Išli by ste na pohreb bývalej svokre?
Otázka do pléna:
Šli by ste na pohreb ex svokre?
Nemali sme extra dobrý vzťah, príčinou rozvodu nebola ona ale jeho nevera. Deti sú už dospelé ak chcú pôjdu aj bezo mňa
Zalezi, ako to citis, aky si k nej mala vztah. Ja som svokru nevidela asi 15 rokov a deti ju ani nepoznaju, nikdy neprejavila zaujem sa stretnut. A to ani nie je exsvokra. Skor by som nesla.
@anonym_autor tak to je dosť smutné,ze dospelí vnuci sa neunúvali navštíviť babku
@barborkabar stále je sto ktorou má roky podvádzal aspoň podľa sociálnych sietiz.nie sme v kontalte
@janinah deti neboli dospelé keď sme odišli, tak kto má povinnosť o kontakt? Malé deti či dospelá babka?
Napíšem to tak,. kmotra zostala.bývať u rodičov s malou. Vzdušnou čiarou 50m od .babky a dedka ktorý vnučku.ignorovali tak isto ako otec a ignorujú už 20 rokov. Oni v dome ona.v.bytovke.. X krát sa stalo že bola s malou na ihrisku či sa prechádzali okolo a oni odvrátili zrak. Záhrada plná ovocia, a nikdy ani jedno jablko malej nedali.
@anonym_autor môjho muža ex bola na pohrebe,prečo nie,ja mojej určite nepôjdem,lebo nie sme vo vôbec žiadnom kontakte, keďže deti som nemala s prvým mužom
@barborkabar stále je sto ktorou má roky podvádzal aspoň podľa sociálnych sietiz.nie sme v kontalte
@janinah deti neboli dospelé keď sme odišli, tak kto má povinnosť o kontakt? Malé deti či dospelá babka?
Napíšem to tak,. kmotra zostala.bývať u rodičov s malou. Vzdušnou čiarou 50m od .babky a dedka ktorý vnučku.ignorovali tak isto ako otec a ignorujú už 20 rokov. Oni v dome ona.v.bytovke.. X krát sa stalo že bola s malou na ihrisku či sa prechádzali okolo a oni odvrátili zrak. Záhrada plná ovocia, a nikdy ani jedno jablko malej nedali.
@anonym_autor v takomto prípade by som o tom ani len neuvažovala
Ak by ku tomu prišlo , určite nepôjdem . Nemám dôvod . Keď som bola s jej synom , len mi robila len neschvál. Odkedy nie sme spolu , tak mi pripadala normalnejsia , ale to len možno preto , že už mi akurát tak mohla fukat práškový cukor …
Ex svokre ano. Nedávno mal pohreb naša svokra a mužova ex priateľka z pubertalnych čias (nie su v kontakte)prišla na pohreb a stála skoro vpredu to mi prišlo akože cez...
@anonym_8df37d Nerozmyslala si preco?
Uz len tym, ze nad tym rozmyslas by som sla. Ved na pohreb sa chodi aj vyjadrit sustrast pozostalym. Bola som na pohrebe cloveku ktoreho som nepoznala, ale poznala som blizkeho cloveka zosnuleho. Postavila, posadila by som sa kdesi dozadu, bokom. Budes mat dusu na mieste a nezozierat sa tym, ci si mala ist.
@anonym_autor nie, nešla by som. A ak to Ty necítia, tak tam nechoď. Nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Na reči, že je to babka Tvojich deti nemusíš reagovať. Nikto Ťa nemôže do ničoho nútiť
ja som nad tým tiež rozmýšľala,nemali sme zlý vzťah,ale ani kamošky sme neboli.
Nechcem sa stretnúť s ex ........
Na smrtelnej posteli ludia casto prejavuju lutost nad tym, aky boli pocas zivota. Dolahne na nich tazoba a uvedomnie si svojich chyb. Zial, to odpustenie od rodinnych clenov sa im nedostane, lebo na nich uz davno zanevreli. Preto mnozstvo ludi nechodi na pohreby ludom, podobnym autorke. Ak sa tu pytas na nazor, ci mas ist, tak vahas a poviem ti, ze radsej chod. Lebo budes lutovat ak nepvojdes. Chod tam kvoli sebe, nemusis byt vpredu a ani nemusis kondovat pozostalym. Iba sa zucastni... ludia su vseliaky, ak su zlý a pomstichtivy, najlepsie spravis, ked nebudes ako oni. Toto je moj pohlad. Chod tam kvoli sebe, aby si nemala vycitky.
@anonym_autor samozrejme, ja som bola. Boli sme raz spolu rodina a bola to babka moich deti.
@anonym_autor nie, ja by som nešla, keby boli korektní ku mne, tak áno. Moji exsvokrovci ma majú za k*rvu, hoci vďaka ich synovi nám krachlo manželstvo. Ale podľa tých svatuskarov som mala zatvoriť oči a muzickovi všetko odpustiť až do smrti. Miesto toho som sa s ním rozviedla a našla si iného!
