Existuje dlhoročné manželstvo bez nevery?
Ahojte mamičky. Som rok vydatá za skvelého chlapa. Chodili sme spolu dva roky a otehotnela som a po 2a pol roku sme sa zobrali. Sme spriaznené duše a nikdy medzi nami nevera nebola,ale u nás v našej spoločnej rodine áno... Veľmi nás to mrzí,hnevá a bolí... Neznášam neveru a čoraz viac sa bojím ,že za 10 rokov nájdem niekde muža v posteli s inou...Poznám strašne veľa manželstiev a v každom nevera bola :-/ Myslíte si,že ešte existuje dlhoročné manželstvo bez neveri???Prečo sa ľudia podvádzajú? ... Je mi z toho všetkého zle,že ešte aj moja rodina (z mojej strany) neveru akceptuje... nebudem konkretizovať,keďže sa to tají na oboch stranách a o to viac to mám chuť vykričať každému,keďže ma doráža to,že ešte aj ľudia čo sa kur*** sú schopní mi radiť a poučovať ma o manželskom spolužití.... Je mi hrozne smutno z toho všetkého a preto veľakrát odkedy sme to zistili ma chytá normálna paranoja či aj mňa ten môj nepodvedie,aj keď sa to nestane.Aký máte na neveru názor?Myslíte,že existuje manželstvo bez neveri? Ďakujem
@ajsenz ...nemysli na to,ze CO KED RAZ...manzelstvo bude take,ake si ho z manzelom urobite(samozrejme su aj vonkajsie vplyvy,ale vzdy to bude na vas dvoch ako sa k nim spolocne postavite)
...myslim si vsak,ze "vernost"zalezi tak trochu aj od povahy a vychovy cloveka...a uz pocas chodenia sa daju zistit nazory na spolocny zivot,spolocnu buducnost,vernost....niekedy sa partner umori od snazenia sa a ta druha strana pojde aj tak k inym dveram 😒
takze ja by som skor apelovala na dostatocne spoznavanie sa pocas spolocneho "chodenia".....majme oci otvorene...vyhneme sa mnohym sklamaniam 😉
ak do manzelstva vstupia dvaja rozumni ludia,kt.si vazia rodinu,kt.si planuju zalozit,pripadne si ju zalozili,pokusenia budu,ale aj ti dvaja budu vediet ako sa k tym pokuseniam postavit a zvazia si ci im stoji za to pokazit si zivot...
Myslím že áno. Musia si vážiť jeden druhého. Nejaká zodpovednosť, neviem. Nieje to o kráse. To človek z nejakej nudy vo vsťahu hľadá niečo iné. Myslím, že by obaja mali vedieť, že nerob to, čo nechceš aby sa robilo tebe.
existuje a malo by !
aj ked malo :(
inak mali by sme vsetci vychovavat deti tak aby vedeli ze maju byt verne a ze na manzelstve sa pracuje a neuteka
to je zaklad , dnes sa to uz neuci a deti vidia v telke nevery az az cize vyrastaju na tom ze je to sucast zivota
zoberte si len "nevinne beverly hills" kolko neveri a drog a rozvodov tam bolo ako normalna sucast zivota
jasne ze dnes je to pre nas ok a sucast zivota
nevera bola aj predtym ale sa poklada za cosi zle , dnes je to ako ked si niekto vypije ...
ale je na nas aby sme cosi zmenili , vsetko je vo vychove a ist prikladom
vyborne napisane !
