icon

Manžel mi dal facku pred jeho rodičmi a s dieťaťom na rukách

zwonec
27. dec 2013

Prosim mamicky manzelky poradte...
Pri rodinnej hadke koli tomu ze muz vysedava pocas sviatkou v krcme a mame rocneho synceka ma moj muz udrel pred svokrovcami ,nase dieta som drzala na rukach. Povedala som len svoj nazor...a facka letela jak strela. Citim sa total ponizena,svokrovci nijako nezasiahli ze to je nas problem. Mojich rodicov mam daleko.
Pred svadbou ma vytahal za vlasy a silno stiskol sanku vraj to nieje bitka.
Takyto zivot ma teda absolutne nebavi trapim sa a psychicky to prestavam zvadat...ale je tu krasne dietatko a ja neviem co dalej...☹(((

sue
28. dec 2013

@ninuska8 fakt - dať facku žene, ktorá má na rukách malé dieťa je podľa môjho názoru chrapúnske a koná tak zakomplexovaný muž, ktorý nevie argumentovať, nevie sa ovládať a nevie komunikovať. Nech by mu akokoľvek rupli nervy, nesmie použiť ako argument svoju fyzickú silu. To kde sme? To je o komunikácii a odpúšťaní?
+ prepáč, ale nevieš čítať s porozumením. Ja nepíšem o úteku. Ja píšem o odchode zo spoločnej domácnosti, pretože si myslím, že pokiaľ sa on sám nebude mať snahu zmeniť, tak nemá zmysel s ním komunikovať a odpúšťať mu. Zwonec napísala, tže sa potom spokojne rozvalil pred telkou. O žiadnej hanbe a ľútosti - nad ponížením vlastnej manželky pred dieťaťom a rodičmi, nad použitím fyzického násilia a podobne nemôže byť ani reči.. Toto mu má Zwonec odpúšťať? O tom sa má snažiť komunikovať? Keby "len" nezvládol emócie a vyletela by mu ruka, tak by bol "len" klasický násilnícky pako, čo na druhý deň prilezie s kyticou kvetov, ale on je ešte horšie na tom, pretože jeho to ani nemrzí, on to berie ako normálny "spôsob komunikácie so ženou"... a žiadny muž ani žena žiadne právo presadzovať si svoj názor alebo svoje túžby násilím...

afrika
28. dec 2013

@ninuska8 talianske manželstvo netkvie na fackách, ale na hádkach 😉 😉 dala som len radu.. a neboj - ja ak budem potrebovať pomoc - nemám problém ju vyhľadať 🙂 🙂

ninuska8
28. dec 2013

@sue porozumela som o aky utek ti islo, neboj, z citania s porozumenim som skusala ziakov🙂 Ja sa toho chlapa nezastavam, neschvalujem co urobil, bolo to slabosske a neuctive voci manzelke. Typujem, ze je to mlady, nevybujareny chalan, bez zmyslu pre rodinny zivot, potrebuje vedednie a ja verim, ze ak ich Boh spojil ma pre nich svoj plan, preto nezavrhujem ich vztah, nenavrhujem odchod z domacnosti, ale odporucam komunikovat, radit sa, neviem, zachranit co sa da... k tomu treba vela viery. Je to mozno pre vas blaznovstvo, no pre mna je to cesta.

matafilipova
28. dec 2013

@zwonec Preč od neho čím skôr !!! Aj keby ťa neudrel pred dieťaťom, je to neodpustitelné. Nikto na svete nemá právo ťa za čokoľvek udrieť. A svokrovci sú na PRD, keď mu obaja za to nevynadali, je to predsa ich syn a spravil zlú vec.....ty aj tvoj synček si nezaslúžite žiť s takými ľuďmi.....ak sa dá, choď k vašim.

sylvie
28. dec 2013

baby co tu pisete, ze sa ma s nim porozpravat, tak ste urcite na vlastnej kozi nezazili, aby vas niekto tyral, ci uz fyzicky a psychicky.. takemu cloveku nepomoze nic, len psychiater a taky clovek vacsinou k psychiatrovi dobrovolne nejde.. takze zene neostava nic ine len sa zbalit a odist...

sylvie
28. dec 2013

@ninuska8 ano je to blaznovstvo...vid moj predchadazjuci príspevok..