Na smrtelnej posteli ludia casto prejavuju lutost nad tym, aky boli pocas zivota. Dolahne na nich tazoba a uvedomnie si svojich chyb. Zial, to odpustenie od rodinnych clenov sa im nedostane, lebo na nich uz davno zanevreli. Preto mnozstvo ludi nechodi na pohreby ludom, podobnym autorke. Ak sa tu pytas na nazor, ci mas ist, tak vahas a poviem ti, ze radsej chod. Lebo budes lutovat ak nepvojdes. Chod tam kvoli sebe, nemusis byt vpredu a ani nemusis kondovat pozostalym. Iba sa zucastni... ludia su vseliaky, ak su zlý a pomstichtivy, najlepsie spravis, ked nebudes ako oni. Toto je moj pohlad. Chod tam kvoli sebe, aby si nemala vycitky.
@arek00 prečo by mala ľutovať, mať výčitky? Ísť na pohreb nie je žiadna povinnosť. Nerobí to z nikoho lepšieho človeka. Tiež som nešla na všetky pohreby ľuďom, ktorých som poznala. Bolo to moje slobodné rozhodnutie, neľutujem ho. V živote sa človek musí rozhodnúť, čo je v danej chvíli dôležitejšie, podľa toho sa rozhodnúť.
Mala som 20r, moju babku som videla raz, ked som mala 5r. Sadli sme s rodicmi na vlak a isli sme sa s nou rozlucit. Posledne zbohom.
@arek00 prečo by mala ľutovať, mať výčitky? Ísť na pohreb nie je žiadna povinnosť. Nerobí to z nikoho lepšieho človeka. Tiež som nešla na všetky pohreby ľuďom, ktorých som poznala. Bolo to moje slobodné rozhodnutie, neľutujem ho. V živote sa človek musí rozhodnúť, čo je v danej chvíli dôležitejšie, podľa toho sa rozhodnúť.
@anonym_4e9b52 samozrejme nech si autorka sama vyberie moznost, nemam sa k tomu už čo vyjadrovať.
@anonym_autor ???? Na pohreb ist nemusis nikomu. Je to cisto tvoja vec. Nie je ziadna povinna ucast na žiadnom pohrebe. Od pohrebu maminy, 10 rokov, som nebola na žiadnom. Pojdem max otcovi. Zapalim sviečku, pomodlím sa, pospomínam na cloveka. To je vsetko. Rozlucka je v mojom srdci a vymazanim telefónneho cisla z kontaktov, co je vzdy smutne.
Pokiaľ to nemáš nejako komplikované ďaleko,stovky km.....išla by som s vzala aj deti. Keď sa ty nemáš za čo hanbiť a aj deťom treba ukázať slušne správanie....je to raz ich babka-teda bola. Už nech je ako chce.
@anonym_autor svokrovi som bola, boli sme rozvedení 4 roky. Podala som ruku celej rodine, ale exmanželovej milenke nie.
@anonym_autor svokrovi som bola, boli sme rozvedení 4 roky. Podala som ruku celej rodine, ale exmanželovej milenke nie.
@anonym_6966b4 a uľavilo sa ti? Nevidím v tom hrdinstvo, trapošiť na pohrebe nepodaním ruky. Po 4 rokoch a rozvode by mi to bolo šumafuk. Ale to som ja.
@anonym_6966b4 a uľavilo sa ti? Nevidím v tom hrdinstvo, trapošiť na pohrebe nepodaním ruky. Po 4 rokoch a rozvode by mi to bolo šumafuk. Ale to som ja.
@anonym_05f052 nesuď, lebo budeš súdená tiež. Tá žena ublížila veľmi mojim deťom, svojim správanim a manipuláciou
Samozrejme a s radosťou 😀
Nešla by som na mieste autorky a aj ja mám bývalú svokru a nepôjdem. Nevidím jediný dôvod na to a je mi jedno, kto si čo o tom myslí.
@anonym_autor Nešla by som ex svokre na pohreb. V momente, keď ste sa s mužom rozviedli jeho strana rodiny prestala byť tvojou rodinou. To však neplatí o vašich deťoch.
Ja som bola, pre mna to bola samozrejmost. Nic zle mi neurobila, mame dobre vztahy s ex.
Z ucty sa ide.
Ale ty nechces ist, nemusime ti to tu ani odobrit a ani ta nutit. Sama sa teda rozhodni
@anonym_autor mozno uplne z ineho konca, nemam dobry vztah so svokrou, neprijala ma z neznameho dovodu od zaciatku, ked mi zomrel otec prisla na pohreb a uprimne, bolo mi to neprijemne, ze je tam, ze pre mna tazkych chvilach je tam osoba, ktora ma nema rada a nema vztah k mojej rodine. Za mna, ak len "zo slusnosti" tak nechod

@anonym_autor záleží od vzťahu aký by sme mali. Ja by som nešla ani tejto svokre 🙃 Na pohreby chodím len ľudom, ktorých mám v srdci.