Má matka, ktorá má dcéru väčšiu šancu užívať si vnúčatá?

31. okt 2021

Tema svokra, je kapitola sama o sebe 😃. Ale myslite, ze zena ktora ma dceru ma vacsi predpoklad, ze ked dcera vyrastie bude moct viac casu travit s vnucatami, ako matka, ktora ma syna? Mam dvoch syncekov, a ked tu citam temy o svokrach tak ma napada, ze ked synovia vyrastu, a budu mat deti, ze si vnucata ako matka synov velmi neuzijem. Viem, ze na pohlavi deti nezalezi, ale ako tu citam tak neskor ked vyrastu, zrejme uz na pohlavi zalezi, a ked nemam dceru tak mozem snivat o uzivani si vnucat, ked ich podla vsetkeho bude mat ovela viac matka buducej nev3sty.

luccija
31. okt 2021

Máš jesenný spleen?🙂záleží od deti, rodiny...veď tu často čítaš, že muži chcú chodiť k matkám ak viac x do týždňa či každý víkend a berú tam aj deti.Nikde nie je písané, že budeš osamotená a vnúčatá neuvidis.Ale celkovo si myslim, ze dievčatá viac zdieľajú s mamami radosti a starosti materstva.Matka nevesty môže bývať ďaleko, nemusí byť babkovsky typ ...vôbec sa netreba nad tým zamyslat

ledgerka
31. okt 2021

Podla mna to velmi zalezi od toho aka svokra budes :D

lenka1993
31. okt 2021

Jasne že viac preferujem moju mamu. Ale keď budem NORMÁLNA svokra nevidím problém. Mám kamosku čo lepšie vychádza zo svorkou ako s mamou. Napr moja svokra o deti záujem nemá, nás ako rodinu tiež nemá moc v láske. Takze deti vidi raz za mesiac hodinu a úplne jej to vyhovuje. Požiadala som o pomoc 3x za 8 rokov a bola odmietnutá.

sissy27
31. okt 2021

Všetko záleží od vzťahov aké si vytvoríte. Kľudne sa môže stať, že nevesta nebude mať dobré vzťahy s mamou a s tebou si bude bližšia. Väčšinou sa píše o tých hrozných svokrách, ale nie vždy je problém len na jednej strane. A o tých dobrých sa toľko nehovorí, ale skutočne existujú, vlastná skúsenosť 😉

zooeynka
31. okt 2021

Zavisi ake nevesty tvoji chlapci donesu, ake budu povahy + ako si ty s nimi energeticky zapasujes 🙂 Je predpoklad ze si nesadnete vobec(klasika), ale mozes mat aj zlate nevesty, ktore ta budu mat rady. Len nesmies byt hnusna ;) (alebo najmudrejsia, neuprednostnovat synceka ked uz raz bude zenaty, atd)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pseudomonas87
31. okt 2021

Zaujímavá otázka......možno na Tom niečo bude. Moja mama si vnučku moc neužíva, lebo sme v zahraničí, ale v porovnaní so svokrou si ju užíva až až. Naozaj keď sme na SVK sme viac u mojich rodičov. Svokra a jej syn majú ale nastrbene vzťahy. Bohvie....ako to je u iných, možno to nie je pravidlo.

jazula
31. okt 2021

No…moji rodičia sami povedali, že moju dcérku prežívajú úplne inak ako prežívali bratovu. Predsa len som im hovorila veľa detailov už počas tehotenstva, volala po každej poradni a podobne. Svokru mám v pohode, ale oproti mojim rodičom dostáva minimum informácií. Mama je mama, aj keď mám už 40 😉. Ale napríklad zajtra k nám príde svokra na návštevu, iniciovala som to ja, lebo sa mi zdá, že malú málo vidí a chcem, aby mali dobrý vzťah, keď už to bude malá vnímať.

