Mám si nechať priezvisko, ktoré sa mi nepáči?
Ahojte,,začala by som asi takto, som vydatá a mám priezvisko po manželovi ale mne sa to priezvisko strašne nepáči,máme jedného synčeka a bojím sa že keď vyrastie tak sa mu budú vysmievat,chcela by som to priezvisko zmeniť ale manžel nechce on vravy že by sa cítil biť ponížený ak by som to urobila má niekto nejaký podobný problém ?? ,to priezvisko je vidličkova
ja neviem, Ty fakt nemáš iné problémy??? 😀 😀 😀 😀 😀 to je uplne normálne priezvisko. Synovi sa môžu posmievať za kopu iných vecí, treba ho naučiť, nepripustiť si to, vedieť sa slušne obrániť... môj brat mal spolužiakov: Balon, Baran, Granát, Zápach... a tiež poznám mená: Cibula, Capko, Frniak, .... Máš uplne normálne priezvisko. Fakt toto nerieš, kopu papierovačiek na úradoch... načo
no ja poznam babu ktora sa vola Blanka Pretrhnuta,tak co ma ona hovorit,,podla mna mas v pohode priezvisko,a my sa vola Mydlarikovi a hovoria nam Mydlinky no a co,horsie to bolo ked som bola ako dieta volala som sa Peskova a nadavali mi decka krava flakata lebo mam chorobu vitiligo,trapila ma to ale prezila som tak ako sa pise vyssie tak decka ti mozu nadavat hocijako ........NERIES.......
podla mna mas priezvisko uplne OK. radsej nauc deti, ako sa vyrovnat s pripadnym posmievanim. Naopak, niekedy je to vyhodou, prezyvka potom robi vynimocnost, chce to ale vyrovnanu osobnost - tu je pole pre Teba v oblasti vychovy a mozno aj osobneho rastu.
mam znameho, ktoreho priezvisko je huligan a predstavuje sa ako chuligan bez c 🙂,
no podla mna to nehaj tak, je to iba priezvisko ja som rozvedena a nechala som si priezvisko od exmazela benova, za slobodna som bola Kasanová.... a to prirovnavanie ku kasanovovi mi slo krkom ale co uz det si vzdy daco najdu,.... a su aj horsie mena u nas v nemocke lezali 2 muzi na jednej izbe ktoru sme nazvali sexualna... volali sa Kokotik, Matrtaj--.. takze tvoje nie je zle...
Priezvisko si nechaj a ked syncek vyrastie, tak ho radsej neuc gramatiku 🙂
su aj horsie a co tak volopichova?
mozno, ze tvojmu synovi paradoxne raz pomoze prave to priezvisko, nikdy nevies.. JLo preslavil velky zadok, tiez mohla byt kvoli tomu zakomplexovana ;) a podotykam, ze to priezvisko nie je nic speci, normalne slovenske. v prvom rade sa s tym asi ty vyrovnaj a sebavedomo nos priezvisko svojho manzela 🙂
a co je na tom priezvisku? tvoj syn bude mat komplexy iba vtedy ked ich budes mat ty, deti nevnimaju taketo veci tak ako dospeli. Mala som kolegynu volala sa Kundova, a mala syna ktory k nam chodil do prace Kunda, to je divne priezvisko, nie to tvoje.
poznám: Straka, Slivka, Hruška, Stromčeková, Kukučka, Sokol, Motyka, Vĺček, Vlčková, Zapáchová, Koreňová, Pirohová , Halušková, Medvedz, Medviď, Sekera, Kosť, Koza, Kozák, Červeňak/ hríby sú také/, Lastivka /po rusnácky lastovička/ , Bryndzová, Kohútiková, Kohút, Hrbatý, - všetko úspešní ľudia, lekári, advokáti, notári, riaditelia bánk, športovci - jedno z tých mien má aj môj zať
Podľa mňa úplne normálne priezvisko........
Ja mam zahranicne meno, s prehlasovanymi hlaskami, ktore jakziv nevie vacsina ludi vyslovit a reaguju na to od cias skolky, skoly, na uradoch, ze ooo boze...a tu som...nikdy ma nenapadlo menit si meno...rovnako sa volame cela rodina, ja, mama a tata a na druhej strane som rada, ze sa nevolam vsedne a ked pridem nie je nas tam napr. 20 Novakovych 😀 Su aj horsie mena a ked su deti hnusne vymyslia si hocico, aby to dali pocit....a partnerovi sa necudujem, ze by nebol spokojny, ak by si zmenila meno...toto treba riesit pred svadbou a po dalsie aspon davate menom hned najavo, ze ste rodina a nezijete si len tak na divoko....
