icon

Manžel a teambuildingy

25. máj 2022

Ahojte, chcela by som sa sytat tych ,co ich zeny/muzi chodievaju na teambuildingy ,ale aj na pivo ci chaty s kolegami a kolegynami. Je to pre vas v poriadku? ako vnimate taketo "utuzovanie" kolegtivu a travenie casu s kolegami mimo pracovnej doby navyše? ja som totizto typ, ktoremu staci, ze v praci travim s kolegami 8+ hodin denne cez pracovny tyzden a nemam potrebu este s nimi chodit na pivo alebo "dovolenky" :D . manzel si rad zajde s kolegami na pivo (vacsinou sa to natiahne do neskorsich hodin) pripadne idu na chatu v zmiesanom kolektive kde su cez vikend/predlzeny vikend a spia tam aj cez noc a samozrejme nechyba alkohol. nieje to nejak casto ale dajme tomu v priemere raz za mesiac. teraz cez leto,skor tie chaty a akcie na viac dni/prespatie v noci.
snazim sa mu samozrejme verit, viem , ze keby ma chce podviest, spravi to hodickedy inokedy aj ,ale proste mam v hlave tu myslienku, ze toto su idealne podmienky a este ked sa chlasta na chate aj s prespanim, ze tam je proste vacsie riziko :( . dalej ma trapi asi to, ze proste zadany clovek, ma potrebu travenia casu takymto sposobom aj s inymi ludmi a asi mi proste šibe, nechcem byt prehnane ziarliva a majetnicka, nechcem robit sceny, ale prekaza mi, ze dobrovolne si zvoli chlastanie a travenie casu s kolegynami a kolegami .
obaja mame 35r. ja proste v tomto uz nejak nevidim zmysel? chaty, ozieracky, diskoteky... uzila som si toho ked som mala okolo 20tky a teraz ked som zadana, tak nemam potrebu sa niekde opit a zabavat ako pubertiacka. On si na druhu stranu rad povyrazí a zabaví sa. sme spolu len 4 roky z toho rok manzelia, nejako to zvladam ,ale vzdy sa velmi premaham a doma trpim a obavam sa ked niekam ide. v minulosti som sa dost sklamala vo vztahoch, takze je mi jasne, ze ta dovera je nastrbena kvoli tomu, ze mu 100% nedoverujem a viem, ze vzdy sa moze nieco stat. nechcem byt sekera a rozkazovat mu co ma a co nema robit, ale nechcem sa ani takto trapit. inak je vo vztahu vsetko ok, toto je jedina vec v ktorej sme taki nekompatibilní. tak isto velmi rad zajde aj cez pracovny tyzden s kamošmi na pivko alebo tak . ja som introvert, toto nepotrebujem . bojim sa, ze v buducnosti takto nekompatibilita moze byt problemom vo vztahu a ustit k zbytocnym hadkam ale zas nechcem sa samozrejme rozvadzat kvoli takejto "blbosti". deti zatial nemame, ale obavam sa, ze by to nic nezmenilo a stale by potreboval svoje povyrazenia.

zuzuliatko18
4. jan 2023

@katkazocele okej a keď tie mamičky si upozornila, čo akože majú robiť? Lebo toto mi chyba. Každý hádam vie, že nevera existuje, no pri tom je dôležitý výber partnera a pracovanie na vzťahu. A ak je niekto sukničkár, cestu si nájde aj k nevere, keď bude chcieť a manželka bude mať ťažkosti to zistiť.ja len nechápem, na čo si myslíš, že je toto upozornenie.

katkazocele
4. jan 2023

@zuzuliatko18 len byť napozore , doveruj ale preveruje. To sa snáď každej z nás už aspoň raz v živote vyplatilo.

viestta
4. jan 2023

@h2 máš pravdu, niektorí nepochopia ani keď nakresli. Len neviem ci nechcú alebo nemôžu.

viestta
4. jan 2023

@katkazocele ježkovi oči!!!! Ze pokušenie. Vypichnut oči, nepustat z dohľadu a pre istotu aj ufiknut vercajg. Potom už bude dôvera na mieste?
Nechcela by som žiť v takej paranoji ako žiješ ty. Naozaj nechcela.