mamusa34
31. okt 2021

Náhodou..je to tak proste.. pokiaľ nemá vzťah svokra s nevestou ako dcérou ..mne to vykanie príde už také cudzie.. tak sú aj moderné"svokry .. novodobé také sú naj

katarinakatka57
31. okt 2021

Nedá mi, aby dom ti nenapisala... Nikdy nevies, ako bude... Ale... Moja kamoška má manžela, ktory je zo 4 bratov (ich otec uz zomrel) . Kazdy je zenaty, kazdy má 2 deti. 1 brat byva s rodinou a svojou mamou, prerobili dom. Druhy brat postavil dom v susedstve. Dalsi brat postavil dom v susednej dedine, a tato moja kamoska s muzom byvaju tiez v druhej susednej dedine. Medzi sebou maju super vztahy, takze tá mama vidi svojich synov denne... Aj vnučata... Je to o vztahoch... Moja dalsia kamoska je jedinacik, s mamou sa pohadali, dokonca jej mama urobila kroky aby sa pomerili, no moja kamoska tvrdohlava vobec nereaguje😏dokonca ani vnuča k nej nedonesie ukazat... Keby nebolo jej byvaleho manzela, ktory k byvalej svokre nosi ich spolocnu dceru, aby ju babka aspon videla, tak ani vnucku neuvidi.... Takze nad takymito vecami nerozmyslaj.... Nevies ako bude o 10-20-30 rokov.... Ja mam syna aj dceru, nad takymo vecami nerozmyslam, lebo naco....

kaktus87
31. okt 2021

Tak myslím, že dôležité je, aby si mala blízky vzťah so synmi aj v dospelosti aspoň ja sa na to spolieham

nikpa
31. okt 2021

Ako dcéra môžem povedať, že naši si vnúčatá užívajú oveľa viac ako svokrovci, neviem čím to je, nebránim im, ale nejdú sa roztrhať. A ako matka synov sa veľmi bojím, že tiež budem o toto ukratena, že nevesta pojde radšej k svojej mame ako k nám, no a ono je to asi prirodzene. Ja tiež keď niečo potrebujem, povarovat napr. tak volám najprv našim. Aj keď som bola tehotná, všetko som zdieľala s našimi, je zase pravda, že svokra sa za celé tehu neopýtala ako sa nám darí... Každopádne sa toho do budúcna bojím, aj toho, že zostanem sama lebo synovia sa proste rozprchnu, podľa mňa dcéry viac zostávajú pri rodičoch. Ale určite je to hlavne o vzťahoch v rodine.

petrao2
31. okt 2021

Moja mama sa s malou nestretava
Celkovo s vnucatami lebo je z nich "unavena"
Moja mala je velmi citliva a vnimava a vsetko chape
Len toto nie
Takze sa snazi aspon aby si uzila druhu babku aj ked ani tam to nie je ruzove ale nie koli nej
Takze zamna vsetko zalezi od vztahov v rodine a povahe vsetkych

zuvelyn
31. okt 2021

Záleží akú budeš mať nevestu ;) Moja svokra trávi rovnako veľa času s našimi deťmi ako moja mama.

jana_eyre_2
31. okt 2021

Ja mamu už nemám.. mam len svokru takže ani len preferovanie som si nemohla vyskúšať.. moja svokra má dve dcéry a jedného syna.. 7vnucat.. a neviem či je to moja chyba že s vnúčatami od dcér trávi neporovnateľne viac času ako s mojimi deťmi.. ale ja napr.nechcem jej prikladať keď počúvam z jej strany ako toho má veľa a ako ju všetko vyčerpáva.. chápem prečo to tak je a vôbec jej nič nevyčítam a postupom času som rada že je to tak ako je..

ja mám jednu dcéru a dvoch synov.. ja dúfam že keď dožijem vnúčat, tak budú mať hranice a ja vlastný život aj mimo davania pozor na vnucata.. dúfam, že budem vedieť nájsť tu zlatú strednú cestu a budem dobrá babka všetkým vnúčatám, ale nie na úkor svojho voľného času..

basska_b
31. okt 2021

Treba si s nevestami vybudovať od začiatku dobrý vzťah. Byť im oporou popri deťoch, nekritizovať, nekomentovať. Normálne si napísať desatoro, že čo nerobiť. Ja osobne sa u svokry necítim komfortne, akože ona je zlatá, ale jednoducho nikdy to nebude ako vlastní rodičia. Príde mi to už aj vzájomné, napr. ona sa mi bojí pomôcť s deťmi, aby nieco neurobila zle a nesprávne a ja sa zlostim, že tam počas celej návštevy len krotím deti a počúvam všelijaké poznámky. Možno aj nie zle myslené.