Mala som dve kolegyne, jednu Zajkovú a jednu Králikovú, sranda bola, keď sa predstavovali manželia na akcii, teší ma Zajko, teší ma Králik 🙂 🙂
deti sa vysmievaju z akehokolvek prizviska, ani ja ani manzel nemame smiesne priezviska a v detstve sa nam obom smieli, lebo si na to nasli nejaky rym alebo skomoleninu priezviska, takze sa tomu dieta mozno aj tak nevyhne 🙂
Ja som zas mala kolegu Zajaca. Robil u nás IT technika. Keďže sedím na vrátnici a prepájam aj telefonáty, raz mu volal pán Mrkvička štýlom: "Dobrý deň, tu Ing. Mrkvička, mohli by ste ma spojiť s Ing. Zajacom?" - 😀 😀 😀 Bolo to veľmi vtipné. Ale k tomu priezvisku... Ja som Užíková a v škole ma volali užovka. Z celej duše som to neznášala, ale pri deťoch si nevyberieš. Tak ako baby vyššie písali, keď sa budú chcieť vysmievať, tak si nájdu hocičo... Tvoje priezvisko je celkom milé, vôbec nie je hrozné a ani vulgárne. 🙂
Jeden z riaditelov dost znamej velkej spolocnosti ma priezvisko Krásny. Spolocnost je zakaznikom firmy kde robim. Nastupil k nam novy kolega, netusiac kto vola dvihol telefon a tam "Dobry den ja som Krasny" a kolega "Ja neviem, ja vas nevidim".. 😀
A mam kamosa co sa pise Nevrzal 😀
Tvoje priezvisko je uplne v pohode a manzelovi sa necudujem, mna by sa to tiez dotklo.
@lenkakrcahova
@katrinka8
Jaj baby, fakt som sa pobavila, normalne mi slzy tiekli - vtipne prispevky
Paci sa mi, ze ste nad vecou a viete pobavit, nie tie smrtelne vazne prispevky typu nato si mala mysliet pred narodenim dietata
Prešla som si našu ulicu - Haluška, Šalát, Kôrka, Hlad, Kováč, Lietavec, Demikát, Drozdík - nikto to nerieši...
Kamarátov otec si zmenil priezvisko, ale tomu sa nečudujem, volal sa Kunda, alebo aj Potkan sa u nás premenoval na Polkan - tak Vidličku by som neriešila 😉
Veď pôvodne priezviská vznikali podľa prezývok, zamestnania, bydliska, miesta pôvodu otca, či matky, prípadne živočíchov, rastlín či neživých predmetov...
Celkom v pohode. 😀
Podla mna mate normalne priezvisko.. Tiez som sa stretla s roznymi priezviskami... Jedine priezvisko "Pavuk" by mi robilo problem,lebo trpim arachnofobiou...
A jeden klient,co sa volal Pagac,mi narobil neskutocne chute na pagace onoho casu pred x-rokmi...
Keby som bola tvoj muz tiez sa nastvem, ma uplnu pravdu. Vidlicka je normalne meno, povedala by som, ze uplne super na ktore moze byt tvoj syn hrdy.
jeej ved to nie je nic hrozne..teraz je velmi v mode pre zeny nechavat si svoje priezv.alebo mat dokonca dve. Skoda ze tým zeny zabudaju na to, ze v manzelstve maju byt jedno s manzelom, muz by mal byt hlavou rodiny a rodina sa ma po nom aj volat..no ale to uz su terajsie zeny veeelmi moderne aby sme tu take nieco rozoberali... 😝
neviem vidlickova sa mi nezda tragicke..ale ked ta obmedzuje tak si daj zmenit...ja som si dala po rozvode..a aj keby som sa vydala opet...co sice nebude..tak si necham dvoje slobodne meno..
tvoj problém a prezidentov plat. Vieš o tom, že sú oveľa horšie priezviská ? A prečo by sa mu mali posmievať, ak bude múdry a vtipný môže si vymyslieť vtipnú prezývku na svoje priezvisko. Mala si si nájsť nejakého "von" a život by bol gombička
No dievcata, ja som za slobodna Hollá, par posmeskov som si v detstve zazila, ale ziadna trauma mi do dospelosti nezostala 😀
Myslím že priezvisko máš v pohode 🙂 ja som mala spolužiačku ktorá sa volala naozaj Blanka Suchá a za vydatá je Mokrá 🙂 , v rodine máme Štetkovú, poznala som Veroniku Cicíkovú, brat mal spolužiačka Pipíčka, susedov som mala Zajačkových a starší syn si našiel za ženu Králikovú tak neprešla daleko od svojho priezviska. V práci sme mali . Vraždovú, Bobok, Kukučku, Maličkú, Potená. A moje priezvisko je tiež také neobyčajné a ked s niekym volám a poviem priezvisko tak vznikajú pravidelne rôzne premeny a nepríde mi to ako keby ma niekto urážal 🙂
kamoška sa tiež nevedela stotožniť s mužovým priezviskom, ale vyriešili to tak, že on si zobral jej a má svoje krstné, jej meno a na konci svoje meno, dieťatko má priezvisko tuším iba po mame
Pan Je.al jede se svou rodinou na dovolenou,Přijedou do hotelu a tam pan Je.al na recepční vybalí:”Já jsem Je.al se svou manželkou a mou dcerou,a tady syn,taky Je.al,se svou manželkou,se svou dcerou a synem,” Recepční na něho divně pohlédne a řekne:”Mně je jedno kdo koho je.al,zapíšu vás jako jednu rodinu.
toto je zle priezvisko Vydlicka je este v pohode 😉
Ja mam veterinarku ktora sa vola Porezaná a dokonca jej casto komolia meno na Porazená 🙂
........... priezvisko v pohode

Vidlička je úplne v pohode. Ja poznám Vranu, Holuba aj Kanárika. Ale keď sa nový kolega predstavil ako Pipíška, to už som sa fakt neudržala 😀