icon

Manželka sa mení. Čo ďalej?

magmolatus81
15. sep 2015

Zdravím užívateľov / lky koníka.
Mal by som pár otázok čo a ako ďalej robiť lebo pomaly ale iste už neviem čo ďalej.
Ak mám napísať čosi o sebe tak asi toľko že mám 33 a máme takmer 9 mesačnú dcérku. Myslím že som dosť tolerantný človek a dosť toho znesiem, ale začína mi to trochu viac prerastať cez hlavu a neviem čo ďalej.
S príchodom dcérky prišli samozrejme problémy akou každého. Do života prišiel malý tvor
tvor, ktorý rozvrátil celý doterajší režim života. Manželka má 35. Zobratý sme cca 2,5 roka. Ale poznáme sa dlhé roky. S prvým manželom mať deti nemohli a tak sa aj rozviedli.
Kúpili sme si byt. Postupne sa to prerabalo ako sa dalo v rámci možností. Chcel som aby sme S babou počkali ešte pol roka ale keďže jej mladšie sestry už deti majú akonáhle je najstaršia tak som to bral tak ako to prišlo.
Všetko bolo fajn. Aj keď naše rodiny sú diametrálne odlišné tak som kašľal na to. Veď žijem s partnerkou nie s rodičmi. Rodičia nám v podstate nijako nepomáhajú vo výchove, na všetko sme sami a na druhej strane je to aj dobre.
Po pár mesiacoch sa to ale začalo meniť. Samozrejme obaja sme nevyspatý a unavený a podobne.
Nevravím že som ideálny manžel ale sú veci ktoré mi začínaju sakramentsky prekážať. Manželka je nervózna, už ani nevie nejakú vec povedať slušne. Doslova vieska. A je až vulgárne. Ak niekam ide kúpiť čo to malej ani si nedá tu námahu aby mi to oznámila. Proste prešla na nejaký režim samostatnej jednotky v domácnosti.
Nevravím že ja nedávam zle dní v práci a že si nesadnem k telke alebo počítaču aby som proste vypol hlavu, lebo inak by ma asi roztrhlo, ale snažím sa koľko viem o domácnosť starať. Bez problémov uvarím, upečiem, poupratujem. Riadov sa tiež nebojím. Jediné čo nerobím je pranie. Žehliť sa u nás nežehli. Keď sa dá, tak sa zabávam s malou aby si mohla manželka pospať keďže v noci stáva kôli kojeniu. Robím čo sa dá. Pomáham pri kúpaní, alebo sa proste s malou výparim z bytu aj s malou na prechádzku ak manželka zaspí. Nech si oddýchne.
To že sex je zriedkavejšie ako by človek chcel cca 2 x do mesiaca nie je sláva ale dá sa to prežiť.
Občas na tému sexu podpichujem, ale nejak ju nenútim, keď vidím že je ko tak ju nechám spať.
Ak kúpi aj nejaké drahšie oblečenie sebe alebo malej tak si tiež poviem "drahá pani manželka " ale nikdy jej nepoviem nie. Snažím sa S ňou chodiť von, na návštevy a prechádzky aby nebola len doma. Ale aj to že som sa snažil robiť animátora a vyžmýkať zo seba maximum nič na situácií nezmenilo.