Niekedy ma ale nevesta s vlastnou matkou taký zlý vzťah, že svokru vníma ako anjela.

fleur1111
31. okt 2021

Ako tu už bolo spomenuté, dosť závisí aký vzťah budeš mat so synom a aký si vytvoris s nevestou. Moja svokra ma vlažný vzťah s mojim mužom a so mnou tiež. Povedala, že keby mala dcéru a nie syna, tak by si s nou viac rozumela. Z môjho uhla pohladu nepochopiteľne, z jej normálka. Na priebeh tehotenstva sa ma nikdy nepýta, zaujímajú ju len blbosti prečo mám take brucho aké mám, koľko som pribrala atd. Neviem ako to bude po narodení, ale ja jej určite nebudem brániť, aby chodila na návštevy za svojim vnukom a určite jej budem chcieť dopriať, aby s ním bola co najviac, no skôr sa obávam, ze z jej strany taký záujem nebude vzhľadom na to, ako sa správa doteraz 🤷🏽‍♀️ Aký vzťah si vytvorí, taký ho bude mat.

blumie
31. okt 2021

Ja som mala uzasnu svokru, dobre sme si rozumeli, jediny problem ze byvala so svokrom 550km od nas. Bohuzial zomrela, ked mala moja dcera 3 mesiace. Cize som si nestihla vyskusat, ci by som preferovala moju mamu alebo ju. Ale myslim, ze nie lebo ona bola taky "babkovsky typ". Len starat sa a venovat. Moja mama napr. pride k nam a ide radsej na nakupy (co teda mne sa s malou po nakupakoch fakt nechce behat) a na wellness, ako travi s nou cas. Nie je vyslovene, ze by okolo malej behala kym jej nepoviem ci jej neda jest, prip. nejde si k nej lahnut kym zaspi tak ju to nenapadne.

maribell
31. okt 2021

Veľmi záleží, aká bude nevesta, a aká budeš svokra...ja som asi mala neskutočné šťastie na postavenie planét alebo čo 😅 ale svokra je pre mňa ako druhá mama..a s našimi deťmi chodia aj na dovolenky ❤️

makova333
31. okt 2021

No to zalezi ake nevesty dostanes a aky vztah budes mat s dcerou (ak by si nejaku mala). Neplati, ze mama a dcera su si vzdy blizke. Pokojne dcera moze byt typ s ktorou sa stretavat nebudes. Alebo bude zit v zahranici a kontakt budete mat minimalny. Alebo, alebo, alebo...

andrejka1974
31. okt 2021

Urcite zavisi od vztahu ja mam uz 3 dospelych synov a oni sa s detmi vobec neponahlaju, jeden ani velmi nechce deti hoci ma priatelku a obaja maju 28 rokov u mna svokrovci mone deti nechceli vobec 13a ani muzovej sestry cize to nie je o pohlavi zase moji rodicia moje detichceli od narodenia stale aj je im to umoznene stale takze casom uvidim ako to bude pri dcerke ta ma este len 13 takze snad aspon do 20 pocka

minutka
31. okt 2021

Moja svokra ma 3 synov. A tvoju teoriu vyvraciam na 100% 🤣 mozes byt kludna. Ale my mame super svokru. Niekedy je to aj na skodu pre nu. Lebo vnucata ma nasackovane veeelmi casto

kristinkakvetinka
31. okt 2021

U nás je to tak ale nie kvôli tomu ze by som nejak svokre bránila ale ona nikdy nemala nejak záujem o nase deti takže v podstate nemám ani co vyčítať, inak by som nemala problém s nou tráviť čas ako s mojou mamou.

