icon

Láska a zároveň nevera muža v 30 ročnom manželstve.

aksile67
13. júl 2019

Dobrý deň,
chcela by som poznať názor z rôznych strán na môj problém.
Táto diskusia sa bude týkať skôr asi starších ročníkov, keďže v mladšom veku by som na danú situáciu aj ja reagovala pravdepodobne ináč ako dnes.
Som vydatá 30 rokov, máme dve už dospelé, samostatné deti.
Za 30 rokov manželstva sme si prešli všeličím, raz bolo horšie, raz lepšie, ale vždy sme aj náročné situácie ustáli a vedeli sme vždy, že patríme k sebe.
To vieme aj teraz, ale..... Je tu ale v podobe manželovej milenky. Trvá to niečo cez dva roky.
Viem o nej od začiatku, lebo najprv to na to, že sa z toho medzi nimi vyvinie vzťah nevyzeralo, prišlo to postupne, najprv z jej strany, no prepadli tomu úplne obaja.
Ona vie, že je ženatý, povedal jej to hneď na začiatku. Je oveľa, oveľa mladšia, slobodná, ale dopredu upozorňujem, že to nie je žiadna "zlatokopka". Nechce po ňom žiadne dary, žiadne dovolenky, nič hmotné, chce "len" jeho, ako človeka.
Môj problém je, že manžela aj po toľkých rokoch ľúbim a neviem si predstaviť život bez neho.
Preto to tolerujem. Môj postoj by bol určite iný, keby bol manžel na mňa hnusný, nevážil si ma, ju by predo mnou vyzdvihoval, mňa ponižoval, ale nič také sa nedeje.
Práve naopak, odkedy je s ňou, tak - asi pod nátlakom výčitiek svedomia- je ku mne milší, pozorný, uznanlivý, starostlivý....
Vie že tým trpím, prosí ma, aby som to ešte vydržala, že on ma veľmi ľúbi, ale ju teraz nemôže opustiť a sklamať. Sľubuje, že keď toto skončí, nikdy viac sa nič podobné opakovať nebude.
Nechce odísť k nej, ani ona to po ňom nechce, obaja sú si vedomí toho, že ten ich vzťah je len dočasná záležitosť.
My sme s manželom veľa spolu, pracujeme v spoločnej rodinnej firme. On čo sa týka práce okolo firmy, domu, záhrady, nič nezanedbáva, o všetko sa stará, mne sa snaží pomôcť, zabezpečí nákup, o ničom nemôžem povedať, že na niečo kašle a vidí len ju, to nie.
Jediné v čom je problém, je náš intímny život. Pohladenia, objatia, to áno, ale sex má posledný rok len s ňou. Poviete si, že čo chcem v tomto veku, ale do doby než sa na scéne zjavila ona, tak to u nás fungovalo bez problémov.
To ma mrzí, on to vie....ale vybral si na intímnosti ju...
Len pre upresnenie, nie som žiadna "rozkysnutá, nevrlá, neupravená matróna" 🙂
Kto ma nepozná, tak mi tipujú o 10 rokov menej.
O tomto našom rodinnom probléme nevie nikto, ani deti nič netušia, jediná kto o tom vie je moja jedna kamarátka, no tá môj postoj jednoznačne nechápe.
Preto by ma zaujímal názor niekoho nezainteresovaného, aj keď mi poviete, že som blbá, že to tolerujem, ale ja nechcem robiť scény a byť za žiarlivú hysterku a pokaziť všetko pekné čo medzi nami bolo.
Nežiadam radu čo robiť, ja som rozhodnutá s ním zostať a čakať až to skončí, chcem len poznať iný názor a pohľad z iného uhla než je ten môj, možno mi to pomôže prijať túto situáciu ľahšie.
Ak by sa tu vyskytoval nejaký chlap, tak by ma zaujímal mužský pohľad z ich strany 🙂
Ďakujem 🙂

vevesh
13. júl 2019

@mateson nemyslela som doslovne, ale stazit zivot milencom sa da 1000akym sposobom a to vie len zakladatelka, kedy maju na "TO" cas....😎

abbey1
13. júl 2019

@vevesh Kedy má čas som premýšľala i ja. Firmu stíha, doma nič nezanedbava, pomáha, milenka je tiež asi spokojná. Šikovný chlap, treba uznať.

