Manžel mi dal facku pred jeho rodičmi a s dieťaťom na rukách
Prosim mamicky manzelky poradte...
Pri rodinnej hadke koli tomu ze muz vysedava pocas sviatkou v krcme a mame rocneho synceka ma moj muz udrel pred svokrovcami ,nase dieta som drzala na rukach. Povedala som len svoj nazor...a facka letela jak strela. Citim sa total ponizena,svokrovci nijako nezasiahli ze to je nas problem. Mojich rodicov mam daleko.
Pred svadbou ma vytahal za vlasy a silno stiskol sanku vraj to nieje bitka.
Takyto zivot ma teda absolutne nebavi trapim sa a psychicky to prestavam zvadat...ale je tu krasne dietatko a ja neviem co dalej...☹(((
@zwonec babula naco cakas??? ☹ milujes svojho muza..ak miluje on teba navrhni mu posedenie u psychloga..hladajte spolocnu cestu pokojnemu vztahu..necitala som vsetko..ak to odmietne..pozri sa do oci svojmu dietatu a spytaj sa samej seba,ci chces,aby mu isiel otec prikladom..aby trpelo..podla mna zbytocne..myslis si,ze si nenajdes dobreho otca..prdlajs..vaz si samu seba..a svokrovci..asi to uz videli preto nereagovali..alebo bohuzial v rodine mozno tiez neboli dobre vztahy..vaz si samu seba!!!a hlavne lub svoje dieta!!!nikto neurobi rozhodnutie za teba..len ty sama..
@p.j.jacky
dievča bolo zaslepené, keď si brala muža, ktorý preukazoval známky fyzického násilia už pred svadbou. Bola chyba, že si takéhoto muža zobrala. Napriek tomu mu prisahala vernosť, lásku atď. (momentálne je jedno, či to bolo pred Bohom alebo na úrade). Akoby podpísala ortieľ nad sebou tušiac, čo bude nasledovať. Toto ninuska8 asi chcela naznačiť. Autorka témy sa rozhodla, rozhodla sa zle a teraz musí znášať následky. Je kopa zaslepených žien, ktoré robia chyby mysliac si, že muž sa zázračne po svadbe zmení. Nestačia príklady iných žien, kopa žien akoby si to musela vyskúšať na vlastnej koži. Nikto ich do toho nenúti, dobrovoľne prehliadajú výstražné znamenia a vrhajú sa do vzťahov, ktoré sú nefunkčné. Neviem, čo by som robila na jej mieste. Agresívne správanie je čisto manželov problém, chlap má problém, buď by som ho poslala na nejaké psychologické sedenia na zvládanie agresivity, rázne by som mu povedala, že si neželám takéto zaobchádzanie a v prípade že sa to ešte raz zopakuje, budem musieť kvôli dieťaťu od neho odísť. Jednoducho mať otca agresora za vzor nie je dobrý štart do života pre dieťa. Ofackávanie sa navzájom by som neriešila, prečo sa znížiť k praktikám agresora? A dieťa si bude pamätať ako sa mama s otcom bijú? To nie, treba si celú situáciu zvážiť, rozhodnúť sa napevno a pevne stáť za svojim rozhodnutím nech je akékoľvek. Ona sama vie, či mu chce dať šancu, či k nemu niečo cíti alebo nie.
@zuzanadringus tebe by to bolo jedno, mne nie je...a nenazyvaj ma, prosim, hlúpou, dakujem za vasu empatiu a respekt prijat aj iny nazor...
@ninuska8 pre mňa je otlkanie aj jedna facka - čítala som hlavne tvoj príspevok asi 4 x za sebou....
veď keď vám dvom taký vzťah vyhovuje tak fajn - o to viac nechápem a nikdy nepochopím... čo ťa ospravedlňuje???? menzes??? dosť úbohé na to, že dáš niekomu facku!!!!
život je o niečom inom - sú tam krásne ale aj zlé chvíle.. ale toto u mňa a u väčšiny ľudí našťastie miesto nemá
@afrika priznala som sa so svojou zlou strankou aby som poukazala aj na svoj hriech, ktory by si mal kazdy uvedomit, ja ho uz poznam a mozem ho s Bozou pomocou ovladat, ale poniektore tu ani nemaju paru o svojich hriechoch, ja som dala dvakrát facku, ale zmierili sme sa hned, niekto fackuje slovne, niekto sa cely tyzden s muzim nerozprava, niekto muza ohovara a stazuje sa nanho pred rodicmi a detmi...kazdy to ma ine...nie?priznajte sa🙂
@ninuska8 samozrejme, že každý ubližujeme iným spôsobom... no pre mňa je položiť ruku na niekoho neprípustné. svojho manžela (priateľa) ohovárať dúfam nikdy nebudem.. ak budem mať s ním problémy, budem to riešiť v prvom rade s ním, poradím sa s ostatnými, ale ohovárať ho nikdy nebudem..
@ninuska8 ale laska nema ani ublizovat....a ten komu je ublizovane,tak....nema pravo trpiet....som veriaca ale s tymto nesuhlasim......