evica17
31. okt 2021

Ak budes normalna svokra, ze sa budes spravat s respektom k neveste a synovi, tak simyslim zebudes travit cas s vnucatami v rovnakej miere ako matka nevesty. Lebo za mna, ja nerobim rozdielmedzi svokrou a mamou, pokial by sa svokra spravala prijatelne, tak by som tam rada chodila. A naopak ak by sa mama spravala hnusne ku mne, tak by som navstevy obmedzila.
Len u mna je to prave tak akopises, svokra sa sprava bez respektu, tak som navstevy obmedzila ( a aj tak sa vnucatam nevenuje, iba podrzi chvilu a uz si nevsima )

syslik81
31. okt 2021

moja sestra ked mala decka mama bola mlada a moc sa ako babka necitila.. ked uz mala vek nato byt babka porodila som ja ale kedze zijem v zahranici vidi dceru raz za rok a aj to si nerozumia kedze dcera nerozprava slovensky .. takze mat dcery tiez nie vzdy je vyhra ... mozes byt skvela svokra ale jak to tu tak citam tak aj nevesty vedia byt riadne mrchy ... podla mna je to ako loteria .. co bude nevies .. ale nadej umiera posledna

klip0
31. okt 2021

Veľmi zalezi aká svokra budeš

danulicek
31. okt 2021

Môžem ti napísať, že záleží veľmi od vztahu teba a tvojich synov a nasledne na dalších faktoroch, ktoré ale je teraz zbytocne riešiť. Ja mam dvoch synov. ako dcéra mojej mamy - Ona sama nie je veľmi aktívna, my sme nikdy nemali nejake extra vzťahy ako mama a dcera, takze ani ma to ako dceru nelákalo nikdy jej hovoriť detaily z tehotenstva a neviem čo všetko, mala som pocit, že ju to nikdy ani nezaujímalo. Spočiatku som tam chodila raz týždenne, ako deti rástli, aj ja som tam chodila menej - jednak mame odlišný názor ma výchovu, jednak majú rovnako ďaleko ako ja k ním a vela ďalšieho. Ale myslim, že sme sa vdaka deťom zblížili, no aj tak - je s chlapcami malo, hoci ak by chcela, mohla by byt aj castejsie.

Ja ako nevesta - svokrovci majú dceru a syna. Našich chalanov majú moznost vidieť každý týždeň, nezakazujem, neriešim - deti ich milujú, svokrovci sa im venujú úplne inak ako moji rodicia a muž tam proste ma potrebu chodiť stále. Ale aby som bola objektívna - ked boli babatka, liezlo mi na nervy, že sme nemali svoj klud ani jeden vikend. Nonstop sme boli tam a ked som “dosiahla”, že aspoň jeden vikend budeme sami a pôjdeme niekam spolu, tak už boli oni u nás. Vtedy som to vnímala inak ako teraz, keďže s mužom spolu ako par nefungujeme. Ale moj názor alebo postoj nemam prečo posúvať na deti, ked viem, že babku a dedka zbožňujú a tiež, že rešpektujú nasu výchovu - ani to v minulosti totiž nebolo, čím vznikali mnohé konflikty. Svagrina ma teraz babatko a neviem, ako to funguje v prípade mama-dcera. Ale ja mam pocit, že nase deti (muž ako syn) sú u svokrovcov varení-pečeni.

Takze nehadz flintu do žita, veľmi záleží od toho, aka budes babka ku svojim vnúčatám a ako vychovávas svojich synov. Ostatne všetko sa dá podľa mna riešiť, ak sú vzťahy medzi rodičmi a deťmi ozaj zdravé - ani veľmi zle, ani veľmi opičie.

renab
31. okt 2021

A mne aj syn aj dcera povedali, ze ziadne deti nechcu, tak mam zatial po starosti - nemusim riesit. Mozno najmladsi...

evkamotka
31. okt 2021

Ja mam super svokru, tj maminu mojho manzela. Byvaju sice dalej ale stretávame sa kolko to ide a deti ju maji velmi rady (aj svokra). Ked sme spolu, ani neviem, ze mam deti.. Tie su zavesene na starkej a ona si to uziva 🙂

san_dra11
31. okt 2021

Ono je to ine vnucata od dcery a ine vnucata od syna aspon teda osobne to tak vnimam. Viem to napriklad u krstnych ze je to ine ked pride sesternica s dcerkou a ine ked bratranec s detmi. Tak proste uplne ine je to. A podla na sa to da tak nejako chapat.