u nas je to to iste , kazdy si vazime jedne druheho, vieme ze je niekto "nad nami" cize ako sa spravam vonku sa spravam aj doma , mame rovnake hodnoty a nevera je pre oboch absolutne nerpijatelna
teraz neviem bududcnost samozrejme a neviem co sa stane ale ak sa stane bude to jasny koniec manzelstva
ja viem a riadim sa rozumom, clovek ma srdce a pudy ale na kontrolu dostal mozog a rozum 🙂
@seraa prepáč ja si nemyslím,že nie je v našej moci vychovať deti k tomu aby boli verné 😅 Je pravda,že máme byť príkladom pre deti a niečo si od nás zoberú.Ale na strane druhej každé je osobnosť a bude sa správať tak ako bude ono chcieť.Ja som z rozvedenej rodiny,bez nevery ale rozbil ho iný problém.A myslím si,že chcem žiť usporiadane a v harmonickom vzťahu pre seba,nie kvôli iným.A preto sa snažím aby nám to klapalo 😀 A to že na kontrolu sme dostali mozog,to sa mi páči 😵
preklep(nemyslím,že je) 😀
je v nasej moci ale jasne ze vysledok nie je isty
ja som tiez z rozvedenej rodiny a moj muz z uplnej ale obaja vieme ze nevera nie je ok
lebo kedysi nam to bolo tak povedane
potom jasne stane sa a neda sa nic predurcit
ale vychova pomaha lebo kdesi tam sa to ulozi v tej hlave
tak ako povedat dakujem alebo si vazit starsich ci nebit a netyrat zvierata
nic ti neda zaruku ze to bude tak ale treba vychovavat a dufat
@ajsenz netrap sa nad vecami, ktore nevies ovplyvnit, hovori jedno mudre prislovie. 🙂 Chapem, ze Ta ranilo vidiet nieco take v Tvojom blizkom okoli a mozno si vravis, ze ak to boli schopni spravit oni, tak mozno aj Tvoj manzel... no nemysli na to...je to to iste ako s rakovinou. Zbytocne sa budes teraz trapit, ze o 50 rokov na nu mozes ochoriet. Radsej teraz zi tak, aby si tu rakovinu potom nedostala. A je to to iste aj s neverou.
Ja verim na to, ze su vztahy, kde su obaja verni, a dufam, ze aj ja mam takyto vztah. Ale ruku do ohna za manzela dat nemozem, len za seba. Ale mozem Ti dopredu povedat, co spravim, ak by som na neveru prisla 😝
A tu je par tipov :
Stastne manzelstvo nie je vakcinou proti nevere.
Ten, co podvadza, nedava do vztahu dost, nebuduje ten vztah.
Je normalne, ze nas niekto pritahuje, ale nie je normalne do toho ist.
Flirtovat je prejst cez ciaru, je to pozvanka na nieco viac.
Aj emocna afera moze ranit.
Ako predist nevere:
Chran si svoj vztah, nepust nikoho za svoju barieru.
Praca je nebezpecna zona. Nechod na obedy s kolegynami, ani na kavu.
Snaz sa vyhnut emocnej intimite, t.j. butlavej vrbe. Nesnaz sa *zachranit* chuderu, ktora sa Ti stazuje na cely svet.
Chran si svoje manzelstvo, buduj ho. Ak preberas svoj vztah a problemy v nom, rob to s niekym, kto je ZA manzelstvo, nie PROTI.
Nekecaj na internete. Obklop sa priatelmi, ktori su za manzelstvo a za doveru.
ĎAKUJEM VÁM,za odpovede,povzbudili ste ma. Som šťastná s manželom a snažíme sa nezanedbávať v žiadnom ohľade,stále sme ako dva ,,cecky,, furt spolu a aj keď vybehneme von s kamarátmi furt sme v kontakte. Som mladá,mám 20rokov a mám málo známych ktoré niečo podobné riešia a väčšina to zatĺka tak som sa nemala komu ,,vyžalovať,, a spýtať sa,či to je normálne,že ľudia spia s druhými a potom sa večer s úsmevom milujú so svojim partnerom... ďakujem baby 😉
ja poznam vztahy ktore presli neverou a poznam aj take kde nevera nebola...ale zas tam boli ine problemy.co ja viem.ja verim v to ze takyto vztah existuje,ze moj manzel ma nepodvedie...ono riesit kazdy problem v manzelstve neverou je chore...ja ti neviem....zalezi od povahy,vychovy,charakteru
@ajsenz normalne to nie je, ale bezne ano 😖
Teraz ste na zaciatku vztahu, neviete sa jeden druheho nabazit, spravite, co druhemu na ociach vidite...ale po case sa to zmeni, pride stereotyp, hadky o blbosti...a ide prave o to, aby ta vsednost nezabila vas vztah, vasu lasku.
