icon

Je prehnané puntičkárstvo zo strany muža normálne?

mummy222
7. dec 2015

Ozyvam sa sem, lebo sa potrebujem vypisat, nerieste moj nick ze je cerstvo registrovany, nevymyslam si ale chcem byt v anonymite.
Som mlada mamina, mam dve male deti, vydata 7 rokov (asi cas krizy). Uz som dosla do bodu kedy som si povedala "dost". 🙄 Chce to nejaku zmenu fungovania v rodine...

Bude to zniet miestami smiesne ale je to skor tragikomicke. Manzel je nieco ako "Monk"-puntickar ktory chce perfektne vyzehlene kosele (uz si ich zehli sam lebo nie je s mojim sposobom zehlenia spokojny), perfektne upratany byt, aby som sa detom venovala casovo na 100% a sucasne aj domacnosti, aby som ich v noci chodila kazdu hodinu prikryvat, aby v byte nebol prach, aby v skriniach bolo vsetko urovnane, aby deti, male deti uz teraz nastopercent sa ovladali a nenosili hracky do obyvacky (to ho rozzuri). Aby ste sa vedeli do mna vzit, samozrejme, mam aj ja chyby. Som clovek velmi citlivy, zatazeny skor na vztahy, pre mna poriadok nemal nikdy vahu, ale zasa bordelar nie som. proste som prisposobivy clovek, ak sa nieco stane, neriesim, prisposobim sa. Pre mna su mnohe veci hluposti, som flegma, citliva, on zasa cholerik, racionalny. Tak v norme. Mne pridu take banality ako nepodstatne veci, ak deti rozhadzu hracky, su to predsa male deti. ucitm ich upratat za sebou, ale muz chce aby nikde nebol ani naznak rozhadzanych hraciek. Vsetko chce v konstatnom poriadku. To by sa este dalo zvladnut, casom som sa aj seba naucia vycepovat a z cloveka s normalnym sklonom k poriadku sa stala neuroticka mamina, ktora vsetko kontroluje a je v strese ze co bude, ze muz bude nespokojny. Netvrdim, ze clovek sa nema prisposobit a ze rozdielna povaha manzelov toho druheho ma nema obohatit (ano som uz poriadkumilovnejsia ako kedysi), ale som to ja a neviem sa zmenit do zakladov. Ved ani ja nechcem aby sa on menil do zakladov, ale niektore priority si treba usporiadat inak. Chcem normalny rodinny zivot, kde sa otec usmieva a neriesi hluposti a vazi si ma ako zenu, nema ma len ako robota a lasku si nevynucuje stopercentmy vykonom.

Ked nieco neurobim co on chce a potom je ohen na streche a dava mi to patricne pocitit. Hadky by sa tiez este dali prekusnut, ale najhorsi na tom je psychicky tlak z jeho strany na mna. Je schopny ma citovo vydierat a ignorovat, byt urazeny akoby slo o najpodstatnejsiu vec. Najnovsie sa stala taka situacia, ze som rano v zhone detom neustlala postele a pyzamka im nevyvesila, aby sa vetrali. Povedala som si ze to urobim ak sa vratim domov s mensim dietatom. Zacal po mne vtedy kricat aka som hrozna matka, aka nezodpovedna, ako sa zle staram o deti, ze u nich doma to bolo inak a ja mam zlu vychovu z rodiny, ze som nedosledna (to je jeho oblubene slovo). A stale to mi opakuje. Je mi do placu, myslim ze som normalna matka, mam aj chyby ale urcite by som deti nezanedbavala. pre mna je podstatnejsia vludnost a pohoda v rodine ako stres z toho, ze deti pred jeho prichodom rozhadzu hracky a on najde hracku na chodbe a zacne vrieskat a zlizem si to ja ako neschopna bordelarka. Najnovsie sa zatvara v obyvacke lebo nechce aby deti po obyvacke behali a robili neporiadok. Zakazuje im chodit na gauc. nemozu si upratat az po hre ale musia upratovat priebezne. Ak to nesplnia, zas ja si to zlizem ze ved ja som ich neusmernila a je v izbe bordel. Ale prepanajana, ved su to deti.
Co sa tyka mna, ja uz zacinam verit lziam ze som fakt neschopna, neverim si, stracam sebavedomie, ved muz ma nema rad, je prevazne nevrly a negativny. V citovej oblasti, chladny, sa ma ani nedotkne. Nas vztah je ako zamestnanecvs. vrcholovy manazer (teda pracu prenasa domov). Neustale ma potrebu riadit, kibicovat mna aj deti. Netvrdim ze obcas nepomoze, nevynesie smeti atd. Ale vacsinu veci robim ja a on riadi. Ja som z toho uz unavena, nervozna, mam depresivne stavy, stavy uzkosti ked ma prist domov.