sissmiss
28. dec 2013

@ninuska8 kedze si pri hadke agresivna a fyzicky utocis je jasne ze budes pisat neodchadzaj od neho ked ta tlcie...ved by si srala do vlastneho hniezda. Mozno aj toto, tato diskusia by mohla byt pre teba moralna facka, vidis kolke zeny by to riesili odchodom? Aj tvoj manzel to moze riesit odchodom. Nespoliehaj sa na tu lasku, niekedy to nemusi stacit na to aby sa clovek nechal ponizovat

@zwonec neradim ti nic len poradnu. Viem si predstavit situaciu ze niekomu ujdu nervy a zareaguje nevhodne a nasilne. Dokazem si uvedomit ze v zavislosti od situacie by som aj ja vedela byt agresivna, aj stratit nervy. Ty musis vediet aky je, aka bola ta situacia, aky je ked pije, ked je triezvy, ci sa snazi, alebo ste mu total u prdele. Popravde, obavam sa ze ked toto je uz tretie fyzicke nasilie, je cesticka uz vychodena a nabudice sa pojde este lahsie. Prave som to citala v psychologii ze ak dieta vyhra (hracku napriklad) svojim agresivnym spravanim a ublizi pri tom inemu dietatu a nebude potrestane tak si bude pamatat ze take spravanie je dobre a prinasa zisk. Tak aj tvoj manzel si moze pamatat ze sa mu ulavilo ako ta udrel, ze ty si bola otom nejaky cas ticho atd. A nabudice streli lahsie. Poviem uprimne, pise sa ze obet nemoze za spravanie agresora. Ale nie som si tym ista. Mininalne raz. Opakovane nasilie asi tazko, da sa odist aj od provokatera, netreba sa nechat vyprovokovat sto krat. Mam znamu ktora je neskutocne protivna, dokaze deptat, slovne tak ublizovat ze konec, provokuje, az kym od muza nedostane facku. Potom je cas krotka. Ja myslim ze u nich je to aj nejako prepojene sexualne, lebo ona vie ze co bude nasledovat a aj tak sa mu zacne posmievat, uplne provokacne a ked na nom vidi ze sa uz musi strasne ovladat tak pritvrdi a ked da facku tak sa to uvolni. A potom udobrovacky. Ona je podla svojich slov taka povaha a jej to tak vyhovuje. Ale to asi nebude vas pripad. Aj ked pisat tak knizne, ze svokor sa pytal preco mam zlu naladu...neodpovedala som...v zrkadle som videla stopu po dlani...rozplakala som sa...sorry ale to znie akoby si pisala roman. Ked sa ti nepaci jeho spravanie ries to. Ked ti to nevadi, nechaj tak. Asi budes musiet akceptovat ze on sa nebude spravat nejako na tvoj povel. On sa sprava takto. On je takyto. Chodi do krcmy, pije, obcas ta udrie. A ty sa zariad. Nie, nie je pekne ze ta udrel. Ale ty odist nechces, vy mate dom a auto. Ty chces aby nechodil do krcmy a nepil a nebil ta. Ale on taky je a vedela si to pred sobasom. On sa nezmeni za to ze chces ty. On sa moze zmenit ak bude chciet on. To modlenie ti odporucam, ine totiz nanho asi nezaberie. Mozno este vyslovit domnienku ze ak neprestane pit tak nevies ci s nim zostanes. Ale ci to zaberie ktovie. Mozno on nema chut byt v manzelstve. Darmo sa ty budes trapit a chciet bojovat o zachranu vztahu ked on o ten vztah zaujem nema. Nie preto ze by si neuvedomoval ze alkohol mu vztah nici...ale preto ze mu na tebe jednoducho nezalezi. Skus najst tu osobu, ktorej na tebe zalezi, v sebe. Nehladaj ju vonku, v inych. Preco riesis svokrovcov? Preco by im malo zalezat na tom ci ta niekto otlka ked tebe na tom nezalezi? Nechci od inych aby robili rozhodnutia za teba. Vedela si aky je, vzala si si ho. Vies aky je, si s nim. Akceptuj teda ze ta obcas udrie. Alebo neakceptuj. Ale pochop ze zit zivot mozes len svoj, nie nutit inych co maju robit v tvoj prospech. Ty sa nejako musis k tomu postavit, nie ze svokrovci by sa mali.

