icon

Muž mi nie je ochotný napísať polovicu domu

3. júl 2023

Ahojte
Muž pred manželstvom nadobudol dom. Najskôr spravil fejslift domu. Keď som prišla robili sme spoločne vnútro - bol to holodom. Nestalo to pár korún. Sme manželia, dom robíme priebežne. Keď som napríklad po otcovi z dedičstva mala 5000e tiež išli sem a tak podobne. Proste mám tu naliatych veľa peňazí.
Navrhla som mužovi nech mi napíše polovicu už viac x s tým, že nemienim dotovať cudzí dom. Nechce. Dom nie je hotový. Stále sem treba dať zo 40k...
Mám chuť sa rozviesť, kúpiť si svoje...bojím sa,že sa za 20r zobudím a muž má len tak vyhodi. Som vlastne bezdomovec....ako by ste to riešili
Predstavujem si diskusiu BEZ INVEKTIV
Názory postrehy vase reálne skúsenosti

evaachesa
4. júl 2023

V prvom rade si začni robiť fotodokumentáciu a prefoť si všetky bločky čo k prerábke nájdeš...aj tie faktúry kde si materiál dával na firmu. Najskôr si nazbieraj poriadne dôkazy nech to máš jednoduchšie ak by bolo treba niečo riešiť s právnikom.
Za druhé, prestala by som dotovať prerábku a platila by som len nevyhnutné.
Daj mu ultimátum do nejakého času a ak neprepíše, prípadne sa o tom s tebou ani len nebude baviť, vieš čo máš robiť.
Z tohoto mi zaváňa riadny prúser z mužovej strany. 🧐

cacianka
4. júl 2023

@kristinka92 úplne súhlasím, teraz tu vybľakuju, a vysmievajú sa za Dubaj, už všetky vidím ako by vyblakovali keby napíše že investuje do cudzieho a teraz po 10r ju ide vymeniť za nový model, tak že precooooo vrazala ako debil do cudzieho.
Holt žere ich závisť a blbý úsudok. Už vidím ako by investovali celé nadržané do cudzieho a neriešili

maryetta
4. júl 2023

@kristinka92 veru. Keď jej teraz nechce dať keď su “za dobre”. Tak ked sa budu rozvadzat urcite jej pride len tak že na žienka moja. Toto je pre teba….
Ak autorka nemá priamy doklad o platbe z jej časti penazi. Z fotiek jej nik neuveri či to financovala ona alebo ktokoľvek iny.
Ja by som dala podmienku. Buď prepiše aspoň časť. Resp. Aspoň nejaky overeny papier že áno. Taku sumu peňazi tam investovala. S tým, že ďalšie financie na prerábky by som tam nedávala. Max na energie. Stravu.

kristiii
4. júl 2023

@stanulienkat na jednej strane súhlasím, tiež by som polku svojho bytu na nikoho neprepisala, na druhej strane by som v takom prípade, že nemám nikdy v pláne na niekoho prepísať ani len alikvotnu časť, by som nenechala druhého vrážať do jeho prerábky tisíce (a tu stále nevieme o akú sumu sa jedná, 5000 malo byť len dedičstvo), maximálne nech kúpi nejaké hnuteľné zariadenie a prerábky nech si financuje sám.

stanulienkat
4. júl 2023

@evaachesa ty by si prepisala rodicovsky dom na muza? Fakt? A ked sa rozvediete, tak by si ho vyplatila? Ja nechapem, co sa vsetky rozculujete. Ved si kupte vlastne byty, ked je to taka brnkacka a nemusite po rozvode skoncit pod mostom. Jaaaj, ale to sa potom nesmie sediet 10 rokov na materskej...
Je 50% rozvodovost, to moze byt v dnesnej dobe niekto tak naivny a cakat, ze nas az smrt rozdeli? Ved to si ani Rosamunde Pilcherova snad nemysli.
@kristii ona tam roky BYVA!!! Snad nechce zadarmo? V dnesnej dobe 5000e nic nie je. Hadam tam uziva veci. Takze je normalne prispiet. Ci uz na pracku, chladnicku... Keby tam vrazila 20 tisic, tak nepoviem. Apropo, ved nech si autorka kupi byt. Nie chciet dom-ako slepe kura k zrnu. Jej muz si tie peniaze nevytiahol z prdele. Len nariekat a natahovat ruky na cudzie viete...