Ak som sa snažil jej nejak jemne naznačiť že sme sa odcudzili a že mi ani nezavolá že ide čosi nakupovať a podobne má vytáča. Už som jej povedal aj to že sa doma cítim ako keby som tu bol ako keby len spolubývajúci, tak na to som dostal len odpoveď " čo máš prosím ťa za depku" A celá debata skončila.
Ak sa o čomsi bavíme čo sa týka malej alebo domácnosti aj tak si spraví po svojom. Tak potom to je vlastne strata času. Snaha vysvetliť jej aj toto nemala V podstate žiaden význam. Minule sa tiež nejako strhla hádka nejak O rodičoch a miesto toho aby sa to snažila nejak riešiť proste zobrala malú a šla von. Samozrejme kriku bolo z jej strany až až. Potom mi vyčíta že som ofučaný. Začala s tým že čo by som chcel, aby bolo vždy doma navarené (raz bola u nás jej 10 ročná neter a keď som sa spýtal či voľačo varili, povedali nie, tak som len zažartoval že mám doma 3 ženy a nič nespravili a odvtedy mi to trieska o hlavu ak sa situácia vyvrbi).
Minule bola u nás jej 10 ročná neter a správala sa k nej ako keby bola nejaká jej sluška a dzubala ju snáď za vsetko aj keď sa jej tá malá pomáhala s malou koľko vedela.
Povedal som jej to potom že to bolo fakt otrasné správanie a dal som jej aj nejaké ďalšie príklady zo situácii vonku keď dávala ľuďom dosť nevhodné otázky. Nato sa mi len chichotala.
Ja len chcem aby sme fungovali ako rodina. Aby som vedel že sa idú kupovať nejaké veci pre malú, aby som vedel kam sa pôjde. V poslednej dobe mi ani nezavolá do práce predtým to robila. Ja osobne jej moc volať nechcem skôr napíšem na fb aby som ich nezobudil ak spi mala alebo obe.
Odpoveď bola zase alibistická. Volala som ti pár krát ale keď si mal obsadene tak to proste nerobím. Už sa mi pár krát stalo aj to že takýmto správami som proste musel odísť z práce lebo čosi sa "posralo" lebo.... Zase len neuvažene kroky ako keby sme to nemohli ísť spraviť spolu, alebo kúpiť spolu.
Zase len to isté dokola. Ja si čosi vymyslim tak to musí byť hneď po mojom, lebo ma to napadlo a keď sa to poserie a je nejaká komplikácia tak zavoláme manželovi do práce nech pre nás príde, lebo...
Už mi to lezie fakt na nervy a neviem si rady. Ešte aj môj pes sa má v našej domácnosti snáď lepšie ako ja.
Po krčmách nechodím. Kamarátov mám snáď toľko že ich obratom na jednej ruke. Stretávam sa asi len s dvomi a to jeden ešte chodí k nam. S druhým sa stretávam vonku ale to je možno raz za 3 mesiace. S pitím alkoholu problém nemám, myslím že dať si 3 pol deci a jedno pivo a to nie naraz v priebehu 3-4 mesiacov nie je problém. Jediný neduh sú cigarety.
Podľa nej je všetko V poriadku ale mne už začína tiecť voda zo zubov. Ďakujem za každý názor.

