Koľko by ste si pýtali za domáce práce pre švagra?
Ahojte baby.Mam taku otazocku.Mam svagra,ktory zije s nami v jednej domacnosti.(2 domy na pozemku).Pred rokom a pol odisla svokra do Rakuska,od vtedy robim svagrovi domace prace ja ako su:nakupy na varanie,varenie,umyvanie riadov,pranie,zehlenie.Do teraz som to robila v ramci peknych vztahov,ale ma to uz prestalo bavit a chcem si za to vypytat peniaze...na stravu a byvanie prispieva 100€.Kolko by ste si pytali vy,vlastne za to ze ste to ochotne robit?Dakujem...
@xvejkax dohodni sa s ním koľko by bol ochotný ti platiť, nakoľko ťa o oberá o čas, ktorý môžeš stráviť so svojím dieťaťom. A budeš mať odpoveď, ktorú tu nenájdeš.
Veľa chlapov nevie, žehliť. A to, ako ich vychovala tvoja svokra by som neriešila. Jedného takého vychovanca si si predsa vzala aj ty, takže to nebude také zlé.
Stačí si to odkomunikovať v rodine a riešenie nájdeš.
Ja toto nerobim ani pre mojho 25-rocneho syna co s nami byva. Chalan si operie, nakupi,uvari, ked sa mu chce, ked nie, tak si objedna.
@xvejkax ked vsetky domace prace ma robit zena, ma si najst svoju, nie zneuzivat svagrinu. Varenie ano, tak 1 porcia navyse ti nic neurobi, ale ostatok nie
@xvejkax svokra sa vysrala na 23 ročného a 32 ročného a dovolila si od nich odísť robit do zahraničia a ty si po nej prebrala post služky? 😯Hmmmm a v ktorej krajine to žijete? Afganistan?
23 ani 32 ročnému by som okolo riti neskákala aj keby išlo o vlastného manžela (i ked u mna nie je šance, žeby som si niečo take priviedla do domu) , dospeli ľudia, ktorí sa tvária, že si sami ani čaj nevedia uvariť sa mi bridia a slúžku by si museli hľadať inde, na toto fakt treba mat povahu
Dopredu sa ospravedlňujem,ale napíšem to priamo- si hlúpa,naivná,neasertívna a necháš sa využívať.Porobte si doma poriadky,muž nech dá mladým plácu za ich prácu a oni nech sa starajú sami,alebo nech si platia pomocnicu v domácnosti /ale ty ňou nebuď ani náhodou/.najvychcanejšia z celej partie mi príde tá svokra,vychová nesamostatných jedincov,potom si zdúchne z domu a všetko hodí na blbú nevestu a tá maká bez mihnutia oka,lebo však je žena a ženské roboty keby chlap robil,tak by mu ruky odpadli.Prestaň s tým a hneď.
Ja nechapem len jedno, ze tvoj vlastny muz toto dopusti, aby si jeho bratov obskakovala ;(.
@xvejkax čím viac píšeš, tým horšie sa to číta a ak s tým TERAZ neurobíš poriadok, tak sa do celej situácie len viac zamotáš a nebude cesty von, skončíš ako domáca puťka absolútne závislá od chlapa, ani do roboty ťa nepustí, lebo kto by im okolo ritiek skákal a o pohodlíčko sa staral ... takéto famílie, kde chlapi su vychovaní ako v stredoveku, že oni akože zarábajú a ženy su na to, aby im robili "full servis" ako vidíme ešte existujú. Ja by som sa na tvojom mieste dávno vzoprela, respekíve ani s tým nezačala. Ale to som ja ...
To, že bra pomáha bratovi zadarmo síce znie pekne, ale čo keby sa mu stal napr. pracovný úraz, ved to čo robíte je čierna práca! Tvoj muž ho nesmie takto zamestnávať. Ani keby šlo o príležitostnú výpomoc. Stojí vám to za ťahanice po úradoch? Navyše, on potom očakáva, že mu to vrátite, teda ty vrátiš tým spôsobom, že mu robíš tiež službičky...
Ja by som mu ani nevarila, teda občas ho pozvať na obed je OK, ale aby sa u vás stravoval stále, to je záťaž. Aké môžete mať ako manželia súkromie, rodinný život a také to svoje, ked u vás furt niekto je?
A máš dieťa, nezabúdaj, že všetko vidí ...
Ty chodis do prace? Ako to stihas vsetko?
@xvejkax tak je načase aby si milosť pánov vyviedla z omylu. Nenarodila si sa na to, aby si lenivým chlapom pomaly utierka zadky. Trošku hrdosti! Držím palce
Dakujem Vam vsetkym baby za nazory,rady,za podporu...👍😀Snad sa niekde pohnem.😀
Muž využíva mladšieho brata takmer ako bezplatnú pracovnú silu -nechápem, prečo to mladý strpí.
