icon

Manžel chodí von s kamarátmi

10. jún 2022

Manzel si chodi 1x tyzdenne v stredu von s kamaratmi. Byva prec niekolko hodin. Viackrat som ho prosila, aby dochadzal domov do cca 23,00. Ja si uz potom tiez liham, zaspavam, a pokazde ked pride neskoro, prebudi ma, rozbucha sa mi srdce a je mi dlho zle, castokrat uz neviem zaspat. Na druhy den som v nemoznom stave. On tu samozrejme chodi, je opity, sprchuje sa, bunti. Chvalabohu, aspon deti nezobudi, ale mne je otrasne. Vysvetlovala som mu, prosila ho, ze teda, ked nutne potrebuje ostavat vonku do noci, tak nech ide spat ku kamaratovi, zjavne v inych domacnostiach nevadi, ked chodia jeho kamarati neskoro domov. Prosila som ho, nech tu nebunti, nech si lahne do obyvacky na gauc a cusi. No on ma este "budi". Dokonca chce sulozit. Ked odchadzam do inej izby, prenasleduje ma tam. Mam toho uz pokrk. Neviem to vyriesit, ani dohovorom, ani prosbami. Vraj on sa snazi byt potichu. Co s tym? Aj by som si dala stuple do usi, ale zas bojim sa, ze nebudem ani deti pocut, keby sa niekto v noci zobudil. Je to zvlastne, ale ked sa deti zobudia, nebyva mi takto zle, ako ked dorazi domov on. Tuto stredu som sa presunula na gauc ja, hrozne smrdel od alkoholu, v celej izbe je rano strasny puch. Rano som bola ale ako dolamana. Predtym som poprosila jeho, nech ide na ten gauc, ale vraj ze preco by mal. Nechapem, preco by som mala ja trpiet za jeho zabavky. Na druhy den si z toho robi este srandu. Mam pocit, ze to nema riesenie, ci?

mimi747
10. jún 2022

Ja ti sice neporadim, len, takyto bol vzdy? Udivuje ma, ake su tu zeny tolerantne k ozratemu chlapovi, ktoremu doma spi zena a deti. A ktoru on vzdy zobudi a ked nechce dychat ten jeho smrad, musi ist spat inde..a este by chcel sex🙈Podla mna ma problem a poriadny, ked sa potrebuje opit kazdy tyzden. Uplne ta chapem a tiez by mi to vadilo, ja neznasam opitych ludi. Moj muz nepije alkohol vobec a to mi pride normalne a som za to vdacna. Ak mu to tolerujes, asi by som isla v tu noc spat k detom do izby, aby si mala klud..

gabika128
10. jún 2022

@wudz naozaj by som si pozrela ako by si ho čakala do 2-3 v noci každý týždeň ako autorka. Ešte by v tej posteli nerešpektoval, že spíš a nenechal ťa na pokoji.

autor
10. jún 2022

dievcata, nehadajte sa tu prosim za alkoholizmus a prosim vas, ani mi nehovorte, ci je, alebo nie je ok, ze chodi von, ja to respektujem a ani mi prosim nepiste ci mi ma alebo nema vadit, ze ma v noci budi. Mne to vadi a nemyslim si ze som malo tolerantna. Ja skusam hladat riesenia. O tom mala byt tato diskusia, aby som sa posunula. Kupim ten detsky matrac a ten si supnem do detskej izby na zem a zamkneme sa tam s deckami a otvorime si okno kvoli vzduchu. Vdaka a pekny den.

maribell
10. jún 2022

No zaujímavé koľko tolerancie zrazu. V inej téme, kde mamička vypije 1x za mesiac fľašu vína je považovaná za alkoholičku, ktorá má už s pitím problém...a tu hľa 😅 manžel každý týždeň strieskany a úplná pohodička 🤷.

@banderaska29 ty máš žiaľ naivné predstavy o alkoholizme, ktoré sú rozšírené medzi ľuďmi. Keď človek smrdí alkoholom non-stop, tak to už je troska. No aj k tej troske sa musel nejako prepiť. Či myslíš, že alkoholici začínali hneď litrom domáceho každý deň? 🧐 Ja poznám alkoholika, ktorý mal takéto nárazové pitie. Vydržal aj mesiac-dva v pohode bez pitia (nesmedel alkoholom) a potom mu preplo a prepil aj týždeň v kuse. A to do takého stavu, že sa aj pomočil počas spánku. Takže nie, alkoholik nie je iba ten, čo non-stop smrdí alkoholom.

