Konflikt v rodine kvôli nepozvaniu na svadbu
Dobré ránko. Manželova sesternica sa bude vydávať. ( Sem tam sa navštevujeme,oslavy atď a osobne ja, mám s ňou v pohode vzťah, aj vekovo sme si blízke)
Môjho muža brat sa s ich sesternicou nemusí. Čo - to sa poohovárali a už sa nekamarátia. Predtým spolu chodievali po výletoch. Situácia sa medzi nimi zmenila a nemusia sa.
Cez víkend k nám sesternica aj s nastavajúcim prišli a pozvali nás na svadbu. My sme pozvaní a mužov brat nie.
Sesternicu budem volať Zuzka. Zuzka mi hovorila, že z jej strany sú veľká rodina, veľa ľudí a že zavolá len tých,s ktorými sa stretávajú a zo všetkých jej bratrancov a sesterníc, sme pozvaní len my.
Včera: Dorútila sa k nám mužova mama- svokra a začala sa rozčuľovať prečo nepozvali aj jej druhého syna - mužovho brata. A začala mi dávať príklady, čo by urobila ona našom mieste.
Odmietnuť! Odmietnuť! A začala sesternicu osočovať, že si dovolila jeho nepozvať a ani zvyšných bratrancov a nás jediných áno.
Na druhú stranu, veď je to vec sesternice koho si zavolajú na svadbu a nechápem čo my s tým máme a tak isto sa to mojej svokry netýka. To, že tí dvaja sú pohnevaní, veď s nami to nesúvisí,je to ich vec.
A nám začalo peklo. Tlačí sa na nás,aby sme účasť odriekli. Kvôli bratovi.
Ako by ste to vnímali vy ?
Normálne by som išla a hotovo...absolútne by som neriešila svokru...
Ako píšu aj vyššie baby, hlavne si to najskôr ujednotiť s manželom, aby ste pred svokrou nemali iný názor.
Aha tak som si tie vztahy nejako zamotala a zle pochopila. Ale aj tak, ja by som na svadbu sla. Ved koho nevesta pozve je na nej. Ja som tiez na svadbe mala iba 3 sestrnice z siedmych. Volala som iba tie s ktorymi sme pravidelne v konakte, chodime na chaty a tak. Ostatne s tym nemali problem, zagratulovali mi cez facebook, kde som dala oznamenie. Mam tam iba svoju rodinu a znamych. Volala som vyslovene iba ludi s ktorymi zdieľam svoj zivot a oni svoj so mnou, neriesila som ziadne rodinne väzby. Bolo tam 35 ludi a s nami.
Ale čo si to vôbec dovoluje a akým právom, prísť k nám a vyčítať nám niečo, za čo vôbec nemôžeme
Lebo chce “potrestať nevestu” , ze bud vsetci alebo nik. Je to iba ego.
@betulinka1 presne. Vrchol by bol ak by matky tých sesterníc chodili a vyčítali to pozvaným
Ked uz svokra bude u vas, spytala by som sa jej par veci:
1. Keby ho Zuzka pozvala, siel by? Ci by odmietol? (Ak by odmietol, naco mu teraz vadi, ze ho nepozvala?)
2. Keby siel, choval by sa pekne, alebo tam sedel ako dubak zamraceny, zduty a ohovaral vsetko od vyzdoby po hudbu?
3. A ked sa raz so Zuzkou zase po case pomeria a budu zas chodit na vylety, ci aj jemu pojde ako matka zakazovat, lebo aj my sme sa pre neho obetovali a nerobili veci, aby sa necitil urazeny.
Ze ako k tomu jeho brat potom pride, ze si robil problemy kvoli nemu a on je zrazu so Zuzkou znova velky kamarat a vsetko zabudnute.
Takze odmietat svadbu je rovnaka hlupost.
Brat nech si riesi svoje spory so Zuzkou sam a celu rodinu do svojho urazenia netaha. Obaja sa navzajom poohovarali kade-tade, obaja maju maslo na hlave, je to ich spor. Nech si to riesi so Zuzkou, preco ho nepozvala. A neprenasa svoju neschopnost sa jej ozvat a hovorit s nou na celu rodinu.
Keby muz zacal so svadbou streckovat kvoli mame, povedala by som mu, ze pojdem s detmi i bez neho. Lebo takto to zacina. Das certovi prst, schmatne celu ruku az po laket.
V lete pojdete nahodou na zaplatenu dovolenku a nahodou Zuzka pojde do toho isteho hotela tiez. Tak co? Zahodite letenky a budete sediet doma? Len aby nebolo dusno, ze tam budete so Zuzkou? Aby vam neprisli vykricat, ze ste sa tam s nou bavili a ste zradcovia?
No to urcite.
Ako male deti 😃
Sla by som a viac by som o tom vobec nediskutovala
Len najskôr prehovor do duše manželovi, lebo svokra sa bude snažiť presvedčiť jeho, keď vie, že ty sa nedáš. Bude používať citove vydieranie, atď. Tak aby sa nenechal ukecat. Lebo chlapom sú takéto veci väčšinou úplne jedno.
