Doma za špinu, v práci za hviezdu
Vzdy som tuzila po krasnej stastnej viac detnej rodine, kariera ma nikdy moc nezaujimala.
Cele sa to však vyvrbilo inac.
Manzelstvo naprd, povahovo si moc nesedime, vytratila sa laska, radost - to davno, a uz aj ucta. Nase konverzacie su o nakupoch, pratani. Spolocny cas nic. Sprta sa okolo domu a v garazi cele dni . Ja som sa snazila, on stratil zaujem. Co je horsie, ak ho nieco stve, ventiluje sa na mne. Vrieska. Za vsetko ma obvinuje. Ponizuje. Som na nic. Neschopna. Blba. Zle varim. Zle pratam. Zle soferujem. Nikdy si nenajdem pracu.
7r syn jedinacik. Logicky zacina po otcovi opakovat. Chova sa ku mne s despektom. Nepodakuje. Rozkazuje. Udrie ma. Prebera otcove vety na mna. Otec sa mu nevenuje, cize ani nie zeby boli partaci. Nevsima si ho, max ho tiez len za nieco zdrbe.
Cize u nas doma to vyzera tak, ze ziadna laska a smiech, len ticho alebo krik.
Po RD som si nasla pracu, muz zareagoval, ze to sa teda cuduje, nic neviem.
So sefkou som si velmi sadla. Firma skvela. Od zaciatku mi davala pocitit, ze presne cloveka ako som ja potrebovala. Po 2 rokoch som sa stala veducou timu. Pracu odvadzam spickovu, stale mi dava viac kompetencii, stale ich zvladam, vyzdvihuje ma pred top mng. A neustale dostavam pochvaly. Od nej, od jej nadriadenych, z inych timov, kedze mame prepojene roboty, na podriadenych vidno ze si moje usilie tiez vazia, strasne vela robim pre nich, aj tu su vztahy nadstandardne. Mam velke stastie v praci.
A mne sa nechce o 5 odist domov, do prostredia kde som za hovno. Kde ked mi dojdu bonusy, muz hned riesi na co ich pouzije. A to je tak vsetko co ho na mne zaujima.
Asi nechcem radu. Chcem sa len vyzalovat. Mate to niekto tak? Ze sa vam rozsypava rodina, tak hladate utocisko v praci? Nie, rodina sa mi nekazi lebo som workoholik a nestaram sa o nu... S muzom to bol des uz pocas rd. Kazdy vecer som doma, venujem sa synovi, chystam fajnu veceru ..
A smutno mi je preto, ze nechcem od sefky pocut, aka som pre firmu dolezita a podavam vynimocny vykon.
Chcem doma pocut ze som najlepsia mamka a milovana manzelka.
uz len to ze bysom si uvedomila ze mje jedine dieta je taky blb jak jeho tata by ma donutilo sa od neho odstahovat a vziat aj syna kym ma sancu byt normalny .. co mas z muza? ak mas tak skvelu praci a dari sa ti svladnes platit podnajom ... chlapec pojde do druziny -spolu to zvladnete a po praci sa budes konecne tesit domov za cloviecikom co ta miluje-synom
No páni. Take my bow. Sklaniam sa ti, pred tebou, aka si dračica🙂)) takych šikuliek, ako si ty, je naozaj pomenej. Ty si jedna perspektívna, šikovná, úžasná baba, a to, čo máš doma : ( vymeniiiiť). Kolko je takych, co sa nechavaju muzom vyzivovat......, ty okrem tvrdej driny v praci si aj emocionalne laskyplna osoba, ktora prahne po kompletnej a normalnej rodine, akom takom slusnom nazivani si. Ty mas naviac, ako na toho cibazola doma! Zariad si zivot aj po emocnej a citovej stranke aspon trosku prijateľne. Veľmi to prave tebe prajem!
Autorka, ty vies, co treba urobit. Tak to urob. A ja dnes "musim" zas a znova podakovat tomu mojmu, ze vdaka nemu som tam, kde som, ze ma podporuje, veri vo mna. Velmi tazko sa mi cita tvoj prispevok. :(
Nie nemám to tak, ale keďže si sa chcela len vy žalovať, dúfam ze sa ti aspoň trošku ulavilo
si zjavne šikovná baba, ktorá nebude mať problém po rozchode uživiť seba a syna. Tak to, prosím ťa, urob čím skôr - kvôli sebe aj kvôli tomu, že vidíš, čo to robí s tvojím synom ( a to sa bude zhoršovať). Držím ti palce
Ja viem ze riesenie z tejto situacie je vcelku jednoznacne...
Skor som ale mala zaujem o pokec. Ci su mamy ktore utekaju do prace, lebo doma su uplne nedocenene...
kvoli synovi by som sa na tvojom mieste HNED rozviedla. lebo raz bude presne taky muz, ako je ten tvoj, kedze to ma kazdy den pred ocami a ako vidis, uz zacina opakovat.
