icon

Manžel sa stará o dieťa a švagrinej to vadí

12. mar 2025

Ahojte,
To naozaj je taky problem ked sa muz zapaja do starostlivosti o babatko?

Mame skoro mesacne babatko a vcera som si lahla na 15 minut a boli z toho 2 hodiny. 🫣 Kedze svagrina byvaju nedaleko tak prisla kvoli niecomu a ze to kde sme ze sa muz stara o dieta a matka vylihuje 🙄😒 ze ona by to nedokazala ze nevie co sa deje s jej dietatom

Mame este 5 rocnu slecnu, ktora berie babatko ako zivu babiku vzdy tuzila po surodencovi takze sa zapaja, samozrejme ju nenutim ale podla svagrinej je vyuzivanie to ze ho postrazi na 15 minut kym dam rychlu sprchu alebo uz maleho aj krmila z flase samozrejme sme boli pri nej.

Snazime sa malej robit program tak som bola s nou v kine cez vikend, ked sme prisli domov samozrejme svagrina u nas bola lebo zasa nieco potrebovala a muzovi hovori ze co som za matku ked muz je s babatkom a ja si uzivam v meste 🫣 na co som povedala ze je moja vec kam chodim a muz jej povedal ze nie sme male decka aby sme sa jej pytali ci vobec mozeme mat druhe dieta 🤣 a ze ked bude mat deti sa mozeme rozpravat 🫣 na co sa odula ... ale ako som pisala dlho jej to neostalo.

lenkakravcova
12. mar 2025

Však si mu nedala dieťa na 2 dni ale na 2 hod., kým si spala 🫡

sevrin
12. mar 2025

Švagriná len závidí, že ONA musí zdvíhať riť od televízora keď jej decko doma zajačí lebo jej starý ani za boha od toho televízora neskočí.

skumavka
12. mar 2025

Mam podobnú švagrinu, už pomaly 24 rokov. Večne na mňa zazerala a mala reči, ako jej chudáčik braček trpí tým, ze sa stará o svoje vlastné deti. Za tie roky sa však toho nazbieralo viac. Dodnes nevynecha žiadnu príležitosť povedať na mňa niečo nepekné môjmu mužovi, podsunut mu nejaký svoj názor co si ona u nás všimla a nevšimla, vždy keď môže robí dusno medzi nami, aktuálne napríklad tak, ze mojmu muzovi vypisuje nech jej on zavolá keď tam ja nebudem a podobne. Manžel samozrejme všetko vidí a cíti a viac menej ju ignoruje co ju vytáča ešte viac. Momentálne sme v stave, ze sa nenavstevujeme, necítim totiž potrebu chodiť k človeku ktorý má neznáša, a rovnako ho ani u seba hostiť. Smutné kvôli mužovi, ale zrejme jedine riešenie pre zachovanie nášho duševného zdravia. A z čoho to všetko vyplýva? Závisť. Ze ona také nezažila, jej muž jej vypestoval silný komplex menejcennosti, mal milenky, dokonca i nemanželské dieťa počas ich manželstva a ona ako taká trúba ho akurát tak sledovala, stopovala jeho i jeho milenky, no nikdy nemala hrdosť s tým niečo spraviť. Teraz keď niekde vidí fungujúci vzťah, tak tomu proste nemôže uveriť a podryva a rozbíja. Mrzí ma celá táto situácia kvôli manželovi, ale ani on ani ja nevidíme iné riešenie ako výrazne obmedzenie kontaktu. Dokonca, keď ho posielam nech ide za nou sám, bezo mňa, tak skratka nechce.

autor
12. mar 2025

@skumavka to bude asi aj u nas. Pritom napr svokra a dokonca aj muz povedal ze svokor tiez postrazil ked boli oni mali takze nvm odkial to ma. Deti svagrina nema, je mladsia a vztahy co mala vsetky skoncili kvoli tomu ze kazdeho by dirigovala len 🙄

autor
12. mar 2025

@petracandle preco by malo byt?

rorino
12. mar 2025

Dobre ste ju upratali,asi vám závidí váš vzťah.

ronie338
12. mar 2025

Pri mne by ju trafilo. Ja som si šla na týždeň do Egypta keď mal malý 5 mesiacov, kazdy mesiac aspoň na jednu noc sama k mame na druhú stranu slovenská si oddýchnuť, mám tam aj doktorov čiže viac mi vyhovuje ísť samej keď niečo potrebujem ako s malým. Teraz som bola 4 dni v Londýne, mám v pláne zase ísť sama na noc preč len musí polovička mat čas....

prasiatko30
12. mar 2025

To tu furt jedna a ta osoba pise sprostosti, lebo neverim, ze sa naraz tolko neandertalcov naslo v tolkych rodinach - boze tieto vymyslene temy kde na to chodite

danieli
12. mar 2025

Nechodi v tvojich topankach a este nema manzela ani deti, skusila by som to vramci dobrych vztahov otocit na humor, ze ako dobre si sa vydala, aj sa vyspis aj do kina zajdes a jej skvely brat sa postara, ze do dobrej rodiny si prisla a ak nezaberie tak len menit temu a ofenzivne sa pytat jej, nepustit ju k slovu, ako sa mala? Ako priatel? Co varila? Kam von v tomto pocasi? Odkial toe krasne rifle? Zamestnat jej hlavicku a nie tvoju😉

ankare
12. mar 2025

Och, to je krava. Nevšimaj si ju.

autor
12. mar 2025

@prasiatko30 videla som viac diskusii ale to neznamrna ze to pise ten isty.

