Manžel túži po druhom dieťati. Som na to pripravená?
Túto otázku sme položili za používateľa, ktorý chce poznať váš názor anonymne a bez priamej účasti v diskusii. Zverejňujeme všetky informácie, ktoré nám poskytol. Ďalšie podrobnosti k dispozícii nemáme, preto prosím vychádzajte z informácií uvedených v príspevku. 💙
Mám 35 rokov a jedno dieťa. Manžel by veľmi chcel druhé, hovorí o tom čoraz častejšie a viem, že je to pre neho dôležité.
Problém je, že ja sa pri tej predstave vôbec neteším. Prvé dieťa bolo vytúžené, ale náročné. Dnes si konečne užívam, že sa vyspím, môžeme spontánne niekam ísť a nemám pocit, že celý môj život je len o prebaľovaní a uspávaní.
Niekedy mám výčitky, že som sebecká. Inokedy si hovorím, že priviesť na svet druhé dieťa len preto, že sa to odo mňa očakáva, by nebolo fér.
Boli ste niekto v podobnej situácii? Ďakujem každému za názor, radu, možno povzbudenie.
@anonym_7445bf chlap sa veľmi často zbalí a utečie za hranice, ...žena toto dokáže urobiť výnimočne, v okolí mám dve mamičky,ktoré majú dieťa s postihnutím, "ocko" to nedal a odišiel od ženy 😡🤮.... takýchto prípadoch je tisíce
@anonym_86a8d0 no veď práve preto ma napadlo. Zveriť jemu nech sa pánko stará. Napríklad by sa mohlo stať že po muzovom odchode / rozvode žena nemá nič.. ani prácu, ani bývanie lebo sa obetovala pre rodinu. Dala by som na súd nech mu dieťa zveria lebo sa po ekonomickej stránke lepšie postará a bude mať strechu nad hlavou a ja by som si išla ruka hore 🤟 nech si to vyžerie.
Berte môj komentár len ako príklad. Viem že veľa by asi nemalo srdce to urobiť a chcela by mať dieťa pri sebe. Ja len že mozno by sa dalo argumentovať na súde že po materiálnej a ekonomickej stránke by bolo lepšie s otcom než byť niekde v krízovom centre s dieťaťom napríklad. Alebo nemať kde byť atď. Ja by som veľmi rada nechala pánka nech si to vyžerie , nech sa sám stará.

@anonym_86a8d0 a keby pánko odišiel a žena dá na súd že chce zverenie starostlivosti otcovi?
@anonym_7445bf chlap sa veľmi často zbalí a utečie za hranice, ...žena toto dokáže urobiť výnimočne, v okolí mám dve mamičky,ktoré majú dieťa s postihnutím, "ocko" to nedal a odišiel od ženy 😡🤮.... takýchto prípadoch je tisíce