Je priateľova záľuba detinská?
Priatel ma 35 rokov a volny cas travi tym ze si maluje plastove figurky z nejakej spolocenskej hry. Potom sa s tym chodi hrat s kamaratmi do herne. No a s tymto dokaze zabit cele hodiny, kludne pri tom presedi cely vikend. Mame jednu izbu akoze "pracovnu" a tam to ma poroztahovane a vystavuje si to vo vitrinkach. Navyse to nie je najlacnejsia zalezitost a podla mna by tie peniaze mohol radsej investovat alebo ich dat do domacnosti. Inac si vo vsetkom rozumieme ale s tymto sa neviem stotoznit. Som vadna ked si myslim ze 35 rocny chlap by mal mat trochu serioznejsie konicky?
@bessie12 Minecraft a pokémon 😂😂 veď to pre deti a nie pre 50 ročných
@anonym_3f5af7 a ? Jeho to baví. To mu mam zakázať? Este su tam aj puzzle ci lego. Ja som rada, ze ma nejaky koníček. Lepšie ako keby mal denne chlastat alebo míňať peniaze v kasíne ako jeden náš spoločný známy, ktory ma dlhy kade tade a pravdepodobne nikdy sa z nich nevyhrabe ...
@zuzana76 ano,sadla som o desiatej na bajk a prišla som po šiestich až ôsmich hodinách ,najedla som sa a zomrela ,decko keď bolo väčšie chodilo potom už občas somnou
@minenkaa tak tolerantny manzel, ja by som si nevedela toto predstavit, muz je dobry, ale aby som povedala, ze idem sama, to nie, bud by sme isli spolu vsetci, alebo nikto
@zuzana76 ano,sadla som o desiatej na bajk a prišla som po šiestich až ôsmich hodinách ,najedla som sa a zomrela ,decko keď bolo väčšie chodilo potom už občas somnou
@minenkaa a to napr na wellenss s babami idem na tri dni a pracovne tiez som dost cestovala kedysi, to bolo ok, ale kazdy vikend by mi asi ofrflal, ale my sme ako dva cecky, furt spolu
su aj drahsie koničky, ja ani nechcem vedieť koľko ma muz v rybarskych veciach vrazene🤣 uz je to vsak spoločny konicek, len postel a spacak ma stali 200€🤣
@amonet len 200? Kolegyňa dala teraz 700€ ale tam rybárči (chyť a pusť) celá rodina. Ona je presvedčená, že vo vybavení vrátane veľkého auta maju 1 byt.
Mna by naozaj zaujimalo aky konicek je vhodny pre dospeleho chlapa, kolko % zo svojho prijmu mu moze obetovat a kolko hodin tyzdenne mu ma venovat, lebo niektore reakcie su ako reakcia mojej babky na mamu: Poriadna zena ked ma porobene hackuje, strikuje, sije, obraba zahradku, netula sa len tak nadarmo po vyletoch a dovolenkach, kde este aj peniaze mina...
Za mna osobne lepsi chlap s konickom ako ten co pestuje gaucing. Na tom konicku sa da poznat aj to aky je zrucny, aky je vytrvaly, aky je trpezlivy a ci dokaze veci dotiahnut do konca. Celom dolezite veci pre zivot, a partnersky obzvlast.
Mna by naozaj zaujimalo aky konicek je vhodny pre dospeleho chlapa, kolko % zo svojho prijmu mu moze obetovat a kolko hodin tyzdenne mu ma venovat, lebo niektore reakcie su ako reakcia mojej babky na mamu: Poriadna zena ked ma porobene hackuje, strikuje, sije, obraba zahradku, netula sa len tak nadarmo po vyletoch a dovolenkach, kde este aj peniaze mina...
Za mna osobne lepsi chlap s konickom ako ten co pestuje gaucing. Na tom konicku sa da poznat aj to aky je zrucny, aky je vytrvaly, aky je trpezlivy a ci dokaze veci dotiahnut do konca. Celom dolezite veci pre zivot, a partnersky obzvlast.
@viestta co gaucing ,ale krčma aká je drahá a ako ide do peňazí a času
Fakt baby nechajte tých chlapov občas ,len tak žiť ,voľne pohodených ,nech využijú ten čas ako im vyhovuje
Chces ist na prechádzku povedz mu to ráno ,deň vopred,drahy moj zajtra o tretej sa pojdeme prejsť,tam a tam asi dve hodinky ,ty sa chces bavkať,ja potrebujem ist s tebou na prechádzku a ak bude proti potom to treba riesit a nie takto ,asi ani nevie o co ide
Ja sa priznam, ze ja tymto zalubam nerozumiem, nikdy som nebola ani fanusik hrania stolovych hier, nudili ma. Hackovala som, ucila sa cudzie jazyky, rada cestujem a spoznavam nove mesta a hrady a zamky, kultura kino a divadlo - to asi viac ako kino. Rada varim, aj moj muz, on sa rad rype v zahrade a jeho zaluba je elektrika a elektronika, cize doma vsetko funguje. Jednoducho treba najst kompatibilneho cloveka. Niekto ma rad prakticke konicky a niekto tie fantazijne, mna nikdy nebrali ani tie fantazijne filmy ako Pan prstenov a podobne a mame to nastastie s muzom rovnako. Bohuzial, autorka, ty to vnimas inak ako on a bud teda on obmedzi casovo svoj konicke, alebo mu to budes musiet tolerovat, ak sa ho teda nechces vzdat kvoli takejto hluposti. Ale vadna nie si.