Jemu staci vidiet otvorenu skrinku v kupelni alebo nezhasnute svetlo. A cely zvysok dna mame pokazeny. Minule sa stalo, ze som upratala cely byt, navarila, dieta uspane bolo, ja som si konecne urobila kafe a oddychovala a on prisiel z prace a skolky s vacsim dietatom a namiesto toho aby sme si spravili pekne popoludnie, porozpravali sa aky bol den, zacal sa rozculovat, ze jaky ja mam na rodicovskej veget, ved pijem kavu (ale to ze som unavena a cele dopoludnie som makala nevidi) a zasa si nasiel nejaku drobnost - nestihla som totiz este vycistit vysavac. Ze ako si ja mozem oddychovat, ked toto a toto nie je dokoncene. Som dost vycerpana a poobede ak si chcem oddychnut zacne mi to vyhadzovat na oci, ze som predsa matka, ma byt pre mna prirodzene sa venovat dietatu, nemam pravo na hobby. Ani na kusok vydychnutia. Ze mame ist do detskej sa hrat a on chce klud. V noci ak sa dieta budi a ja k nemu vstavam, raz som uz z vycerpania zaspala a zacal do mna, ze aka som bezscitna matka a tu chrapem, predsa dieta mrnci. Pritom hoc niekedy pomrnci ale potom zaspi. A on zasa citovo vydieracske reci, ze nie som spravna matka, ze som sebecka a necitliva. Ale zeby on vstal k dietatu, to nie. Vyhovara sa na pracu.
Som ja mimo, alebo je on? ja uz neviem co je realita v mojom zivote. A co ma byt a nema byt normalne, co ma matka a nema robit. A neviem uz ako muza urobit spokojnym, ved nikdy nie je :(
Musela som sa vypisat, nemam komu, rodina si mysli ze vsetko je ok. Dakujem.

shia
7. dec 2015

.

shia
7. dec 2015

.

katrin21
7. dec 2015

@mummy222 preboha, zena , utekaj od toho psychopata kym je cas !! kvoli sebe aj detom

wolfie
7. dec 2015

@shia heh, asi si chcela oznacit @mummy222 🙂, ale toto je inak tiez paradny napad vyskusaj, ci mu to bude prijemne, mozno sa stane zazrak a pochopi to

natalym
7. dec 2015

@shia Jasné, ja by som po ňom išla tak ako on po nej.

gagik
7. dec 2015

Inak baby maju pravdu, najlepsia obrana je utok, tiez si myslim ze rozumnym rozhovorom nezmozes nic.

tomasko27
7. dec 2015

Muz si k zene dovoli len tolko,kolko mu ona dovoli.

moonlight1210
7. dec 2015

@slnecnica174 su este dalsie dve alebo tri pokracovania a myslim v poslednej je venovanie, ze ak ste dostali od rodiny priatelov a znamych vsetky diely, tak... 🙂
inak moj najoblubenejsi typ: kok*t panenka. ked som si to precitala, zasmiala som sa (sedelo to na neho ako uliate) a prestala som sa konecne rozculovat pre jedneho kolegu.

timea7
7. dec 2015

@natalym prepáč, ale ty vždy dokážeš čokoľvek, čo robí muž ospravedlniť diagnózou. Áno, môže muž tak, ako aj žena trpieť čímkoľvek, ale nie je zbavený svojprávnosti. Akým právom týra svoju ženu a najmä svoje deti!!!!!Keby som toto vedela o nejakom svojom známom, tak by som upozornila jeho ženu, že ak s tým veľmi rýchlo nezačne niečo robiť, tak im tam pošlem sociálku. To čo je, aby deti nesmeli mať rozložené hračky! Aby ich museli upratovať priebežne! Veď ten človek im znemožňuje normálny zdravý vývin! Aby nemohli ísť do obývačky?! Lebo pán tvorstva tam čumí na telku?! V živote s nimi nebol sám ani hodinu? To čo je za otca? Tie deti cítia permanentnú nervozitu ich matky, ktorá sa bojí, čo zase bude, keď sa vráti domov. Nevedia, čo je to, že sa mama s otcom spolu smejú, že je v rodine pohoda. Neviem, či táto žena ešte dokáže povedať dosť! Alebo sa spamätáš, vyhľadáš odborníka, alebo ja s tebou končím, keď to nechala zájsť až sem. Ak s tým nič neurobí, tak zničí život sebe a veľmi poznačí životy svojich detí. A to z nej urobil tento muž, ktorého konanie sa snažíš ospravedlniť diagnózou. No on má aj svoju vôľu. Žijú medzi nami viacerí ľudia, ktorí zápasia s všelijakými duševnými chorobami, no netýrajú svoje okolie. Sorry, musela som ti to napísať.