marcela1992
28. dec 2013

ked sa uz pred svadbou vytahal za vlasy naco si si ho preboha brala????

balkica
28. dec 2013

prva facka je chyba muza, kazda dalsia uz bude len Tvoja chyba ..to ze s nim ostanes mu davas suhlas s tym aby sa to opakovalo..nie si prva ani posledna..niektore odist nedokazali a teraz im nosia kvety na hrob..mozno ked zdvihne ruku na vase dieta, tak si uvedomis, ale to uz bude mozno neskoro

zuzanadringus
28. dec 2013

@ninuska8 to nie su katastroficke scenare, ale realita v rodinach po celom svete- bohuzial.. ty asi zijes niekde mimo zemegule, ked nevies o celosvetovom probleme tyrania zien a deti... myslis, ze preco su zriadene krizove centra? Aby sa zeny s detmi z nudy pobalili a odisli?

dilino
28. dec 2013

ber nohy na plecia a utekaj je to tyran a môže sa to stupňovať nieje normalne aby jeden chlap ktory ma rad ženu ju fyzicky napadal a dalšia vec ked ta pred svadbou vytrhal za vlasy tak čo si si ho vzala čo si si myslela že sa to zlepši on pacha na tebe domace nasilie ťažko ti môže ubližiť na zdravy a to mi určiťe da za pravdu nejedna maminka ja si myslim môj osobny nazor je že ked to urobil raz dvakrat uroby to aj 100 krat ber maleho veci a odsťahuj sa k rodičom ak maš možnosť to že bude dobre su iba jeho sľuby ak by si odišla a vraťila sa nazad nerob to bude chodiť aby si mu odpusťila never mu všetko nechaj tak a bež preč pokiaľ nieje neskoro a zrejme aj jeho rodičia sa ho boja ked vydeli ako ti dal facku a pozerali sa iba mali sa ho opytať čo roby dalej pišeš že je to preto lebo vysedava v krčme bije ťa do krčmy chodi tak sa zober a od ňeho odijd pokiaľ sa to nepodpiše na malom aby nevydel neskôr a nevravel to nikde že otec bije mamu a on to vydel spamätaj sa ber rozum do hrsti a odijd pokiaľ nieje neskor teba by tyral a stupňovalo by sa to nemala si si ho brať bolo to jednoduche tu je moja rada musiš odijsť pokiaľ je čas maš rodičov maš kam odijsť horšie by bolo ak by si nemala kam isť ale ty maš a nenaleť mu ked od ňeho odijdeš že ti bude sľubovať hory doly aby si sa vraťila chviľu by bolo dobre a potom to iste či čakaš že sa polepši zo psa slanina nebude nikdy to je tyran a alkoholik.

cecil36
28. dec 2013

@ninuska8 ty sa neviem pri kramoch ovladat? Mas trinast, ze nezvladas hormony na spolocensky prijatelnej norme?
@zwonec prvy odchod pred svadbou si premeskala, druhy sa snaz stihnut, lebo treti nemusi prist 😉

dilino
28. dec 2013

mamičky zo všetkymi vami plne suhlasim už nikdy dobre nebude radiťe jej veľmi dobre

p.j.jacky
28. dec 2013

@0silvia0 Neviem ci som ta dobre pochopila.Ale i ked sa autorka zle rozhodla ,neznamena to ze tak musi zit dokonca svojho zivota.Vie to zmenit.
Aj on jej prisahal to co ona jemu , ked sa brali a porusil to! Ten clovek si ju absolutne nevazi,nemiluje a jedna snou ako s niecim menejcennym.Svoju dominantnost si vynucuje nasilim.Pritom manzelstvo,alebo aky kolvek vstah ma byt rovnocenny.Na vrch nema mat nikto!
Poznam u nas zenu.Jej muz ju tlcie ako zito.Jeho mama(jej svokra) ju tlcie ako zito! Hovoria ako sa ma ostrihat( bola som toho svedkom ked som jej robila vlasy) aku farbu.Co si moze obliect kedy a kam moze ist.Ma dvoch synov.Co myslis ako sa k nej chovaju? Tak ako jej manzel a jej svokra.A je mi jej luto,ze nenasla odvahu odist ,zmenit svoj zivot.Jej synovia budu otklat svoje zeny,lebo su tak vychovany.
Kazdy clovek ma na vyber,aj ona a vzdy sa da nieco robit.Len najst odvahu.

