icon

Ja aj dieťa sme mu na príťaž

28. aug 2023

Ahojte,

7 ročný vzťah , 6 rokov života v spoločnej domácnosti , po 7 rokoch ma požiadal o ruku ( on ), vzali sme sa a dva roky po svadbe prišiel na svet syn . Mám 32 rokov, manžel 36 rokov a máme trojročného syna. Rok už pracujem .
Ako som otehotnela , mužovi úplne preskočilo . Veľmi zintentívnil žurky , pivá , čundre vraj ešte si chce užiť, než ho úplne priviažem doma k decku .( jeho bežné vyjadrenia ) . Do pôrodnice ma zaviezol spolužiak a kamarát, lebo môj muž bol zas preč a nedvíhal mobil , nedvíhal ho ani keď som rodila aby prišiel , nakoniec syna vložili do rúk kamarátovi v domnení že je otcom a ktorý čakal vonku pred pôrodnou sálou , lebo som ho o to prosila. Hanba na 100 rokov. Za 5 dní ma nebol ani len pozrieť v pôrodnici , posielala som mu fotky , na čo mi len napísal , hm fešný . Boli za mnou rodičia, aj svokrovci , kamarátky ale manžel nebol , načo , vraj ho uvidí doma. Z pôrodnice ma viezol zas ten istý kamarát čo ma tam aj doviezol, lebo manžel bol zas niekde v čudu .
Doma som bola dva roky s malým a jedine čo som sa od muža dočkala bola fiannčná podpora počas mojej materskej a rodičovskej , inak v podstate žijem ako slobodná matka. Stále sama, celé vikendy , večere je mimo . Už pred dvoma týždňami mi oznámil že na Silvestra ide s " chalanmi " na chatu . Tí jeho chalani sú jeho veková kategória, ale všetko slobodní , bezdentí a hlavne nevyzretí . Pokúšala som sa aj s nimi hovoriť aby mu dohovorili , ale jediné čo som sa dovzedela , že ho mám nechať vybúriť že on sa ukľudní . Ale mne už došla trpezlivosť, pred mesiacom som sa od neho odsťahovala s malým do podnájmu a žijem sama. Na to mi napísal , len že či som to zabalila, napísala som že áno a viac sa mi neozval , malý ho nezaujíma, neposlal mi na neho žiadne peniaze . Bola tu za mnou svokra, ktorá mi len povedala aby som si to riadne rozmyslela, lebo život rozvedenej ženy nie je jednoduchý a že raz ho to prejde. Ja takto ale žit nechcem , som unavená vyčerpaná a neskutočne frustrovaná . Viem že môj muž sa teraz vráti z dovolenky s tou jeho partiou , nás nikam nikdy nevzal, posledné roky som od neho nič na Vianoce nedostala, ani na narodeniny ani na akýkoľvek sviatok , vraj načo , však už nie sme deti . Je toho na román čo by som mohla popísať. Dať mu ešte čas alebo sa rozviesť a začať zas normálne žiť ?

sisa_s
28. aug 2023

Ved uz zijes so synom ako rozvedena, tak to zoficialni a vytrieskaj od neho vyzivne...

zmrzlinka2021
28. aug 2023

Autorka,

ale ved ty si vedela, ze nie si a nikdy si pre neho nebola priorita. Cundre, opiase, party a neviem co este vzdy tu praktizoval, to bolo jeho prioritou. To ze pises, ze to pocas tehotenstva "zintenzivnel", no este pred manzelstvom a tehotenstvom mal s tym vyslovne PRESTAT.
Ty si dufala, ze sa zmeni, ale nezmeni.

olimuc
28. aug 2023

Rozved sa a ked na buduce pride svokra vypytaj si vyzivne. Nabuduce nepride a nebude pustat blbe komentare. Nezabudni jej pripomenut, ze tak ako sa stara o syna, sa postara aj o nu. Casu si stratila uz dost. Viac sa neobjavi

zaba21
28. aug 2023

To sa až zle číta...tak ja som sa teda rozviedla, lebo sme si s mužom prestali rozumieť, ale s deťmi mal a a má super vzťah.
Urobila si dobre, že si odišla a urobíš ešte lepšie, keď sa rozvedieš. A áno, nešetri ho čo sa týka výživného.

