icon

Je normálne, že žena zatajila peniaze?

3. feb 2025

Musím sa tu vyhrcat, mame dieťa hypo dve auta všetko platím vl väčšine ja. Žena je s dietatom doma. Teraz vyšlo najavo ze ona ma odloženú väčšiu sumu peňazí neviem odkiaľ dieťa bude mat 5 a ešte je doma. Akceptovali by ste toto? Na výdavkoch sa nepodieľala doteraz

karolinakr
3. feb 2025

@miko_matata " vygrcať"

zmrzlinka2021
3. feb 2025

Autor,

Sú to jej peniaze, ty nie si jej manžel, takže ťa do nich nič

To že frajerka dlhodobo nepracuje a neprispieva je vaša vzájomná dohoda, tak jej to teraz nevycitaj

opica_skorica
3. feb 2025

@mk22 nevedel, uz vie. Doma si to maju vydiskutovat, nie na koňovi. Toť moj nazor.

svetlonos
3. feb 2025

Autor, je to šikovnosť tvojej priatelky!
Ona ich mala pred dietatom. Napísal si primálo informácií. Ty sial nástroje pred porodom? Dohodli ste sa, že ona bude doma 5 rokov alebo je dieta chore?
Keby nemala predtým nič nasetrene, nema nič ani teraz, to by ta tešilo viac?

dagas
3. feb 2025

Akože fakt je v pohode to že chlap platí hypo ktorá je na oboch? Aj auto aj výdavky v domácnosti a ona má toľko peňazí? Vôbec nieje vychcaná 😏

autor
3. feb 2025

Pred dietatom sme kupovali dom a viem že sme dali všetky peniaze na akontaciu a zariadenie. S dietatom je doma lebo sa jej nedarí najist pracu popri malom ja som v praci dlho nevyčítal som jej to. Sama povedala že mi nemá
Čo vysvetľovať že ma odložené peniaze a že na tom neni nič zle a ze ona by mi nevyčítala môj účet takze komentáre prečo to neriešime spolu sú od veci keď o tom rozprávať ona nechce

dagas
3. feb 2025

Tak jej je dobre doma..ona našetrené má, keby sa na ňu vykašleš a teraz do roboty chodiť nemusí...robí z teba blbca

lenka.25
3. feb 2025

Môj muž tiež platí skoro všetko , ja zarábam celkom slušne , ale jeho ani nezaujíma koľko , ani koľko mi ostáva , ešte sa pýta keď niekam idem , či nepotrebujem € a vždy mi iba povie , nech si len svoje zarobené € šetrím , nikdy neviem , čo sa môže stať . Takze môj muž nie že to akceptuje , vlastne on si to tak želá

stanulienkat
3. feb 2025

Aké ste zrazu všetky veľkoryse.😁 Keby toto iste napísala žena, že jej manžel má bokom odložené peniaze, tak by ste ho tu zožrali zažíva.😃

lenka.25
3. feb 2025

@stanulienkat len si treba uvedomiť , že keď sa manželia rozvedú, deti ostanú vascinou so ženou a bez nejakého € na účte to ma potom sakra ťažké . Chlap si pôjde svoje , ešte si veľa z nich vybavuje u zamestnávateľa minimalku , ostatne na ruku , aby im vyšlo čo najnižšie výživné . Samozrejme , že to nie je pravidlo , ale aj keď tu čítaš príspevky , tak veľa žien to zažilo na vlastnej koži

stanulienkat
3. feb 2025

@lenka.25 nikto jej nekáže aby drepela tri roky na materskej a už vôbec nie aby doma drepela päť rokov. Muž taha celú domácnosť, výdaje, hypotéku, auto, ženu s dieťaťom a ona si ešte ulieva bokom. Sikulka, ale bezcharakterna. Keby mi toto chlap urobil, tak ho vyhodím na ulicu z hodiny na hodinu. Sa cudujete, ze si chlapi nechcu zakladat rodinu a zenit sa. Keby to bolo naopak, ukamenovali by ste ho. To uz nespomeniete ako zeny zakazuju detom chodit po rozvode k exovi, ako robia naschvaly. Vzdy je zena chudinka....😀

lenka.25
3. feb 2025

@stanulienkat nie, nie je žena vždy chudinka a to keď si po rozvode na úkor deti robia naschvaly , to už iná smutná pesnička . Ale nič na tom nemení , že keď sa niečo udeje , tak vascinou tá žena ostane s deťmi .
A to že drepí doma , veď on s tým súhlasil . A prečítala som celu diskusiu , čiže bola iba na MD , teraz asi nedostáva nič , keďže dieťa už ma 5 rokov , takze logicky mi to vychádza , že peniaze mala ešte predtým , ako sa spoznali , lebo to nemá šancu ušetriť , pokial nepracuje . A tým že nie sú svoji , neviem z akého dovodu , dobre robí , že to nedala do spoločného rozpočtu

stanulienkat
3. feb 2025

@lenka.25 tym, ze nie su svoji by bolo super, keby si aj on ulieval na ukor rodiny? A ked nie su zobrati, mali by ist potom 50:50? Alebo co by bolo spravodlive? Ci muz je oslik otras sa? Aj ked si myslim, ze toto je umela tema z Mk.

lenka.25
3. feb 2025

@stanulienkat nie , v tomto prípade je spravodlivé iba to , na com sa dopredu dohodnú . Ale tiež si myslím , že je to vymyslená téma

tamitamitami
3. feb 2025

Keď sa nechce normálne baviť tak jej oznám že bude hradiť polku výdavkov v domácnosti, keďže sa aj ty chystáš šetriť peniaze bokom. Ak si za 5 rokov kedy nepracovala našetrila 40 000€ tak si zjavne šetrí z tvojich peňazí.