natalym
7. dec 2015

@timea7 No trošku si to prehnala, ja som sa s ňou nikde neporovnávala, ja som len napísala, že to môže byť diagnóza a v takomto prípade sa s tým nedá nič robiť, pretože postihnutý nedokáže relevantne posúdiť svoje správanie, jemu sa zdá byť v poriadku.
Resp. dá, odísť alebo sa naučiť s tým žiť.
A čítala si niekde, že diagnóza ho ospravedlňuje???? Som to písala niekde??? Môj muž vie byť nepríjemný, to áno, ale aj ja, viem sa brániť, ale brániť sa môžeš len normálne zmýšľajúcemu človeku, človeku s diagnózou je lepšie sa v kritickej chvíli vyhnúť, neprikladať tomu väčší význam ako naozaj je. V mojom prípade stačí nájsť skutočný problém, vyriešiť ho rýchlo a je po zapálenom požiari.

natalym
7. dec 2015

@timea7 A určite by som mu nedovolila robiť takéto cirkusy s deťmi. To by mal už dávno nôž v chrbte. 😉

lubiss
7. dec 2015

@moonlight1210 s tou americkou krasou si to trafila celkom presne mamka zdegenerovane tusim spachala samovrazdu sa mi mari nakoniec

timea7
7. dec 2015

@natalym lenže problémom je, že tu nie je kritická chvíľa, tu je kritické celé spolužitie 😖

natalym
7. dec 2015

@timea7 Ešte raz: Lenže on to nevie........... Pravdepodobne. Potom je tu ešte druhá možnosť, je k....t.
A keď to nevie, lebo má poruchu, tak to musí zakladateľka riešiť inak.
Ja by som v prvom kole mu začala robiť to čo robí on mne. A nedala by som, vyhrotila by som situáciu do max. max, aj keby policajti mali prísť.
Jediné riziko je, že ona výjde z toho ako fúria.

ivett1
8. dec 2015

@mummy222 myslím, že si skúšala aj diskusiu, aj krik, aj to čo ti radili vyššie...otočiť to a správať sa tak ako on ...ale asi nič nezabralo, len ste sa zbytočne pohádali a ty si už z toho všetkého vyčerpaná ... no a ešte k tomu všetkému idú sviatky ... pre teba je to určite nápor na psychiku a možno aj začínaš v kútiku duše pochybovať o sebe, začínaš mať dojem, že si fakt neschopná, keď si každý deň niečo tvoj muž nájde ...
zastav to ... a uvedom si, že si v podstate top manažérka - zosúladiť starostlivosť o deti s chodom domácnosti je dosť náročné ... bola som doma s dvoma deťmi, takže viem o čom hovorím ...
možno je čas skúsiť poslednú možnosť - stiahni si niekde "vzor žiadosti o rozvod" a uveď tam všetko na čo si spomenieš - nie jeden, ale čo najviac dôvodov ... a ukáž mu to ...ale pozor, najslôr si musíš urobiť "poriadok" sama v sebe a vziať do úvahy aj možnosť, že sa to stane ...takže sa priprav aj na odchod... neviem, či je teraz na to vhodný čas ...ale, ktovie, možno ti tie vianoce pomôžu ... držím ti palce ...

lenbea
8. dec 2015

@mummy222 tak jemu by trebalo byť týždeň s deťmi a by videl. väčšina mužov si nevie predstaviť ako lietame a makame a myslia si, že sme na "dovolenke". Ale Tvoj je asi psychopat, ked chce, aby si chodila v noci deti prikryvať. nech chodí on. skús mu povedať, nech týždeň robí to, čo chce od Teba a nech si sám neničí život takými somarinami, lebo mu unikajú podstatné veci, kvôli nezavretej skrinke, hračke v obyvačke... keby sa niektoremu dieťaťu niečo stalo, tak by prehodnotil svoj prístup. radšej by chcel, aby boli rozhádzané hračky, ako by sa malo niektorému niečo staťa už by nikdy hračky nerozhadzoval...