kimberley123
4. jan 2023

Určite nič takéto by som nedovolila. Raz za mesiac? Je iné ísť na pivo posedieť a ísť domov ako niekde chlastať dva tri dni. Nechápem že ešte si mysíte že nevyužil situáciu. Ale Vy sama viete na koľko ste tolerantná. Ja by som nedôverovala.

panelacikova
4. jan 2023

bohužiaľ, faktom ostáva, že cca 90% a viac ľudí stráca pri väčšom množstve alkoholu zábrany. málokto (ja napríklad áno) si dokáže povedať: ale toto je fakt posledný (panák či pohár vína). veľakrát sa na takýchto akciách (obzvlášť s možnosťou prespatia - chata, hotel, penzión) bohužiaľ s alkoholom preženie. mnohé ženy (a muži) nemajú ani šajn, že ich polovička včera na firemnej akcii vystrájala ožratá na mol, lebo príde domov ako baránok boží 🙂 ja som vystriedala v minulosti (mladosti) niekoľko veľkých obchodných firiem, kde sa chlastalo o dušu spasenú (keďže sme boli šoféri z povolania, bola to pre mnohých jedinečná príležitosť dokonca hradená firmami). a veru, mnohí skončili aj popárovaní. nepíšem, že všetci. ale vždy bolo omnoho viac chlapov, ktorí to prehnali s alkoholom a potom buď nejakú kamošku dostali alebo domŕzali a boli otravní, lebo kamoška (kolegyňa) nechcela. takže som asi jediná, čo sa trošku zastanem
@katkazocele
hoci, ako uvádzam, nebol to ani raz môj prípad, sama som bola svedkom nie raz práve takýchto záverov firemných akcií.
padlo tu prirovnanie ísť na pivo s kamošmi a po troch ho odchytí nejaká štetka v chodbičke.... nemyslím si, že sa to dá prirovnať, keďže pri akcii, kde je možnosť ubytovania, je väčšia možnosť využiť príležitosť. viac alkoholu, než len 2-3 pivá s kamošmi. hudba, zábava, disko aj slaďáky. lepáky. no proste všetko. kto zažil alebo zažíva fakt veľké firemné akcie, ktoré trvajú do hlbokej noci, ba až rána, vie, o čom píšem. iné je, že chlap ide niekam na večierok, dá si večeru, posedí, pokecá a triezvy sa vráti domov. ale na celú noc..... ja by som tiež s takým nežila. no bohužiaľ. radšej budem sama, mám v hlave kopu obrazov, ktoré naznačujú len a to jediné. a to, že príležitosť fakt robí zlodeja a akonáhle sa k tomu pridá nadbytok alkoholu, katastrofa je na svete.

panelacikova
4. jan 2023

@kimberley123 je tam napísané raz za mesiac? nechce sa mi to čítať, je to stará téma 🙂 ale ak to tam je, tak to už vôbec nie.... už potom vôbec nechápem, čo tam raz za mesiac na 2 až 3 dni robia. preboha, veď sú denno-denne v práci. už by mi liezli na nervy 😀

katkazocele
4. jan 2023

@panelacikova ďakujem že má chápeš, podľa toho čomsi teraz napísala tak vieš čo som ja zažila a čo videla už čo sa tam deje a som rada že súhlasíš že to smrteľná kombinácia alkohol a Chata s kolegami 😔 a veru niektoré porovnajú pivo a týmto???!!! Veď to je absurdné to sú úplne iné situácie? Inak vieš čo tak trošku si myslím, tie ktoré najviac vystrájali na týchto akciách tu mamičky, tak práve tie sú na mňa najhoršie z lebo tak trochu ich hryzie svedomie že to čo urobili nebolo správne z niečo ako že trafená hus zagagala

zuzuliatko18
4. jan 2023

@katkazocele takže celý život byť v nervoch, či ma muz nepodvedie? Nie je rozumnejšie starať sa o vzťah, aby fungoval a hlavne byť si sama sebou dostatočne istá a spokojná, že život by mohol ísť ďalej aj bez muža, keby sa rozhodol niečo také urobiť? Predsa len, každý človek nesie zodpovednosť za svoje skutky a rozhodnutí nie cudzie. Manžel nie je stredobodom môjho vesmíru, bez ktorého nedokážem fungovať. Je to môj partner, s ktorým sme sa rozhodli spolu fungovat a keby sa rozhodol zmeniť svoje rozhodnutie, je to jeho rozhodnutie, ktoré predsa nemôžem násilne zmeniť.