Chcela by som vidieť ako by ženy reagovali keby je to opačne. Len sa pekne za seba postav, už nemáte malé dieťa že musí byť doma a ty musíš ťahať celú domácnosť.

nyusika
3. feb 2025

@tamitamitami opačne je to úplne bežné a ženy to považujú za normálne.

prasiatko30
3. feb 2025

@stanulienkat presne - samozrejme, ze je to normalne lebo to urobila zena, kebyze ma chlap zatajene a nevydeklarovane love tak je to najvacsi sviniar co ukracuje svoju rodinu o peniazky 😂😂😂😂

lavender94
3. feb 2025

A o akú sumu sa jedná? Lebo ty to riešiš ako keby mala ja účte minimálne 20 tisíc. Ak tam ma čo ja viem 5000€, tak mi to príde úplne normálne a bola by hlúpa, keby si aspoň časť peňazí nenecháva pre seba. Nie ste manželia, nemá v podstate žiadnu istotu okrem tých peňazí. A kľudne jej ich mohli napríklad darovať rodičia, aby mala nejakú rezervu v prípade núdze.

kristinka92
3. feb 2025

@lavender94 ževraj 40tisic€

prasiatko30
3. feb 2025

@nyusika problem je to, ze ona to nasetrila z jeho penazi - chcem vidiet ako by tu boli zeny najezene kebyze dojde zena a povie ze chlap je doma, stara sa o deti, robotu si nedokaze najst, ona to cele taha a norec este dokazal nasetrit 40 litrov na horsie casy - ak by sa nahodiu zene zunovalo makat ako otrok a poslalo by ho do prdele😂😂😂😂to by ste mu vsetky tiez hovorili, ze je borec a je soravne mysliet na zadne kolieska. Vsak len nedavno tu boli vsetky hotove, ze zena mala prispievat na byvanie, este aby mu hypoteku platila ked este nie su ani zobrati 😂😂😂😂🤦🏽‍♀️to je takka bomba ten dvojity meter na mk

nyusika
3. feb 2025

@prasiatko30 ako vieš, že z jeho peňazí ?

prasiatko30
3. feb 2025

@nyusika ako vies, ze to nie je z jeho penazi?

kristinka92
3. feb 2025

@nyusika pisal že keď kupovali dom dali všetky svoje peniaze. tak jedine že by ich zatajila aj vtedy, alebo medzičasom zdedila/vyhrala. iná možnosť potom nie je, iba že šetrila z jeho..

tamitamitami
3. feb 2025

@nyusika Ja nepoznám ani jedného chlapa v svojom okolí ktorého živý žena a on si šetrí jej peniaze.
Ona našetrila 40 000€ za 5 rokov (3 roky rodičovská a 2 roky bez príjmu).
Veď je choré aby on všetko platil 5 rokov a ona si zatiaľ šetrila takúto sumu.

luccija
3. feb 2025

Vyrátala som, že 670 eur by si musela mesačne uliat, aby za 5 r toľko nasetrila.Je to reálne dávaš jej toľko peňazí? píšeš, že všetko platíš ty, takže jej asi 1000 eur na domácnosť nedávas.
Mohli jej dať rodičia, mohol jej splatiť niekto dlh...nerobí pre niekoho z domu píšeš, že prídeš neskoro možno toto nie je jediné tajomstvo.
A k ostatnému dobre robí ona musí mať žiadne vrátka, keď nie je vydatá a aspoň trocha chránená.
A tiež si myslím, že si tu už písal.Snad vieš aký máš príjem a či je reálne, aby si každý mesiac niečo ušetrila.Ved jej povedz,že chces vidiet výpis z účtu a budeš mať jasno.

jamimo
3. feb 2025

@hefo tak asi sa vyjadril podľa skúseností z praxe. 🤷‍♀️

autor
3. feb 2025

Nechce sa so mnou o tom baviť povedala ze môžem ostať s malym a moze ist do prace aj ona, normálne platí našou kartou veci do domacnosti a na svoj úcet prídavky

janinah
3. feb 2025

Tiez mam svoje peniaze no a co? Aj muz svoje no a co? Nikdy za 32 rokov u nas nebola hadka pre peniaze.V pripade potreby mu vsetky svoje peniaze dam bez mihnutia oka.on mne tiež....vola sa to laska.dôvera a istota.

prasiatko30
3. feb 2025

Podlamna by si mal ubrat v pracovnej zatazenosti a umoznit jej zamestnat sa. Na chod domacnosti zariadit jeden ucet, alebo ten z ktoreho ma kartu by som pouzivala ako na domacnost - cize previest len na zaplatenie poplatkov plus nejakych 500€ na potraviny a zene by som povedala, ze zvysok nech doklada aj ona nejake €€€ a ty si tiez zriad ucet, na ktorom budes setrit.

janinah
3. feb 2025

Ak je dieta zdrave,tak nechapem naco je doma s 5 r. Dietatom.Ze sa praca nedari najst je len vyhovorka,toto by si mal riesit ako prve.