katkine_terapie
10. jún 2022

Autorka: Ak ti niečo vadí, tak ti to vadí, bez ohľadu na to koľko žien tu napíše, že ti to vadiť nemá. Každý máme niekde inde svoje hranice. Dve veci mi napadli. Jedna je to, že vôbec nerešpektuje tvoje základné potreby (potreba spánku je jedna zo základných ľudských potrieb), nerešpektuje tvoje prosby a nerešpektuje ani potreby detí (to, že sa nezobudia na hluk je iba tým, že majú asi tvrdší spánok, ale nemuseli by mať a v tom prípade by ich tiež budil). Druhá vec je, že pravidelnosť v pití môže byť znakom alkoholizmu (nie, nemusí piť denne, úplne stačí, že potrebuje svoju dávku 1x týždenne). Skús sa s ním ešte do stredy porozprávať a poprosiť, ho, že naozaj sa potrebuješ vyspať a nech spraví všetko pre to, aby ťa keď príde nezobudil. A teda nech to skúsi nejako inak, lebo doteraz si sa vždy po jeho príchode zobudila a nevedela potom zaspať. Ak aj nabudúce bude robiť hrmot, ďalšia streda by bol kľúčik zvnútra a zvonček vypnutý. Niekedy je zážitkové učenie viac, ako tisíc slov 🙂

retatka
10. jún 2022

Tak to ,že chodí von raz do týždňa ,aj keby dvakrát by bolo ok ,chodíme i my tak ,každý potrebujeme osobný priestor ,no že sa ožerie pokažde ,buntoši ti ,to už je cez čiaru .Radšej keby šiel behať ,na bicykel ,robil by niečo osožné pre seba .Toto za mňa NIE,netolerovala by som ,že sa nevie kontrolovať.Po rokoch sa to s pitím môže začať stupňovať …

nickpick
10. jún 2022

autorka: riesenie mas hned v prvom prispevku, vymknut a basta, nech spi na schodoch alebo pred branou, rozhovory zjavne nepomahaju, treba sa k problemu postavit radikalnejsie a ano tvoj muz je alkoholik, presnejsie vikendovy len s tym rozdielom, ze tvoj pije v stredu, je opity 4x do
mesiaca, ked z alkoholickych vyparov smrdi cela izba tipujem, ze nevypije len 1-2 pivka, toto by som skor riesila a teda ani nahodou to nerespektovala…. on totiz vobec nerespektuje teba a deti…

marcellka32
10. jún 2022

Tak ja len cumim, čo tolerujete, byť opitý každý týždeň v stredu či v sobotu je u mňa no go

liv1
10. jún 2022

@maribell presne tak. Alkoholizmus zacina niekde, zvacsa nepravidelnym pitim, a kludne to moze byt aj deci denne ci kazdy druhy den..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
rembura
10. jún 2022

treba sa o tom za triezva pozhovarat a najst nejaky kompromis aby to nebol problem ani pre neho a ani pre teba, podla mna ked clovek chce tak sa da najst nejaky ten kompromis 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
banderaska29
10. jún 2022

@lenkakravcova prečo sa tak hrozne biješ do hrude za svoju pravdu ? ja to vidím inak, mali sme v rodine alkoholika. Alkoholik musí piť denne aby dolial hladinku, nevie byť v pohode bez alkoholu a nevie nič bez alkoholu. pije od rána a hlavne POTAJME... to že si niekto dá alkohol raz za týžden nepovažujem za alkoholizmus, ale vy ste tu asi teda lepšie odborníčky 😀 takže sa nadýchni ukľudni a prestan sa do mňa navážať. bav sa s rešpektom. ja alkohol neobhajujem, obhajujem význam "Alkoholizmus" ktorý v tomto prípade u autorkinho muža nedominuje
@kvetka121
@maribell

banderaska29
10. jún 2022

a či bude alkoholik, to je vízia buducnosti 😀 to sa nedá vylúčiť, pravidelnostou to udajne začína, ale ja reagujem na to, čo ona píše a čo ju momentálne trápi. nie som Dorotta jasnovidka a ani žiadna z vás aby tu maľovala čerta na stenu
@lenkakravcova
@kvetka121
@maribell

marcellka32
10. jún 2022

Chodí piť každú stredu, čo pravidelnosť je

maribell
10. jún 2022

@banderaska29 to čo je za definíciu? Že musí piť denne, od rána a tajne? 🧐 .. mýliš sa. To že ste takého mali v rodine, to neznamená, že sú takí všetci. Ani gembler nie je iba troska, čo sedí 20h denne za automatom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
banderaska29
10. jún 2022