katkazocele
4. jan 2023

@zuzuliatko18 máš pravdu z vieš čo ma asi štve, že by som bola podvadzane ale sa to nikdy nedozviem, alebo sa to dozviem po 10 rokoch keď už človek by nemal šancu skoro žiadnu na nový život s druhým partnerom. Bojím sa premarneneho času s neverníkom, asi takto by som to povedala. Byť za hlupanu

panelacikova
4. jan 2023

@katkazocele s posledným odsekom tak celkom nesúhlasím. lebo ja som bola práve tá, čo neustále odmietala tých opitých kolegov a nechcela som s nimi nič mať. no práve tie zážitky, respektíve obrazy, ktoré som tam videla u mnohých, vo mne vzbudili ďalšie roky podozrenia, no pretože je to jednoducho tak. bola som potom už len vo vzťahoch, kde chlapi nepotrebovali hýriť a chlastať alebo to už mali dávnejšie za sebou a už ich to nebavilo. práve kvôli tomuto, aby sa mi to nestalo 🙂 to neznamená, že nešli na posedenie, alebo si nedali za štamperlík, či aj viac, ale tak, že bola dohoda, že potom sa ide domov a nie že sa ožerie pod obraz a ostane tam ešte aj nocovať... toto by som ja osobne nezniesla. preto s takým ani nežijem.
to píšem pre autorku, kde ja osobne som neskutočne prekvapená, že s ním vôbec žije a trpí každé toto odlúčenie. sú aj takí chlapi, ktorí sú radi, že sú doma so ženou alebo rodinou alebo len tak, sami a že majú kľud. na jej mieste si nájdem do života radšej takého, než tohto, čo vo veku 35 rokov potrebuje každú chvíľu vypadnúť na viac dní s kamarátkami a kamarátmi na chatu....

h2
4. jan 2023

@panelacikova Pozri si aj iné Katkine príspevky v iných diskusiách. Ona je chorá na hlavu, bez srandy.

katkazocele
4. jan 2023

@panelacikova myslíš to s tými trafená hus zagaga ? Vieš prečo sa tak zastávajú inak to chovanie a tých neverníkov? Ako keby na nich nemôžeme povedať krivé slovo a mne povedali že to preto že lebo závidím za mňa žiadny nechcel opret 😑

panelacikova
4. jan 2023

@zuzuliatko18 alkohol búra zábrany aj u tých najodolnejších 🙂 už som to tu písala kedysi dávno, presne v tejto téme - zážitok s kolegom, ktorého opili a doslova mu dali na kolená takú radodajnú kolegyňu, ktorej sa on páčil. on bol ženatý a podľa jeho slov fakt veľmi miloval svoju ženu. ale alkohol (plus ktovie, možno mu do neho aj niečo vsypali? netuším) urobil svoje a on ju tam takmer pomydlil. odviedla si ho na izbu a verím tomu, že dielo bolo dokonané 🙂
@h2 prepáč, neviem o iných diskusiách, ak to niekde preháňa, tak v tom nemám prsty 😀 ja som po dlhom čase zareagovala v tejto téme, keďže som tu už písala aj v minulosti. čiže beriem, že ak ide niekto "cez" v mnohých oblastiach života, tak asi preháňa. veď vieš, že ja píšem väčšinou len fakty zo života, zo skúseností, atď....