mna by ozaj zaujimalo, ako to u vas chodi. chapem to tak, ze ty s muzom ste vo svojom a svagrovia v druhom "maminom" dome. na stravu chodia k tebe do kuchyne? pradlo ti nosia do tvojho kosa? alebo ty chodis ku nim do domu uprtaovat, este aj zvanec im donesies a potom poumyvas? ako ozaj, nepredstavitelne ... a ty len skonstatujes, ze snad sa niekam dostanes ... pytat si € za sluzby podla mna nie je cesta. cesta je svagrom ukazat, ze sa musia o seba postarat sami. a muzovi tiez jasne povedat, ze ked mu brat pomaha, ma za to dostat relevantnu placu, lebo vyplacat brata "v naturaliach" zas len tvojou pracou - to co je? tak to nech manzel dava bratov plat tebe - a nauctuj mu kazdu hodinu sluzby pre bratov. ved si najdi, kolko stoji upratovacka 🙂 ako sme mnohe pisali, nie je problem pomoct s niecim, s cim si ozaj nevedia rady (ako niektori chlapi ozaj nevedia pochopit, ze v pracke nemozu scapat vsetko pradlo naraz a pod) ale ulozit si ponozky a umyt hajzel a vanu a riad musi zvladnut aj retard, nie to normalny dospely, aj ked rozmaznany, chlap. takze nie ze snad sa niekde posunies! pories rozhovor s mangelom a hotovo. nie si sluzka.
Toto si naozaj neviem ani predstaviť. Ja by som sa na Tvojom mieste zamestnala od rána do večera vo svojej domácnosti a so svojím dieťaťom a keby sa náhodou niekto sťažoval, tak by som mu s úsmevom povedala, že fakt nestíham.... Nešla by som cestou platenia za služby, to by narušilo vzťahy.... nech sa chlapci postarajú o seba ako vedia
Neverím vlastným očiam, to robíš dobrovoľne slúžku svojim švagrom? To sú čo za vzťahy v rodine? Im to nie je trápne, že ťa takto využívajú? Pekne im oznám, že si to budú musieť sami zariadiť, ak nie sú schopní postarať sa o seba sami, nech si zaplatia upratovaciu službu atď.
Staraj sa o svoju rodinu a venuj sa svojmu dieťaťu. Tak toto som ešte nepočula. Veď keď je v rodine zvykom, že chlapi nerobia domáce práce, nech si zaplatia upratovací servis, donášku potravín a keď si nevedia nič navariť, nech idú do reštaurácie. A tvojmu mužovi to nevadí?
To ani on ti ni v domácnosti nepomôže, lebo bol tak zvyknutý?
Peniaze by som si nepýtala keďže aj mladý robí zadarmo. Skús postupne odoberať z prác a keď sa ozvú tak povedz, že nestíhaš/nevládzes...a hlavne skús zmeniť názor na to, ze sa svokra na nich vysr.. všetci zainteresovaní sú dospeli a zdraví a o svojom živote rozhodujú sami
Tiez toto nikdy nepochopim ani teba ani muza ani brata.Moj muz tiez podnikal a tiez braval brata na pracu ale dohodli sa na sume na hod a normalneho vyplacal.Tak isto by mi muz nikdy nedovolil obskakovat jeho brata.A ani jeho lebo vie navarit umyt riad pozametat umyt plavacku.Uci sa zo synom do skoly.Ja mu zase pomaham na dvore.
@macik34 to je jej vec prečo nechodí do práce.Muzovi by som povedala nech bratovi platí, a ty sa nauč povedať nie veď nemôžeš sa všetkým zavďačiť a robiť pre každého všetko.Nieco z toho pre švagra môžeš robiť napr pozvať ho na jedlo, ale tie drobné veci upratať, oprať nech si robí sám, alebo si nájde frajerku,🙂to by mu nebolo trápne, keby niekoho mal a ty mu posluhujes?
Možno by ste sa čudovali, ale vo veľa rodinách a nielen na dedinkách to funguje štýlom ja robím ty sa staraj o domácnosť , ale im to vyhovuje
Dakujem za nazory,ale chcem sa vyjadrit este k tomu,ze tu riesite ze moj muz neplati bratovy vo firme,nie je to celkom tak,nieco som uz napisala v skratke,ale nie toto som tu chcela riesit a rozoberat.To je podla mna ina tema.A to ze nepracujem momentalne nie je tak ze som leniva...ale to tiez nie je do tejto temy...ale dakujem

tak neviem, zas svagor robi vo firme de facto zadarminko - top tiez nie je koser ...
mozno by som nemala problem s varenim (za uplatu samozrejme, ziadne zivenie, nech na stravu prispievaju). no prat? a zehlit? ja nezehlim sebe 🙂 kupujem zasadne to, co netreba zehlit, resp minimalne 🙂 tak ked mu muz neplati, nech mu normalne kupi pracku. ked mlady nevie, prid mu ju nalozit - a povyklada a poodklada nech si sam. max by som mu mozno pomohla vyzehlit kosele, ak ich potrebuje. ale nakupovat mu? to si vie aj sam, ved nech pride na obed za prachy, co da na stravu, resp na veceru, ale aby som mu este istila chlebik a vajcia a sunku na ranajky??? moja zlata, to ako na stare kolena sa chces starat o troch chlapov??????? je dospely, ma dve ruky - zdrave a hotovo. normalne si najprv sadni s muzom a povedz, ze ta to trapi, citis sa ako sluzka, ze ako zena sa nemas problem postarat o SVOJU domacnost, ale obskakovat dalsich dvoch nesvojpravnych chlapov je uz dost. ze navaris a das, ale riesit ich ponozky, slipy a riady je na jednu zenu dost. nie su to tvoje deti ano tvoji manzelia.