bubelko
16. sep 2015

@horana v niecom nesuhlasim... su sice oni, ale aj on ma pravo na svoje ja. ked tu takyto prispevok napise zena, tak sa to zvrhne na to, ze chlap je hulvat, neschopny a nevenuje sa. a kes prispevok napise chlap, ktory sa snazi pomahat, venovat , tak dostane napisane, ze nema fnukat.
ako - ked mi muz poda pomocnu ruku, ze on sa o deti postara a mam si oddychnut a ja to odmietnem, prestava to byt jeho problem a stava sa mojim. skratka nemozem potom vybijat negativnu energiu na nom, ale mozem si nadavat akurat sama sebe, ze som si nedala pomoct.
a tak ako ma pravo fnukat zena, ze jej nepomaha, ze to jej vadi a ze to nie je tak ako si to ona predstavuje, tak ma pravo napisat aj muz, ze si vztah predstavoval inak.
suhlasim v tom, ze sa mozu vykaslat na poriadok a ze si ju ma hyckat. ale aj ona by mala hyckat jeho a netvarit sa, ze je chodiaca penazenka a spermobanka v jednom a nema pravo na nic, len drzat hubu a krok.

petra7777
16. sep 2015

@nikolet_89 A ty by si šla s hysterickou...frustrovanou Xantipou na večeru pri sviečkach? To je presne ten typ ženy, ktorej názor je jediný správny a ostatné sa neakceptujú 😠 A on chudáčisko mi príde akoby si nevedel povedať svoje a hentá s ním potom zametá, ako sa jej zachce ☹

horana
16. sep 2015

@bubelko Je to len moj citak z otho ako pise. Svoju zenu menuje "s babou", rodinne rozdiely riesil stylom "kaslal som na to" - no mlady frajirek.
Zaroven aj citlivka - on sam nezavola (s vyhovorkou aby nezobudil), ale je zroneny ze to uz nerobi ona, lebo robievala. Tiez podla mna znak takej nezrelosti este.
Seba popisuje ako dokonaleho, zenu co nanho a jeho usilie sere. Ako mozem sa mylit, ale taketo jednostranne popisy byvaju vzdy nepravdive, vedene snahou pohladkat si ego, utisit svedomie. Rovnako rodinne problemy, nie ze by neexistovali nevdacne manzelky, ale taketo hladanie a sumarizovanie situacii mi vzdy skor ukazuje na nezreleho co sa sice mozno snazi, ale nespravnym smerom. Bokom priznava ze si aj posedi pred TV ci netom ked je unaveny a vtedy vypina vnimanie inych potrieb. Cize niekedy malu vezme, inokedy nie. Caka ze ked zena ma program s 10r neterou a malym babom, teda su tam 3 baby zartom ze by malo byt navarene. Este si zivo pamatam ako som nestihala a bola vydojena s kojenia, tiez som nestihala varit, tento druh humoru by mi tiez vadil.
Nevravim ze je nejaky neschopak, ale mal by sa viac vzchopit. Ja som bola tiez neznesilna v tychto obdobiach, moj to prestal. Rodinny kamos v tej istej situacii nie, rozisli sa. Neskor si uz nenasli k sebe cestu aj ked obaja osve si v slabej chvilke povzdychli z emozno stacilo len rok dva vydrzat a mohlo byt vsetko ine. Je to o nervoch toho ktoreho chlapa. Dnes su uz len taki metrosexuali, malotory znesie prerod zeny ak je tazsi.
V podstate mladasovi nic neni, nehladuje, nema smrtelnu chorobu ani invaliditu. Nema postihnute dieta, nevyhodili ho z prace. Ma len nervoznu zenu a citi sa nepochopeny. Nech to uz vyzera akokolvek osuchane a trapne ale posediet si par hodin co cakarne na onkologiu, vratit sa domov a zacat pozerat z nadhladu, najviac na seba sameho. Nema sa stat jej sluhom, papucou, do coho to smeruje sovjou snahou doteraz, ma vyspiet. To je neprenosna skusensot. Zalezi ako velmi sa dokaze zatat.

nikolet_89
16. sep 2015

@petra7777 tak hádam by sa ovládala v niakej normálnej reštaurácii hádam ak nie tak je stratený pripad

worker_falcon
16. sep 2015

@horana veď mu poraď, ako má dospieť, aby nebol rohožkou, ani citlivkou, ale "správnym chlapom"...

stanka284
16. sep 2015

@magmolatus81 Ahoj ja som na ročného tiež celé dni sama, muž sa vracia domov večer a chodí na obed dieťa mi spí cez deň hodinu a v noci je minimálne 4x hore. Som na muža dobrá ale keď začne prečo nemám navarené presne o 12.00 správam sa ako tvoja manželka....tiež som 2roky nikde nebola s malým on ostať nechce lebo by to vraj nezvládol. Čo sa týka nákupov realizujem ich prevažne sama a určite sa ho nebudem pýtať, či to alebo to môžem kúpiť pre dieťa. Ak sa ja starám cele dni o dieťa, pranie, žehlenie,varenie, upratovanie a nákupy on je od toho aby doniesol peniaze...je to všetko o povahe ja tvoju ženu nepoznám možno by sa jej zišla zmena chodte na víkend aj s malou niekam nemusí varit, upratovať, pôjdete na vychádzku...vieš ženu nebaví celé dni robiť ženu v domácnosti, len niektoré čakajú aby to napadlo chlapa...ja sa zbalím na 2-3dni k mame a prídem domov zrelaxovaná. A najlepšia rada, určite potrebuje poriadne pretiahnúť :D 🙂