evaachesa
4. júl 2023

@stanulienkat takže ty by si úplne v kľude vrážala všetky peniaze do niečoho čo nikdy nebude na papieri tvoje? Vážne? 🙄

simca06022011
4. júl 2023

@maryetta Nemusí jej nik veriť ci to financovala ona alebo svätý dindy, pretože za manželstva sú všetky financie aj tie investované do domu spolocne.

simca06022011
4. júl 2023

A k týmto výpočtom a prepočtom, raz keď žijem so svojím mužom, žijeme a pracujeme na spoločnom. Žiadne se ja sinbudem kupovať byt pre istotu a drat sa budem v jeho dome :D

sasanka605
4. júl 2023

No ak s nim nepohnes tak nech ti podpise u notara kolko si vrazila do toho a nech mas aspon nieco. Nie je to vraj nepriestrelne ale takto nemas vobec nic. Kup radsej dalsi byt. A co vam chyba este za 40tis.?

autor
4. júl 2023

@sasanka605 dvor, zámková dlažba ... A to nemusím hovoriť o Tom, že to spred 10r už je zrelé na obnovu...

maryetta
4. júl 2023

@simca06022011 tak myslim ze peniaze z dedicstva su jej. Nie spolocne. Tiez nevieme ci investovala do toho ešte ked bola slobodna alebo az ako manzelka.

autor
4. júl 2023

@iv007 chcela som celú. Nechce.

autor
4. júl 2023

@ckocka verím, že si vysporiadana a finančné zabezpečena 🙂

simca06022011
4. júl 2023

@maryetta tak myslím ze 5t eur je z veľkej prerábať domu len odrobinka. Ona ma väčší problém ako 5t.

sasanka605
4. júl 2023

tak na to sa vykasli, bez zamkovej dlazby prezijes, aj bez dvora. Nech si opravuje a rekonstruuje sam odteraz. Teraz docitavam a mal to slusne vymyslene tvoj pan manzel. Aspon tie peniaze z dedicstva si tam nemusela dat, co uz. Ja si tiez myslim ze problem je skor v muzovi, on chce mat vsetko pekne a hotove a na teba ohlad neberie.

autor
4. júl 2023

@cacianka toto presne....ja sa nechcem spoliehať na jeho dobré slovo ....on mi nepodpíše ani nič sa tam robilo ...nič ..
Tu väčšina báb nemám šajnu ako funguje BSM a koľko stojí asi prerábka takého domu, tak sa mi to nechce ani čítať po niektorých....ty tu situáciu žiješ...tá ktorá mne nastať nemusí, ale MÔŽE....a potom čo ? Čo robíš teraz?

jonki
4. júl 2023

Ak sa s nim chces rozviest pretoze ti nechce prepisat polovicu domu, vyzera to ze mate ozaj super vztah. Takze jednoznacne sa rozviest treba.