mircalla
13. júl 2019

@mateson Ktory muz odide ak nemusi? Preco by to robil? Milenka ho netlaci, manzelka to toleruje, deti o tom nevedia, spolocne podnikanie fici...To ale neznamena, ze musi ist len o sex. Ale cim sa clovek starsi, tym tazsie riesi rozchod ci rozvod

daniel69
13. júl 2019

@mircalla Fíha, čím som si akurát ja vyslúžil tvoju pozornosť ? Asi si sa evidentne našla v mojom príspevku😊. A prečo hneď invektíva na moju adresu ? Keď sme pri zakomplexovaných zúfalcoch, čo si taká nervná ? Si tu prichytila svojho muža ako tu loví dvadsiatky ? 😊 Ak by si čítala s porozumením a nie len emóciami, všimla by si si, že zakladateľka priamo v úvode témy vyzvala chlapov, aby sa k nej vyjadrili. Zakladateľka témy zobrala odvahu, úprimnosť a odhodlanie vyznať sa. Za to jej patrí uznanie.
PS. Ženské fóra nepoznám, sem tam prispejem, snažím sa byť objektívny, ale hlavne sem tam vložím foto do témy psíčkári🐕. Tam sú ale vyrovnané a pohodové príspevky, a čuduj sa svete, chlapom je povolené vkladať fotky bez cenzúry😃. Chýba tam invkzítorka ako ty😎 Prajem ti príjemný víkend so svojim ozajstným chlapom, ak teda pri svojej povahe nejakého máš😇

ada309
13. júl 2019

Celé je to len o majetkoch a peniazoch.. Chamtivosť hra hlavnú rolu na každej jednej strane tohto trojuholníka

rozovykon
13. júl 2019

@aksile67 klobuk dole pred Vami, ako nezaujata a citmi nezatazena osoba si myslim ze po x rokoch sa kazde jedlo preje, asi tym ze ho lubite mu to tolerujete a to tiez chapem v zmysle tvoje stastie je aj moje, pokial Vas to inak netrizni okrem teda sexu tak by som asi pockala co bude dalej a sama si nasla nejakeho zajdu na sex docasne- Tak by som to asi riesila ja.

vevesh
13. júl 2019

@abbey1 toto aj mna zarazilo, ze kedy maju cas...co chodi k nej prespavat a zakladatelka mu to takto toleruje🤔🤔🤔

mircalla
13. júl 2019

@daniel69 Problem je len ten, ze ty si sa k teme nevyjadril, ani si jej neporadil.
Oprav ma, ak sa mylim, nic take som nenasla.
Jedine, co si urobil si sa navazal do diskutujucich premudrelym sposobom, ako to uz byva, ked clovek nema k teme co povedat. Takze som ti dufam zodpovedala tvoju otazku. Pokial daco nemam rada (bez ohladu na pohlavie) je osoba, ktora vpadne do temy a namiesto vlastneho nazoru k veci zacne populisticky kritizovat ostatne prispevky. V pripade tvojho prispevku az trapne populisticky a prvoplanovo. Takze co si zasejes...

via88
13. júl 2019

@mateson to iste nie, hanba je, ked sa jej budes zastavat a respektovat delenie uloh vo vztahu..

janinah
13. júl 2019

@madeline1 dobre čítam? ty by si sa pchala do postele chlapovi,ktorý si ho pred chvíľou pchal inde???

madeline1
13. júl 2019

@janinah jezis ty si truba

janinah
13. júl 2019

@madeline1 ja? sa zamysli na sebou.....

