niekedy sa pohádame ale to sú iba malé banality inak chlap ako podla mojich predstav aj co sa týka postele. A je to vzájomne na obydvoch stranách až niekedy nechápem ze som také niečo nasla 🙂 pardon, nenasla ono v tedy som nevyhladavala absolútne a prišlo to samo 🙂

lucinkapusinenka
14. júl 2020

Lenka poznám to zazila som to isté. A poviem ti ma iného muža ta iskra s mojim nebola taka ako s tym pred nim ale mám uz skoro dva roky muža mame rodinu sme spolu skoro 7rokov . Choď za tým čo chceš. Ja som išla za svojim snom muža čo ma bude ľúbiť a vážiť si ma ako ženu nie ako rychlovku . A hlavne som chcela rodinu. To s ex ak ho tak môžem nazvat sa da nebolo reálne. Dodnes nemá priateľku . Chcel len setrit na pozemok postavit dom dokončiť skolu a nie sa viazat to boli jeho slova pre mna vtedy bolestive ale neľutujem že som sa hozhodla ako som sa rozhodla. Ano vážiť si v prvom rade samu seba a robiť to co chceš. Ak chceš vztah tak ho hľadaj inde. Verím,že nájdeš dobreho muža.

Strana
z3