A este jedna vec, hlavne obaja by ste mali mat na vec rovnaky nazor. Tak Ti prajem, aby o 20 rokov si mohla tu smelo povedat, ze vy ste ten jeden stastny par z desiatich 🙂
@ajsenz nepozeraj sa na vztahy inych, ber to tak, ze vas vztah je vas a vsetko zalezi len na vas dvoch, svoje stastie mate v rukach len vy dvaja, nikto iny, nikto z tych co ti povedia, ze si este mlada, zalubena a plna idealov... pretoze ty si teraz mozno na zaciatku, ale mate obaja sancu na tom pracovat, zivot prinesie kadeco a nevera nemusi byt vzdy zakonite to najhorsie co ta vo vztahu moze postretnut a co ten vztah moze rozdelit...
ale treba byt pozitivny, aj tu baby co komentovali, treba viac pozitivneho pohladu na zivot, ked tu niekto povie, ze ma verny vztah uz roky, tak vzdy niekde zazneje, ze to nemozte vediet, nemoze dat ruku do ohna atd atd... toto su strasne negativisticke pohlady a potom, ze ludia maju depky z toho, ze svet je skazeny... jasne, je vela zleho a aj ta nevera, ale treba sa snazit sustredit iba na seba a nekoncentrovat sa na negativa vo vztahoch druhych ludi...
ja som zatial len v ani nie 4rocnom manzelstve, nevera u nas zatial nebola, ale vzdy pridu nove zivotne situacie a s nimi sa treba pasovat, aj deti, aj praca, byvanie atd atd... ale treba byt optimista a nemysliet na to co ak... lebo prihodit sa to moze kazdemu, moznoze aj porozpravat sa o tom, ak by jeden z vas zlyhal, lebo treba si naozaj tu moznost pripustit, my sme sa o tom uz zoparkrat bavili, zatial si sice ani jeden neveru nepripustame, ale za 10 rokov sa moze kadeco zmenit, no to budeme hadam riesit potom... naco si robit tazku hlavu teraz, treba verit, treba na vztahu pracovat a ked nieco zle pride, tak sa s tym popasovat... a dovera bez paranoje robi vela... mna malokto chape ako mozem kludne spavat, ked je manzel v zahranici a predsa kludne spavam... jasne, poviete si, je prec v neznamom prostredi, moze si suchnut kedy len chce a ja sa to nikdy nedozviem (negativistky si to iste povedia)... a ano, moze 🙂 ale to mozem aj ja a tiez v podstate uplne bez nejakych problemov a bez nejakych rizik, ze by sa to dozvedel... a predsa to nerobim 😉 vsetko je len o vas a vo vas, drzim palce 😉
nuz tak ja som s mojim muzom uz 14 rokov, z toho manzelia 4, 5 roka. A stale nam je spolu dobre, nemam obavy, ze by mi bol neverny. Snazime sa nas vztah spolocne udrziavat, aj teraz ked mame maleho, zvykneme ho na hodinku-dve nechat raz tyzdenne u mojich rodicov a vyrazime s muzom spolu von do cukrarne, na kavicku a pod. Moji rodicia su manzelia uz cez 30 rokov a stale sa lubia. Takze nemaj zbytocne strach, naco si vnasat do vztahu nedoveru? Drzim palce, nech si s manzelom stastna cely zivot 🙂
...Ďakujem baby,súhlasím s Vami...akurát dnes,ma muž sám od seba objal a povedal,že nedopadneme ako blízky... 🙂 Asi sám cíti,že ma to žerie...dobrú noc kočky 😉
Jasne ze existuje, mima4 na predchadzajucej strane to krasne zhrnula, o tom to je.