madeline1
13. júl 2019

@janinah oni su manzelia

zulumilo
13. júl 2019

Celkom zaujimave by bolo predostriet mu informaciu,ze mas ty milenca a nech je trpezlivy kym to ukoncis. ci bude taky frajer a v pohode si s tebou lahne do postele tak ako to robis ty. 🤦

vevesh
Autor odpoveď zmazal
charaka
13. júl 2019

Neporadim, je to urcite tazka situacia... len mi zastava rozum nad tym, ako tu niektore pisu, aby si vyzadovala sex... fuha zeny, to ako fakt by vam nevadilo vyzadovat sex od muza, ktory spava s inou? To je riesenie problemu? Vyspi sa so zenou a je to OK... vztah zachraneny...

auberggine
13. júl 2019

@daniel69 to je kto ? som tu nova 😀🤭🙏🏾

madeline1
13. júl 2019

@charaka nie je sex ako sex, ale sex by mali mat..lebo ten sex je ich problem. Vyriesenie problemu je teda sex mat. Okrem toho su manzelia. Vztah sa zacne napravat...

madeline1
13. júl 2019

@auberggine daniel ... co ma rad 69 :D - muzi, mozno ma aj vek 69

auberggine
13. júl 2019

@madeline1 nie ja sa pytam jeho, na to, kto je vyznavacka troch bodiek. 😀 Spomenul ju v svojom prispevku

dskjhfdlkdjhl
13. júl 2019

@aksile67 toto sa tazko cita, normalne mi je smutno. Ja som mozno v podobnom veku, takuto situaciu som vsak zatial riesit nemusela. Ako sa poznam, tak by som sa asi najskor velmi vyplakala, ale potom by som slzy osusila a urobila vsetko pre to, aby som nemusela trpiet. Uz mas dospele deti, takze v podstate si uz mozes robit co chces, takze by som si nasla konicky, alebo nejake stare oprasila a venovala by som sa sebe, svojej kariere, chodila by som cvicit, proste by som zacala fungovat ako slobodna zena. Isto by som sa mu nenukala, ani by som mu nerobila sluzku. A potom by sa videlo, ci sa vykasle na milenku, alebo na mna. Ale uz by som ani slzu nevyronila. A musel by sa sakra snazit, aby som si ho este vsimla.

charaka
13. júl 2019

@madeline1 mas pravdu, nie je sex ako sex... SEX je len akt, vykonanie potreby ci povinnosti (voci manzelke v ich terajsom vztahu)... milovanie moze clovek prezit len s niekym, koho miluje, kto ho pritahuje, kde je tuzba a vasen = u nich momentalne milenka... Prepac, tvoj nazor je scestny... chudak muz ma este aj milenku podvadzat... myslim si, ze takto by boli vsetci absolutne nestastni... bud alebo a nie podivny trojuhilnik.

ivca88
13. júl 2019

Rozmýšľala som, a ja by som to urobila takto ( snad si to autorka precita, ked je tu tolko komentárov ).
Sadla by som si s ním, alebo kludne aj s obomi a porozprávala sa, čo bude ďalej.
Z toho čo si pisala mi to pride tak, ze je pán manzel verný skor milenke, než tebe.
S tebou je preto, lebo ta kedysi ľúbil, vazi si ta, respektuje ta a rozumiete si.
Avsak milenka moze byt skutočne jeho " druha životná láska".
Predsa len, uz prešlo 30rokov a vy ste urcite iny, než ste boli.
Nie je to nic ojedinele, ze človek stretne niekoho ďalšieho, s kým si rozumie.
V tomto prípade mi prides navyse bohužiaľ ty.
Ja osobne by som nechcela, aby bol so mnou muz z ľútosti, alebo zo zvyku, ale ľúbil by druhu.
Ty mas tiez pravo byť milovana ! Ty mas a môžeš tiež prezivat krasne chvíle.
Takze naozaj pri rozumnom rozhovore by som mu podakovala za krásny čas ktorý ste si dali. Krasne manželstvo a ze nastal čas zmenu. Nemusíte sa hned rozvadzat, proste to skúste.

Môže sa stať aj to, ze maznel si vyskúša bývanie s milenkou a po par mesiacoch sa vrati. Bude ponauceny. Príde na to, ze jediný s kym si rozumie si ty.

