icon

Je netradičné meno Samantha vhodné?

7. jún 2024

Zdravim vas. Trochu si tu idem vyliat slová..Nedávno sa sestre narodilo dievčatko a dala jej meno Samantha.. Ja som jej radila nech dá meno Elisa, lebo je to slovenské meno v rozsirenom kalendari a Samantha nie je slovenske.. Ide o to, že neviem ako ju mam volať.. Žijeme na Slovensku, je normálne ze dala také meno? A niesme romovia, viem ze oni davaju hocijake mena.. Neprestrelila to sestra trochu?

anjelicek26
7. jún 2024

Vola sa Samantha, tak jej budeš hovoriť Samantha. Keď chceš zdobneninu, tak jej hovor anjelik princezná, neterka moja drobček hviezdička.. Všetci spokojný...

gribka1
7. jún 2024

A aspoň ostalo meno Elisa pre ďalšie dievčatko v rodine, napríklad tvoje.

mima172
7. jún 2024

"Ja som jej radila"? Mám teda pekný vzťah so sestrou ale "radiť" sa vo veci mena pre jej alebo pre moje dieťa 🤔
1. Nemáš sestre co radit s výberom mena, nato je ona a jej partner.
2. Elisa a Samanta - obe znejú zahranične v rovnakej miere a je jedno, či sú alebo nie sú v rozšírenom kalendári.
Mne sa osobne nepáči ani jedno z tých mien ale absolútne by som to neriešila u iného, keďže to bol jeho výber, do ktorého nemám právo kecať.
A ako ju máš volať? Hmm, ideálne menom aké jej vybrali jej rodičia 🙂

autor
7. jún 2024

@estellas a kolko ma ta Samantha Lea rokov? A nie je romka?

estellas
7. jún 2024

Nie je, už je veľká má 21. rokov.

autor
7. jún 2024

@estellas a je spokojná s menom?žije na Slovensku?

h2
7. jún 2024

V živote by mi nenapadlo kecať sestre do výberu mena pre JEJ dieťa.
A nechápem, prečo nevieš, ako ju máš volať. Volá sa Samantha, sestra chce, aby ste ju volali Samantha, tak skús ešte raz porozmýšľať.

estellas
Autor odpoveď zmazal
kristinka92
7. jún 2024

Elisa je hrozne. To sa chceš hrať na ľadové kráľovstvo či čo? Mimochodom ELISA je jedna metóda v medicíne na rozbor vzorky. Samantha by som tiež nedala, ale sestrina vec. Volaj ju Samantha, pripadne Sami, Samka ak to nebude vadiť a chceš niečo kratšie.

aniele
7. jún 2024

A výslovnosť? Teraz som si to vyhľadala. Dôraz má byť na druhej slabike a th ako v slove think. Tak to chce?

estellas
7. jún 2024

Nemala veľký problém. Občas musela vysvetliť že je tam th. To druhé meno Lea veľmi nepoužíva.
Žije na Slovensku.

petronellla87
7. jún 2024

Omg🫣 nám sa tiež nedávno narodilo bábätko a jedna mamkina známa z dediny tiež že "To aké sme malej dali meno, a ako ju budú ľudia volať " Tak som jej odpovedala že ju môžu volať Jožo - odvtedy po mne cudno pozerá, ale aspoň už nemá j*bnute otázky. Fakt netreba každé dieťa volať nejakou debilnou zdrobneninou

ivik4
7. jún 2024

Kokos si drza jak opica, to co si dovolujes sestre hovorit ake ma dat meno svojmu dietatu 😃. Vsak svoje decko si tak nazvi
Predpokladam ze na tvoj nazor sa Ta nepytala a este tu na nu kydas. Mas to dieta volat tak, ako sa vola predsa.
Coraz viac som rada ze nemam surodenca,uplne vazne 😃😃