viestta
4. jan 2023

@katkazocele prečo musíš začínať život s iným partnerom ak by predchádzajúci vzťah zlyhal? Však zlyhať môže nie len na nevere. Zlyhať môže na kadečom inom. To nie si schopná žiť bez partnera? Ty sa sama o seba nedokážeš postarať? Nedokážeš prežiť sama?

panelacikova
4. jan 2023

@katkazocele ja som sa vyjadrovala len k téme a problému autorky a vôbec k problematike firemné večierky, oslavy, chaty, proste všetko možné spojené predovšetkým s prespatím. mne je jedno, či teba niekto opieral alebo nie. mňa chceli opierať neustále a vadilo mi to 😀

ropucha6
4. jan 2023

@panelacikova ako sa niekto da opit? Uz tu je chyba, ak sa niekto oziera do stavu, ze nevie, co robi.

panelacikova
4. jan 2023

@ropucha6 áno, je to chyba, ale mnohí sú na takýchto akciách ako utrhnutí z reťazí. a nie preto, žeby ich žena "nepustila" na pivo. jednoducho im to hrabe...

katkazocele
4. jan 2023

@panelacikova ani ja som nenechala a im asi vadí že ja sa dokážem ustrážiť a oni nie, keďže sú také ostré

katkazocele
4. jan 2023

@panelacikova veru alkohol je metla... A vidíš ani on to neustál...

ropucha6
4. jan 2023

@panelacikova ano, tiez takych poznam a castejsie sa proste len ozeru a maju sproste reci, pripadne nieco ogrcaju, ja by som si takehoto chlapa nevybrala za manzela.

h2
4. jan 2023

@panelacikova Plus k tomu sa ešte včera zapojila do ďalších starších diskusií na tému nevera. V skratke ti to zhrniem: Dotyčná radikálne odsudzuje ľudí, ktorí o nevere niekoho vedia a nepovedia o tom tomu podvádzanému. Sú priam horší, než sám neverník. Pritom sama je jednou z nich, pretože hoci aktívne prská jedovaté sliny, ona sama neveru videla, podľa jej slov nie raz a tak isto mlčí, ako hrob, doteraz nikomu z podvádzaných nič nepovedala. Ale keď niekto otvorene napíše, že by to nepovedal, lebo to nie je jeho vec a nepozná celú situáciu, tak je hnusný podrazák, ktorý schvaľuje neveru, ubližovanie, klamanie. Pritom autorka robí to isté a hoci som jej to už aspoň 3x napísala, absolútne na to nereaguje a ide si stále to svoje, ako je ona tá dobrá a úplne iná ako tí, čo by mlčali.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
viestta
4. jan 2023

@jabadabadu však jasne. Aj tam chodíme len za jednym účelom🤩. Každá, ktorá nie je stíhačka ma za ušami... 🤔

zuzuliatko18
4. jan 2023

@katkazocele prečo si myslíš, že to je to najhoršie? Nie je horsie byť vo vzťahu, kde sú ľudia na seba nepríjemní, bez rešpektu, bez úcty, bez záujmu, bez lásky. A hlavne bez sebaúcty.
Netreba stavať svoje šťastie, spokojnosť a pokoj na inej osobe, ale vybudovať si zdravé sebavedomie a pracovať na sebe. Naučiť sa fungovať tak, že ovplyvniť, čo môžem a vysporiadam sa s tým, čo ovplyvniť nemôžem.

zuzuliatko18
4. jan 2023

@panelacikova ako môže niekto opiť dospelého človeka proti jeho vôli? Dospelý človek by mal.poznat svoju hranicu a vedieť, čo.si môže.dovolit. ak to nevie, nema vôbec piť. A neviem si.predstavit, ako by do mňa niekto nalial chľastu bez môjho súhlasu. Ak by to urobil, bolo by to na trestné oznámenie za mne, pretože by musel použiť nasilie.

katkazocele
4. jan 2023

@zuzuliatko18 neviem čo je horšie ako premarneny čas a hlavne že to že by som bola v šťastnom vzťahu by bolo klamstvo, lebo by som bola podvadzane, všetko by sa rozpadlo lebo jeho láska by bola falošná, keďže človek ktorý ľúbi nedokáže podviesť 🤢