Ďalšia varianta je tá, ze ta nebude chcieť opustit. Milenku nelubi, nechce ju ako novu manzelku, ale chce ju len na sex.
Tam by som ja osobne bola strasne nasrata, pretože ked sa človek záľubi, to chapem. Ale ked ta takto trapi len kvôli sexu , pricom si pisala, ze donedávna ste spolu klasicky spavali a nebol problem, tak by v mojich ociach klesol.
Toto si nezasluzis.
Tam je to uz na tebe. Bud by som trvala na okamžitom ukonceni ich vztahu, alebo by som sa rozviedla.
Ale vlastne aj keby spolu nezijete ako manzelia, tak boli majetku ními mozete byt, ale myslim, ze v tom prípade so sebou zbytocne nesies kríž.
Oslobodila by som sa.
Naozaj je skvele ze ste tak dlho spolu vydrzali. Dnesne manzelstva neustoja ani prvych 5 rokov, nie to 30.
Jednoducho sa tieto veci stavaju.
Ale zivot je dost kratky na to, aby si sa prisposobovala ci delila o nieco s niekym druhym.
Zasluzis si viac

lilisa27
13. júl 2019

@veronikaszabova suhlasim

charaka
13. júl 2019

@ivca88 Uplne najlepsi nazor, presne takto to treba riesit. Da sa zit aj "vedla seba" ak by uz rozvod neprichadzal do uvahy kvoli majetku ci comukolvek... Treba spolu rozumne hovorit, vyskusat rozne moznosti, ale hlavne necakat na muza... aj ju urcite este niekde caka laska a novy, lepsi zivot... a mozno by sa ich cesty opat po case spojili... clovek nikdy nevie

zilinec32
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
13. júl 2019

@zilinec32 no tak tento koment urcite nemal byt mne 🙂

ivca88
13. júl 2019

@charaka mna by len fakt zaujimalo, či keby si ona niekoho nájde, tak či by jej to on doprial a tešil by sa s ňou, alebo či by jej robil caviky, ze ona je JEHO.🤔
Ale nepozname ich, nik nevie čo je vo veci. Mozno to ani oni sami nevedia.
My sme mali tiez v rodine pripad, kedy zena vykrikovala asi 5 rokov vkuse " ved si najdi milenku" , hold, potom si ju nasiel a velmi tazko to zvladala
Niekedy clovek pochopí co ma,az ked to strati.
Mozno pan manzel od nej odide, ale casom sa vrati.
A pokial sa nevrati, a bude šťastný, tak mu to treba dopriat a tesit sa s ním.
Nikoho si pri sebe nemozeme drzat nasilim. A kedze by si ozaj rozumeli, a on by tam ostal, tak ona by tak či tak ostala casom sama. Ušetrí si tým len zbytocny cas.

Ale fakt dufam, ze bude mysliet konecne na seba.
My zeny sme take obetave niekedy. V mladosti myslime len na muza, v dospelosti na deti, a na starobu ?
Pani autorka, najdite si kusok stastia a odložte si ho len pre seba !

zilinec32
13. júl 2019

Si tu tak ležím, sluchatka v ušiach a z nudy som náhodou klikol na tvoj príspevok. Sám som bol podobne na tom ako tvoj manžel uz veľa rokov dozadu, ale moje manželstvo bolo v rozpade. Je ťažko ti povedať názor, keďže málokto pozná ďalšie okolnosti, čudujem sa, ako tu toľko ľudí radí bez snahy pochopenia situácie, v akej si. Ako muž ti radím ultimátum - potom jednoducho zistíš, či tvoj muž spolupatričnosť cíti rovnako, ako ty. Ak to nedokážeš, kvôli riziku, že odíde a ty zostaneš bez neho, potom sa už len musíš zmieriť s tým, že si "hlúpa koza" (nemyslím absolútne ako urážku, ale ako expresívne vyjadrenie!), ktorá radšej stratí svoju hrdosť ako svojho manžela. Držím palce nech sa v tom nemáchaš príliš dlho.

zilinec32
13. júl 2019

@veronikaszabova sorry, omyl. Dúfam, že ty máš doma všetko v najlepšom poriadku 🙂