la.bella
8. dec 2015

@mummy222 Ty presne popisuješ moj život s byvalym priateľom, ako cez kopírák. A ako čítam tvoj príspevok, akoby sa vo mne znova všetko odohrávalo, čo som zažívala vo vzťahu s ním. Vnútorne Ťa to zožerie zaživa. Aj keď sa tomu brániš, nič sa nevyrieši. proste NIČ! To nie je o pedantstve, ale o psychopatii a manipulácii. Už len tým, že vo vzťahu s manipulátorom a psychopatom si, to všetko podporuješ a živíš. Som presne podobný typ ako ty popisuješ seba a presne takéto typy bývajú manipulátormi a psychopatmi zneužívané. Jedná sa o veľmi egocentrických ľudí a proste potrebujú svoju 'bábku', ktorú budú ťahať za provázky. Iní by sa na nich už milionkrát vykašlali. Máš svoju hodnotu, ale neuvědomuješ si ju ☹ V takomto vzťahu sa po dobrom nič nevyrieši, žiadna diskusia nepomože, vždy z toho vyjdeš ty tá horšia a neschopná, on bude mať vždy tu správnejšiu pravdu, jeho realita bude vždy tá jediná, a tvoja realita je nonsens, keď ti s niečím pomože, budeš to mať do konca života predhadzované pred seba, bude ťa za to zhadzovať, upozorňovať, aj keď urobíš všetko, vždy bude niečo zle, na čo ťa može upozorniť, a vytýkať. Bývajú to veľmi šikovní a moc inteligentní ľudia, práveže si veľmi dobře uvedomuje všetko čo robí, a ver mi že všetko ptori tebe robí úplne premyslene. Keď ti vadí, že sa zavrie do izby. tak presne to urobí, aby ťa roztočil. Nedopustí, aby si sa mu vytrhla z opratí. Ale manipulátor nechce prísť o svoju bábku. Je u toho kľudný, presne vie, kedy a čím si ťa má pritiahnuť, odopiera ti lásku, ale zároveň keď bude zle, ti ju dá (a zdorazni pri tom, že teraz si ju už zaslúžiš), zhadzuje ťa, ale keď bude cítiť, že je zle, pochváli ťa, ale to všetko je len jeho hra s tebou, a nie je v tom ani kúsok úprimnosti, aj keď to tak vie dokonale zahrať. On sa baví tým, ako sa s tebou hrá. Je to bludný kruh, z kterého sa veľmi ťažko vychádza von. Kto nezažil, nepochopí. Moja rada je, že iné riešenie ako odchod, bez akéhokoľvek kontaktu (to je hrozne doležita podmienka), nevymyslíš. Ja som sa niekoľkokrát vrátila...

timea7
8. dec 2015

napadol ma ešte príbeh jednej ženy, ale počula som ho sprostredkovane, nie od nej, ale poznám ju. Mala muža podobného, ako opisuje zakladateľka témy, denne cirkus pre všelijaké somariny, len on bol dokonalý. Lenže ona už bola v štádiu, že sa snažila mať všetko tip-top, aby si nič nenašiel (aj tak si našiel) a nedokázala mu už ani nič povedať, nedokázala s ním už o ničom diskutovať. Neviem, kto jej to poradil, ale keď prišiel pán tvorstva domov, sedela v obývačke a mala vyložené nohy na stolíku. To sa nestávalo, on bol toho názoru, že musí vždy niečo robiť, aj keď len pri telke pliesť, zašívať 😠 . No ona popíjala kávu a čítala časopis. Samozrejme, že spustil na ňu spŕšku - aká je lenivá, nemožná.....a ona mala pripravený výkres a na ňom fixou nápis - choď do riti! Sorry, ale píšem to tu v plnom znení. Na druhej strane mala napísané - už nebudem ďalej znášať tvoje maniere, dnes končím. Musela asi pobrať všetky zbytky odvahy. On bol v takom šoku, že s ním vôbec nekomunikuje, len mu otočila ten výkres najprv z jednej a potom z druhej strany, že odišiel do spálne a vyšiel z nej až ráno, keď išiel do práce. Zrejme nevedel, či končí úplne, či podala žiadosť o rozvod, kto je za tým, že si také niečo dovolila. Ja by som kvôli tým deckám skúsila čokoľvek, všetko je lepšie, ako šúchať pätami a nechať muža nech buzeruje ženu aj deti.