To je mi ľúto :( vieš, ak sa tu ženy sťažujú na muzov tak 95 % odpovedí je že by takých chlapov kopli do zadku. S tým až tak nesúhlasím, hlavne ak sú vo vzťahu deti tak treba bojovať o vzťah. Ale ako som tak čítala tvoj príspevok, tak normálne nevidím svetlo na konci tunela. Možno pouvažovať aspoň nad dočasnou odlukou ? Zle je že syn napodobňuje otca. Každopádne myslím si že si svoju hodnotu uvedomujeme aj sama a že problém je na druhej strane
A čo tak manžela kopnúť do zadku? A začať žiť? Zjavne si ešte mladá, šikovná načo sa zbytočne trápiť? Ešte si kľudne môžeš nájsť muža ktorý ta bude na rukách nosiť. Od toho tvojho by som palila preč už dávno...
Ja viem, ze to nie je asi lahke, ale svojou necinnostou znicis zivot sebe aj synovi. (potom mozno aj buducej neveste) Vyrozpravanie ti pomoze na chvilku, ale problemy nevyriesi. Ty chces nieco od cloveka co ti nemoze dat. Preco?
Ty by si nemala utekať do práce ale podať žiadosť o rozvod a začať konečne žiť. Podľa všetkého nie si žiadna starena a môžeš ešte kľudne zažiť lásku a úctu od muža. Prajem ti to, len do toho.
Mám taký pocit, že tvoj manžel ti závidí, že si úspešná. Niektorý muži neznesú, keď sú ženy úspešnejšie.
Prosím urob niečo kvôli sebe a dieťaťu. Ten chlapec si ponesie vzorec otca do vzťahov. Napíšem to kruto, ale čo ťa drží pri mužovi? Pohodlie? Komfort? V mužovi nemáš nič, lásku, oporu, pocit docenenia. Ani chlapec to v ňom nema.
Kde sa to pokazilo? Bol taký vždy? Život je krátky, navrhni mu poradňu ak ešte na tom chceš pracovať.. ale naozaj, život je prikrátky. Vyzalovala si sa.. uľavilo sa ti? Tak teraz začni konečne riešiť svoj život. Veľa lásky ti prajem.
Ja na tvojom mieste by som napriklad zmenila ze domov z prace nepridem ale pojdem do fitka.na kavu alebo niekam.starat sa viac o seba a z muzove reci ignorovat pousmiat sa alebo mu hodit niaky typ odpovede.ze neni on sam so sebou spokojny ventiluje si to na tebe.. neuvarit alebo uvarit napriklad len uplne jednoduchu vec.parky niaky polotovar..dbat viac na seba a svoju spokojnost.urcite si toho vsimne a zacne mu vrtat v hlave ze niekoho mas
Pripajam sa do klubu. Vzdy som myslel ze rodina je pevne utocisko a zaklad z ktoreho sa bude dat odrazit. Dopadlo to presne naopak. Jedine v com sa mi dari je praca a keby som tu nemal tak asi zle nedobre 🙂 Vztah uz nie je (s manipulatorkou ktora mi niekolko rokov len davala ulohy bez toho aby sa ma spytala ci je vsetko OK a ako sa citim som naozaj nevydrzal). "Domov" sa mi ani nechcelo chodit, radsej praca a potom aktivity bez partnerky. Horsie a zytocnejsie som sa v zivote este necitil, takze som to ukoncil a idem dalej sam (emocne som bol aj tak sam aj vo vztahu). Casom sa nejaka partnerka s ktorou si uz sadneme urcite najde. Niekedy je to tazsie, ale treba pozitivne mysliet a pracovat na sebe. Drzim palce. Ja som sa xy krat v noci pristihol pri tom ako premyslam nad tym,ze jedine co mna v zivote trapi je moj vztah a tak som si povedal ze nie je dovod drzat veci ktore nemaju riesenie a tahaju ma dole. A skusal som dlho. Cize asi tolko. Drz sa ;)
autorka a teba bavi byt spinou doma? a si spokojna, ze tvojmu synovi davas priklad ako sa ma spravat k zenam, k svojej buducej zene? bavi ta trpiet? co ta spaja so svojim muzom? preco od neho nechces odist? mas dobru pracu, si sikovna, postarat s abudes vediet aj o seba, aj o syna, tak neviem co ta pri tvojom super muzovi este drzi? zeby vysoky standart zivota? alebo nadej, ze budete super milujuca rodina? alebo to, ze si uz zvyknuta byt tou spinou doma a bez toho nebudes vediet zit? inak veru nerozumiem, ze preco sa chces len vyrozpravat a pozalovat sa aka si velmi nestastna doma a nic s tym nevies urobit.. spamataj sa uz a bud si udri po stole a maj nejaky respekt aj doma alebo odid a nie v klude vykecavat na modrom koniku aky mas hrozny zivot!