Ale inak cele to sedi na jednu uzivatelku, ktora uz vymenila zopar registracii a stale nieco stavala atd. Ako super ze konik dava moznost anonymnej diskusie…aspon netreba menit pouzivatelske mena.

sasanka605
4. júl 2023

mozno extrem ale zrusenie BSM si nerozmyslala? Minulost nevratis ale vyhnes sa problemom v buducnosti ked je to takto ako pises.

monika185243
4. júl 2023

Trošku nerozumiem takýmto veciam. My sme kupovali s manželom pozemok ešte keď sme neboli zosobášení, ale pozemok máme na polovicu, tak isto aj dom, ja by som už z vlastnej skúsenosti nedávala peniaze do niečoho čo nie je na papieri aj moje, lebo fakt nikdy nevieš čo sa môže stať. Ale určite to treba poriešiť a ak nebude manžel súhlasiť tak tam už nevrážaj ani cent...

autor
4. júl 2023

@simca06022011 ja toto hovorím stále.... Aj som mu povedala, že predajme čo máme a majme spolu. NIE.
Akože vrcholné má to nebaví, ťahá sa to celý čas, ale teraz si myslím, že som vo fáze, kedy som si povedala dosť...

maryetta
4. júl 2023

@simca06022011 tak ak su to roky tak musela tam investovat aj viac. Len toto je asi jedina polozka ktoru vie “dokazat” ze mala.
Kazdopadne hej. Ked dom ma hodnotu mozno 100 000 aj viac. Tak je to smiešne žiadat polovicu.
Preto ak by som mala byt fer tak… ziadam svoju investiciu a dam to radsej tam kde to ma uzitok. Lebo tu ozaj raz moze odist s holym zadkom.

lidia73
4. júl 2023

uz by som tak osobne nedavala ziadne peniaze. ked teda nema byt spolocny, tak nech si ho teda preraba sam a ty si peniaze odkladaj alebo si kup nejaky bt a ten prenajimaj

autor
4. júl 2023

@stanulienkat my sme manželia. BSM doštudovať.
300m2 prerobiť za 5000?
Prečo mi sem píšeš, keď nemáš rovnakú situáciu ani vedomosti na to mi poradiť?

autor
4. júl 2023

@sasanka605 neoplatí sa mi rušiť BSM. Prečo by som to robila?

betulinka1
4. júl 2023

Ani podpisat papier a ani prepisat polovicu domu??? No tak toto je velmi takza situacia. Sadla by si k číslam. Spisala by som by som vsetko, co som do domu dala, ak mas blocky odloz, ak mas prevody IB na jeho ucet alebo nejake faktury co si platila, vsetko by som si naparovala a spravila tabulku. Teraz si pamatas o 5 rokov nebudes. Cize vsetko by som si spisala. Dalsie peniaze by som do domu uz nedala. Musis si to spisat aby si videla aka suma tam je. Pozor co si platila zo svojho prijmu, to je po svadbe uz spolocny prijem. Noramlne potom skoc za pravnikom a porad sa s nim ake mas moznosti a prejdi s nim rozne životne situacie a ako sa bude postupovat.

kristiii
4. júl 2023

Autorka, tých 5000 je jediný údaj, ktorý si sama uviedla, preto sa naň väčšina odvoláva. Viaceré kočky sa ťa pýtali, koľko si teda reálne do toho domu investovala, ani raz si neodpovedala. Aj keď ste si dávali robiť veci bez faktúr, nejaké približné vyčíslenie snáď máš.

sasanka605
4. júl 2023

Tak neviem ako mate ostatne financie rozdelené a ci inde to funguje dobre. Pisala som ze extrém, co sa týka domu a investícii minulých, to je uz zrejme stratené.

autor
4. júl 2023

@sasanka605 my máme vzťah výborný. ja si osobne myslím, že toto ma od otca, ktorý kedysi povedal, že mu tam donesiem milenca a bude tam musieť s ním žiť a nebude ho môcť ani vyhodiť ..
(V živote nikdy som ho nepodviedla a ani sa nechystám)

gloria31
4. júl 2023

To je aj o charaktere partnerov. Nie sme manželia tiež sme niečo prerabali spolu urobili investície a kebyze ideme od sebe moja česť a svedomie by mi nedovolí zachovať sa ze by som ho odkopla z holou ritou.

aandrea9
4. júl 2023

Nehnuteľnosť v Dubaji a ty sa trasies za 1/2 nedokončeného domu? 🤔