mala_hobitka
8. dec 2015

@mummy222 On je uplne chory. Jedine co ty robis zle je ze hladas chybu v sebe. Omyl. Chybny je on. Prostredie v ktorom byvate je velmi nezdrave a urcite to nie je domov, to su neustale "ockovi-prospesne" prace. Jedna vec je ze v tomto prostredi zijes ty. Ale ze v tomto nechas zit svoje deti?

Co robit, ked uz si sa dostala to tejto fazy (divim sa ze az sem ale zas viem ze my zeny vieme prehliadat vselico na tych ktorych mame radi)?
1. rozhovor a kompromis (to zvladnu len dospeli a tvoj sa uraza ako decko....)
2. ultimatum - bud sa zacnes chovat ako otec a manzel (+ navsteva psychologa) alebo koncime
3. protiutok - prestan upratovat viac nez povazujes za potrebne, jeho nazory ignoruj, na krik reaguj jednoducho (nehuc po mne nie som ti podriadena) ....mimochodom...toto si zapamataj...ste si rovnocenni....takze jeho nazory nie su viac ako tvoje.....a pokial on kasle na teba...ty kasli na neho a uvidis ci mu zalezi na rodine alebo na poriadku

vera1605
8. dec 2015

@mummy222 ja na tvojom mieste by som na 2dny odišla, k rodine a nahala ho pekne doma z detmi a zo všetkým samého doma nech si to aj on skusi že aké to je.

malabiba
8. dec 2015

@mummy222 bolo by dobre porozprávať sa spolu a ja viem, že to bude ťažké, ale bolo by fajn vyšetrenie u psychiatra/psychoterapeuta - môže to byť neuróza, úzkosť, prejavy nespracovanej traumy, stresu, čokoľvek... deti časom vyrastú, ty pôjdeš do práce, v živote sa všetko postupne zmení - ale toto vyzerá na diagnózu a ak sa nepodchytí, môže to byť časom horšie - kvalita detí, tvojho života je tým horšia - no jeho vnútorná nespokojnosť so všetkým okolo pramení s jeho nespokojnosťou so sebou samým - tam niekde bude problém...skús Isabelle Nazare-Aga - nenechajte sa manipulovať...rada - rozíďte sa je tu veľmi obľúbená, no druhým sa veľmi ľahko radí...držím palce 🙂

thinka001
8. dec 2015

Myslim ze je aj psych.porucha "perfekcionizmus" vo vsetkom a myslim ze sa to vztahuje na tvojho manzela..urcite rob tak ako ty stihas a aby si bola ty spokojna, co sa mu nepaci nech spravi sam, hubu otvarat dokaze kazdy, urobit nieco uz malokto z tohto typu ludi..ak sa mu nepaci nechaj mu deti vsetko aspon na tyzden mozno to prehodnoti, ak nie chce to psychologia/psychiatra, je to viacmenej psychicke tyranie, si mlada, mas zivot pred sebou isto ho tak nechces prezit, poznala som jednu pani co mala taky zivot vsetko nalinajkovane perfektne a manzel, ten si zatial nasiel druhu..

helenanovakova
8. dec 2015

toto je príšerné čítať. ako to môžeš vydržať? už dávno by som bola za horami, za dolami, keby nemal ochotu sa zmeniť. toto nie je život

cecil36
9. dec 2015

@malabiba ak on si on neprizna, ze ma problem, potom naozaj jedina sanca je sa rozist. Uprimne, neverim, ze tento clovek podje na nejake odborne vysetrenie. Ale mozno sa mylim...

timea7
9. dec 2015

@cecil36 takýto človek si ani nič neprizná, ani na žiadne vyšetrenie nepôjde, v podstate zrejme ani nie je ´potrebné, ale návšteva psychológa nutná a na rozhovor s ním možno akurát tak zabudnúť, lebo si aj tak bude stále mlieť svoje. Myslím, že tu naozaj pomôže len liečba šokom - pohroziť odchodom, zamávať žiadosťou o rozvod pred nosom, skrátka čokoľvek, čo ho preberie z presvedčenia že to, čo robí, ja úžasné a jeho žena je totálne nemožná a bez neho stratená.