A nie kazdy muz myslim vtakom, tak ako ani kazda zena pipinou, a nie kazda prilezitost robi zlodeja. Ide o hodnoty a priority v zivote. Niekto ich ma inde a nepotrebuje vzruchy typu telenovely.
Nevera nie je *hit* dnesnej doby, bola a bude tu vzdy, ci sa nam to paci alebo nie 🙂 Jediny rozdiel je v tom ,ze kedysi chlap pomiloval susedu niekde v senniku a nik im na to neprisiel, kdezto v dnesnej dobe je viac *prevaleni* vdaka technologiam...Moj nazor je, ze nevera zavisi najviac od povahy,nie od okolnosti. Su chlapi, co maju doma uzasnu zenu, sex kazdy den a predsa smyknu inu...ale aj chlapi, co by to neurobili a to maju chore dieta, manzelku alebo ine problemy. Samozrejme, nevere sa da branit (aby som ja podviedla), partnerovej tazsie...Skor mam pocit ze podvadzaju ludia, co by mali byt spokojni so vsetkym co maju 🙂
@zuzana1291 veľká pravda. Ono fakt väčšina mužov to proste asi ani nerieši a nezamysla sa nad tým akože fuha som neverny. 😀 akoby to bolo uplne normalne. az kým im nie je neverna mila 😀
@zuzana1291 a fakt je ze teraz je preto toľko nevery lebo sa na ňu ľahšie príde mobil chat email. Pochybujem ze v sociku milenky volali chlapikovi domov hlavne ked bol v paneláku len jeden telefón 😀
Najľahšie to majú tí manželia, čo žijú na opustenom ostrove.
@ajsenz v tomto uplne suhlasim s @mima4
Vztah nie je sustanie motylich kridel v bruchu (aj ked je to strasne fajn 😀) a ano, ako pisala @zuzanockamt vztah po 10 rokoch nie je taky isty ako na zaciatku - pri spravnej starostlivosti je ovela lepsi, vyzretejsi, harmonickejsi. Nie je to uz o zamilovanosti a nespavosti z netrpezlivosti, kedy sa zas uvidite, je to o roznych castiach spolocneho zivota, iste v mnohom aj istej rutiny, ale ta predsa nemusi byt na skodu.
O vedomi, ze ked sa v noci otocis na druhy bok, pritulis sa k nemu, o tom, ze vecer sa ozve zaklopanie na dvere a tie sa neotvoria, kym tvoje dieta nedobehne k dveram privitat ocka lebo taky je ritual a ty si ho kazdy den dokonale uzivas s nimi - lebo na tie rozziarene oci na jednej a druhej strany sa tesis cely den. Obycajna spolocna "rutinna" prechadzka so psom je kazdy den novym dobrodruzstvom a obcasne vylety ci starostlivo naplanovane chvilky bez dietata si strasne uzivate a nerobite nic "rozumne" ako je upratovanie a vybavovanie ale zahrate sa hru, pozriete film ako za "starych" cias... a potom si nadsene a nedockavo pridete pre dieta k starym rodicom 😀
A ano, su aj tazsie chvile, ked sa v niecom nepohodnete, ale konkretne u nas ziadna hadka nie je existencna, na stole nikdy nie je, ci to chcem vyriesit ale AKO a kedy. Vzajomna ucta, respekt a dovera pomozu preklenut oboje - nevzala by som si muza, ktory by tieto hodnoty nectil rovnako ako ja, preto si napriek vsetkym tu kuvicim predpovediam mozem dovolit tvrdit, ze u nas nevera nehrozi. Bez ruzovych okuliarov a s muzom na tyzdnovej sluzobke 😀
Nemam za sebou este 10-rocny vztah, este mi cosi chyba, ale nemyslim si ze tie 2-3 roky nieco zmenia 😀
1. prevencia nevery neexistuje.