worker_falcon
16. sep 2015

@horana má jej pomáhať viac, alebo jej nemá pomáhať či menej? má si dupnúť, alebo nemá? Má jej vynadať? Má jej prestať tolerovať hystériu? Má sa jej dať vyspať cez deň, alebo nemá? Lebo mi nie je jasné, čo vlastne chceš povedať.
Mimochodom, to, že chalan povedal, že neriešil vzťahy v jej rodine, je iba pravda, nie znak nerozvážnosti. Lebo vzťahy v rodine partnera nerieši 99% ľudí vo vzťahu. A haniť chlapca za to, že si to dokázal priznať?
A haniť ho za to, že je citlivý a nechce budiť manželku? No má skúsenosti, že keď by ju zobudil, tak by zažil, čo pes nechce... To je pud sebazáchovy...

Hovorila by si rovnako (ako mu je dobre, nič mu nechýba, atď), keby bola situácia vymenená? Keby tu písala žena, ako je chlap na ňu zlý, za všetko na ňu kričí, absolútne ju nechápe, nevie ju oceniť, atď? Že veď vlastne jej nič nie je, nehladuje, nemá smrteľnú chorobu a nech ide pozrieť na pol hoďku na onkológiu...

worker_falcon
16. sep 2015

@stanka284 😀 si zabila 😀

a použiť slovo "tiež" nie je namieste. Ty máš oveľa ťažšiu situáciu ako pani manželka zadávateľa otázky. A vieš sa s tým vysporiadať. Asi nemáš správne hormóny a kazíš "priemer"...

petra7777
16. sep 2015

@apb Tak...tak....je to len zbožné želanie anorektickej A.J.

adri266
16. sep 2015

@magmolatus81 neviem, ci to tu uz niekto napisal, ale otazne je, ci by Tvoja manzelka opisala vas zivot rovnako 😖

stanka284
16. sep 2015

@worker_falcon Tak ja sa snažím viem, že manžel má toho dosť nás zabezpečiť aby nám nič nechýbalo, ale kritiku neznesiem. Takže kým je dobrý on, som aj ja :D inak, pre objasnenie nie je môj bankomat ale volať mu nebudem, že Adamko má malú čiapočku či môžem mu kúpiť novú...

petra7777
16. sep 2015

@worker_falcon Možne chce povedať len to, že ak žena kojí a je doma s dieťaťom, nič iné pre ňu neexistuje...žiadne varenie, pranie, žehlenie....no vôbec nič, lebo ďalšia "supermatka kojí" a v noci nespí....no a čo ak odpadne od únavy , chúďatenko, že ??? Ale už z pohľadu opačného, lebo aj tak sa na to treba pozerať, že @horana ? ...že keď sa v noci nevyspí chlap a ráno vstáva o štvrtej....maká 12 hodín, aby mala milostivá čo jesť...tak v tom prípade nikoho netrápi, že muž odpadne od únavy....Vždy sa treba na vec dívať z obidvoch strán, nie len ukameňovať chlapa, že sa opovážil otvoriť ústa ☹

stella33
16. sep 2015

@maminuska 😀 ta ty ma nepoznas? 😠 ... 🙂

vejula
16. sep 2015

@magmolatus81 chodiš ženu vyvetrať von? Ako psíka? 😅

maciatkolulu
16. sep 2015

@maminuska jasne, ze to nie je prirodzene, ale ako sama pises, mate v rodine sestry, otec jee lekar a kamaratka robi tiez na smeny a tiez sa chovaju ako besni? A neppspia si vobec cez den a ked im niemto chce pomahat, tak to odmietnu. Ved pod oddychom nemusime rozumiet zakonite, ze musi spat. Muz zoberie dcerku von a moze si dat horuci kupel napr aj pri tom zrelaxuje a vypne, ale ako opisuje dotycny muz, hned ich zacne zhanat domov. Tak to ok nie je. A na totalku nevyspata zena sa urcite nejde tahat po nakupoch. Teda aspo ja sa vyhybam vsetkym obchodom oblukom pokial sa da. A ked som unavena posledne po com tuzim je ísť nakupovat malemu