@maribell nemýlim sa, aj to je prejav alkoholika. mýliš sa ty, ak si myslíš, že znaky alkoholika sa sústredia iba na jeden princíp pitia alkoholu.

maribell
10. jún 2022

@banderaska29 áno aj to je prejav alkoholika, ale nie jediný. Sú aj iné typy alkoholikov, ktoré ty popieraš. Takže mýliš sa ty

oli18
10. jún 2022

@jarnajar o 20 rokov tu bude písať jej dieťa, aké malo detstvo, že otec bol alkoholik ☹

aurora33
10. jún 2022

@oli18 hrozne to je už len čítať. Deti budú väčšie, možno sa teraz nevidia, ale určite si budú všímať ako je mama každý štvrtok ráno dolámana zo zlého spania. Nepochopím takýchto chlapov. Otras

oli18
Autor odpoveď zmazal
oli18
10. jún 2022

Autorka, toto nemyslíš vážne, čo si napísala o 11,00 hod? 🙉 Zamkneš sa s deťmi pred "vyčíňaním" manžela a otca tvojich detí v detskej izbe🙉 Toto ani nikde verejne nehovor. Psychológovi môžeš, ten ti povie, čo väčšina žien tu - alkoholizmus.

mimikarol
10. jún 2022

Ktorý normálny chlap má čas pit každu stredu? On nechodí do roboty???Ja by som to netolerovala. Keď už nie kôli sebe tak určite kôli deťom. A čudujem sa koľko žien je tu zrazu tolerantných a berú v pohode že chlap chodí raz do týždňa piť 🤦

panelacikova
10. jún 2022

autorka, nečítam komentáre, ale mne osobne by vadilo, keby sa muž raz do týždňa pravidelne spíjal s kamarátmi. aj môj si vypije raz za dva týždne, ale nie je ožratý, nepáchne celá izba a čo je podstatné, chodíme si sadnúť my dvaja (poprípade s dcérou). čiže žiadne pitky do ožrania sa nekonajú. toto by mi sakra vadilo. a ešte raz do týždňa, prepánajána.... to je extrém. a tvoje rozbúchané srdce? myslím si, že je to práve z tohto. že ty toto už nemôžeš vystáť a on sa toho očividne nemieni vzdať (alebo to eliminovať).

zmrzlinka2021
10. jún 2022

Mna by netrapilo, ze raz za tyzden si vyjde s kamosmi, ak je to dobra partia, ludia, ktorych aj ty poznas. To dobre padne aj tebe takto si vyjst.

Co by sa mi vsak nepacilo:
- ze pride opity - fakt toto nepochopim, a neviem kde to v cloveku tkvie ze potrebuje sa nacapat kazdy tyzden... to ze sa to zstane raz za 3 mesiace, ze to trocha neustirehol, sa da tolerovat
- jeho neohladuplnost voči tebe

janickacrazy
10. jún 2022

On vo štvrtok nechodí do práce? Mne to príde zvláštny termín ťa streda. Mne by to vadilo, neznášam opitých chlapov. Môj muž našťastie nepije. A áno, aj podľa mňa je to alkoholik. Oni sú ozaj rôzne typy, aj takí ľudia, čo pijú tajne doma a v živote neboli v krčme, navonok slušní a doma katastrofa.

lucitta9
10. jún 2022

Alkoholizmus..nealkoholizmus, ale mne by vadilo keby mal moj muz potrebu uprostred tyzdna sa naliat ako vol, v noci buntosit po byte, budit ma a este si dovolit v tomto stave sa po mne sapat tak to uz je moc. A na druhy den za triezva si este z toho robi srandu? 🤦🏻‍♀️ Kks to co je za moresy? To mi pride ze mu je uplne jedno co ti vadi-nevadi alebo to je obycajny buran s prepacenim.
Urcite by som si nelahla k detom na zem a milostivy si bude spinkat v posteli. Najblizsie keby isiel von, oznamila som mu ze bude spat v obyvacke a ak by namietal, rovno by som mu povedala nech pocita s tym ze prespi mimo domov, lebo zamknem dvere.

0kristina0
11. jún 2022

Udivuje ma kolko tolerantnych zien sa tu stretlo. Stretavanie s kamosmi raz tyzdenne je uplne v pohode, v pohode je ked si aj vypiju ale jedno dve piva a nie, ze to este miesaju s tvrdym alkohom a potom pride spity ako doga.
Autorka, ako on prosim ta vyzera na druhy den? On nemusi ist do prace?

autor
11. jún 2022

On normalne pride domov po vlastnych, nedoplazi sa, zase by som to neprehanala do opacneho extremu. 🙂