nikaeli
28. aug 2023

Svokra ti povedala, že si to máš rozmyslieť? mala ísť za svojím skvelým synom a povedať mu na rozum a nie ťa zastrašovať, aké to budeš mať ťažké. Nebudeš.. Celý čas si bola bez neho a ešte sa aj oňho starala.. na čo ti je taký? vráť ho mamičke, nech perie a varí nevybúrenému synčekovi ona. Zbavíš sa veľkého decka, budeš mať o starosť menej. Rozviedla som sa v rovnakom veku ako si teraz ty. Zvládneš to, si silná.

nanulka24
28. aug 2023

Hlavne nezabudni, že ako rozvedená budeš mať nárok na výživné aj na seba. Keď má na chľast, výlety s kamarátmi a dovolenky, nech cvaká.

sim_mi
28. aug 2023

Tebe rozum odisiel s placentou? Uz z porodnice by som hladala pravnika, nie ze s takym mamlasom este zijem a davam mu sancu. Mas urcite na viac, kasli prosim ta na neho a dopraj svojmu synovi krajsi zivot, nech z neho nevyrastie to, co z jeho otca

letfenixa
28. aug 2023

@autorka "vždy mi len povedal vezmi si to svoje decko nech ma neotravuje" - toto si mala svokra povedať, keď prišla orodovat.
Jasné, že mu nemáš dať ďalšiu šancu.

kristinka92
28. aug 2023

no mám dost po prečítaní. nič tak smutne som asi dlhu dobu necitala…s tou pôrodnicou by to bola u mna posledná kvapka. to si naozaj neviem predstavit že by mi muž urobil. bolo by to to posledné…a svokre by som vyklopila celé mužove chovanie či jej to ozaj príde normálne ako ho vychovala?

srdeenko19
28. aug 2023

To je neskutočne smutné, co opisujes, až mi je do plaču aj za teba 😒 je mi to veľmi ľúto, ale zjavne tvojmu mužovi nenávratne drblo v bedni, otrasne správanie jeho, že vás nemá za nič, on si užíva s kamarátmi po dovolenkách, wtf, neakceptovateľné. Rozved sa, neostávaj s nim, bude vám s malym lepšie. Ved ten kamarát bol s tebou pri tej najdôležitejšej udalosti v tvojom a malého živote, nie jeho skutočný otec. Ver, že už ti nemôže byť horšie, než ako ti bolo pri nom za posledné roky. Držím ti palce, nech si v budúcnosti šťastná, miluješ a budeš milovaná, aj s tvojim synčekom 💙

lenuska9999
28. aug 2023

Fuuha. Svokre si mala odvetit, že je ľahšie žiť rozvedená ako s jej nevyzretym synom. Ale chápem, je ťažké priznať z jej strany, ako ho vychovala.. podľa mňa sa určite rozveď. Viem asi sú tam nejaké city ešte z tvojej strany atď, ale verím, že ti bude lepšie a uvoľní sa v tvojom živote aspoň miesto pre niekoho lepšieho 🙂 držím ti v tomto palce a buď silná ! Ty to zvládneš ! Bude ti lepšie

mara66
28. aug 2023

Fuuuha, dobrý idiot. Dlho si s ním vydržala, predlho. Dúfam, že sa k nemu nevrátiš.

mamamasama
28. aug 2023

No mne je z neho na vracanie uz len po precitani. Lepsie vam bude bez neho

4stanka4
28. aug 2023

Radšej sama ako s k...m na krku. Lepšie vam je bez neho a svokra nech sa spamätá .

autor
28. aug 2023

@zmrzlinka2021 to sme absolvovali spolu , takže nie nevedela.

daniela2202
28. aug 2023

Postupuješ správne... skús to s tým kamarátom 😊

zuzubb007
28. aug 2023

Rozvedena si mala byt uz tri roky, ja toto nepochopim raz

lenkakravcova
28. aug 2023

Svokrina rada je teda "úžasná." Mala radšej poradiť synovi, aby sa začal správať ako zodpovedný muž, otec a nie ako totálny blbec..

maminkadeticiek
28. aug 2023

Hlavne si daj ihned urcit vyzivne a posli mu papiere na rozvod.Toto som este nepocula o takejto divocine.

evelyn246246
28. aug 2023

.. nuz v podstate sama zijes uz davno .. len to dotiahnut papierovo a samozrejme spatne vyzivne..drzim palce..

ahhola
28. aug 2023

Keďže opis tychto duševnych mrzakov sa tu strieda, ako na ringispiri, každý iný a všetci rovnakí, neostáva mi nič iné, len sa hlboko zamysliet😛od 89. bude v novembri 33 rokov a to môže mať súvis... Určite aj pred 89.boli podobne nepodarky, ale smer zo strednej na VŠ, alebo vojencinu asi mal veľký vplyv na generácie otcov týchto dnešných kreatur... Užívať, neviazat sa, neriešiť, ženu zbaliť a potom ju nechať citovo zivorit, ved on predsa o nič nežiadal, sex chcela ona, decko tiež, decko je preňho vzdialená galaxia...
Ako tu máme epidémiu autizmu u detí, asi je tu nejaký dospelácky autizmus u týchto asocialov🥀
Zasa mi na nich napadá len české adjektivum..

