Muž je vo výkone trestu
Ahojte zienky prosím vás, ako ste zvládali tie čo ste sa v tejto situácii ocitli buď finančne slebo psychicky situáciu že ste mali polovičku vo výkone trestu? Napíšem vám v skratke príbeh.
V novembri sme sa brali. Išli sme domov cestou môj svokor dostal epileptický záchvat ( svokor bol šofér ) tak zastali a začali sme konať lenže svokor keď poviete nemocnica koniec tak sme ho išli zaviesť domov tak manžel si povedal však je to pár metrov domov odveziem ho ja ( bez vodičského preukazu, bol vodicky odobratí zaco bol aj už trestaní. ) v tom videli policajti vyzdobené auto samozrejme pred domov akurát sme zastali. Manžel by si za volant nesadol keďže už nemal vodicky preukaz. No bohužiaľ policajti nebrali ohľad na zdravotný stav môjho svokra a riešili si to po svojom. Hneď nato asi týždeň boli svokrovi zobratí vodicky preukaz kvôli týmto zdravotným problémom. Po par mesiacoch prišiel papier že dostal rok bezpodmienečne do výkonu trestu. Lenže sme sa odvolali lebo sa nám to zdalo veľa a pre niečo čo sme brali ako “krajný prípad “ však neboli ani svedkovia ani svokor vypočutí.samozrejme počas toho som zistila že som tehotná. ( manžel do teraz nemohol mať deti bol neplodny ) všetko sa mi prevrátilo hore nohami všetko plány preč aj všetko čo som si “budovala” či prácu alebo kurz opatrivatelsky atd. Manžel bol jediný živiteľ rodiny. ☹ ja som bez peňazí bez príjmu jediný príjem mám 180€ na dieťa plus 60€ čo sa dostáva. Nájom mám vysoký nájom 480€ atd .. písali sme aj caputovej list. Lenže tomu je už mesiac a žiadna odpoved, Ano VIem niesme jediný čo ma problémy atd. Že ma aj one problémy riešiť nie len nás. Ale aspoň keby dala dáke vyjadrenie kedy sa asi vyjadrí alebo niečo ďalší list som ju prosila aby ho zatiaľ domov pustili na náramok ja chápem že nemal sadat za volant sle myslím si určite sa nájde pár ľudí čo by to tak riešilo ale to je jedno. No a riešila som v druhom lište či zatiaľ ho nepustia kým porodim a prvé 3 mesiace aby bol pri mne ja mám mať kludovy rezim dieťa sa mi dalo nízko a bolesti mávam a aspon aby mi bol oporou aj finančnou aj psychickou aspon túto chvíľku som v 6 mesiaci začínam 7dmi. Ja viem že ma neviem koľko na vyjadrenie ale neviete ak ste niekto túto situáciu zažili kedy sa asi ozvala alebo ako sa rozhodla ? Čo si o tom myslíte? Ja som psychicky a fyzicky na dne. ☹ na všetko som sama a nezvladsm to naozaj nie a dupľom nie finančne. Čo som mala odložené peniaze som už poplatila všetko. Bývali výživné ma na saláme a nárok na nič nemám riešila som všeličo možné.
Prosim vas daku prácu neviete cez internet slebo niečo aspon dáke euricko zarobiť aby som niečo mala ? Ďakujem za prečítanie. Pekný dnik prajem ❤️
A ze od byvaleho nema narok na vyzivne? co je to za blbost zas? prečo takyto ludia rodia ako na pase, čim menej peňazi, tym viac detí..
@januska12323 preto som v prvom komentári spomenula ze tu už písala. Lebo ešte aj to. Co. Spomínala ze muž má papier ze je ne plodný by sedelo
Nepochopili ste o čo autorke išlo? Naletiet na jej smutný príbeh a poslať eurička.
@karolinakr skôr čim menej rozumu…
Babenky kľud....užívateľka MK už účet zrušila.
@julia260292 mas rodinu, svokrovcov, rodicov nespominas, obrat sa na nich, nech ti pomozu do casu ked je muz v base. A inak, tvoj muz vobec nic nepil na vlastnej svatbe, ani pripitok? To sa mi nechce verit.
@0kristina0 Čo môžu odpísať na takéto listy z prezidentskej kancelárie? Že policajti postupovali v súlade so zákonom a ona aby si riešila veci na sociálke alebo úrade práce podľa miesta bydliska.

@julia260292 musis poriesit to vyzivne na 3 deti. Inak to nepojde. Predpokladam, ze mas sudom určené ak neplati, tak treba podat exekuciu, mas to zadarmo u exekutora ani sudny poplatok 16,50€ nemusis platit. Az ked podas exekuciu, tak mozes ziadat nahradne vyzivne. Takze treba ist sa spytat. Potom treba ist na sociálku, ci nemas narok na prispevok na byvanie. Pripadne co ti vedia poskytnúť. Ak ti ma kto postrážiť deti, Skus si dat inzeráty, ze budes upratovat, umies okna, pozehlit. Neviem ci bývaš v osade alebo v meste. Ak sa uchytis, tak neboj budes mat tolko prace, ze budes odmietať. Lebo ludia si sikovne upratovačky potom odporucaju. To sa da aj popri 4 detoch ak mas nejaku pomoc. My mame v robote taku pani, co ma tiez 3 deti, rozvedená, invalidny ma iba par €. Normalnu pracu si nevie najst, lebo je vela PN. Ale ako upratovacka, chodi kazdy den niekam na 4 hodiny.