bubelko
16. sep 2015

@horana mne to tak nepride. ako - pravda nebude asi az taky idealny, ale kto je. ani tie zeny, co tu popisuju svoje zivotne pribehy nebudu take dokonale ako pisu 😉 tiez som trocha ubrala z jeho pravdy. ale aj tak mi pride ako normalny muz, ktory chodi normalne do prace a popri tom sa snazi pomahat svojej manzelke a za oplatku dostava - nic... a to nie je v poriadku.
tiez neznesiem vzdy "humor" mojho muza, ale to nie je jeho problem ale moj. ze prosto nemam naladu, spozna az ked je neskoro. ale spozna. a ja sa tiez obcas opytam nevhodne. alebo zavolam do prace, ked zrovna nestiha.
a to, ze si obcas vezme malu obcas nie. tak ked zena potrebuje, aby ju vzal a on je doma, tak nech mu ju da do ruky a povie, co chce. nech necaka, ze on si vsimne. on tiez chodi do prace a nemusi vnimat vsetko. su tiez veci, ktore ja nevnimam.
a preco by mal tolerovat prerod zeny bez slova, ked sa tento prerod ubera smerom, ktory sa mu absolutne nepaci? ani ja by som netolerovala. lebo jedna vec je tolerovat veci ako neupratane, nenavarene ci neozehlene, lebo to su fakt somariny. tak uprace sa inokedy, navarit - objedna sa pizza, ozehlit - tak pojde v pokrcenom... ale tolerovat to, ze zijem s niekym, kto pre mna nema pekne slovo, ja snazim o spolocnu rec a som permanentne prevalcovana slovami - co mas depku, co riesis blbosti... tak sa nastvem asi tiez... tiez by sa mi nepacilo, keby som sa snazila o spolocne straveny cas a nic z toho. nemam pocit, ze by ju chcel kontrolovat kde je a co je. moj muz sa napr. zaujima o veci, ktore deti potrebuju - ci netreba to a hento. vie kupit aj spodne pradlo, aj nohavice a aj tricka. taktiez chce byt pri tom, ked kupujeme doplnky do bytu. bol pri vybere kocika, sedacky do auta, stolicky pre deti - pri vsetkom, co sa tykalo deti, a to boli este v bruchu a nemam pocit, ze je metrosexual alebo pod papucou. su skratka chlapi, ktori maju aj zaujem o ine veci ako len o chlast a futbal... 😉

mircalla
16. sep 2015

@petra7777 hovoris mi z duse...🙂)

@nikolet_89 otazka je, ci ona do tej restiky vobec chce.....lebo mam pocit, ze nevie, co chce...len nech okolie trpi tym, ze ona koji a nevyspi sa....sarka kojila som snad 100 rokov, ale ved som s tym ratala, ze v noci sa moc nevyspim....

@magmolatus81 neodpovedal si, ze ako manzelka znasala zatazove situacie ci stres pred tehu - myslim, ze to je dost podstatna info.....a vela napovie....ci je takato teraz alebo je nervozna pri zatazi vzdy....ona (moj dojem) celkovo pokojny typ nebude

maria1989
16. sep 2015

@adri266 @adri266 možno by pani manželka napísala toto: pán manžel mi stále stojí za zadkom, keď som doma s dieťaťom, vyžaduje presný čas a miesto odkedy dokedy kam idem. bože, človek si nemôže ani prdnúť bez jeho súhlasu. najradšej by šiel so mnou, pretože potrebuje schváliť to, čo si chcem kúpiť, čomu celkom nerozumiem, nakoľko sme manželia a keďže on momentálne "nosí prachy" a ja sa starám o malé, nechápem, prečo si nemôžem niečo kúpiť len tak. ďalej síce tvrdí, že sa snaží doma pomáhať, no zároveň píše, že sú dni /?/ kedy príde z práce, hlava mu treští tak, že doma už neurobí nič. okrem toho sa mi nepáči, že chodí na služobné cesty, ktovie, čo tam robí. radšej ani nevolám. 😀 okrem toho má nepekné poznámky o mojej rodine, vraj to majú v hlavách pomiešané. dokonca posudzuje, resp. odsudzuje moje správanie k ostatným ľuďom, a ešte: stále sa vracia k tomu, aký je on hergot frajer, keď nám prerobil byt... kurňa, ja som tiež porodila sama 😀
a preto, milé dámy, len ho vidím, a začnem vrieskať 😀 😀 😀 😀
to ja len na pobavenie