sylvie
28. dec 2013

@zwonec povedala som môjmu partnerovi o tvojom pripade a ten povedal, ze uz len to, ze vysedava v krcme je dovod na to, aby si sa okamzite zbalila a odisla od neho...

janulap
28. dec 2013

@ninuska8
....a ja verim, ze ak ich Boh spojil ma pre nich svoj plan...
Prosim ta,ty uz neplet do svojho kazdeho prispevku Boha.On urcite nechce,aby jeden slaboch otlkal bezbrannu zenu a ona aby to tolerovala a po bitke mu este priniesla vyvalenemu na gauci pred telkou pivo.Mas to trochu pomylene.Ale jasne,ved u vas je to tiez normalne.

oddrobceka
28. dec 2013

Napisem z vlastnej skusenosti, moj tatko bol alkoholik a tyran, doteraz som nepochopila, preco s nim mama zostavala, ked mala moznost odist k rodicom. Preco nemyslela na nas, na decka? Ja a sestry sme museli trpiet pre jej hlupost. Zamysli sa nad tym, ci by pre tvoje dieta nebolo lepsie vyrastat bez otca.

gebeente77
28. dec 2013

@ninuska8 nahodou som natrafila na tuto temu, ale hlavne ked citam tvoje prispevky, tak sa mi panenky otacaju... V prvom rade, som ateista a ked vidim, ako ma vo vsetkom prsty Boh a ako citujes Bibliu, tak mi to pride neskutocne pokrytecke, hlavne v pripade tvojich PMS... A pozname par takych parov, kde cirkev radila zenuske vsetko znasat a zenuska skoncila v nemocnici, pripadne pod krizom na cintorine... Cirkev o realnom manzelstve s tyranom nema ani ponatia... Lebo nie vzdy je na mieste kto do teba kamenom ty do neho chlebom - ak by mi niekto ublizil a este ohrozil moje dieta, to by si videla ten suter co by letel spat namiesto chleba... a myslim, ze autorka uvodneho prispevku nema velmi nad cim rozmyslat - prave ma napadlo, co si pisala, preco je radsej v krcme ako s nou??? to si asi tiez hadam myslela ako vtip... tiez mam vo svojom okoli zenu, ktora ma deti, ma oprate, navarene, chodi do prace a muz tiez casto uprednostnuje krcmu a nevenuje sa ani jej ani detom a to nie je nijaka chudinka, s ktorou by si nemal co povedat.... toto je asi velmi dlha debata, pretoze zena je bytost, ktora si zasluzi lasku a respekt, hlavne ako matka - nikto nedava nikomu pravo na to, aby na druheho zdvihol ruku - ani Boh...

hanka21
28. dec 2013

@sedmokravka tak, tak ja som tiež taká povaha že by som sa minimálne do tých svokrovcov obula... ako to že im to vôbec nevadilo??????nevieme čo sa tam deje, je to ťažko súdiť ked ich nepoznáme....

zuziklc29
28. dec 2013

moje nervy ohanat sa cirkvou a bohom . . .ja nemam slov . . . .nevediet sa ovladat ked ma zena menzes?ty vole ja sa cudujem tvojmu muzovi,ty si daj este pivo,pol deci,cigaretu do ust a si typicky muz co vysedava v krcme,ja sa s muzom tiez povadim ked sa nezhodneme ale ani ja a ani on nedvihame ruky.a ty si ucitelka?boh opatruj deti,ked uz tu hovoris o detoch 😒 ved zena nemoze cakat kym ju muz prizabije, . . . .ja na dotycnu nemam slov.a ako vidim nie len ja

ellaeliska
28. dec 2013

Tudy cesta nevede....prec....prec ....to nie je zivot..