Netečný♦️ příd.
1. který nemá o někoho, něco zájem; nevšímavý, lhostejný
netečný člověk/pohled
netečný ke svému okolí
přen. imunní proti/vůči výtkám netečný
mimo Šel netečně mimo.
boží boží dřevo netečný, hloupý, líný člověk, budižkničemu💦
buchta sedět jako buchta (na pekáči) netečně; neaktivně přihlížet
dřevo ležet jako dřevo ležet netečně a nereagovat na své okolí; ležet bezvládně v hlubokém spánku, omámení ap.
hroch mít hroší kůži být netečný, nevšímavý, lhostejný vůči kritice, domluvám ap.
chodit chodit jako tělo bez duše být netečný, roztržitý, jako bez života, setrvávat v hluboké melancholii
mrtvola živá mrtvola tělesně zchátralý nebo malátný, netečný člověk
oko ani okem nemrknout (po sdělení špatné zprávy) chovat se netečně

bluka2
28. aug 2023

Vydržala si dlho. Ja by som nerozchodila už tu pôrodnicu

bluka2
28. aug 2023

@lenkakravcova svokra určite skúša na obe strany

vler
28. aug 2023

No tento je jeden z nojhorsich prikladov zo vsetkych nepouzitelnych chlapov nevhodnych byt manzelom/otcom, o ktorych sa tu kedy diskutovalo.
Sanci si mu uz dala, vsetky premrhal pretoze toto nie je skorigovatelne

liusa82
28. aug 2023

@ahhola lepšie by som to nenapísala ani ja🙂 presne.Táto generácia chlapov je ako cez kopirák k ničomu.. česť výnimkám ktorých je ozaj málo.A asi to bude len horšie a horšie

autor
28. aug 2023

Svokrovci sú dobrí ľudia, len už starší, svokor 76 už má kopec zdravotných problémov, svokra 70. Majú 4 deti , troch synov , jednu dcéru a ostatní žijú normálne usporiadanie. Keď sme krstili syna tak muž vydržal v kostole ale na posedení sa po piatich minutach dvíhal zo stoličky že musí ísť. Na čo mu najstarší brat o 14 rokov starší povedal , že dvihni sa z tej stoličky a takú ti prijeb.m že si to zapamätáš do konca života, tu budeš ! Krstíš syna. Ešte sa do neho pustil aj stredný brat a zvada ako hrom na krstinách , svokra plakala a aj tak sa po hodine vyparil . Celá atomsféra pokazená , ja úplne na nervy, manžel nasraný lebo nemohol odísť ako chcel , svokra uplakaná , ja myslím že jeho rodina si veľmi dobre uvedomuje aký je .

bluka2
28. aug 2023

Ak ma pomerne v pohode rodinu, môžeš s nimi ostať kvôli dieťaťu v kontakte aj po rozvode. Pre dieta to bude prínos

majka99999
29. aug 2023

Po opise krstin vidim, ze najmladsi syn, mat ho po 14 rokoch, zrejme tam uz boli ulavy vo vychove, svokra si uvedomuje svoje chyby a vidi, ze ak ho ty opustis, ten syn strati aj posledne puto s realnym zivotom, mimo vecnej party. Smutne.
Autorka, ty uz vlastne si slobodna matka, dajte to na papier, stanovte nastevy, na ktore dieta asi nepride vyzdvihnut, ale tak lepsie je to mat vsetko s peciatkou.

kika147
29. aug 2023

nemám slov😔si veľmi silná keď si toto dokázala , len sa prosím ta k nemu nevracaj. Budes trpieť a dieťa tiež. Prajem vám nech si nájdete úžasného otca a muža ❤️ a tomu debilovi prajem nech sa mu to 100 násobne všetko vráti

eva8
29. aug 2023

Ako sa cítiš sama bez neho v podnájme? Ak rovnako, alebo lepšie, rozhodne sa rozved a nezabudni na výživné, a spätné výživné. Neidealizuj si ho, to "vyburenie sa" ho nikdy neprejde, kým ma túto partiu kamarátov.