Treba sa od manžela odsťahovať, byt predať, auto tiež, rozdeliť sa, predtým dať žiadosť o rozvod samozrejme. Manžel sa nezmení. Keď ťa bije teraz, tak si myslíš, že prečo by ťa nebil aj zajtra, pozajtra?
Alebo budeš čakať, kým budeš mať 2 deti, alebo 3 deti, alebo čo? Jeho rodičia ho zle vychovali o čom svedčí aj to, že sa mlčky dívali na to, čo spravil. 😠
@ninuska8 no super je skvele sa tu ohanat citatmi zo svateho pisma... este povedz ze ked ta niekto udre tak mas nastavit aj dalsie lice... najvacsi hajzli su ti co sa najviac modlia a presvedcila som sa o tom aj ja 🙂 🙂 🙂 ja som katolicka chodim do kostola, ale to co si zazivam momentalne ja od rodicov mojho byvaleho to by som nepriala nikomu... dnes sme mali koledu a nas farar mi po nej povedal ze otec mojho byvaleho (podotykam clovek ktory sedi v izbe pred oltarom 24 hodin denne, a ked nieje tam tak si vyspevuje v spevokole a beha po kostoloch, a po putnickych miestach a kade tade), volal nasmu fararovi a donasal na mna take klamstva ze sa mi az hlava zatocila.... a to taky strasne veriaci clovek.... dufam ze takychto ludi namieste boh skara a zatrati ich na vecnost... takze podla mna ohanat sa tu citatmi z biblie je v tomto nepodstatne pretoze ak ludia neziju podla toho co v tej biblii citaju tak sa nemaju co ani krestanmi nazyvat... a ak ju on lubi nema ju co mlatit ked vyjadri svoj vlastny nazor...
@mamavera no ja si tiez myslim ze je to pokrytectvo... a este si myslim ze ak by zakladatelka tohoto prispevku jednu struhla muzovi ze ten by jej vratil taku ze by odletela tri metre daleko, takze fackou muzovi by nic nedsiahla... ja ho sice nepoznam, posudzujem podla toho ako sa choval ku mne moj ex...
@ninuska8 neviem, ci si si vsimla, ale poslednych 20 prispevkov je tu venovanych tebe a tomu, ako s tebou nikto nesuhlasi... Prehodnot svoj nazor na vec a hlavne sa zamysli, lebo takouto hlupostou s ktorou si tu vystupila nikomu nepomozes... A urcite nikto neda na tu tvoju ,,skvelu" radu. Popripade, ked teba zmlati tvoj manzel, tak sa toho drz, odpustaj a miluj ho aj nadalej a hlavne bud trpezliva, ked ta bude fackat a dufaj v to, ze mu raz ked sa vrati z krcmi prepne a prestane ta mlatit. A dalsia otazka na teba : keby mu po case mlatit teba nestacilo a zacal by bit aj tvoje deti, tak by si tiez bola trpezliva a odpustila by si mu?! Vies, KED CHLAP UDRIE SVOJU MANZELKU, TAK JE OTAZKOU CASU, KEDY UDRIE AJ DETI...
nitko nema pravo udriet toho druhého, bez ohladu na to, ci je to zena alebo muz... je to ubohe..
vyzera to ako klasicky pripad zacinajuceho tyrania. Na mna muz nikdy ani pred ani pocas manzelstva ruku nepolozil. raz by skusil a asi by som mu to neodpustila len tak jednoducho 😉 A to sme spolu viac ako 10 rokov.
a co je najhorsie, tvoj muz sa nestiti ti dat facku pred dietatom a rodicmi, kde ich necinnost a to, ze sa ti nepostavili na obranu len potvrdilo jeho silu, resp. pravdu. na tvojom mieste velmi podrobne sledujem jeho spravanie a ak sa to bude opakovat riesim to.
a vysedavanie v krcme pocas sviatkov ked mam doma babo? nic v zlom, ale podla mna normalni chlapi teraz v krcmach nevysedavaju, su bud doma alebo behaju s rodinou po navstevach. Uz len cakaj, kedy si v krcme sadne za automat a zacne gamblit.. 😒
@zkutnikova ja som rozoberala to, ako tu vsemozne radite autorke temy hned sa balit a utekat a pritom vôbec nepoznate ich situaciu...jedna facka moze byt zaciatok tyrania ale nemusi, kebyze si precitam vsetky vase pripspevky mam chut si to hodit...
samozrejme, ked sa zene a detom ublizuje, moze odist od muza, existuje nieco take aj v cirkvi, vola sa to cirkevna odluka, ale tak to uz vas tusim vôbec nezaujima...ja by som dotycnej urcite poradila viac sa snazit, ich vztah je v zaciatkoch, nech ho neprestava mat rada, nech si to vydiskutuju, odidu niekde na spol. vikend, veceru, proste nech sa to riesi, a hlavne, nech to neriesi na forach TOHTO typu...

@zwonec @hanka21 nieco na tom bude, lahko sa nam pise zachran sa, mudry sa pouci, hlupy skusuje, ale chapem ju, ze hlada riesenia. aspon keby isla k svokrovcom spravit rodeo ze preco sa od toho distancuju, ci im na vnucati nezalezi, nech vie na com je!