mircalla
16. sep 2015

@maria1989 ja ani nepisem, ako mi ten moj ide na nervy...brutalne....nakopala by som ho. ale zase sa snazim byt objektivna v tomto pripade

maria1989
16. sep 2015

@mircalla to ja som zase taká protifka, že sa divím, že ma starý ešte nevykopal z domu... ale čo mi je záhadou, vyzerá byť spokojný. možno zdanie klame 😀

vvrka
16. sep 2015

@magmolatus81
Nebudem citat x stran rad, co ti napisali druhi. Vzdy je to zarucena rada a tip, co robit, ale z ich pohladu. "Ja by som...." Fakt potrebujes vediet, co by na tvojom mieste spravilo 140 pouzivatelov modreho konika? A ako si z toho vyberies, co u vas naozaj zaberie?
Pozri, je fajn, ze si to zo seba dostal a napisal si sem, si uz asi vazne s nervami v koncoch. Uvedom si vsak, ze ziadna zazracna cudzia rada ta nezachrani. Jedine, co ma zmysel, je KOMUNIKOVAT doma s vlastnou zenou. Lebo problem je medzi vami dvomi, nie medzi tebou a ludmi na modrom konikovi.

Takze sa na to dusevne priprav, premysli si, co presne chces povedat. Vecer uvar veceru, umy riady, nalej jej pohar vina, a ked dieta zaspi, poziadaj ju, nech ti venuje chvilu pozornosti. Telku vypnut.
Mozno to bude bagatelizovat, robit si srandu, co blbnes, a nech nerobis divadlo. Priprav sa na to. Nenechaj sa strhnut emociami, v klude jej vysvetli, ze s nou potrebujes hovorit o niecom, co je pre teba dolezite, lebo citis, ze nie je medzi vami vsetko v poriadku, a rad by si to riesil, lebo ti zalezi na vasom vztahu. Tu sa ukaze jej mentalna vyspelost a aj to, ako na nom zalezi jej.

Snaz sa nevycitat, nepouzivat slova "ty vzdy/ty nikdy, ja zakazdym...". Nezovseobecnuj, drz sa faktov. Nezaskodi zdoraznit, ze ju mas rad (ak je to pravda). Asi nema povahu na velke vykecavanie sa, ale ina cesta nie je. Nememu decku ani vlastna mater nerozumie, ze?
Je to dospela zena, ak jej nieco vadi, je potrebne, aby to jasne vyjadrila, nie si totiz jasnovidec. Rataj ale s tym, ze ti moze nastavit zrkadlo sposobom, ktory ti nebude prijemny, lebo nikdy to nie je tak, ze jeden je vo vztahu 100-percentne dokonaly a ten druhy je 100-percentny debil.
Hlavni pomocnici su laska, uprimnost a pochopenie. Drzim palce.

horana
16. sep 2015

@worker_falcon tie otazky k tomu ako ma dospiet su same o sebe nezmyselne, pisem ze je to neprenosna skusnost, tak ako zena sa nezriedka roky uci ako na dieta - ak je narocnejsie, no inej to napr. to ide samo hned, ale aj ona aj on maju pri kazdom dietati a hlavne prvom absolvoat kvantovy skok, zmenu urovne, ako je jej tazke dostat sa spod vlyvu hormonov (pritom mozno ina zena to da za chvilu, alebo aj ta ista ale pri inom dietati ide o interkaciu vzajomnu ktora je kazda ina), tak aj chlap sa ma naucit byt spravnym fotrom do tej ktorej konkretnej rodiny (mozno iny by to dal hned)....a konkretne rady je to nieco akoby si niekomu radil v sexe: teraz trochu dolava, teraz dopeva, pritlacit, ved je to absurdne. za tym dospiet je vola chciet, iste sebazaprenie, ale nie do chudackovstva, ale do macherstva, sebazaprenie -schopnost sa obetovat vlastne akoby chlapa vytvara. aj zenu ale trochu inak, na inej rovine. ked to bude chciet, dokaze to. ked sa bude lutovat, bude z neho typicky zatrpknuty rozvedenec.