Nemenit pracu, ale chlapa. Neviem co chces pocut, ale je to hulvat. A pekne si zaloz nejake konto , o ktorom nebude vediet a tam si davaj vacsinu penazi. Syn sa sprava tak, lebo si mysli, ze je to normalne, proste to je take generacne nasilie. Nevidi doma iny vzorec a tak detio potom beru ako samozrejmost. Az neskor vidia ako to maju ostatni a tazko sa z toho kruhu vymania. Lebo ved tak bolo doma a tak to asi ma byt. Takze by som dost zvazila to manzelstvo a mozno nastavit podmienky. Keby zostanes doma, do tyzdna si modra. Je to taky typ muza zial…
prečo si dopustila, aby ti život utekal pomedzi prsty? Život nie je práca, nedokážem si prestaviť vaše večery, víkendy, dovolenku už vôbec nie. Prečo si dopustila, že tvoje dieťa žije cv takomto prostredí a preberá správanie tvojho tupého muža? Raz si to prenesie do svojho vzťahu, lebo to berie ako normu. Nikdy by som takto nežila, aj keby som mala žič veľmi skromne. Poznala som ženu ktorá bola v práci úspešná, ale doma ju muž tĺkol. Roky to trpela, rozviedla sa, až keď deti odišli z domu, lebo sa nemohli pozerať na to, ako si z nej ich otec robí handru a ona si to nechá. Syn odišiel študovať do zahraničia, aj tam ostal a dcéra odišla bývať k priateľovi. Aký zmysel má ostávať s týmto mužom?
@cecilia29 nežartuj, bojuje sa o iný vzťah, nie o vzťah, kde si zakomplexovaný trtko dvíha ego ponižovaním ženy. Práve kvôli dieťaťu treba odísť čo najskôr, keby dieťa nebolo, nech si s ním ona je, ak jej stačí, že je v prácu za hviezdu a doma za nulu
Od muza to pocut nebudes s tym sa zmier...mozno je cas povedat synovi, ze tak ako sa sprava otec to nie je pekne a tak..ze je muz na hovno toho vymenis, ale ten syn by ma trapil a prave preto by som sa rozviedla.Este mas stale cas vela zachranit.Bonusy su tvoje chod so synom na vylet, chatu preco muz o nich vie?Ty stale cakas, ze Ta muz oceni?nie, neoceni.Podla poslednej vety si myslim, ze ty stale tajne dufas, ze to bude inak.
Od rodicovskej ubehli 4 r a nic sa nezmenilo iba k horsiemu.On je nespokojny sam so sebou a preto sa kompenzuje na tebe
Ahoj, ja by som sa snazila najst cestu k synovi. Ist sa spolu vecer prejst, zaujimat sa o jeho den, kupit mu zmrzku, objat ho a povedat, ze si stastna, ze si jeho mama. Kazdy den. Ked sa bude hnevat, povedz mu, ze to je okay ak je nahnevany, ale Ty mu s tym pomoct nevies. Moze si poplakat alebo sa hnevat do izby a ked bude mat tuto emociu pod kontrolou, si tam pre neho. Vysvetlit, ze potrebujeme vsetky pocity aj hnev, strach, smutok. On potrebuje milujucu mamu. Zahrajte sa karty pred spanim a ukaz mu, ze ho lubis.
Autorka hned na zaciatku sa ti ospravedlnujem ale ja to musim napisat. Tvoj muz ma pravdu, ty si naozaj blba. Naco ti je hento doma? Preco od neho neodides? Mna by hnalo prec uz len kvoli synovi, ze mu ide zlym prkladom. Alebo chces aby z neho vyrastlo rovnake hovado?
radu sice nechces, ale, ak chces, aby tvoj syn mal sancu nebyt rovnakym pakom, ako jeho otec a aby sa k tebe a neskor k manzelke, nespraval ako k spine, zbal ho a utekajte.
takto mu davate velmi zly priklad do zivota a pre neho je to norma.. 😐
Ak nechces kvoli sebe, rozved sa kvoli synovi...
Ked som nastupila po RD do prace, nechcelo sa mi z nej chodit domov, lebo som si nerozumela s muzom. Hadaj, ci s nim este som?
Tvoj syn ťa potrebuje. Možno si tak blbo pýta pozornosť, lebo inak nevie. Tvoj muž vidí na tebe že chodíš z práce šťastná a to ho sere, takže tak schválne podkopáva ešte viac.
To nie je pre syna dobrý príklad. A život nie je len o práci. Veď ty môžeš byť aj po práci šťastná ale až keď sa zbavis despotu.

Ty vieš, že žiješ s manipulatorom skrizenym s blbcom a riešenie je iba a len v tvojich rukách. On sa nezmení.