2. dokaz vernosti neexistuje.
3. je vela nevery, kde podvadzana strana to v zivote nepride a ani nikto z okolia.
4. ruku do ohna ani sama za seba dat nemozes. a mozes sa dusovat kolko len chces, ze ty sama seba poznas a bridi sa ti to a bla-bla-bla - opakujem ti - ani za seba nemozes.
toto su axiomy, ktore proste pochop, ze su a nezmenis ich, aj ked budes nad nimi filozofovat do skonania.
ked ich pochopis, nemoze sa ti stat, ze:
5. pri pohlade na neveru inde (trebars v najblizsej rodine) ta vôbec napadnu myslienky - co ak (niekedy raz v zivote) aj ten moj?
neries vopred. je to blbost prvej triedy.
kto ta bude navadzat, ze treba dat pozor a prevencia a podobne hluposti - vyprevad ho z dveri velkym oblukom a nikdy nepusti dnu. je to jed do srdca, jed do zivota, oni si pojdu dalej spokojne zivotom a ty sa utrapis hlúpymi myslienkami. to bude jedine, co po sebe u teba zanechaju.
co sa tyka tvojho poburenia:
6. ziadnu neveru u nikoho NIKDY neries tym, ze si na ich podvadzani odventilujes svoj cnostny pristup - lebo vid bod. 4.
a uz VOBEC nie preto, lebo ti davaju prednasky, ked sami maju maslo na hlave - ak si bez viny hod kamenom alebo mudro mlc. nerob verejnym nieco, co sama nebudes schopna potom ukocirovat (nemas ponatia, ake obratky to moze nabrat a darmo potom fnukat, "ze toto si predsa nechcela". bola by si ako decko so zápalkami).
ked uz je ti z toho UPRIMNE smutno, maximalne si diplomaticky a s inteligentym pristupom vezmi bokom podvadzajucu stranu a skus s nou medzi STYRMI ocami pohovorit o tom, ci nevidi moznost, ako to zastavit alebo zlegalizovat=rozviest sa a zacat s cistym stitom ten druhy vztah. - to je to, co mozes urobit, ak ti je skutocne z toho smutno.
ak toto nechces/nevies urobit - tak to nechaj tak a NERIES.
len tak mimochodom - vela ludi vie dobre poradit, aj ked sami sa tym riadit nedokazu - to teda radsej nemaju poradit?
a ked sa to tak vezme - ti podvadzajuci zrejme dost dobre vidia, kde sa diali chyby (co aj jednostranne), aj ked sami neboli schopni (a uz asi ani nie su ochotni) ich napravat. to neznamena, ze nemozu dat radu, aby ini prezreli skor a taku chybu neurobili.
neznamena to, ze su svatci. netreba si mylit pojmy a dojmy.
@ajsenz ajsi poslddnu dobu toto v sebe riesim aj ja..takx strach..
@ajsenz Ty si moja spriaznená duša, ako keby som toto ja napísala tento príspevok 🙂
@kofoluska smiem vedieť akú sú to tie hranice ktoré ste si definovali že si ich budete tolerovať? 🙂
@mima4 ty musíš mať krásne manželstvo,závidím 🙂

@zuzanockamt Aj ja tahám s mužom 11rok.A prešli sme si už hocičím ,okrem nevery. 🙂
@ajsenz Ale aj mna niekedy chytá paranoya,že čo ak sa niekedy niečo stane.v okoli je x takých manželstiev ako opysuješ.A najhoršie natom je ,že v manželsttve sa stanú také veci ktoré nás dostanú do kolien a nehovorím len o nevere to je len mravec v mravenisku čo všetko sa môže stať.Zbytočne sa budeš trápiť som si povedala,nemusí nás zničiť len nevera.A nakoniec,ani nevera nieje to čo nás musí zničiť,Všetko záleží od okolností .Je to velmi ťažké,užívaj si život aver,že ste spriaznené duše a milujete sa ttak silno,že vás nič nezničí.