jumama
9. dec 2015

@mummy222 Necitala som celu diskusiu, ale co tak sa dozvediet viac i o Monkovej chorobe - obsedantno kompulzivnej poruche? Ak pre teba nie je riesenim odist, moja rada je: spoznaj svojho nepriatela co najlepsie, mozno mnoho veci pochopis. Nepriatelom teraz myslim obsedantno kompulzivnu poruchu, nie tvojho muza. Skus si hladat co najviac informacii, mozno nejake knizky. Mozno hladaj i nejaku odbornejsiu pomoc pre seba v tom zmysle, aby ta naucili ako jednat s takymito ludmi. Ako im pomoct, ako im nastavit zrkadlo, aby prijali, ze touto poruchou trpia a snazili sa to riesit...

nela1916
10. dec 2015

@moonlight1210 Ehm: Výbušný sedel na moju "bývalú svokru", a môj bývalý šéf bol bolestín a zranený, ehm, a to si hovoril šéf. 🙂 Ešte že ja som sa v tom nenašla. 🙂

danavdana
13. dec 2015

@mummy222 preboha...mne ta je neuveritelne luto, ja som presne toto zazila, nastastei som si to uvedomovala a nezobrala som si ho, teraz byvam sama vo svojom byte a niet v okoli stastnejsej osoby nez som ja.
Neviem, co chces pocut, ja ja som biola so svojim priatelom dlhsie, nez ty s muzom a poviem ti len tolko, ze to bude len horsie a horsie. Presne to poznam, nepomoze to, ze sa ty budes viac snazit, nie si robot. Aj ja ked som na sebe odstranila jednu chybu, nasiel dalsie dve. S takym clovekom sa neda zit, znici ti aj posledne sebavedomie, co mas. Pises, ze ho lubis, podla mna si v takom stave ako ja, ze si to len myslis - vola sa to Stockholmsky syndrom.
Mas to tazke, lebo mas deti, ale ak nexces cely zivot trpiet, bez od neho prec. Co mas blastne na nom rada? Sak podla toho, co pises, ani s nim nic pekne nezazivas, on zije mimo vas..teba posle mimo, aby si sa hrala s detmi...blbec. A mimochodom, mala som aj takeho otca, puntickara, neskor nas tlkol kvoli tomu, ze sme si priebezne neupratovali hracky a sestru zmlatil, lebo nahodou rozsypala ako malinka hrozienka... Nakoniec nas vsetkych tyral a odsudili ho za to.
Otvor oci a ries to ihned, nedopadne to dobre. Velmi ma to mrzi, co zazivas, viem, ake to je strasne. Ries to, uz len kvoli detom..

mayamibee
13. dec 2015

@mummy222 moj muž tiež miluje dokonalý poriadok. V podstate aj ja. odkedy mame syna neviem čo je to dokonaly poriadok. muž stále frfle že je neporiadok a ja mu vždy odvrknem, že si može spravit poriadok. Ja upratujem denne ale kym upracem jednu izbu v druhej je už rozhadazné. nikdy sa mi nedarí mat vsade naraz upratané kedže žijeme v dome, delim si upratovanie na rozne dni čiže to nejde, vsade hračky, aj ked sa snažíme dohovarat synovi že si ma odpratat neodprace si, jedlo vypluje na zem ked mu nechutí, som z toho unavená ale neviem ako si s ním poradit a samozrejme vždy za to možem ja. Ale je mi to jedno. Ano ak som doma s ním doobeda ja a je tam bordel beriem to na seba a poobede odpracem ale moj muž funguje tak, že je s malým doma sam a malému sa nevenuje, dieta plače a on si upratuje. Nikdy by som neuprednostnila poriadok pred synom. Bordel v byte, štastné dite 🙂 asi tak, držím palce, chce to podla mna pritrvrdit z tvojej strany. Ja som to pochopila hned na začiatku že ak bude mužovi ustupovat tak sa zblaznim. Ja mu stale dookola opakujem, že tu žijeme obaja a preto sa musíme starat obaja. chod si za svojim a hlavne sa nedaj obmedzovat s detmi, chudence, budu vystresované a budu sa ho bat. My sme sa prave dnes dohodli že si spravíme rozpis, som zvedava či to bude fungovat :D