@anonym_autor môj 34 ročný hráva Diablo. Prospôsobila som sa a hrávam s ním. Dokonca ma to začalo baviť. XD
Môj hra počítačové hry a programuje a tlačí veci na 3D tlačiarni.
su aj drahsie koničky, ja ani nechcem vedieť koľko ma muz v rybarskych veciach vrazene🤣 uz je to vsak spoločny konicek, len postel a spacak ma stali 200€🤣
@amonet poznám 🤦♀️🤦♀️🤦♀️a koľko času sú preč. U nas su to ročne tisíce. Najbližšie sa ide kupovať sonar za 3000 eur. Mame v prenájme garáž na rybárske veci 2 člny privesny vozík minulý rok kúpil karavan. Takze neviem no asi by som brala tie figúrky.
Ja si myslim, ze vela z nas ma konicky, ktore niekto nemusi schvalovat.. :D vela konickov opustime, ked pridu deti, a nie len kovli casu, ale prave preto, ze je to nie lacna zalezitost a deti to likviduju :DD raz dva... ja sice nemam drahy koniecek, ale napr malovanie, vysivanie... ked mi dcera nieco postrihala (rovno do stredu prace im spravila dieru), alebo z bavlniek mi ostali centimetrove kusky, tak som to prehodnotila a odlozila :DD rovnkao ako PC hry.. ked ma clovek menej casu, viac povinnosti, prehodnoti, ci bude sediet 2-3-10h pri warcrafte alebo pod :DD Mam kamosov co zbieraju a skladaju lego, niekto verejne, niekto tajne.. :DD a to su tiez stovky tisice eur v tom.. :D
Ja si dokazem hodiny robit nechty podkladovy potom zaklad potom vodolepky ombre praskacie pasiky peciatky na to sušenie vytvrdzovak.. poslednu dobu zapletam po veceroch naramky pre mna je to oddych. co je na tom? kazdeho bavi nieco ine..
@anonym_autor vždy lepšie ako hrať v telefóne hry 😆
Vôbec nie si vadná. Mne by to tiež extrémne vadilo. Nežila by som s takým deckom.
Sak ved mu to zakaz ked ti to prekaza. Mozno casom zrusi nieco co teba bavi aby ste si boli kvit 🤷🏻.
Pokiaľ to nieje veľmi na úkor rodinného rozpočtu nevidím na tom nič zle .Môj si tiež ulietava na zbieraní rôznych pohárov, postáv zo starých sci-fi filmov a keď to nieje také že dá do toho stovky eur za mesiac a zarobí na to prečo nie?je to omnoho lepšie akoby mal za koníček alkohol,drogy,herne.Nemyslis ?
z toho, čo píšete, necítim „vadnosť“, ale vnútorný konflikt hodnôt...na jednej strane máte rada poriadok, zmysluplnosť, finančnú zodpovednosť a predstavu dospelosti ako niečoho „seriózneho“...na druhej strane stojí jeho spôsob regulácie, oddychu a identity a to cez hru, tvorivosť, komunitu...napätie nevzniká ani tak z figúrok, ale z toho, že jeho radosť vo vás nerezonuje ako legitímna...a keď niečo v páre nemá miesto v našom vnútornom hodnotovom systéme, mozog to začne prekladať ako problém....to, čo robí váš partner, nie je detinskosť, ale sebazvolený spôsob regulácie stresu, kreativity a sociálneho kontaktu...to samo o sebe nie je nezrelé...zároveň je však úplne oprávnené, že riešite hranice (priestor, peniaze, spoločné rozhodovanie)...problémom nie je čo robí, ale ako je to zasadené do spoločného života...skúste si oddeliť dve roviny:
– mne sa to nepáči / nerozumiem tomu - to je v poriadku
– je to nesprávne / nehodné dospelého muža - to je už hodnotový súd, ktorý vytvára vzdialenosť
ak sa budete rozprávať, skúste nehovoriť o figúrkach, ale o tom, čo to vo vás spúšťa: pocit nespravodlivosti, obavy o budúcnosť, pocit, že nesiete viac zodpovednosti...to je rozhovor dvoch dospelých, nie kontrola koníčka...čo presne vo vás jeho hobby ohrozuje? vašu predstavu o partnerovi, pocit bezpečia do budúcnosti, alebo vašu vlastnú potrebu, aby bol život „správny“ a pod kontrolou? ..nie je to o tom, kto má pravdu, ale či dokážete rozlíšiť medzi rozdielnosťou a nezlučiteľnosťou a hovoriť o nej otvorene, bez zahanbovania seba a jeho...
@amonet no moj ma asi 7 gitar a techniku k tomu 🫣. Tisice v tom ma. Ja mam tisice v latkach a sijacich strojoch ato ani nemam tolko casu to pominat a premenit teda na nieco uzitocne. Vycitat si konicky, fuh...
@anonym_autor tak môj muž si kúpil psa, víkendy trávi na cvičáku, kupuje rukávniky, granule, zástavky na stopovanie, oblečenie Z Polytanu a behá kade tade v mastnej veste od granúl a šľape stopu, o pravidelných a drahých návštevách u veterinára ani nehovorím..To je ten serióznejší koníček?
@minenkaa nikto nehovori, ze je zly, ale ze cely vikend travi bez nej zavrety v izbe. Ok, keby si maloval dve hodiny a potom isli spolu do prirody, korculovat, varili spolu atd...
@zuzana76 akoze hej, ked sa vezme do uvahy ten cas, ze je to kazdy vikend takto, tak ano, je to kus na povazenou...🤔

@minenkaa a manzel alebo priatel a dieta boli sami doma?