A to ci by som hovorila rovnako keby zena bola autorkou -ano, pretoze tu vidim hadzat spinu na muzov od zeny casto, ktore presne takto jednostranne pisu ake su oni fajn a muz nanic a z riadkov len krici ze je to presne tento pripad sebaprikraslovania a hladania si postupne "verejne" argumentov aby mohol mat k partnerovi/ke este vacsiu casom az zast...a to nerobi dobrotu...zeny to tiez pouzivaju a casto..

horana
16. sep 2015

@petra7777 Ja som mala nahodu prve dieta take ze som realne aj odpadla, takze si to trafila. Odvtedy take co mali lahke deti, ako ja druhe, len si poviem - nezazili, zomru neinformovane, co uz s nimi. Muz bol nevyspaty ako ja, snazil sa. Tiez nam skoro krachol vztah, boli hadky, nepochopenia, ale ustali sme to. Neskor ked to hodnotil mi vravel ze on si siel do prace oddychnut, ja som nemala kedy, "nanicmama", co uz so mnou, vsakano. Supermatky su tie druhe, co nidky nepotrebovali pomoc a hraju sa na hviezdy.

tomiholjubavi
16. sep 2015

inak nemozem si pomoct, ale ked som to precitala, tak ma napadlo, ze za par mesiacov tu niekto zalozi temu - muz ma opustil pre milenku, mame male dieta, doteraz bolo vsetko v pohode, varil, upratoval, hovoril mi, že ma miluje, o malu sa staral...a potom jej budu dievčata lutovat a pisat, že toho k*revnika treba vykastrovat...taky bezny scenar...niekedy tak malo staci k stastiu toho druheho, len sem tam pochvalit za snahu a da sa predist rozvratenej rodine.

magmolatus81
autor
16. sep 2015

@horana strašne sa mi páči ako píšeš. Z metra spravíš kilometer. Diskusie sú na to aby sa ľudia bavili k téme a nie O onkológii kam sibaz skočila. Ak ti poviem že raz za 3 mesiace si dám 1 pivo O 2 strany ďalej spravíš zo mňa alkoholika.
@mircalla situácie zvláda normálne. Vydrží veľa.

manzanillaa
16. sep 2015

Ja som sa ukľudnila, keď mal malý asi 2 roky...kojila som ho do roka, v noci aj 10 x hore...na Vianoce, keď mal malý rok, som skončila v nemocnici z vyčerpania...už som nevládala..neverila som, že človek dokáže bez spánku fungovať ..musela som...pol roka od pôrodu som bola zavretá doma, jedine na prechádzky som sa tešila, presťahovala som sa na dedinu z mesta..nikoho som nepoznala...no hrôza, s nikým som sa nemohla porozprávať..ako to tu niekto napísal, vrcholom týždňa bolo, keď ma muž zobral na nákup do Lidla...bola som nervózna, tiež som vrieskala, ľahko som sa nechala vytočiť..chlap mi pomáhal, aj navaril, ja som však bola vnútorne mimo, koľkokrát som si vravela, či mi toto bolo treba...teraz má malý skoro 5 rokov a je to super🙂