AK chcete vy s detmi ist, tak chodte. Svokra nema ziadny vztah s tou sesternicou, a to hovori vsetko. Svokra sa nema do toho co starat, kam vy idete a kam nie. To by vam aj o vyletoch a dovolenkach mohla hovorit, kam mate ist a kam nie....proste ak chcete ist, tak kludne chodte.
Išla by som.ked som mala svadbu ja, nebola som žiadne sesternice, bratrancov. Jedna tetka sa urazila a keď robila svadbu sesternicu ona, tak zavolala celú našu rodinu okrem mňa 🤪. Nezrutila som sa preto. Neboj, svokra to prežije
Nejdem reagovat na prispevok ale udivuje ma kde sa roja tieto namyslene egoisticke svokry co sa cely zivot montuju do vsetkeho a rujnuju svojim detom vztahy.. fakt zeny snazme sa aspon my taketo nebyt do buducna!
Preboha, každý predsa bol na nejakej svadbe, kde nebol jeho súrodenec! Ľudia predsa pozývajú aj kamarátov, nie len rodinu. A keď si niekto pozve svojich kamarátov, tak nejdú na tú svadbu aj všetci ich súrodenci. Tak nech sa pekne svokra ukľudní. Vy pozvaní ste, lebo okrem toho, že ste rodina, ste aj kamaráti, ste si blízki. Boli ste pozvaní, chcete ísť, tak choďte!
Vies, co by som urobila? Keby prisla a zacala vam kazat o svadbe, stopla by som ju, vzala telefon, vytocila sesternicu a povedala svokre: "Teta, o tom, koho pozyvaju na svadbu, rozhoduju oni. My pojdeme, lebo sme boli pozvani. Ked sa vam nepaci, ze nepozvali brata, nech sa paci, mozete im to povedat." Uvidis, ze by cusala ako vos pod chrastou.
Mne pride chovanie svokry ako manipulativne. Nenechajte sa ovplyvnit, lebo nabuduce si zmysli nieco ine, s cim vas bude manipulovat. Treba jej nastavit hranice.
Drahá mamička, to že si švagor dvere zavrel neznamená, že ja si ich zavrieme tiež. Keď budú volať vás tak odmietnite. Keď budete volať vy tak nevolajte ich. No my nemáme prečo odmietať a už nebudem riešiť žabomysie vojny 😉. Dáte si kávičku?
Určite by som nešla. Nie je to váš konflikt, vás sa to netýka.
A svokre nastavte hranice čím skôr, lebo vám bude robiť zo života peklo 😀
Samozrejme ze na tu svadbu choďte. Svokre nič do toho nie je, ona vás pekne manipuluje. Prečo by ste nemali ísť, ved so Zuzkou mate dobre vzťahy, a nič vám nebráni ísť na svadbu. A že nepozvali brata, to nie je váš problém. No kto to kedy videl neísť len preto, že brata nepozvali. Tvoja svokra je dobra furia, nenechajte sa zmanipulovať ňou. No rozum sa mi zastaví.........
na to jednoducha odpoveď - keby to bolo naopak a z ich rodiny by ich pozvali niekam a vas, odriekli by to, ak by mali s nimi dobre vzťahy? - pochybujem
.takže čo, o čom je reč? povedz nie a bodka
riesi to len ona. dobra prilezitost naucit sa asertivite a nastavit svokre hranice. ak to chce opat "riesit", tak dorazne ukoncit debatu, ze vec je vyriesena a na tu temu sa viac rozpravat nechces. kks, tak namiesto toho, aby ste sa tesili, ze ste pozvani, vam to takto strpcuje. ako vazne, treba to utnut nech sa spamata, ze uz je to cez ciaru
Keď muž súhlasí nakoľko je to s jeho strany rodina tak ideme. Ale zaujíma ma co si vlastne svokre na to povedala TY? A určite si snou sadnúť že už nie ste deti nech nechá na vás rozhodovanie.
Tak aspoň uvidíš ci si si vzala mamickara
@buba183 ona že vy idete? ( Pritom vedela, že ideme) Ja že áno boli nás volať. Rukami rozhadzovala, červená bola aká krivda sa im stala
Ja sa ti cudujem, to potrebujes pozehnanie svojho muza? Aj keby on odmietol ist tak ja by som isla. Takto riskujes, ze si pokazis vztah s nevestou, nebude to skoda?
Je to vec mladomanželov koho pozvú a koho nie a ako píšeš vy ste mimo tohto konfliktu. Ja by som na svadbu išla a svokre by som povedala nech si to rieši a mladomanzelmi
@0kristina0 ooo to by ma muž nenechal ísť samú, žiarlil by, vie, že som schopná ísť hocikde aj bez neho
@candii ona len šteká, nekúše
V podstate mi je trápne za ňu 🙈

Na svadbu by som šla. Som svojprávny človek a svokru by som v tomto prípade ignorovala.