mamavera
28. dec 2013

@janulap vety tohoto typu ,milujem - keď ich Boh spojil, tak má s nimi svoj plán. Hmmm, to sa dá chápať tak isto aj keď spojí dvoch, ktorý svojím vzťahom rozbili dve manželstvá? Neboli v kostole sobášení, tak sa teraz v kostole zobrať môžu. Nevadí, že za nimi ostali nešťastná žena, nešťastný muž a zopár detí, ktoré nemajú úplnú rodinu. Ale oni dvaja sa zoberú v kostole, tak je všetko OK. Aj takto sa to dá chápať.
Inak veľa krát manželov pred oltár neprivedie viera, ale babkin sľub, že im prepíše svoj byt, ak sa v kostole zoberú a pod......

ajsenz
28. dec 2013

No... za 1.) už len za vyťahanie vlasov by som mu poriadne nadala a keby mi stisol sánku tak mu takú jednu jebnem po líci , že by si to rozmyslel a za 2) ostávať s mužom len skrz dieťa je NAJVäčšIA BLBOSť NA SVETE!!! Lebo dieťa cíti , že nie si šťastná a tieto kresťanské kydy, že v dobrom aj zlom na to sa môžeš vysrať... ani Boh by neostal so ženou keby ho mláti každý deň..
Ja na tvojom mieste by som mu povedala ešte raz a skončil si... A potom naozaj skonči!!! Ja na tvojom mieste by som mu po tej facke naplula do tváre pobalila syna a arive derči...
Lebo ak udrel raz, udrie aj druhí a aby si nebola prekvapená , keď raz začne mlátiť aj vaše dieťa... veľa šťastia...

vjaja
28. dec 2013

vytiahni cestovnú tašku zbal seba aj dieťa a rýchlo preč

heidynka
28. dec 2013

@zwonec vykašli sa na neho, je to blázon, takto ubližuje nie len tebe ale aj dieťatku a bude to stále horšie a horšie, musís odísť!

verushkokav
28. dec 2013

...ak udrel raz - udrie znova .... ak mu je viac krčma , hry a slobodní kamaráti ....nie je čo riešiť ....prikláňam sa k názorom - zbaliť - odísť - netrpieť ďalej nevyzretého chlapa .... ak mu dáš priestor aj ďalej bude to horšie aj pre teba aj pre dieťatko ,,, ak on nemá záujem byť iný a udrie ťa pred jeho ridičmi , tak pardon ...... je to ťažké ... ☹ ale dlho v takejto situácii nerozmýšlaj .....čas bežíííííí ...............držím ti palce 😉

luckamorka
28. dec 2013

v prvom rade by som mu struhla jednu naspat, pred jeho rodicmi, nech vidia.. a potom.. ak ta pred svadbou vykmasal za vlasy a stiskol sanku, "vraj" to nie je bitka??? tvrdi kto? snad nie on? ak to ty povazujes za bitku, tak to bitka je a keby to spravil mne pred svadbou tak sa ziadna nekona... prec od neho

tinapa
28. dec 2013

@denka88 Silný príbeh...neviem si to ani len predstaviť, že by ma môj muž bil...to by sa stalo len raz. Snáď si to "zwonec" uvedomí všetko a dá mu zbohom. Obdivujem ťa, tvoj príklad by mali nasledovať mnohé..ktoré sú bité. Lebo život je naozaj príliš krátky na to, aby sme sa nechali otĺkať a premárnili ho s nejakými chudákmi, ktorí si liečia svoju zakomplexovanosť..

laskavamama
28. dec 2013

Ja by som neurobila nic....Pockala by som kym odideme bola by som mila...♥
Zavolaala by som na navstevu mojich rodicov ,dieta dala bokom a pod si moj pripit
A z jednej strany facka a z druhej strany rana poharom....Tu mas bit ma B-)..keby sa pytal preco,vsak co ty
Ma bijes pred tvojimi ja ta budem pred mojimi.A kym by som rodicov tam mala by sa musel pobalit a vypadnut....B-)

ellit
28. dec 2013

@zwonec moja mama mi raz povedala, ak ta raz chlap udrie.....UTEKAJ a tejto zasady sa budem drzat.
Zbal si veci, synceka a chod k rodicom. Ak ta bol schopny udriet a nielen pred svokrovcami ale hlavne, ked si drzala na rukach vase dieta. Neblazni a odid od neho. Nerobis to len pre seba, ale hlavne chranis svoje dieta!!!!! A keby mi niekto spravil to co tebe pred svadbou, urcite by som si takeho chlapa nezobrala. Ale co bolo, bolo....ale teraz konaj.