horana
16. sep 2015

@bubelko Vies ja som tiez ubrala z jeho pravdy a pridala k jej s vysiel mi typicky vztah, obojakej viny, skusany na narodeni dietata, obaja s chybami, obaja sa uciaci ustupit. Mat ich realne pred sebou, mozno by sme im s muzom poradili, obom, alebo ked maju kamosov s odrastenejsimi detmi, co si presli skusakami. Ja som mala stastie ze muz moje vykriky, hadky a nervozity z mojej strany zniesol aj ked niekedy na hrane. (To je ako u vlkov, samec sa nikdy neponizi tym ze by nezniesol akekolvek chovanie samice, na samca si dovoli, samica je nedotknutelna a tiez nie su podpapucaci) Ale citil, ked sme to neskor preberali ze akoby som to nebola ja, bolo tam to koliecko naviac, tiez sa bal ze to bude navzdy, ale nebolo, stacili puhe 2 roky kojenia (kojila som aj dlhsie ale to uz preslo) a slus, a dnes sa mame skvelo a este nas to stmelilo, ked sme prezili to, prezijeme aj ine, napriek tomu ze moj by nevedel kupit detom ani mne ziadne oblecko, v obchode si pomyli uhorku s cuketou - vazne, nevari - vobec nema na to bunky, ale ked bolo treba zniesol moj prerod a decko co bolo treba nosit na rukach lebo prerevalo komplet cele noci, radsej siel do prace ako matoha a ja ako matoha pokracovala...ja som mala mozno jedinu vyhodu, ako temer kazdy chlap je nenapadny maminac, teda nie su spolu casto, ale ked ona povie, on si to vazi. a ona bola na mojej strane, stale mu opakovala ako si ma vazit zeny a ake to maju tazke, takze mozno aj to rozhodlo. A muz co si vazi zenu, tak ta zena sa zmeni casom na ten obraz ktory o nej chlap ma.

mircalla
16. sep 2015

@magmolatus81 dakujem za odpoved. a ma zaujem o nejake spolocne stravene chvile,alebo mas pocit, ze by ich radsej stravila (kvoli krize) s niekym inym? povedzme s kamaratkami? mozno by sme mohli skusit daco v tomto smere....dat jej reset na par dni s kamoskami alebo vy 2.

bubelko
16. sep 2015

@manzanillaa neber to prosim ta osobne, ale vysvetli mi prosim ta, lebo toto ja nepochopim, preco si to dotiahla az tak daleko? to nikto v tvojom okoli nevidel, kam to vedie? nikto nebol v stave ti otvorit oci ci ta zastavit?
ja som pri prvom porode takmer zomrela a kojila som o dusu a skratka to neslo. a sestricka v porodnici mi vravi, pozrite bud to dieta prikrmime a vy budete ok, alebo vas nechame kojit kazdych 15-20min, lebo ano cim viac sa priklada, tym skor sa mlieko vytvori a o tyzden vas mame na intenzivke, lebo sa fyzicky zrutite. tak si to premyslite... no a moj muz si to premyslel aj za mna...
a druhy krat pri druhom mi otvorili oci 2 veci - ked som takmer naburala do zvodidiel s dvoma detmi cestou k pediatrovi a ten pediater, ktory na mna pozrel a povedal, ze takto to nepojde... a dal mi radu, co a ako robit, a uvidime ci to pomoze. a ten chlap mal pravu, pomohlo... jednak som konecne ja vyspala a ku podivu aj dieta sa super skludnilo. a to som neurobila nic katastrofalne, nikto neodreval neviem kolko hodin...ziadna drasticka uprava.
preco my zeny odmietame akukolvek pomoc zvonka v domneni, ze tym klesneme alebo sa staneme neschopnymi? 😕

bubelko
16. sep 2015

@horana ja si myslim, ze je to normalny manzelsky par, akurat si nemyslim, ze on fnuka. skor si myslim. ze si uvedomuje, ze nieco nestimuje ako ma a snazi sa sposob, ako to riesit. a pre mna existuje len jeden sposob - rozpravat sa, hladat co a ako - kde kto moze a dokaze ustupit a kde kto z nich dokaze nieco pridat, pripadne najst uplne ine riesenie situacie. skratka najst tu spolocnu cestu.
nemyslim si, ze ona je nejaka harpya, ze by to bol neriesitelny problem. ale ak nebudu spolu komunikovat a riestit to, tak sa to nabali a neriesitelny problem to bude... ako vyssie pise @tomiholjubavi o par mesiacov tu moze byt prispevok v style "Muz ma opustil a ja neviem preco":..