aeruginosa
7. jún 2024

🤦🏼‍♀️Nepochopim ludi, ktori takto pchaju nos do rozhodnuti inych ludi a pritom ich je do toho velke kakaove…
Uprimne, aj za mna je meno Samantha s, predpokladam, typicky slovenym priezviskom zvlastna predstava a verim, ze keby tu niekto zalozi diskusiu, ze chce dat dcere take meno, tak schyta biedu.. Ale kedze ide o rozhodnutie tvojej sestry, ktora take meno uz dcere dala, mozes to uz max tak respektovat a nie zakladat diskusie a ohovarat ju na internete…

venusa85
7. jún 2024

@jenny224 jooj, mne sa velmi pacil ten serial. A Fabricio 😛

domka222
7. jún 2024

Prestrelila si ty,keď sa staráš do toho,do čoho ťa nič. Tebe tiež sestra nakázala, ako sa
majú volať tvoje deti?

anavixy
7. jún 2024

Ako ju mas volat? Ved sestra ju urcite vola nejako skratene. Samantha = Sami 🤷🏻‍♀️

misicka31
7. jún 2024

Je to jej vec,dala meno,aké sa jej páči,povedala ako ju máte oslovovať...je to nezvyčajne,nie nenormalne...a na obranu autorky,no koľké z vás,si povedia samé pre seba napr. na ihrisku ,,že to čo je! ako sa to vola?"tak,sa nečudujem,že je trošku v šoku 🤣🤷zvyknete si...hlavne,že je zdravé ❤️

sisska96
7. jún 2024

@doriiis súhlasím 😅

sisska96
7. jún 2024

Keď budeš mať vlastné decko, vyberieš si také meno, aké sa ti páči. Je to jej vec, keby jej dala aj Pamela Anderson, jej rozhodnutie

iwesska
7. jún 2024

Ja poznam dievca Samanthu a volaju ju Sami.

bluka2
7. jún 2024

Samantha je v pohode. Moj oblubeny charakter v Sex v meste, mozno z nej tiez bude taka silna zena

ysseba
7. jún 2024

Je to vec tvojej sestry. Keď budeš mať dieťa Ty, tak mu daj meno aké sa páči Tebe...

veronikaszabova
7. jún 2024

Nasa ma tiez netypicke meno na Slovensko, ale aby mi do vyberu kafrala sestra a este sa aj urazala za to, ze som nedala meno podla jej poziadaviek... Otras. Sa uvedom, si len teta toho dietata, nie jeho matka!!

jana_eyre_2
7. jún 2024

Mám to.. čo keby si ju volalaaa... 🤔 Samanta.. 💡

cacianka
7. jún 2024

Ako ju máš volať ? Že by Traktor ?
Dieťatko dievčatko dostalo svoje meno od rodičov, a teba do toho veľké ho...prd.

lulu0123
7. jún 2024

Aj ja poznam Samanthu.Ma teraz 8 rokov.Volaju ju Samka, Sami. Uplne v pohode meno.A ano,byvaju na Slovensku.

kristinapetronela
7. jún 2024

Samantha je krajšie ako Elisa

susitko
7. jún 2024

volaj ju Samanta.nechapem preco ta to stve.je to jej dieta,jej sa to paci.respektuj to.rodic chce to najlepsie pre svoje dieta a s takym umyslom vybera aj meno. a inak riesis uplnu blbost.hlavne nech je dieta zdrave -ci uz sa vola katka,anicka,kleopatra,jozka ci sawanah.

mamatroch
7. jún 2024

Ja neviem... Ale keby moja sestra dala dcere meno Samantha, asi by som ju volala... Hm... Chvilka napatia... Samantha? Volat ju Frederik by mi totizto prislo cudne.

A nehnevaj sa, ale Ty si sa ako pricinila o prichod tohto dietatka na svet, ze si uzurpujes pravo pomenovat ho?

Ved maj svoje deti, kludne aj 10 a tie pomenuj ako budes chciet Ty a Tvoj manzel 😉