luccija
12. mar 2025

Treba jej povedať nech si nájde frajera a energiu venuje inam.Co si to vôbec dovoľuje?a vadilo by mi, že k vám stále chodi

kiki68
12. mar 2025

Svagrina iba ziarli. Your kid, your shit a hotovo

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
cukroska
12. mar 2025

Poviem Ti to takto...čistá závisť. Nič viac, ani nič menej za tým nehľadaj.A dieťa smelo zapájaj do starostlivosti. Respektíve nechaj ju pomáhať ak sama chce. Veď to je len dobre. Budú mať pekný vzťah 💛

martin96321
13. mar 2025

Čo je zvlastne na tom,ze sa otec stara o svoje dieta. Moja zena nevedela a bala sa dceru brat na ruky a kupat ju vo vanicke,tak som to prvy mesiac robil len ja. Robil som vsetko s detmi,iba ked sa zosrali tak toto som nevedel predychat. Ale to sa uz zena smiala,lebo vedela ze sa zas pozvraciam😁

misanthropicdann
13. mar 2025

Povedz svagrinej ze ty máš kompetentného manžela a otca tvojho dieťaťa a preto sa nemusíš báť co sa je s tvojim dieťaťom.
To ze ona ma asi neschopaka ze sa bojí spustiť dieťa z očí je jej výber.

mantilka
13. mar 2025

Treba jej povedať rovno, že si neželate, aby vás komentovala a rozprávala do vášho životného štýlu.
Ak neprestane, začala by som ju komentovať..

dvanastka
13. mar 2025

Ja by som jej povedala niečo v tomto znení: už sa všetci nemôžeme dočkať, až budeš mať ty konečne muža a deti, ako nám predvedieš, ako sa to podľa teba má robiť. Budeme potom k tebe chodiť tak často, ako teraz chodíš ty k nám a kritizovať ťa.

torysheer
14. mar 2025

Takýmto typom príbuzenstva sa nezavdacis. Mňa zase moja svokra pri prvej dcére označila ,,opicou matkou", lebo som ju riešila sama, aj do práce som ju nosila (mala som tanečné štúdio a vždy celý tréning prespala pri hudbe). Keď som mala potom dvojičky, a išla som večer oducit lekcie, strážil vtedy ešte manžel, a väčšinou zaspal a strážila ich 10rocna dcera. Okrem dvojkilovych plienok boli všetci spokojní. Vtedyestemanzel spával v obývačke, dcéra vo svojej izbe, aby boli ráno oddýchnutí, lebo ku dvojičkám bolo treba každú hodinu a pol vstavat. A keď mali dvojičky tri roky, odišla som s tou 10rocnou na týždennú dovolenku k moru ( aj aby som ich odstavila od kojenia), vtedy sa striedala celá rodina.
Švagrinú pošli do kelu. Buď rada za to akú máte súdržnu rodinu.

smilingwoman
14. mar 2025

Nevšímaj si ju. Ináč ja pred materskou som tiež myslela ze mat deti je viac v pohode , ale realita bola iná než očakávania. Si myslím, že švagrinej spadne hrebienok ,ak sa stane raz mamou. Každopádne skus jej reči ignorovať ak sa dá. Plusom je , že tvoj muž jej vie povedať ...

luczach
14. mar 2025

Áno, aj ja poznám takú kravu a to vyvolávala ako zmyslov zbavená, keď sme kúpali babätko a potom vyčítala mužovi, že už jej ani telefón nezdvihne. Také žiarlivé prejavy akoby nemala vlastného frajera a svoje problémy.

ravehami
14. mar 2025

Ze mas cas toto riesit…posli ju do riti a spytaj sa, ci nema co na robote ked je u vas furt strcena jak STB a este ma aj tak reci, z ktorych sa chce cloveku dogrcat..milujem tu vetu: “ze ona by nedokazala, ze nevie co sa deje s jej dietatom” to vypoveda len o tom, ze svojho muza/partnera ma asi za tupca (ak nejakeho ma). Za druhe dieta ma dvoch rodicov a ne len matku..a za tretie chlapovi oplodnovanim jeho uloha v zivote maleho cloviecika nekonci..jezis, no k nam by uz viac nedosla tak by som jej to vysvetlila, ze by ju hanba plieskala…pan manzel nech ju cim skor uprace

luczach
14. mar 2025

@skumavka Úplne Ťa chápem. Mám podobnú situáciu a teraz sa mi žije najlepšie. Intríg a ohovárania bolo dosť, dokonca si myslím, že dotyčná tak žiarlila, že pracovala na našom rozvode - neúspešne.

kvoli
14. mar 2025

Ja som nechala staršie dieťa 'pomáhať' s bábätkom a doteraz majú super vzťah a to už má mladší 5 takže ja by som v tom na tvojom mieste pokračovala 😊

sono2
14. mar 2025

Že ťa vytáča až toľko, že tu musíš písať. Ináč dat pozor 5 ročnej ani na 15 minút. 5 ročne môže napadnúť hocičo. Radšej čisto v postieľke ale len niekde dcéra a ona to nie.

mata121
14. mar 2025

Juj ja by som ju poslala hneď kade ľahšie. 🤣🤣🤣 čistá závisť

jaond19
14. mar 2025

Takejto svagrinej povedz ze ked k vam chodi po pomoc, tak sa patrí dakovat a nie kritizovat. Inak neviem ci by som dvere vobec otvorila ked by mi kazdu chvilu nosila takato osoba svoje perly mudrosti...

dankakadaska
14. mar 2025

Čo by som ja dala za také stráženie, oddych a pomoc druhých. Nech sa Vám darí ☺️

bielasovicka
14. mar 2025

Švagriná je sprostá, a ty ju posli nabudúce..... Tam.